Hydratační dělo - to potřebujete

13. října 2013

Tenhle krém vám chci ukázat snad od začátku blogování. Ale jaksi jsem ho kvůli jiným adeptům za celou tu dobu nebyla schopná koupit znova, až teď. Což je šílený, proč tý kosmetiky musí být k dispozici tolik?? Vždyť se to nedá stihnout všechno vyzkoušet ani za nic, to aby měl člověk tak tři obličeje. Myšlenka dne Otce Moora.






Většině pohled na obal asi nic moc neřekne, takže stručně základní fakta:


Co to je a co to dělá:

Krém od japonské značky JUJU Cosmetics z řady AQUAMOIST
Celá řada se pyšní vysokým obsahem kyseliny hyaluronové a jejím úkolem je tedy zejména hydratace (i silně dehydratované) pleti v duchu hesla, že předcházet známkám stárnutí se dá nejlépe jejím dostatečným zavlažováním.

Aquamoist se dále dělí do 3 podřad, které mají společnou již zmíněnou kys. hyaluronovou a další hlavní složkou se liší dle svého účelu:
První (ze které je krém) je vyloženě hydratační a obsahuje navíc speciální hydratační kapsle. Bo tak něco. Prostě dvojitá hydratace.
Druhá je kolagenová, tedy teoreticky těžší kalibr na starší pleť, které má dodávat elasticitu a prozářit ji. Víte, co si o teorii, že přípravky na starší pleť se mají používat až ta pleť starší bude, myslím, takže krém z téhle řady mám brzo v plánu.
Třetí je bělící a obsahuje ještě vitamín C.

Modrý mrňous (Essence) je mini balení hlavní hvězdy celé Aquamoist řady - 100% kyselina hyaluronová.
Původně jsem měla v plánu plnou velikost (30 ml), ale když jsem narazila na tuhle sadu, kde bylo 10 ml ke krému gratis, tak jsem moc neváhala, protože tahle věc vydrží opravdu dlouho a na obličej je jí vždy potřeba jen malá kapka.




Jak vidíte, na obalu si počtete. Hlavně, že japonská infolinka, kam můžete zavolat, je čitelná - a včetně provozní doby!








Proč je potřebujete:

Krém - pokud jde o hydrataci, tak efekt je bezkonkurenční, mazadlo, které by vyvolávalo větší "ovlhlost" pokožky, která trvá, jsem zatím nepotkala. Opravdu je to takový ten pocit, jako když jste si pleť zrovna pořádně opláchli vodou a ona je super vláčná a vypnutá - asi tak minutu, než voda zaschne :D, ovšem tady tenhle účinek přetrvává.
Krém má gelovitou konzistenci a v promíčku mají psáno, že pouhé dvě kapky zajistí hydrataci pleti na 24 hodin - to sice úplně nevím, ale na celý den to stačí a s dvěma kapkama souhlasím. Je bez jakékoli vůně.

Kyselina hyaluronová prohlubuje účinek krému, hydratuje a vypíná pleť. Konzistenčně je to bezbarvý gel, který na kůži začne tekutět. Dvě kapky mají opět stačit na celý obličej a machruje se s tím, že 1 g hyaluronu dokáže zadržet až 6 l vody (ne, nezkoušela jsem).
Pozor na aplikaci! Chce to dodržet jednu věc - než hyaluron začnete nanášet, musíte pleť nejdříve navlhčit! (doporučené je samozřejmě tonikum z Aquamoist řady, ale to jsem nikdy neměla a používám buď růžovou vodu nebo nějakou termální). Jen tak se dostaví správný účinek. Pokud byste nanášeli na pleť suchou, tak se kyselina okamžitě vsákne a neuvidíte nic (a tak to bude pořád dokola, ať jí na sebe naplácáte kolik chcete), pleť se jen do jisté míry vypne a vyhladí - jenomže zároveň to bude tahat a téměř budete mít pocit, že vám pokožku spíše vysušila, než hydratovala (ovšem nevím, jak by to zabralo na někoho s pletí extra mastnou, ten by mohl být možná spíš spokojený). Prostě pokud má nějakou vláhu pleti dodávat a v ní zadržovat, tak tam tu vláhu samozřejmě musíte poslat s ní.
Poté nanášíte krém.







Zařadila jsem je oba rovnou do nutící rubriky To potřebujete, neb si fakt myslím, že kdo vyzkouší, bude naprosto nadšenej - před pár lety byl Aquamoist v mým internetově - make-upovým okolí velmi populární a každej jen chválil. To samé v reálném světě, kde jsem ho taky pár lidem nacpala. Prostě jedna z těch věcí, který 100 % doporučuju. 
Ještě dodávám, že ke spokojenosti stačí jen jedno z nich, ale je škoda nevyzkoušet oba.



Kde koupit:

Kdysi jsem objednávala na sasa.com - jenže to tehdá měli věčně poštovné zdarma nebo za 6 dolarů. Od té doby, co jim hráblo a zdražili ho na $18, už jsem tam neobjednala ani jednou. Odkaz přímo na značku vám ale i tak dávám, protože tam kromě přehledu různých dalších vychytávek od JUJU najdete u každé věci i spoustu (klidně stovky) hodnocení. MUA je samozřejmě tradiční zdroj, jenže u těhle nemainstream asijských značek docela pokulhává a chce to recenze hledat jinde.

Přidávám rovnou i přímý odkaz na oba výrobky, ať víte, jak vypadají samostatně - hlavně pokud jde o plné balení Essence, které mám jen v miniatuře - krém a hyaluron.

Nevynechám pro zajímavost ani oficiální stránky JUJU Cosmetics, jenže tam je ten problém, že měnili obaly (a i složení, čehož se trochu bojím) a zrovna tahle hydratační řada se teď vzhledově liší - to, co ukazuju v recenzi (a co je i na Sasa), je původní balení (i obsah).

A teď teda konečně k jádru pudla - kde koupit - odpověď vás jistě šokuje! Samozřejmě Ebay, že jo. Je to tam o mnoho levnější, stačí si jen vybrat prodejce (a moc neprohlížet jeho další věci, jinak vás to bude stát majlant, tihle s asijskou kosmetikou jsou pro peněženku extra nebezpečný :D).
Někdo se možná zeptá, tak rovnou napíšu, že tentokrát jsem objednávala u tohohle, je vcelku můj oblíbenej, nebyl to první nákup.
Sada mě vyšla na 300 Kč, což bylo super. Ovšem co jsem teď koukala, tak už ji nemá a jen obě věci zvlášť - krém za 400 Kč a hyaluron za 600 Kč. Což není úplně nejlevnější, zkuste se podívat teda i jinde.



K diskuzi:

Článek bych nechtěla pojmout čistě jen jako recenzi na JUJU, ale byla bych ráda i za nějakou obecnější debatu, pokud jde o kyselinu hyaluronovou. Osobně tuhle složku považuju za kosmeticky velmi schopnou a velmi prospěšnou (je např. i v mém velmi oblíbeném Laser Renew, který teď s Juju decánko podvádím), takže budu ráda, když přidáte i vaše zkušenosti s ní, pokud máte, a jaký přípravek vám konkrétně vyhovuje (injekční aplikace se taky počítá).

Je mi totiž jasné, že ne každý se hned pohrne do objednávání z Ebay a věřím, že něco účinného a vhodného k doporučení se dá sehnat i u nás. Zejména pokud by mělo jít o její koncentrát, na který jsem tedy zatím nikde v jiné recenzi nenarazila. 
Na Slovensku mě zaujala 100% kyselina hyaluronová od Etani, zejména i díky dalším věcem, které nabízejí a které zní dost zajímavě (včetně doporučené aplikace s penetračním válečkem :D, který má účinek zvyšovat), přičemž jdou sehnat i v lékárně, ale cenově je to trochu jinde (i když eshop po zadání kódu CJ07 poskytuje na vše 7 % slevu) a hodí se opravdu spíše pro nakupující ze Slovenska, kteří mají levnou poštu, či osobní odběr zdarma (nás by poštovné stálo cca €10, pokud jsem to rozklíčovala dobře, ČR totiž v demonstrativním výčtu států není uvedena, tkž tipuju, že žádná výhodnější sazba pro nás neplatí).

Jsem zvědavá na vaše postřehy :)

44 comments

13. října 2013 v 8:51

Já znám akorát to nové sérum od Nobilisu a potom JG Cosmetics - to byl jednu dobu strašný hit, akorát pak na Omlazení propukla "aféra", bo se pár uživatelek osypalo, protože to obsahuje docela dost alkoholu, takže při nesprávném použití to může fakt celkem vysušit. Majitel se pak pokusil výrobek obhajovat na Omlazení pod pseudonymem, což se mu docela dlouho dařilo, bo moderátorka debaty nebyla z nejbystřejších lidí na planetě a až na to přišla, tak byl strašný humbuk a všichni JG odsoudili jako hrůznost, ačkoliv to do té doby vesele používali. Miluju Omlazení, škoda, že už na něj nemám čas, ale myslím, že by se tam mohlo inspirovat dost tvůrců jihoamerických telenovel :-)

http://omnia-m.blogspot.cz/

13. října 2013 v 9:15

,,Bo" znamená protože. To jen tak. západní část republiky s tím má stále, jak se zdá, problém. :D
Jinak to vypadá lákavě, nějaká ultrahydratace by se hodila...

13. října 2013 v 9:27

Tož té první fotky jsem se až lekla, tolik.. písmenek? No asi jo:-)) Vůbec nevím, zda mohu přispět, když nemám s kyselinou žádné extra zkušenosti a tipy..:) Jen jsem ti ale chtěla napsat, že dáváš moc užitečné články, já už nevím, jak se mám dokopat k tomu, starat se o pokožku a o pleť! Sice s ní žádné problémy nemám, ale s věkem asi budou a budu se bít do hlavy:( Když mě to mazání tak nebaví, nemáš i nějakou radu na tohle?:)) Vypadá to skvěle, méně napnutá pokožka by byla fajn, japonskou tělovou kosmetiku vůbec neznám, škoda, že se to neprodává i u nás, na ebay já nenakupuju:-/ Ale dobrý článek, zase mě trošku nakopnul o té tělové péči přemýšlet:)

13. října 2013 v 9:48

@Rena LOL, až mě skoro mrzí, že tam nechodím :D

13. října 2013 v 9:50

@Johanka protestuju a nesouhlasím! :D znamená to oboje, holt se s tím zbytek republiky bude muset vyrovnat :D

13. října 2013 v 9:52

@ILoveMakeUp mě mazání taky nebaví, takže jsem na tom stejně :D
Ale tyhle věci jsou na obličej, ne na tělo ;))

13. října 2013 v 10:20

@Černá Moora
Jo to byla dobrá aféra...ale ty kapsle byly fajn...

13. října 2013 v 10:49

s kyselinou nějakou větší zkušenost nemám. ale docela mě pobavil penetrační váleček :D kamarádka dělá kosmetičku pro Decléor a vím, že mi ho ukazovala, že s ním taky pracuje, že to zvýší pronikání přípravků do pokožky... a podle těch slovenských stránek to zvýší až o 3000%! :D

13. října 2013 v 11:20

@Černá Moora
Jj vím, no a to je můj další problém, zásadně nepoužívám krémy, na co se mají, teda některé, třeba krémy na ruce používám na pleť, přijde mi, že ji mám pak krásně heboučkou:-D
No tak to jsi mi moc nepomohla, to se asi fakt začnu mazat, až budu stará, vrásčitá:))

13. října 2013 v 11:25

Konzultovala jsem ty tvoje zázraky s COSDNA a docela se mi zamlouvá, že a) počet složek není až tak závratný (u krému kolem 20, sérum asi pět), b) žádný vyložený fujtajbly (resp. pár PEGů a i trocha alkoholu, ale nic, co bych nepřekousla a nic extra dráždivýho - dle jejich bodování), takže jo, líbí. Tím spíš, jak se pořád učím nový věci: hnedka mi na mysl vytanula Jájina recenze hyaluronovýho séra od Baley (psala o tom letos v lednu) a docela mě její článek nadchnul, jak jí to pomohlo na její pleť - páč se stejnýma potížema se potýkám taky (a ne, nejde zrovna o přesušení pleti:)). Nehledě na to, že ještě asi před rokem jsem netušila, co to ten hyaluron je a měla jsem to za nějaký sprostý slovo :D Takže jo, JUJU se mi líbí a rozhodně mám chuť to zkusit - což se o většině asijský kosmetiky momentálně říct nedá.
Verunka

13. října 2013 v 11:39

@ILoveMakeUp to se ani nedivím, protože v nich je určitě spousta silikonu :D a jako na to tělo, já myslím, že dokud člověk nemusí, tak je zbytečný se do toho nutit, možná by tu kůži jen zbytečně rozmazlil a pak se už musel mazat furt .. ;)

13. října 2013 v 11:44

@Natálka - Little Gem ten váleček zrovna ani není tak drahý, takže vcelku zaujal :D už jsem o tom někde četla dřív, ale tam byl propagován jako věc na odstranění jizev, což mě moc zjímavé nepřišlo, tohle zní líp

13. října 2013 v 11:47

Tu essence vec asi potrebujem. A krem z bieliaceho radu tiez :D
S kys. hyaluronovou nemam skusenosti ale vsimla som si ze azijske znacky to spolu s kolagenom strkaju kam sa da :D A kedze ich styridsiatnicky vyzeraju na 20 rokov, nieco na tom asi bude :D:D (A ja budem dufat ze to nemaju len vdaka genom, ale aj vdaka kozmetike a snad to zaucinkuje aj na mna:D^^)
macabre-moon.blogspot.com

13. října 2013 v 11:51

Chápu to správně, že JUJU je japonská značka? Asijské kosmetice nedůvěřuju, bojím se, že ve složení může být cokoliv. Čas od času se objevují např. asijské hračky pro děti s ftaláty, tak nevím, proč by to u kosmetiky mělo být jinak.

13. října 2013 v 11:52

@U dvou Verunek jj, sérum jen 4 - voda, hyaluron a dva konzervanty
Ani jedno mi nikdy nepřišlo nijak dráždivý, používám klasicky i pod oči, takže určitě tomu dej šanci :)

13. října 2013 v 11:57

@Darkness ano, japonská, však to tam píšu hned na začátku :)
Postoj k asijské kosmetice je samozřejmě na vkusu každého soudruha, já bych si třeba nekoupila nějaký noname, u toho bych se taky bála, že by vtom mohlo být leccos, ale tohle je docela známá značka a získala i pár ocenění v různých beauty awards ;)

13. října 2013 v 12:07

@Černá Moora
Heh, no jo :-).
Japoncům bych ještě věřila, ale zbytku Asie nějak ne.

13. října 2013 v 12:54

Ty jsi ale... Chtěla jsem teď zkusit ten "krém pro starý lidi", ale tohle je taky velké lákadlo. :)

13. října 2013 v 15:04

tak tohle mě hodně zaujalo, až domažu aspoň polovinu toho co mám doma, tak do toho určitě půjdu :)

13. října 2013 v 16:08

Ach, tohle rozhodně potřebuju - máš pravdu! A velmi souhlasím s tím, že to je nespravedlivé, že je toho na výběr taková spousta a že se to všechno nedá stíhat zkoušet... A že ty potvory tak pomalu ubývají! No každopádně tohle si píšu!

13. října 2013 v 18:28

O tomhle jsem ještě nikdy neslyšela :O Celkově považuji asijské značky za hodně schopné, takže se ani nedivím, že jsi spokojená :) Akorát já mám mastnější pleť, takže takováhle obrovská hydratace by mě asi zabila :D
http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

13. října 2013 v 19:37

Ach jo, že já jsem sem zase lezla. Teď je právě ta doba, kdy se z mé normální pleti stává suchá s mapičkami suchých míst a je to celkově hodně špatné přes tu zimu... A TOHLE POTŘEBUJU! Momentálně mám od Clinique Dramatically a hodně písmenek dále :D, ale i když je fajn, tak se mi zdá, že na to nestačí. Je někde anglický výpis složení? :)

13. října 2013 v 19:58

Tímhle ses mi trefila do aktuálních potřeb, ještě ani není pořádná zima a já už jsem celá vysušená a pořád hledám, co bych tak mohla vyzkoušet. Protože jsem ale v šetřícím režimu, ještě jsem nic neodklikla, ale když má tohle takové silné mooří doporučení, asi nebudu váhat :-) Doufám, že mi bude stačit krém, na séra moc nejsem a musím dopotřebovat to, co mám doma.

Anonymní
13. října 2013 v 20:26

DMkova Balea ma radu s kys. hyaluronovou, vc. tydenni kury s kys. hyaluronovou v kapslich (stoji kilo). Vyzkousela jsem a prislo mi to fajn. Jen jsem nevedela, ze se ma pred aplikaci plet navlhcit, takze si dam novy kolo :)
http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/balea_produkte_gesichtspflege_und_reinigung/balea_produkte_gesichtspflege_beauty_effect_mit_hyaloronsaeure/

Anonymní
13. října 2013 v 20:41

ahoj, kys.hyalurunovu v kosmetice uzivam cca.1 rok, zacala jsem se serem od baley,co se tyce ucinku na plet, tak docela spokojenost, akorat hrozne rychle ubyva, takze se docela prodrazi...10 ml za cca.130 kc jsem spotrebovala za necely mesic pri pouzivani 2xdenne. ted pouzivam serum od mabelle (2.baleni) http://www.mabelle.cz/cisty-hyaluronik-acid/... a v porovani s baleou je hutnejsi, vic napina a vyhlazuje kuzi.... takže u tohoto sera asi chvilku setrvám

13. října 2013 v 22:14

Mooro, co ty zdrobněliny! Čtu to po desáté, na jedo oko nevidím a z promíčka se rázem stalo porníčko! To jako fakt nemám zapotřebí!:)
K tématu, něco podobně opísmenovaného jsem viděla v létě na blogu semisweet wonderland. Taky tam popisuje 3 minutovou ranní hydratační kúru podle Shizu Shaeki. A to bych s tím tvým zvlhčovadlem taky vyzkoušela.Navlhčit kosmetické tampóny stříknout mezi ně ten hydratační zázrak, promnout a tampóny naskládat jeden vedle druhého na oblčej. Po 3 minutách sundat a hotovo. Já to občas dělám s hydratačním sérem od Janssenu a výsledek je hodně zanatelný.

13. října 2013 v 22:34

Protože vím, že se Mooro ráda pouštíš do nejrůznějších experimentů (viz čisticí pudr, mimochodem dost dobrý, obohacená verze už se mi zabydlela v koupelně, díky za tip a nápad), třeba bys ráda vyzkoušela namíchat vlastní verzi: samotná kyselina hyaluronová, resp. ve vodě rozpustný hyaluronát sodný se dá sehnat samostatně např. tady nebo tady:
http://www.eshop.ekokoza.cz/Vyroba-mydel-a-kosmetiky/Prirodni-konzervanty-kosm-aktivni-latky-vosky-a-vitaminy/Kyselina-hyaluronova-Hyaluronat-sodny-1g.html
http://www.fichema.cz/cs/hyaluronov-kyselina-sodn-sl/1385-hyaluronat-sodny-100-1-g-lmw-nizkomolekularni-kyselina-hyaluronova-sodna-sul.html
Jako konzervant je možno vzít na ekokoze Cosgard, vodu použít destilovanou (z lékárny).
Jinak ekokoza je i zajímavý zdroj nejrůznějších exotických olejů, másel, výtažků a látek pro experimenty. Ne, nemám s nimi nic společného, při poslední objednávce mě dokonce trošku naštvali špatně zabaleným a tekoucím skvalenem, ale jako zdroj všeho možného v menších množstvích jsou u nás asi nejlepší.

Sakryš, kyselinu hyaluronovou jsem zrovna jak na potvoru nekoupila, že se bez ní obejdu a teď, po přečtení recenze, vidím že je to nemožné... :)

13. října 2013 v 22:55

Etani - našla jsem si krabičku "Pure" HA Essence na etani.cz, kde je napsáno složení (jde dost špatně přečíst):
Hyaluronic Acid, Vitamine B3, PEG-35 Castor Oil, Phenoxyetanol, Aqua. Protože je to tam uvedeno jako main ingredients, ne INCI, voda bude nejspíš na prvním místě a pak asi kdeco dalšího, nepůsobí to na mě moc důvěryhodně. Sice uvádějí 60% h. kyseliny, ale nakolik je to pravda.. Obvykle používaná koncentrace je mnohem nižší ( http://www.makingcosmetics.com/Hyaluronic-Acid-p81.html ). Radši nezkoušet, zvlášť za ty love.
(Omlouvám se za tapetáž.)

14. října 2013 v 10:03

Teda Mooro, ty se mi teď úplně strefuješ do noty. Výrobky s touto kyselinou mám teď v merku, ale chci zkusit něco, co se tváří přírodněji. Takže buď sérum od Nobilisu nebo jsem našla jedno pěkné i od Now foods na iherbu. Zapátrám i po krému, ale tento, kterému nejde rozumět mě sice přijde rozkošný, ale asi i trochu děsivý.

14. října 2013 v 12:08

@Beily ale i mastná pleť potřebuje hydrataci, to je častý omyl, že ne :)

14. října 2013 v 12:08

@Haru jak zmiňovala výš Verunka, najdeš třeba na COSDNA, ale určitě i jinde

14. října 2013 v 12:09

@viennettka imo by stačit měl, ale je fakt, že oba jsou lepší :) kdybys taky někde našla tuhle sadu, tak určitě vem tu než jen samotný krém

14. října 2013 v 12:11

@Anonymní vida :) se na to příště mrknu
ale je fakt, že týdenní kúra za kilo mi přijde vcelku drahá, když si vezmu, za jak dlouho se spotřebuje tahle lahvička ..
s tím vlhčením - bude asi i záležte na konrétním přípravku a jeho složení, třeba tady se vlhčí, ale nejde vyloučit, že u jiného séra to nutné nebude

14. října 2013 v 12:13

@Anonymní měsíc používaní za 130 celkem jde .. ta mabelle taky nevypadá špatně

14. října 2013 v 12:15

@tuttobene to je tím, jaká osoba to čte, ne píše :P :DD
hele, o tom jsem ještě neslyšela, zajímavý :) akorát s tímhle by to moc nešlo .. jak je to hutný, tak bych ho mezi ty tampony spotřebovala děsné množství
ale každopádně začnu uvažovat, s čím jiným bych to vyzkoušela

14. října 2013 v 12:22

@Alys díky moc za velmi zajímavej tip, ale obávám se, že na tohle nejsem dost odhodlanej malej chemik :D prostě moc práce s tím objednáváním a zjišťováním (i když věřím, že když se do toho člověk dostane, už je to snadný), ale třeba se inspiruje někdo jinej :)

14. října 2013 v 12:24

@Alys nijak zvlášť jsem to nezkoumala, tak těžko říct
jinak u tohohle se rovnou píše, že to je 100 % KH :D

14. října 2013 v 12:24

@Evelína a nobilis má taky samostatnou KH? se musím podívat
krému se neboj, nic špatnýho v něm není :))

14. října 2013 v 16:31

@Černá Moora
V tom případě vše ok, nevymykám se běžnému vzorku populace:)

14. října 2013 v 23:32

Znám, vynikající kosmetika. Stejně jako ještě např. Hada Labo - ta taky neni vůbec k zahození. ;)

15. října 2013 v 9:48

@Černá Moora A kde tohle má původ? :D (Taky mě teď napadlo, že to je japonská zbraň, když už jsme u toho. Taková ta tyč od smetáku...:D)

16. října 2013 v 16:16

@Johanka
Bo =nebo se používá především v Práglu a začalo to u smskového zkracování, Bo = protože je prostě klasika našich zápaďáků =) já se přiznávám, že mi tam taky vždycky vylítně spíš význam "protože"..

18. října 2013 v 10:11

@Darkness Taky jsem mela ze zacatku strach, ale korejska kosmetika mi prijde asi tak o 1000% lepsi nez ta ceska - nikdy jsem se z niceho neosypala. Tady v drogerce koupit nejaky pletovy krem od Garnier, tak se asi uskrabu.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...