Peněženky připravit, pozor, teď! Aneb tipy. Na dárky. A tak.

19. října 2013

V posledních dnech jsem narazila na fajn zajímavejch věcí, který bych vám ráda podsunula. Původně jsem je chtěla postupně prsknout jen na FB, ale vzhledem k množství bych si ho nakonec asi moc zaspamovala. Tak teda takovej rychlopostík :D (teď jsem to dopsala a koukám, že rychlopostík moc nevyšel ... zase ... fok ... no aspoň budete mít co číst o víkendu :D)





1) Parfémovej steal 

Coby parfémovej maniak jsem vyzkoušela naprostou většinu toho, co u nás lze v parfumerkách pořídit. A někdy se dá super vůně koupit fakt za babku. Z tohohle pohledu je mi vždycky dost líto, když vidím, jak je někdo ochotněj dát třeba pětikilo za 50 ml zcela průměrný vůně z Avonu, Yves Rocher či za jiný podobný zhůvěřilosti, když přitom by za stejný peníze mohl mít něco mnohem lepšího - jen o tom bohužel neví.

Dneska jsem tedy jako tip k nákupu vybrala pár parfumerkových vůní, který jsou cenově na drogerkový úrovni (či dokonce pod ní), ale přitom fakt kvalitní, pěkný a/nebo originální. Navíc jsem je sama všechny měla (krom jedný výjimky) v plných baleních, takže Moora approved ;)

Na nejlepší ceny je vždycky dobré prošmejdit momentální akční nabídky - dělám nejčastěji na parfums, elnino a xparfémy, jinde jsem vlastně vůni nekoupila už ani nepamatuju

Což si teď vlastně říkám, že někdo by mohl být překvapenej, že parfémy nakupuju na českým netu. Tak ještě taková odbočka od tématu. Jó, já byla taky překvapená. Samozřejmě jsem nakupovala původně na Ebayi, Cheapsmells, FragranceX apod. - jenže časem jsem zjistila, že ač je to úplně paradoxní, parfémy u nás máme mnohem levnější - no chápete to? :D Ale fakt že jo. Samozřejmě Ebay je nenahraditelnej na věci, co se nedaj už sehnat + na použitý vůně, kde jsou taky super ceny (i když ani to už není, co bejvalo, souvisí s tím, jak je Ebay stále populárnější, už jsem si stěžovala v článku o Alibaba), ale prostě klasický balení se u nás dají sehnat za ceny, u kterejch na zahraničních eshopech docela blednou závistí. Tož tak ;)

A ještě vlastně jeden dotaz by mohl někoho napadnout - jestli vůně nakupuju naslepo, jen podle popisu nebo složek. Yep. Pro někoho maximálně divný, ale já říkám, že si na to časem zvyknete, stejně jako na nakupování bot (o jejichž nákupu bez vyzkoušení taky spousta lidí nechce ani slyšet), a zjistíte, že většinou to vyjde skvěle ;)

Teď k těm doporučením už.




Calvin Klein Obsession Night
(cena 520 Kč za 100 ml)

- je takovej vanilkovej dortík s trochou mandarinky/pomeranče/bergamotu.
Napsala bych, že je to téměř dupe mnohem známějšího Armani Code, ale to by nebylo přesný, protože CK je starší (2005) než Armani (2006). Takže Armani je spíš dupe CK, haha. No nic, každopádně jsou si ty vůně po rozležení velmi podobný. A do trojky bych k nim ještě šoupla modrý Dior Midnight Poison (2007) - upřímně řečeno jsem mezi ním a CK neviděla rozdíl, tady ovšem už od začátku.
























Gucci By Gucci
(cena 1075 Kč za 75 ml)

- oproti ostaním není úúúplně nejlevnější, ale na Gucci je to pořád super skvělá cena (holt Gucci je coby značka oproti těm ostatním o příčku výš, pokud jde o prestiž, a ceny to odrážejí)
- vůně je to nádherná, takový luxusně hustý a sytý med s karamelovým podtónem, plně v harmonii se svým obalem (což se ne vždy povede).




















Lacoste Touch of Pink 
(cena 650 Kč za 100 ml)

- abysme nejeli jen sladké gurmánky (ne každý je má rád), tak teď pro změnu něco ze sladkého a svěžího soudku
- úplně první vůně z řady Touch of ..., kterou bohužel Lacoste v následujících letech všemi těmi dalšími (a nudnými) odnožemi v odstínech psycho růžové úplně degradovala. I proto je fér říct, že Touch of Pink je velmi povedená a ve své kategorii nenáročného květinově-svěžího ovoce i poměrně originální. Z celého výběru je tohle asi nejlepší poměr cena/kvalita pro někoho, kdo není parfémový maniak (ačkoli jsem ji aktivně používala už před hodně přehodně dlouhou dobou, pár ml mi na dně flakónu ještě zbývá, tak jsem si šla schválně ověřit, jestli nebudu ani s takovým odstupem kecat - a ne, pořád je to objektivně velmi příjemná vůně).
























Lady Gaga Lady Gaga Fame 
(cena 480 Kč za 50 ml)

- interní poznámka: zdravím Jáju! :D
- tohle je ta výjimka, kterou jsem neměla. A zároveň důkaz, že odpovědi na různé otázky od vás v soutěžích nevyzvídám nadarmo, ale prostě si sonduju, co mé čtenáře zajímá ;) Ačkoli Gaga mě osobně neoslovila (z povrchního důvodu, že obsah neodpovídá flakonu), pod jednou ze soutěží padala jako váš oblíbený parfém tak šíleně často, že jsem vám ji sem zařadila - oproti jiným eshopům je tohle opravdu výborná cena (parfums: 865 Kč, xparfémy: 550 Kč).























No a ještě něco pro pány, alébrž marketingově nejvděčnější čas v roce se blíží ;)



Burberry London 
(cena 970 Kč za 100 ml)

- miluju Burberry. Moc. Celou značku jako celek. Její parfémy se mi ale bohužel vůbec netrefujou do noty a v každém si najdu něco, co mi vadí. A co dělat v takovém případě? - ano, obsesi uspokojovat zprostředkovaně. Tuhle sadu jsem pořídila přiteli (ale pssst).































Hugo Boss Boss in Motion 
(cena 730 Kč za 90 ml)

- skvělá volba pro všechny, kteří před težkými a kořeněnými vůněmi dávají přednost těm svěžím a sladkým. Což platí jak na ovoněného, tak čichajícího ;) ženám s takovou preferencí ve vůních pak připadá protějšek hodně sexy - takže si to vlastně kupujete i pro sebe, se vyplatí! .)))


 

















David Beckham Intimately 
(cena 310 Kč za 75 ml)

-  dřevitě kořeněná klasika. V poměru cena/výkon hodně dobré.























2) Vánoční balíčky

Kdo předpokládá, že jsem vyplenila i tiskové zprávy L´Oreálu, tak předpokládá správně. Novinek teď moc nepřibývá a spíš se balíčkuje. No tak jo, ukážu vám i balíčky. Vzhledem k tomu, že to nejsou novinky v pravém slova smyslu, tak se mi sem i hodí lépe, než do tradičního novinkového seriálu.


Renew! :) --- Pěkná taška --- Mythic Oil (bude imo v dalším Ladyboxu) --- A něco pro pány













Roger & Gallet jsem zmiňovala před časem ve smyslu, že se o ní nekde nic nepíše. Trochu jsem od té doby sondovala i na jiných kanálech, no a někdo tvrdí, že to je super a báječně to voní, a někdo, že nic moc a složení také žádný zázrak. Takže si vyberte .. ;) Balení vánočních sad je ovšem značně slintuhodné.







Garnier - vybrala jsem ilustračně dva, ale k dispozici jich byla samozřejmě spousta (aneb tip pro pánskou část domácnosti + Provence s Ultradoux).

Jako ... nemůžu si odpustit poznámku, že naprosto nechápu, proč ta balení nejsou trochu tématická k Vánocům. Taková šance se graficky vyřádit a udělat to super kjůt a vločky a atmosféta a tak ... a oni tam prdnou jen klasické části obalů (a rozkvetlou Provence ... přitom zrovna u ní by šly ztvárnit úžasně malebné vánoční motivy).










Třeba jako je to u La Roche - Posay - trocha vloček a hned má člověk mnohem větší chuť nakupovat dárky.








3) Novinky

- alespoň 3:

1) limitovaná edice Clarisonic s nástavcem na speciální hloubkové čištění pórů (tkž na černé tečky). Cena 3 880 Kč. Celkem škoda, že nedělají nějaké promo, protože já o něm nečetla jedinou recenzi. A dávat takové peníze bez recenze? To fakt ne.

2) noční Laser Renew (ano! :)

3) Affinimat - matující verze make-upu Affinitone









4) Předplatné, co se vyplatí

Za roční předplatné Marie Claire (899,-) dostanete sérum Advanced Night Repair od Estée Lauder. Celkem dost bomba nabídka.
Kdybych nebyla zrovna ve fázi setření, tak beru okamžitě (zvlášt proto, že MC je jediný časopis tohohle druhu, který si občas koupím, protože mi přijde informačně fajn a nekřečovitý).

Objednávat můžete tady http://www.send.cz/casopis/572/marie-claire

Za info díky FB Lucifrid.








5) Rizos zlatá kolekce
 
Obrázek na začátku postu je z vizuálu španělské sítě kadeřnictví Rizos a fakt mě dostal :) Rizos patří také pod L´Oreál a proto v TZ byl, ale jinak je jeho využitelnost pro nás asi celkem nulová ...
Pokud jde o kolekci nafocených účesů, tak je to sezónní kolekce s podtitulem zlatá a má naznačit, že IN budou vlny, bohaté účesy a barvy se zlatými/jantarovými odlesky. Inspirovat se tedy můžete alespoň teoreticky ;)


 






5) Minuta ticha za Kappahl

- švédský řetezec se rozhodl zmizet z ČR, prý negeneroval dostatečné zisky. Škoda přeškoda. Ne, že bych toho z něj měla nějak hodně, ale co ano, tak to jsou úplně skvělé a nápadité věci.
- kdo si chce ještě stihnout nakoupit, tak podle klubové smsky, co mi dorazila, momentálně platí 50 % dolů ze zlevněných věcí a 30 % z nové kolekce (do 24.10.)



No, a parfémově jsme začali i skončíme.
Aneb foto, co mě fakt potěšilo - Jean-Paul Guerlain a jeho ... teriér :) Nejsem schopná kvůli čb rozklíčovat, jestli je to kernteriér nebo špindírovitej westík, kterýmu se focení moc nelíbí a tak má ušiska trochu dole, ale je to pro mě každopádně důvod mít Guerlain zase o něco radši :D (což už jsem si říkala, že ani nejde! .))
Jinak v ruce drží odjištěnej granát svou kreaci, pánskou vůni Derby.






Co vy, jak jste na tom s parfémy - kupujete na netu, nebo si musíte všechno nejdřív ozkoušet? A co vánoční dárky - už jste se rozjeli, nebo zatím vyčkáváte? ;) Já vyčkávám, v říjnu je přece Halloween, ne Vánoce .))

40 comments

19. října 2013 v 14:37

Hele, ještě si tam hoď předplatné In Style a celý balík Biodermy, to jsem tam dávala včera večer, to je taky pěkný :D.

19. října 2013 v 15:10

Taky jsem byla jak u vytržení, když cca 3-4 roky nazpět začaly vůně pořízené u nás přes e-shopy být levnější než ty ze zahraničí. Jak jsme k tomu došli? Jako budoucího ekonoma mě to enormně zajímá :D

A pak jsem u vytržení z tvého přirovnání Obsession Night k těm dalším. Na Code bych ještě kývla, ale... ale Midnight Poison? Wth?? Kdy? Kde? Čím? Nechápu. Budu muset přezkoušet, tohle je pro mě parfémové rozčarování tohoto měsíce :D

Jo a toho Bosse mám úzce spjatýho s jedním mužem, z jehož samotné přítomnosti (v kombinaci s tou vůní, samozřejmě) jsem pokaždý šla do kolen. Takže všem mužům v mým okolí teď zakazuju se tímhle vonět, protože si nechci nechat přebít a zkazit ty vzpomínky :-D

Rizos líbí a Kappahl lituju. J-P s psíkem lajk! ;) Clarisonic jsem viděla jen u CC, ale pořádná recenze mi taky chybí.

Verunka

19. října 2013 v 15:37

Kde sa daju kupit tie balicky od Roger&Gallet? :D
S tym ze by si mohli dat tu snahu a nejako upravit tu grafiku na viaocne motivy suhlasim :D Ale asi sa im to oplati aj tak, nepotrebuju im nejako zvysovat atraktivitu :D
macabre-moon.blogspot.com

19. října 2013 v 15:56

Jsem svině. Očuchám v parfumerce, koupím na netu :o) akorát Annick Goutal jsem koupila naslepo a trefila jsem se. Jen v okolí jsem nenašla pochopení pro ne úplně obvyklou vůni a čelím kecům o citronovém jaru. Pff.. amatéři :o))

19. října 2013 v 16:13

@moon Roger&Gallet by se měl dát sehnat v lékárnách, aspoň u nás (Liberec) jsem tuhle značku postřehla

19. října 2013 v 21:06

@Lucifrid mrknu, ale Bioderma mi nepřijde takový terno, ta Estee je ovšem výborná :)

19. října 2013 v 21:10

@U dvou Verunek mě to zajímá i jako neekonoma :D páč když si vezmu úroveň cen u všeho jinýho, tak to je úplně nepochopitelný :D

No hele, děsně ... Měla jsem je obě ve stejnou dobu a nedokázala naslepo téměř rozlišit

Co je CC? Předpokládám, že ne Coco : D

19. října 2013 v 21:12

@moon v lékárnách, ale ne všech, v Praze mají značku třeba ve Vodičkový v Maxu, ale ty balíčky asi ještě ne

19. října 2013 v 21:29

Cože Kapphal jede domů? To se tu moc dlouho neohřáli...

19. října 2013 v 21:31

ja by som uz konecne strasne chcela stretnut niekoho, kto kupuje na Vianoce tie drogeriove balicky typu sprchovy gel+ mydlo a podobne ;) Podla mna je to "za trest dar" pre kazdu nenavidenu svokru (tchyni)

19. října 2013 v 21:34

Parfémy chodím očuchat a pak nakupuji na internetu. Zrovna jsem příteli naznačovala Marca Jacobse, tak uvidíme :D Lady Gagu mám, mně vodí, cena parádní, ale výdrž nic moc :/

19. října 2013 v 21:42

Díky za tipy. Dala jsem si za úkol vybrat manželovi k vánocům ten nej nej parfém, takže jsem ráda za každou inspiraci. Touch of pink jsem měla, je už to děsně dávno, a byl skvělý. Gucci mám ráda hodně, ale tento jsem ještě neměla. Dobrý dlouhý rychlopostík:-)

19. října 2013 v 21:45

MC jsem dostala předplacenou, takže doufám, že až mi v březnu vyprší, budou mít taky nějaký čupr dárek :D Elle už mě moc nebaví, MC má o odst zajímavější články.
s tím balením máš pravdu, LRP vypadá moc krásně. já zatím vánoční dárky sumíruju v hlavě, našim koupím asi něco jedlého, protože už fakt nevím, mají snad všechno možný, no a nejhorší je to pro přítele, tam už jsem těžce v koncích :D
parfémy si nechávám dávat vždycky jako dárek, takže sama nekupuju a ani moc neexperimentuju :D ale přítel si teď za nějakých 700 koupil 100 ml Hugo Bosse, myslím na parfums, tester, takže akorát neměl klasickou krabičku a je bez víčka, což není žádná velká ztráta, a za tu cenu? no neber to :D

19. října 2013 v 22:04

Tak ta MC, to je bomba. Zrovna dneska dlouze zkoumám svůj obličej a bliká mi v hlavě červený vykřičník a nápis: péče proti vráskám!!! No, snad to neprošvihnu bo čekám změnu adresy :(.

19. října 2013 v 22:18

@Nikol M. to ne no ... Pry do konce listopadu by mel byt pryc

19. října 2013 v 22:19

@lučiak to je darek posledni zachrany pro lidi bez fantazie :D

19. října 2013 v 22:51

@Černá Moora
Tak to mažu co nejdřív do Palladia omrknout ty slevičky :D

19. října 2013 v 23:26

@Černá Moora
Czech Chicks... ale recenze mi neřekla prakticky vůbec nic. :-/

20. října 2013 v 1:23

@U dvou Verunek aha :D tak to se nedivim
Ja fakt nechapu, proc beauty veci cpou fashion blogerkam, ktery k tomu nedokazou napsat vic nez 5 obecnejch vet ... Bylo to dobry, pekne to voni, kupte si to ... OMG ... To jsou recenze pro telata tohleto

20. října 2013 v 8:14

To jsou moorovsky dobré tipy, díky! :)

Anonymní
20. října 2013 v 8:32

@U dvou Verunek
ahoj, to co týče super levné ceny parfému, četla jsem o tom nedávno ohromně zajímavý článek (jen ho nemůžu najít).
Podstata je, že výrobci parfémů si moc dobře hlídají cenu ale třeba velkým společnostem, pokud odebírají vážně hodně, dají velkou slevu.
Často toho ty společnosti koupí mnohem víc než je potřeba a třeba nakonec se chtějí přebytků zbavit, oficiálně to prodat dál nesmí, tak to prodají neoficiálně (s tím, že vyškrábou nebo vystřihnou identifikační kód) dál menším společnostem. Ty to koupí za mnohem menší peníz než od originál výrobce.
Je to tak trochu černý trh, ale jelikož parfému chybí ten kód, tak původní výrobce těžko zjistí, který z jeho zákazníků přeprodal parfémy dál a tím se jich zbavil.

Zkusím najít ten článek. :)

Anonymní
20. října 2013 v 8:40

@Anonymní
Něco vysvětlují třeba i tady: http://that-smell.com/2010/07/06/the-grey-market-and-how-it-works/

20. října 2013 v 10:38

Plastic fantastic se už pomalu, ale jistojistě žhaví. Nutně potřebuju nekosmetické tipy pro chlapy 30+. S ženami všech věkových kategorií problém nemám, jen u chlapů bych nerada zůstala pouze u alkoholového klišé (nicméně je vždycky potěší!)
A vůně na slepáka? no jasně:D, čas od času tomu pohlednu.

20. října 2013 v 11:27

Cožee ? KAppaHl končí ??? já tam nejradši nakupovala na moji dceru :( no tak to mě teda mrzí....

20. října 2013 v 13:41

@Černá Mooratak to souhlasim, takovy terno to neni, ale verim, ze svou cilovku si to najde :)

20. října 2013 v 14:19

@Anonymní jj, presne takhle to funguje, je to tzv. sedy trh, a s parfemy s vyrezanymi kody se lze setkat i u nas ( lidi si pak nekdy mysli, ze jde o padelky, coz ale nejde)
Ja a Verunka tohle sice zname, ale spousta lidi ne, takze diky za vystizne srhnuti a odkaz:)

Ale prave to moc neresi nas problem, proc zrovna u nas to vychazi tak extra levne, protoze sedivky maji i nektere ty vyse jmenovane low-cost zahranicni eshopy, a ceny jsou i tak mnohem vyssi

20. října 2013 v 17:22

Prosím, prosím, prosím O:) Nevíš kde sehnat ten balíček Mythic Oil a popř. i za kolik? Hledala jsem už na netu, ale neúspěšně :( A co má být v Ladyboxu konkrétně? O:) Plnébalení x vzorek? :)

20. října 2013 v 18:55

Musím říci, že když se mi do ruky dostal vzorek Lady Gaga, přišel mi moc silný a těžký. Ale po tom co jsem se parfém rozhodla znovu vyzkoušet, tentokráte v drogérii, se stal mým oblíbeným a vůbec mi nějak silný nepřipadá.

21. října 2013 v 9:21

Moc se mi líbí Roger & Gallet a vlastně vždycky všechny Vánoční sady...jo, já už se po dárcích dívám, vždycky si jich koupím tunu pro sebe a pak se divím, že nevím co koupit ostatním, protože si všechno skoupím:)

21. října 2013 v 10:28

@Allen* jak píšu, je to z tiskových zpráv, takže novinka, co možná ještě není v prodeji, i když datum uvedení je psáno říjen. Sehnat by měl jít v kadeřnických salonech, kde mají L´Oreal profesionelle a doporučená cena je 568 Kč.

21. října 2013 v 10:29

@Allen* jo, u Ladyboxu vůbec netuším, tak nebudu spekulovat ;)

22. října 2013 v 11:44

@Černá Moora konečně to někdo napsal :D mně se z toho vždycky protáčí panenky :D

22. října 2013 v 11:49

tak to jsem zvědavá, co u nás místo KappAhl otevřou. naposledy jsem šla kolem, a ničeho jsem si nevšimla, tak tam asi v pátek zavítám a uvidí se :) Clarisonic mě celkem zajímá, ale přijde mi to jako dost drahá hračka. to samé má i Missha, jen nevím za kolik, protože na e-shopu jsem to zatím nenašla :)

25. října 2013 v 0:18

Tý jo, to mě mrzí s tím Kappahl, tak to vysvětluje tu 50% slevu, co mi přišla v sms (teď už úplně na vše). To se tam budu muset jít podívat, snad na mě ještě něco zbyde. Škoda fakt, mívají tam i povedené kousky pro děti.

Anonymní
3. ledna 2014 v 9:29

Co se Kappahl týče v bye bye slevách 50% jsem si koupila asi 10 užasných šatů a halenek:)Odchod ze světa ČR mody jak má být.Kaczenka

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...