Vlasový must-have pro všechny vanilkofily

15. října 2013





Úvodní fotka na to sice nevypadá, ale k tý vanilce se dostanem.

Vlasová péče od Balea je na blozích pro svůj poměr cena/kvalita často vychvalovaná. Mně by sice původně nějak ani moc nenapadlo z ní něco zkoušet (aneb silikony nedík, však mě znáte), ale ve chvíli, kdy jsem si všimla, že mají i řadu bez silikonů a zároveň se na věci z ní začaly objevovat nadšené recenze, tak jsem samozřejmě neodolala (přijde mi, že kosmetická blogerka větu o neodolání něčemu použije průměrně v každém třetím článku, to je pomalu na léčbu).

Šampony jsem zkusila postupně 4: třešňový, meruňkový, na vlnité vlasy, s arganovým olejem. Viz foto výše. Děti léta zachovají klid, sníh tady nemáme, jen mi recenze od nafocení zase trochu trvala :D

Bohužel mi nevyhovoval ani jeden z nich. Vůně sice byly rozdílné (a na ně si nemůžu stěžovat), ale efekt totožně špatný - z vlasů jsem po použití pokaždé měla rozježenou přesušenou koudel, kterou mi nezbylo než zežehlit do mrtva, aby byla aspoň trochu koukatelná. 
A to jsem si do té doby myslela, že šampon něco takového nemůže způsobit, když se stejně použije kondicionér. Holt jsem asi ty bio používala moc dlouho a za tu dobu si zvykla na standardně uspokojivý a bezkoudelatelný výsledek ;)
 
Takže tady za mě 1 Moora z 10 možných (za vůně).








U zkoušení Balea kondicionérů už jsem tím pádem byla opatrnější a vzala nejdřív jen jeden exemplář - kondicionér Oil Repair s arganovým olejem.
Ani tady mě výsledek zrovna moc neohromil. Jako, on není špatný, voní po vanilce, neobsahuje silikony a vlasy ušly, ale ušly je tady prostě málo. Po mojí oblíbené OZP od L´Oreál je mám mnohem hezčí, lépe se rozčesávají a ani jí nespotřebuju tolik.

5 Moor z 10 možných.
 







No a takhle jsem vám to chtěla pěkně sepsat a bylo by. Jenže než jsem se k tomu dostala, tak mi někdy na počátku léta přišla z DM k recenzování ... celá sada s arganovým olejem :D 
Nejdřív jsem na ni trochu koukala jak chemtrailista, kterýmu nezabralo octování ... a uvažovala, že ji zbaběle někomu dám ... ale nakonec jsem se jí teda po těch pár měsících rozhodla dát ještě jednu šanci. Zvlášť když olejíček jsem nezkoušela, třeba to bude rozdíl.









Kdo hádal, že to rozdíl byl ...
... tak hádal blbě.  
Žádný happyendy se v týhle pohádce nekonaly a na svý vlasy bych po použití Balea dvojky prince spíš nesbalila.

Šampon stále považuju za vysušující a kondicionér za průměrnej.

Nicméně olejíček ... je to, kvůli čemu musíte - pokud jste ujetý na vanilku - ještě nska bežet do Dmky. 
Jak už jsem zmínila tady, všechny silikonové oleje mi fungovaly vždycky stejně - tenhle je sice s přídavkem arganového, což je samozřejmě lepší než jen a pouze silikony, ale i tak nevidím v účinku rozdíl. Uhladí, nemastí.
V čem ovšem rozdíl je, tak je VŮNĚ - ta je naprosto b o ž s k á. Jako tekutý vanilkový dortík. Jedním slovem: k sežrání.
Ačkoli vanilkově voní i šampon a kondiš, tak u nich mi parfemace přišla občas až otravná a zároveň ne moc věrná - olej se s nimi nedá porovnávat a je mnohem lepší.

Pokud jde o intenzitu, tak příjemná stopa vůně ve vlasech vydrží dva dny.










Co vy, zkoušeli jste něco z Balea vlasovky?  - Dojmy?  A jaká vůně u kosmetiky dostala naposled vás?




37 comments

15. října 2013 v 8:13

Já jsem nadšená z kokosového, je to můj favorit a kupuji ho po kilech :) :)

15. října 2013 v 8:19

Přesně jak píše Maroussia, jsem věrná už 4 tým balením šampónu s kokosovou vůní, jen teda bych dodala, že když jsem ho kupovala v Rakousku, tak po něm vlasy byly hezčí, no ale nevadí i tak je super... Každopádně chci napsat, že mě Balea dřív nevadila, až později jsem zjistila, že ta cena je opravdu na úkor kvality u některých produktů - sprcháče = vyrážka:/. Takže jsem na ni trochu zanevřela..
Jsem tedy věrná jen tomu kok. šampónu a co používám ještě je jejich maska na vlasy, na krabičce jsou fíky. Po ní mám nádherné vlasy. Takže kokos a fíky!:))

15. října 2013 v 8:26

Ha! Já tušila, že to tak boží není, i když si to všichni chválí! A vanilkou se radši navoním při pečení sladkostí. :)

15. října 2013 v 8:32

Mam ted kokosovy sampon a kondicioner a nevim no, nekdy vlasy ok, jindy hrozny. Na vlnite vlasy, to musim omrknout:)

15. října 2013 v 8:38

Kokosová maska je můj svatý grál. A z šamponů je fajn kofeinový, jinak je moc nemusím. Taky se mi často stává, že "neodolám" :) Asi by na nás měla existovat nějaká léčebna, i když pro českou ekonomiku jsme výhodný materiál :)

15. října 2013 v 8:53

Ok.. nejsou tam silikony, ale pro mě to stejně není... taky jsem byla navnaděná tím, jak o tom všichni básní... ale už jsem taky zvyklá na jakési bio - SLS mi smí na tělo jen ve vzácných případech (např. pěny rituals), na pokožku hlavy ale díky, už nikdy více..

jinak OZP od L´Oreálu? to jsem si zas naběhla... už b\ych měla vědět, že tyhle "bohaté" kondicionéry nemůžu... vlastně žádné nemůžu...

15. října 2013 v 9:31

Tak já zkoušela kokosový a třešňový a málem jsem si udrbala hlavu. A efekt teda nic moc. Příroda je hold příroda + Lush (ale za šampuky teda nekopu).

15. října 2013 v 9:44

ja mam ten tresnovy a jsem s nim nad miru spokojena :-)

15. října 2013 v 9:52

Vyzkoušela jsem po přečtení nadšených recenzí ten arganový šampon a masku a fakt katastrofa :) Vlasy mi nešli rozčesat, elektrizovali a celkově nic moc ..ani ta vůně mi nevoní. Vlasovka je hodně individuální věc, já jsem nadšená z meruňkovo-pšeničného šamponu alterra, ale přítel ho nesnáší :D

15. října 2013 v 10:23

Já jsem doteď měla ten kokosový klondicionér a teď jsem si koupila ten arganový, a musím říct, že mi ten kokos přišel lepší, argan fakt nic moc.
Nemáte někdo zkušenosti s vlasovkou od alverde? Díky :)

15. října 2013 v 10:31

já používám kokosový šampon a masku už dlouho a střídám to právě s elseve full repair, nemůžu mít pořád jedno, ten kokos je ale fakt dobrej, doporučuju

15. října 2013 v 11:09

Já něco zkoušela, není to špatné a vyhovuje mi to víc než šampony se silikony, ale to je tak asi vše... :)

15. října 2013 v 11:31

Zkoušela a nenadchlo - vlasy byly takové mdlé, nemastné neslané- Potřebuji šampón, který umí víc než jen vlasy umýt a ovonět :)

15. října 2013 v 12:19

já se nechala naočkovat ke koupi toho kokosového šampónu a jako ... nic moc ... navíc sulfáty a už se drbu, jenom když je vidím na obrázku :/ když už levná vlasovka z drogérie, tak Alverde (DM) nebo Alterra (Rossmann), po jiné se tam ani nedívám :P

15. října 2013 v 13:29

mám olejíček i kondiš, kondiš fain) olejíček miluju, mám i tu letní verzi ale ta nic moc, tenhle tak božsky voní i pár dní po umytí.. no prostě jak říkáš :D

15. října 2013 v 13:30

Ahoooj, olejíček taky mám, já osobně bytostně nesnáším vanilku... Pojem vanilka mi připomíná těžkej smrdutej ekl...
ALE olejíček voní fakticky lehce, takže i pro nemilovníky vanilky za sebe doporučuju! A hlavně cena/kvalita je překvapivá. Baleu nemusím, ale toto se fakt povedlo...

15. října 2013 v 14:09

Já jsem pár let používala od Baley meruňkový kondicionér - můj oblíbený :) Ale teď používám ten regenerační s arganovým olejem. Měla jsem i meruňkový šampon, ten mi dokonce i vyléčil lupy, ale následně mi vlasy zase moc zatěžoval a to je mám suché :D Celkově ta oranžová meruˇková řada se mi líbí, i masku mám ráda a to mléko s pumpičkou bylo taky příjemné, nejvíc bych ho doporučovala na kudrnaté vlasy, páč se po něm hezky vlní ^__^
Momentálně používám šampon Balea MED na citlivé vlasy, Balea regenerační kondicionér a Balea olejíček, mně to prozatím stačí :) A tu masku Elseve mám taky hodně v oblibě ;)

15. října 2013 v 16:09

Dermacol sprchové gely voní všechny krásně! Nebo od Baley nachtkatze sprcháč, balzám na rty, deodorant a tělové mléko voní taky hezky (po třešních) :)

15. října 2013 v 16:21

Vyzkousela jsem radu s kokosem, arganovym olejem, uhlazujici, na vlnite vlasy ... a za sebe rikam nikdy vic. Balea mym vlasum proste nesedi, vysusuje. I ten blbej olejicek vlasy vysusoval ... -_- (nikdy predtim jsem suche vlasy nemela).

15. října 2013 v 17:04

Já jsem vyzkoušela skoro všechny z bezsilikovové řady a ani jeden nevyhovoval. Všechny mi vlasy vysušovaly a nic víc. Prostě shit. Momentálně jsem doslova nadšená z brunetího setu od Johna Friedy, který jsem si nedávno pořídila. Voní nádherně po kokosu, prostě mňam :)

SIMPLE LIFE

15. října 2013 v 18:35

Já na svý kudrnatý háro používám Kokosový od Baley moc ráda a stejně tak i řadu na vlnité vlasy, opravdu mi vyhovuje a to jsem zkoušela leccos :)

15. října 2013 v 19:55

Tenhle olej miluju a ještě mi sedí kokosová Balea :)

15. října 2013 v 20:38

ja mam asi dva tydny ten tresnovy sampon a ja jsem s nim teda prekvapive spokojena :) musim teda do delek nanest nejaky olej, jinak bych mela konce suche, ale kolem korinku mi to vubec nevadi, naopak mi vlasy vydrzi dele hezke a asi jsou i nadychanejsi :)

ten olej mela mamka a vazne krasne vonel :)

Anonymní
15. října 2013 v 20:58

Já už ani nevím, co bych měla používat. Po všem se mi mastí vlasy a odmítám je mýt každý den. Ale tenhle jsem měla malinový, voněl pěkně, ale vlasy už po umytí mastný? To fakt dík:D Balea se s mým hárem nekámoší.. -A.

15. října 2013 v 21:11

Po tom, co mi způsovila řada od "PROFESIONAL" na hnědé vlasy, jsem už NIKDY NIC od Baley nekoupila, až na antibakteriální gel na ruce a jedno tělové mléko z vánoční limitky (který taky vonělo po vanilce :P), který mi nakonec vypatlal přítel. Jenže já jsem úchyl na všelijaký olejíčky a tak jsem jednou sáhla po tomhle, jelikož mám s arganovým olejem super zkušennosti a už jsem vypiplala asi 3 lahvičky. Ta vůně je fakt božská! Jen ho nepoužívám do umytých vlasů, protože moje extra jemné vlasy zmastí každá bezoplachová péče, ale dávám si ho na noc do vlhkých vlasů a ráno klasicky umyju.

Anonymní
15. října 2013 v 22:22

Mně se líbí ten Balea borůvkový šampon :-) Ale používá ho manžel. Já s miminem myjeme meruňkovým Ultra Doux a oba spokojení a voňaví :-). Kdo má rád vanilku - v MK bude od čtvrtka vanilková sada Saténové ruce :-) (kdo chce, napište, dík)

15. října 2013 v 22:59

@Charmedka radši ne, ten na vlnitý byl snad nejhorší:D

15. října 2013 v 23:00

@darig tj, mely bysme si na ty nase nakupy zazadat o evropsky dotace :DD

15. října 2013 v 23:01

@efCZa ozp je spis maska, takze to chce asi vylozene sussi vlasy, na ty je moc dobra

15. října 2013 v 23:02

@Tess ja albde pouzivam nekolik let, kondise i sampony, a spokojenost :)

15. října 2013 v 23:05

Jak tak čtu, tak ten kokosovej je dost oblíbenej :D no uvidím, třeba to ještě zkusím, i když jsem fakt skeptická ;))

16. října 2013 v 0:53

@Černá Moora

kokosovej je fakt perfektní...ale já mam na hlavě hřebíky, takže kudrnám to vyhovovat nemusí

16. října 2013 v 12:09

Arganovej šampon je můj svatej grál. Mám snad už milionté balení (bo mi ho krade muž) a nic mi neudělá tak hebké vlasy bez nutnosti použití tuny kondicionéru.

16. října 2013 v 18:39

Četla jsem samou chválu na kokosový balzám tak jsem si ho teda koupila a za mě nikdy víc! Od jeho prvního použití nesnáším kokos a s vlasama mi nic neudělal jen mi odporně smrděly po kokosu.. Konečně jsem jej vypotřebovala a kašlu na vlasovou péči od Baley:D

17. října 2013 v 12:53

Nebyť blogeriek, nikdy by som sa po šampónoch Balea ani neobzrela. Zatiaľ som vyskúšala len dva z radu Professional a bola som celkom prekvapená. Dosť ma zaujal fialový pre lesk vlasov, ktorý si určite ešte kúpim. Zaujal ma natoľko, že chcem vyskúšať aj nejaké ďalšie verzie. Rovnako som veľmi spokojná s kondicionérom Oil Repair, ktorý sa mi zdá byť lepší aj ako niektoré omnoho drahšie kondicionéry. Momentálne testujem jeden baleácky olejček. Vyzerá to tak, že aj ten ma chce presvedčiť o kvalite... :)

19. října 2013 v 19:25

Mně docela vyhovovaly tyhle ovocné šampony od Essence, ale ke konci mi začaly vysušovat vlasy. Teď mám Revlon a spokojenost. Ale ráda bych zkusila nějaké přírodní.
Jinak vůní mě zaujal olejíček od značky Davines, ten překvapivě voní i našemu tátovi a půjčuje si ho :D


http://anesagill.blogspot.com

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...