Gumídek od Make Up For Ever

3. listopadu 2013

Na počátku byl ... došlej korektor, jak jinak. 

Novej jsem chtěla primárně na kruhy pod očima, teda potřeba bylo něco fakt světlýho, páč takovej korektor/concealer odvádí nejlepší práci, když je o odstín světlejší než pleť samotná.

Původně jsem byla celkem rozhodnutá pro profláklej Touche Eclat od YSL, kterej jsem už kdysi měla, a kterej byl odstínově i efektem super. Problém byl, že jsem ho tehdá vyplácala asi za 3 tejdny, což mě teda řádně nakrklo, tak moc, že znova jsem si ho od tý doby už nepořídila - ale teď jsem tak nějak dostala chuť dát mu ještě jednu šanci, zejména kvůli tomu, že s odstupem času mi ta rychlá spotřeba přijde prostě neuvěřitelná a říkám si, že to byl třeba jen nepovedenej kus ... :D

Každopádně, člověk míní, kosmetika se mění. Záhy jsem zjistila, že od doby, co byl Eclat pouze ve třech logickejch odstínech (světlej, tmavší, nejtmavší), tak došlo k apgrejdu a teď je odstínů mnohem víc a moc logický teda nejsou. 
Měla jsem jedničku a pamatuju si, že byla fakt hodně světlá. Po vyzkoušení nynější jedničky to byl ovšem ukázkovej WTFFFFFFF, co to z toho vylezlo?! pocit, páč barva byla růžová jak prasátko. Dvojka zase žlutá jak .... vyuzený prasátko? Prostě hrůza. Krom toho je v nabídce ještě několik půlek (1.5, 2.5 a tak).
Slečna v Sephoře mě přesvědčovala, že nejprodávanější je právě dvojka, že ta jednička je divná, ale já mám tak nějak psychickej blok kupovat cokoli, co je označený dvojka, pokud dvojka není zároveň první odstín, takže jsem si řekla, že se mrknu radši i jinde.

Když jsem vyzkoušela největlejší odstín High Definition Concealeru od MUFE, tak bylo okamžitě jasný, že YSL se nska konat nebude. Páč TOHLE bylo světlý. Oproti YSL o několik odstínů světlejší. Prostě přesně dle představ.
Onen vůbec nejsvětlejší odstín v nabídce má označení 305 Porcelain (jak vidíte, začíná se trojkou, ale nic nižšího není, takže Moora nemá problém a lehce iracionální kosmetická uchýlka to není jednička, to nechci, páč to bude tmavý, i když to tmavý nevypadá nebrání nákupu).











Co je na tomhle korektoru originální, je jednoznačně aplikátor :) Prohlašuju, že jsem takovej u ničeho jinýho zatím neviděla ;)

Člověk by čekal klasicky šteteček, ale ne, tady je taková pružná gumová tyčinka
Zaprvé je to ideální řešení pro všechny paranoiky, který maj pocit, že štěteček je nehygienickej a plnej bakterií - tohle můžete v případě potřeby klidně otírat savem :D 
Zadruhé, což zaujalo mě - narozdíl od štetečku žádný produkt nepřijde nazmar. Nic neleze zbytečně do chlupů a nezůstává v nich. Prostě co si vymáčknete, tak to taky spotřebujete. Jednoduše geniální.

Pod okem s ním můžete buď ťupat, nebo nanášet nejdřív na prst, dle libosti. 
Produkt se do tyčinky nahání otačením spodní části pera a množství jde báječně regulovat.















A teď už k jeho schopnostem.

Na úvod rovnou říkám, že korektor je to super, na kruhy pod očima ideální a rozhodně ho doporučuju

Proč:
  • je vysoce pigmentovaný, výborně kryje
  • barva je skvěle světlá
  • dá se vrstvit, nedělá štuk a dobře se roztírá
  • oční okolí nevysušuje - neřekla bych, že vyloženě nějak hydratuje, ale prostě co si nanesete předtím krémem, to budete mít a tenhle korektor vám nějakým vysušováním situaci komplikovat nebude
  • nezalézá do vrásek
  • není mastný, a to ani silikonově mastný, nedělá v tomhle ohledu žádnou slimáčí vrstvu
  • na místě zůstane celý den

Vydržel mi 3 měsíce denního používání, což je akceptovatelné (na to, že objem je stejný jako u YSL, tedy 1,5 ml, je to oproti jeho třem tejdnům vlastně docela výkon :D)

Cena - kupovala jsem ho s obligátní 20% slevou a vyšel na nějakých 700 Kč. Cenu před slevou si už přesně nepamatuju, takže můžu jen odhadovat na cca 860 Kč?
Těch 700 Kč není nic hrozného (bez slevy prostě v Sephoře nic nekupujte ;) a fakt stojí za každou korunu, co do něj dáte.









Momentálně ho už nemám a jsem teda na lovu na další korektor (mohla bych si Gumídka samozřejmě koupit znovu, protože prostě je super, ale nemůžu si pomoct a chci prubnout zase něco dalšího :D). 

No, a aby mohl člověk cokoli kritizovat, tak to samozřejmě musí i zkusit (i když to není bohužel pravidlo u všech blogerek a některé s oblibou kritizují i věci, co nikdy nezkusily, ehm .) - já si teda v rámci výzkumu koupila po čase zase nějaký korektor v drogerce - a říkám vám, že to je fakt průser, naprosto vyhozený dvě kila - kdybych to nemohla alespoň využít pro blog a recenzi, tak bych si nejradši dala dvě facky (za každý to kilo jednu). No, podrobnější hejting bude následovat, zatím vám jen (v rámci zabránění budoucích škod) poradím, že Astor Skin Match v peru fakt nekupujte. Páč to není korektor. A ani nic jinýho.


Budu ráda, když mi v komentářích napíšete, jaký korektor na kruhy pod očima je váš nejoblíbenější + případně jaký korektor máte v plánu si pořídit, protože jste o něm četli jen a jen nadšené výkřiky (holt potřebuju inspiraci, pořád nevím, do čeho teď půjdu ;).

51 comments

3. listopadu 2013 v 13:49

Já mám zatím asi nejoblíbenější Effacernes od Lancome, ale mám v merku tu Helenu, co jsi o ní psala. Je tohle lepší? Protože moje kruhy potřebujou pořádný schování, a aby to vydrželo celej den.

3. listopadu 2013 v 13:59

Zkoukni tohle, http://www.youtube.com/watch?v=cl_B-7NmS0s sice je to polsky ale pro inspiraci snad dobrý. Mluví o nich v pořadí od nejméně krycího-nejlehčího po total full coverage.

3. listopadu 2013 v 14:05

Ja mam spominany odtien 2 Touche Eclat a som spokojna - mne tento odtien praveze vyhovuje (tiez som chcela co najsvetlejsi ale ten ruzovy #1 je fakt divny:D) a mozno to bolo len svetlom v sephore, mne #2 nepride velmi zlty, skor takyto http://www.lipglossiping.com/wp-content/uploads/2011/06/ysl-touche-eclat-new-shades-swatch-swatches-swatched.jpg :D Tiez som sa bala ze ako dlho to vydrzi, ale mam ho uz od leta a pouzivam ho aspon ob-den (jeden dvojklik mi vydrzi na 2 pouzitia:D) a este stale tam nieco je, tak neviem :D Skoda ze nevidno dovnutra aby sa to dalo odhadnut :D
A ked dojde, tak si ho asi zadovazim znovu :D

3. listopadu 2013 v 14:07

Jo a ještě mám velký zálusk na Nars Cosmetics Radiant Creamy Concealer!

3. listopadu 2013 v 14:13

@In your face! oproti Heleně je lepší, je mnohem víc pigmentovanej ... Na druhou stranu, Heleny je 15 ml :D

3. listopadu 2013 v 14:14

@moon on byl hodně žlutej oproti tomuhle, tenhle je proti němu prostě tak trochu do bíla ... ;)

3. listopadu 2013 v 14:16

@dekola zařazuju do výběru, ty odstíny vypadají super!

3. listopadu 2013 v 14:17

Na kruhy pod očina se mi nejvíc osvědčil Rimmel Match Perfection. Byl pro mě velkým překvapením.

3. listopadu 2013 v 14:22

Moj naj korektor tohto typu je Aibrush Concealer od Clinique, hoci som bledula, pouzivam odtien 04 Neutral Fair, lebo je svetly so zltym podtonom, teda to, co potrebujem (01 je moc ruzovy a 02 a 03 moc tmave)... takze tam vidim potencialny psychicky blok :D Momentalne pouzivam Lasting Perfection od znacky Collection Cosmetics (odtien 01 Fair), doniesla som si z UK, stoji par libier a je drogerkovy, ale tomu od Clinique sa podla mna vyrovna. Tento MUFE ma dost zaujal, hlavne tym nezvycajnym aplikatorom, ale u nas tuto znacku nemame a do Brna do Sephory sa tak lahko nedostanem... takze to vidim niekedy v dalekej buducnosti.

3. listopadu 2013 v 14:47

Taky jsem pro NARS radiant creamy concealer!

Lia
3. listopadu 2013 v 15:07

YSL jsem měla a mám s ním úplně stejnou zkušenoust, vypatlal se asi za měsíc, takže to asi nebyl jen vadný kus. Momentálně mám Clinique Airbrush Concealer a jsem spokojená, světlý je dost a plánuju ho koupit znovu až mi dojde.

3. listopadu 2013 v 15:13

Já mám od MUFE korektor Full Cover, stojí myslím nějak stejně jako tenhle, ale je ho 15ml, používám ho rok každý den a ještě zdaleka nejsem u konce. Já bych prostě tolik peněz za 1,5 ml nedala:)

3. listopadu 2013 v 15:17

Clinique, vůbec neubývá a jak kryje:)

Můj svět krásy
3. listopadu 2013 v 15:28

Já mám svojí krycí tyčinku Artdeco a přes to nejede vlak..:D Jinak to gumový pádélko - to čumim, ještě jsem nic takovýho neviděla..:D

3. listopadu 2013 v 15:35

Přesně takový momentálně potřebuji:)

3. listopadu 2013 v 16:04

od MUFE mám makeup a také jsem strašně spokojená. Jinak mám moc ráda korektor od Astor a Catrice Camouflage:)

Once Upon a Time

3. listopadu 2013 v 16:36

Já mám hrozně ráda Touche Éclat. Naposledy jsem si ho kupovala před prázdninama a používám ho jen občas - šetřím si ho, protože opravdu hrozně rychle dojde. Ale s tím změněným číslováním a odstínama jsi mi radost neudělala. Nejčastěji používám Dermacol Cover, nebo jen BB krém. Z těch drogérkových mi ještě přijde celkem fajn Lumi Magique od L'Oréalu, ale taky moc dlouho nevydrží.

3. listopadu 2013 v 16:47

@ATG na ten jsem v tý drogerce taky koukala, ale i ten nejsvětlejší odstín byl moc tmavej, klasika

3. listopadu 2013 v 16:48

@The Beauty Couloir fakt nemáte mufe? Tak to bych necekala .. clinique zařadím

3. listopadu 2013 v 16:49

@Amy do odstínu Chantilly jsem se virtuálně už skoro zamilovala ;)

3. listopadu 2013 v 16:50

@Cherish taky jsem ho zkoumala, ale konzistenčně mi přišlo, že se hůř roztíral a trochu jsem se bála zvýrazňování linek .. Ty ho používáš i pod oči?

3. listopadu 2013 v 16:51

@Once upon a time ten Catrice musím prubnout, už jsem o něm párkrát četla

3. listopadu 2013 v 16:53

@Anna Ananasová to už máš imo to nový číslování, nemusíš panikařit ;) ono už třeba tak rok dva bude, měla jsem ho docela fakt dávno..

Anonymní
3. listopadu 2013 v 17:22

jedině Helena Rubinstein Korektor Magic Concealer - odstín jedna je hodně světlý a má 15 ml!!! kupuju rozhodně znovu- i když tohle mi drží tak 2 roky :)

3. listopadu 2013 v 17:28

a nechces zkusit ten Nars korektor? nevim presne, jak se jmenuje, ale mel by to byt ten nejnovejsi, v prodeji snad od letosniho jara, ale nejsem si jista. Ja se na nej chystam taky..cetla jsem pochvalny recenze

3. listopadu 2013 v 17:30

jj jak pise Dekola:
Nars Cosmetics Radiant Creamy Concealer!
to je on:)

3. listopadu 2013 v 17:31

Vyzkoušela jsem několik vychvalovaných korektorů (drogérkových) a jediný, který mi funguje je Camouflage od Catrice. Famózně kryje (kruhy pod očima) a na to, že používám přímo na pleť a nepudruju, po dvanácti hodinové směně jej odličuju! Bomba! Ano, musí se dávat pozor na množství, aby nezalízal do vrásek, ale to mu odpustím.
Kam se hrabe Dermacol Make-up cover - totální propadák, krerý zalézal do vrásek i v mikroskopickém množství a do dvou hodin o něm nebylo vidu.

3. listopadu 2013 v 17:38

@Černá Moora Já ho používám hlavně pod oči. Je fakt, že se s ním musí pracovat celkem rychle, protože docela rychle zasychá, ale jsem s ním fakt hodně spokojená a linky nijak moc nezvýrazňuje.

Anonymní
3. listopadu 2013 v 17:55

pffffffff takove rady, zkousela jsem kde co, ale mam moc tmave kruhy, suche ocni okoli a zaleza mi vse do vrasek. Takze Artdeco, YSL, Helena atd nezalezaji, ale ani nezakryji, podtrzeno Match perfection cena kryti a nezalezani je celkove na dvojku. Lepsi znamku nemam.
V Sephore si vzdy necham neco naplacat pod oci a pak dostanu zrcatko a cucim, ze to nove naplacane nekryje ani tolik co mam z domu, tak mi vnucuji make up atd, ze pry samotny korektor nestaci. Ale ja mam plet jinak OK, takze BB staci...je to boj

3. listopadu 2013 v 18:13

Mám taky bledou pleť a úchylku na jedničky mám taky, ovšem s tím rozdílem, že jakmile nějaká barevná škála začíná dvojkou, řeknu si, že ještě světlejší odstín s číslem jedna nejspíš existuje, ale u nás se neprodává a dvojku či jiné číslo nechci :-). Momentálně střídám Match Perfection od Rimmelu a Pro Longwear Concealer od MACu, který má dost blbé balení s pumpičkou. Na cestě ke mně je NARS Radiant Creamy Concealer odstín Chantilly.

3. listopadu 2013 v 18:38

@Anonymní na Helenu tu taky recenze je :) je super (a ten objem), ale mene pigmentovana nez Mufe

3. listopadu 2013 v 18:40

@Darkness jo, to si taky casto rikam, ze nemaj treba vsechny odstiny :D

3. listopadu 2013 v 18:42

Já bych tolik peněz do korektoru opravdu nevrazila :D
Určitě bych ti doporučovala jako korektor Dermacol Make-up Cover, pokud jsi ho ještě nezkoušela :) Odstín 208 je nejsvětlejší a je dokonce hodně světlý i na mě - na bleduli, které jsou tmavé všechny ostatní makeupy odstínu 01 :D Je vysoce pigmentovaný, hutný, takže má prakticky nespotřebovatelné balení a stojí jen 130Kč :) Bohužel nevýhodou je, že v drogeriích jako dm a Rossman tenhle odstín není k sehnání :( Já jsem ho sehnala v jedné podřadné drogerii na maloměstě, ale dá se sehnat i přes net :)

3. listopadu 2013 v 18:45

Taky bych si měla pořídit nový korektor, třeba to bude tenhle :)
Sweet nothing by B.

3. listopadu 2013 v 18:47

@Allen* cover v 208 mam uz nekolik let ( a nekolik dalsich jeste ma pred sebou :D), a na kryti je super, vcetne barvy, ale pod oci se moc nehodi, protoze dost vysusuje a zaleza do linek..

3. listopadu 2013 v 20:43

Já používám už stráááááášně dlouho pod oči MAC Pro Longwear. V podstatě dělá přesně to, co tvůj "gumový MUFE", ale vydrží přes rok, je ho hrozně moc a dá se míchat i s makeupem. Kdyby tě zajímala má recenze, najdeš ji někde na mém blogu:-).

3. listopadu 2013 v 20:54

To s těma prasátkama mě fakt neuvěřitelně rozesmálo:D
Já mám nejlepší zkušenost s korektorem So Clear od Miss Sporty. Používala jsem ho fakt dlouho, teď jsem ho vyměnila za Dermacol, který není nic moc, takže asi budu pátrat dál. Za korektory moc neutrácím, protože kruhy pod očima mě trápí opravdu jen po probdělé noci a moc nedokonalostí zakrývat nepotřebuji, takže mi bohatě stačí drogerkové. U tohohle mě ale fakt zaujal ten aplikátor, super vymoženost!:)
TheHugeLover

4. listopadu 2013 v 9:08

Na tenhle korektor jsem se kdysi dívala a pamatuju si, že mi slečna v Sephoře říkala, že je nejvíc krycí z celé jejich nabídky (nic víc krycího v celé Sephoře údajně není). Ale ta gumová věc na konci mě právě trochu odradila, protože na těch testrech v prodejně byl korektor zaschlý a vypadalo to hnusně, takže mě vyloženě k nákupu nelákal :) Já si brousím zuby na ten legendární Nars, o kterém všichni tak básní :)

4. listopadu 2013 v 10:09

@Rendy to asi bylo jen těma testerama, za celou dobu na něm nic nezaschlo ;) bys ho musela nejspíš nechat opatlaný a otevřený, aby jo ...

4. listopadu 2013 v 10:14

Já jsem teda moc spokojená s Erase paste od Benefitu, jednička je sice úchylně růžová na prvni pohled, ale krásně to neutralizuje tu fialovou pod očima :-) a taky se jako spousta ostatních tady chystám na Creamy radiant od Nars

4. listopadu 2013 v 12:36

Já teď používám nově Rimmel Match Perfection (moc nekreje, ale zas pěkně rozjasní) a Missha Under Eye Brightener, ten je fajn a mám ho ráda, ale taky kruhy nezakryje úplně úplně dokonale, což mi ale nějak nevadí. A navíc stojí příjemný kilčo :)

4. listopadu 2013 v 18:01

Tak já se dušuju za ten NARS - je to držák, nečárkuje ani hend po nanesení se neslévá a odstínů majímraky.. Hloupé je, ale klasika, že ten nesjvětlejší a pod oči jediný možný odstín je stále vyprodaný, takže je to pak v Spehoře malá bojovka, kdy naskladní pár kousků, momentálně jsme taky ve fázi čekání. Jenom teda docela dost vysušuje a kvůi němu jsem musela do rutiny zařadit na férovku i na den oční krém.

Jak dvojku házím do placu Fake up, který má v odstínu 1 snad nejlepší světlounký neutrální odstín, díky rtěnkovému balení se rychle a jednoduče nanáší a navíc má krásný kovovoý těžký obal. Hloupé na něm je, že je poněkud hydratačnější, což se projevuje na stálosti a kvalitě nánosu po cca 6-7 hodinách a je třeba pak rozmazat slité vrásky a domáznout novým nánosem.

Rimmel Match Perfection mám ještě stále v práci v šuplíku byl chudák detašován z kosmetické taštičky do prácu pro případ "kdyby náhodou" - si mi ho je líto, jako drogerkový je snad orpavdu nejlepší, ale po vyzkoušení výše vypsaných se mi ho už nějak nechce dávat pod oči. Myslím, že mám taky nejsvětlejší 010 Ivory..

4. listopadu 2013 v 20:48

@Cherish

Taky jsem se prvně MUFE Full cover bála, ale musím říct, že jsem si ho dost oblíbila i pod oči!

Jinak HD je super, ale fakt nic moc nevydrží, je ho malinko. Jo dá se sehnat na jahodě za 590, s 10% slevou teda jen něco přes pětikilo..ale bohužel zrovna 305 nemaj :(

A ještě za sebe doporučuju Chanel s tyčinkovým aplikátorem, cenově vyjde v parfumerce podobně jako MUFE a vydrží o hoooodně dýl..

4. listopadu 2013 v 21:07

@Mitsuuko de Ak ach jo, teď ten Nars definitivně potřebuju, když je o něj taková rvačka:D ale to vysušování mě zase moc nepotěšilo ...

Benefit jsem zkoušela a přijde mi jak takovej mastnej tělovej balzám na rty, co vůbec nekryje, nemůžu si pomoct

4. listopadu 2013 v 22:51

já mám od MUFE ten Full Cover, ale používám ho většinou jenom do vody, protože fakt drží (a já mám černý kruhy, takže mezi lidi bez korektoru nikdy, bohužel, někdo by mě pak mohl chtít střelit do hlavy). je fakt, že se musí zapracovat rychleji, ale ani pod očima mě nijak nevysušuje. a mám ho už děsně dlouho (jo, symbol otevřeného kelínku mi nic neříká :)
měla jsem i ten Clinique (04, pěkně světlý), ale stejnou službu za menší peníze mi udělá i Match Perfection od Rimmelu, je taky světloučký (jsem bílá jak stěna) a kryje více než obstojně, dobrý na kruhy i na beďary.
ale jak to tady tak čtu, tak se někdy musím plácnout přes kapsu a zkusit ten NARS!

5. listopadu 2013 v 10:22

Mám taky "gumídka", dokonce ve stejném odstínu a spokojenost. Dávám si ho i do rýh kolem pusy, zapracuju štětcem a dobrý, gumídek umí, umí!

Anice
5. listopadu 2013 v 15:04

Roll - on od Garnier. Mám několikáte balení a mám v plánu nákup dalšího. Výborně kryje, dobře se roztírá, vydrží a dá se skvěle použít jako báze pod stíny.

Anonymní
7. listopadu 2013 v 20:46

@Černá Moora
Ten Catrice mě teda hodně zklamal. Těšila jsem se, že bude pod oči supr, ale smůla, leze mi do těch miniaturních vrásek pod očima, a navíc mám asi nějaký vadný kus, vůbec "netaje pod prstem" jak jsem četla, pod oči je mi nepříjemné ho dávat, je to takové lepivé:D
Můj oblíbený je Bourjois Healthy Mix, nikam neleze, drží celý den, mám ho snad od února a pořád v cajku. Ty úplně světlejší než kůže nepoužívám, přijde mi, že ty kruhy nejsou černé, ale stejně je to nějak zvýrazní, nebo jak to říct:-) -A.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...