Krabka k sežrání

17. listopadu 2013

Doslova ;)

Celkem tipuju, že počin http://www.brandnooz.cz jste v posledních dnech na blozích nepřehlédli (příp. jste od nich email sami dostali), jelikož se tak trochu zdá, že obeslali s nabídkou skoro každého, kdo něco sepisuje, bez ohledu na téma jeho blogu. Každopádně, mě to fakt upřímně zaujalo - aneb jak jde o jídlo, pozornost zaručena.

Pokud byste o Brandnooz přesto zatím neslyšeli, čtěte směle dále.






Na vysvětlenou bych sem mohla okopčit nějaký text od nich z webu, ale já si ráda všechno shrnu po svém ... tedy:
Brandnooz (složenina slov "brand" a "news") je review sajta, jejímž tématem jsou novinky v oblasti potravin od partnerských firem (má jich být kolem stovky). Funguje na principu registrace členů (tzv. Noozies), kteří tyto novinky na webu hodnotí. Mohou také přidávat fotografie produktů/vaření nebo se účastnit tématických ochutnávek. Za veškerou svou aktivitu pak získávají body (o jejich uplatnění tam ale zatím žádné bližší info není). Brandnooz také každý měsíc vydává box plný novinek k sežrání, jehož princip je obdobný beauty boxům - tedy předem neznámé produkty ve větší hodnotě, než co za box zaplatíme. Za zmínku rovněž stojí, že projekt Brandnooz je původem z Německa, kde se už celkem zavedl.

Co mi ovšem přišlo, že zatím nikdo moc nezdůraznil, mezi boxem a ochutnávkou je rozdíl a jedná se o různé věci.

Aktuální ochutnávky lze najít v sekci Produkttest (na tom výrazu by mohli ještě trochu zapracovat, němčina z něj stříká až do stropu).
K ochutnávce se může zaregistrovat každý z Noozies a pokud je vybrán, přijde mu balíček v ochutnávce zmíněných potravin. Ochutnávka je zdarma a nelze koupit - buď vás vyberou, nebo ne. Účastnit se lze opakovaně. 
Jak zjistíte po kliku, momentálně se hledá 1000 účastníků ochutnávky ve stylu italské kuchyně, jež je zaštítěna E. Ridim. V hlavní roli očividně bujón od Knorru, ale dle emailu by ten balíček měl zahrnovat i méně kontroverzní věci jako oliváč, rýži a těstoviny ;) 
Proč je bujón kontroverzní, je možná otázka, ale přijde mi, že spousta lidí se nad ním od dob Ano, šéfe úplně fanaticky ofrňuje, což mi přijde (jako každý fanatismus) trochu vykloubený, sorry. Samozřejmě, že domácí vývar je lepší, ale každý holt nemá pokaždé, když ho potřebuje, čas, příp. chuť trávit několik hodin jeho přípravou (páč když už se dělá, měl by se dělat pořádně, tzn. pomalu). Já si třeba vývar ráda uvařím a zamrazím, ale stejně tak si běžně kupuju bujóny od Alnatury nebo ze Spencera (glutamát nerada, je to divně slané) a fakt mi to teda žíly netrhá (a to ani nechtějte vědět ... slabší povahy přestanou v tomto bodě číst :D ... já vás varovala, dále pouze na vlastní nebezpečí! ... že když mě sklátí chřipka a mám chuť na něco horkého a tekutého, co nebude čaj, tak nejen, že nejdu okamžitě vyvařovat vývar, ale neotravuju se ani nějakým bujónem a klidně si jen zaleju horkou vodou česnek utřený se solí :D).


Boxy pak najdete (překvapivě!) pod záložkou Box
Box je třeba zaplatit a může si ho koupit každý
Pokud jde o cenu, je to tam trochu nepřehledné, ale jestli to teda chápu dobře, tak do konce roku lze objednat otevřené předplatné za 199 Kč, které lze kdykoli ukončit, pokud ho neukončíte, budou vám každý měsíc strhávat 199 Kč. Od nového roku pak otevřené předplatné bude za 222 Kč
Dále jde objednat box jednorázově, jednorázovou platbou za 279 Kč, nic se ukončovat nemusí, pošlou jen jeden box.
Krom toho lze koupit i předplatné na předem určený počet měsíců - 12 měsíců za 199 Kč, 6 měsíců za 229 Kč a 3 měsíce za 249 Kč.





No a samozřejmě, než jsem se rozhodla o Brandnooz napsat, provedla jsem si menší research, abych zjistila, jestli to není nějaká kravina plná Maggi v kostkách. 
Minimálně v Němcích není, což samozřejmě vypadá slibně. V boxech je většinou tak 7- 8 novinkových věcí a zdají se i docela poživatelné ;) Níže jsem pro ukázku vybrala fota posledních 4 boxů (zdroj: http://beautymango.de)








Shrnuto, nepodtrženo, jsem prostě fakt dost zvědavá, co z toho v české mutaci vyleze (a upřímně doufám, že ne vetřelec z prášku a glutamátu, bych nelajkovala).


Jak takový food box zaujal vás? Máte v plánu si objednat nebo zkusit ochutnávku? A používáte bujón? :D



46 comments

17. listopadu 2013 v 8:12

Mne sa ten napad paci, ale pockam si na par realnych recenzii, lebo obavam sa, ako pises ty na konci postu, aby to viac menej neboli len instantne a chemicky spracovane potraviny.

17. listopadu 2013 v 8:21

Jojo jediné co mi vadí, že se mohli trochu zamyslet než oslovili naprosto všechny :)))) Ale třeba jsem díky tomu byla oslovená taky protože mám menší blog tak by mě možná normálně nevybrali a já bych do toho bezhlavě šla stejně :) Ale takhle je to lepší člověk otestuje a vyzkouší, zhodnotí a buď bude mít do budoucna novou věc k testování a utrácení nebo ne, o nic nejde , takže se taky těším. JJ ta extrémní bublina komel bujonu je až přehnaná..jako levné bujony, ty klasické nekupuji, přesně jak píšeš jen ty lepší....i když upřímně je v nich složka ,která při vaření nějak uvolnuje také glutamát,ale jakoby přírodní nebo tak něco, nejsem chemik...ale co pokaždí fakt nemám čas vařit z kostí xhodin!! Proto si pak taky někdy ráda zajdu do dobré restaurace a očekávám, že tam tedy fakt bujon nemá co dělat! Takže hurááá do testování a snad nebudeme zklamané.

17. listopadu 2013 v 8:47

Tenhle box mě docela potěšil.. rozhodně lepší, než Ladybox plný Palmer's a YR! Jídlo nikdy nezklame..
Wonderfull Today

17. listopadu 2013 v 9:16

Mě zaujal box hodně. A vážně uvažuju, že si ten první koupím (mě nikdo neoslovil :(). Jen doufám, že opravdu bude ve stylu těch
Německých.. A ne, jak říkáš, glutamátek...

17. listopadu 2013 v 9:36

Tak jsem asi fanatik. Bujón fakt NE-E! Ale to je prostě způsobené tím, že nesolíme a bujóny jsou slané dost. Radši si všechno uvařím ze základních surovin, než utrácet hrozný prachy mix koření a soli. Omluvuju se Alenatuře a M&S, jestli mají bujóny dobré, protože ač k oběma chodím nakupuvat velmi ráda, potřeba ochutnávky bujónů mě minula.

Box je určitě skvělý nápad pro lidi, kteří kupují pořád to samé. Mě by ale asi zaujal jen v případě, že by tam byly těžkosehnatelné věci, protože všechno, co se mi líbí, stejně kupuju na ochutnání sama.

17. listopadu 2013 v 10:09

Já email nedostala, takže jsem o tom nic nevěděla:( To je úžasný, jak boxy nemusím, tak food boxu bych fakt neodolala!!!
Bujón nepoužívám, nevím co je pro koho tak složitého na vývaru, že musí používat bujón:-O

17. listopadu 2013 v 10:46

Taky mě oslovili, mě tento box opravdu potěšil, možná ještě více než ty kosmetické :D!

17. listopadu 2013 v 11:10

Box mě zaujal, ale já sama bych ho asi neobjednala nebo se nezapojila, jelikož nejsem food bloggerka, takže to pro mě nemá až takový význam, ráda se ale u ostatních bloggerek podívám:)*

17. listopadu 2013 v 11:33

Mě tento box zaujala, jelikož jídlo mám moc ráda, už ho mám objednaný, tak jsem zvědavá co z toho vyleze..

17. listopadu 2013 v 11:41

Teda, tak tohle mě zaujalo, jdu to omrknout:)

17. listopadu 2013 v 12:29

Už se nemůžu dočkat, až mi přijde! :D tolik dobrot, taky jsem o něm psala, různé ladyboxy mě nezaujaly, ale tohle...!!

17. listopadu 2013 v 12:48

@Jana Wertheim jj, on glutamát se vyskytuje i přírodně, je součástí živejch organismů, to zas nic proti němu .. Ale jde o to, aby výrobci všude necpali kila E621 a přitom ta kvalita samotnýho jídla byla nízko

17. listopadu 2013 v 12:50

Jeden vyzkouším,je jen otázka co bude v těch českejch boxech,že jo :)

17. listopadu 2013 v 12:50

@Mája Karbusická imo to není nic proti ničemu, dole na stránce je odkaz blogerklub a tam se můžeš regnout i sama, i kdyžnti email nepřišel :)

17. listopadu 2013 v 13:03

@ILoveMakeUp jak jsem napsala Máje, můžeš se zaregistrovat i sama :)
Jinak složitýho na něm není nic - ale na dlouho je hodně: musí se někam skočit pro kosti, upíct kosti, orestovat zeleninu, dát vařit, sbírat pěnu ... Prostě zábava na několik hodin .. A pak je člověk ještě omezenej velikostí mrazáku (pokud brutálně neredukuje), což já si teda dovedu představit lepší zábavu:D

17. listopadu 2013 v 13:07

mně neoslovili, ale zas tak moc mě to nezaujalo. proti bujónu nic nemám, fakt se nebudu vařit s vývarem, když potřebuju nějakou superrychlou večeři typu kuskus, spíš mi víc vadí instantní káva, to je neskutečně odporná věc :D tak uvidím, co tam bude, ty produkty na stránkách mě fakt nelákají. víc bych ocenila nějaký bio box, i za víc peněz samozřejmě

17. listopadu 2013 v 13:08

Ó, sušenková lotusková pomazánka! Tu naštěstí seženu už v Albertu. :D

17. listopadu 2013 v 15:41

Jako nápad dobrý. Otázka je, jaké věci se tam objeví :)

Na bujón mám názor takový, že když není po ruce domácí vývar, tak proč ne. Už jsme se dávno hnuli z té doby, kdy to chutnalo jako podrážka. Některé dnešní bujóny celkem dobře zastoupí chuťově i vývar, pokud není zbytí ;) Já mám ráda jednu prasárničku, na kterou nedám dopustit a dělám si jí tehdy, když mám chuť na nudlovou polívku, ale jsem šílené líná. Normálně koupím čínskou polívku, vezmu z ní jen nudle (ostatní vyhodím - to je hnus!), zaleju horkou vodou a přihodím ždibec bujónu. Prostě rychlovka a dost velká mňamka pro válecí se dny :D

SIMPLE LIFE

17. listopadu 2013 v 15:59

Taky mi nabídka přišla... :)) No, já asi počkám, co vám všem přijde, a podle toho se zařídím. Jak docela pěkný projekt zvládnou zase počesku zeslonit.... :) Uvidím, možná se budu mlátit do hlavy, že jsem si nedala říct, ale asi to risknu... :))
Proti bujónu osobně nic nemám, jediný problém je, že když někdo hází do každého jídla jednu kostku, tak to potom všechno chutná stejně a to nemám ráda. :)
Když nemám vývar, dám do polévky vodu, když chci vařit vývar, uvařím vývar. :) Na druhou stranu znám několik lidí, kteří používají běžné bujóny a přesto je jídlo velice dobré... :)
No, zkrátka - neodsuzuju, ale ani moc nepoužívám... :)

17. listopadu 2013 v 16:20

Ja sem to nebrala pac mam pocit ze ctenari sou z techto masovych promo spis znechuceni a posledni dobou me nejak netesi delat sponzorovany clanky.
Ad bujon - mam stejnej nazor jako ty. Tomu pohleichofasismu se smeju. Obcas dam do jidla kvalitni bujon a mam rada kecup ;))

17. listopadu 2013 v 17:04

zaujalo mě to víc, než beauty boxy a budu pracovat na přemluvení mamky abychom do toho šly :D myslím, že 200 není zase tolik moc a možná to podpoří mé kulinářské umění :D

17. listopadu 2013 v 18:53

Nabídka mi taky přišla (nečekaně :D) ale neberu to - zaprvé se mi nelíbí psát o něčem, co jsem ještě ani neviděla, abych samotnej výrobek potom až "za odměnu" dostala. To tak! :D
A zadruhé taky nemám ráda ty masové kampaně, co se potom hrnou ze všech koutů a mám pocit, že to každého tak akorát odradí.
Ale musím říct, že zrovna od tebe mě překvapilo, že jsi to přijala. Čímž nechci říct že na to nemáš právo nebo že každej kdo si nechá box poslat je blbec....ale zrovna u tebe bych čekala spíš nějaký rýpnutí do toho, jak o tom najednou svorně všichni píšou, včetně fashion blogerek. A ono nic, achjo, zlou Mooru mám radši! :D

17. listopadu 2013 v 21:58

@wesulle každopádně ten bch recenzovala zcela bez váhání : D

17. listopadu 2013 v 22:00

@wesulle jo, to jsem už taky dělala :D já teda mívala doma i ty zalejvací nudle extra, ale co jsem před časem viděla, že v tom našli olovo, tak jsem je už nekoupila :D

17. listopadu 2013 v 22:02

@Dashulka tak kečup je jasnej, přece si nebudu na hranolky dávat protlak, že jo :D

17. listopadu 2013 v 22:10

@Markéta neházej flintu do žita:D páč jsme ještě neviděli českou verzi, a jak to bude nějaká hrůza, tak se neznám :D
ale předem to neodsuzuju, Ladybox měl ještě větší promo a mám ho tady taky, tak by mi přišlo trochu pokrytecký tohle najednou hanět ... A jinak musím říct, že já fashion nic nečtu, tkž zrovna u nich mi to vadit ani nemůže, by bylo prskání jen pro prskání;) a zvlášť jestli ty jejich recenze budou stejně kvalitní a přínosný jak recenze kosmetiky:D

18. listopadu 2013 v 9:36

@ILoveMakeUp
Nechci, aby to vyznělo, jako nějaké rýpání, ale Tys už někdy vařila vývar, že se ta (blbě) ptáš? Ono jak píše Moora, je to docela časově náročný, když si chce člověk večer uvařit polívku a nemá X hodin času, aby nechal vývar pěkně táhnout, tak halt smůla. Tak si radši dám bujon, ať mám aspoň něco, protože za hodinu ovařený kosti jsou fakt uplně k ničemu. A nehledě na to, že je to proti bujónu pekelně drahý, protože je docela slušná spotřeba energie. Řekla bych, že proti bujonu nejvíc brojej takový ty mladičký aktivistky za zdravou výživu, který ale dostávaj vývar doma od maminky hotovej a účet za energie samy ještě nikdy neplatily.

18. listopadu 2013 v 11:31

Já jsem je odmítla a objednala farmářskou bedýnku. Na jídlo jsem hrozně náročná a mlsná. Nákupy mám vykalibrované tak, že jen málokdy něco vyhazuju. Nechci krmit krysy. No a představa, že se mi do vkusu na 100 % trefí někdo, kdo chce oslovit masy - to určitě. A ač proti kvalitním bujónům nic nemám, ty Knorr ze separátu dobavované kurkumou mi přes práh nesmí. A přece si neodbudu své "poprvé" (ještě mi nikdo jiný žádné testování zdarma nenabídl) zrovna s nima. :)

18. listopadu 2013 v 11:34

Já do spolupráce nešla, mám bezlepkovou dietu a tak bych u spousty věcí mohla psát jen: Hezký obaly :D

18. listopadu 2013 v 11:57

@Anna Ananasová ttj, jak je to "poprvé" to si počkej na něco víc individuálního ;)))

18. listopadu 2013 v 12:05

Já glutamát nesnáším, poznám ho vždycky a pak ho celý den nepříjemně krkám. Proto se mu vyhýbám. Ale doma mám kvalitní bujóny bez glutamátu a v nouzových momentech je používám. Hlavně, když vařím pro cizí a pro chlapy. Přece jen mi tu zdravoučkou domácí stravu ochucenou pouze solí a kmínem návštěvy moc nejí :)

19. listopadu 2013 v 0:16

No a my děláme vývar kostí jištěný bujonem :-DDDD
Jsem zvědavá, co z toho boxu vyleze. Tuhle jsem zase četla, jak byl někdo děsně zklamaný, že na to přistoupily i bloggerky zcela mimo obor.... O.o U tebe si ráda přečtu o čemkoliv. Btw.o tom tady čtu krom té jednovětné zmínky poprvé. A kdyby mi ho někdo nabídl, nevím no,asi bych to zkusila. Co se mi na tom moc nelíbí je to předplatný co musíš odhlásit (je mi jasný, že tím, že sis vzala box ses k tomuhle nezavázala, ale nemusím moc tenhle způsob prodeje), zavání to něčím jako ----- no a raději nebudu jmenovat, třeba jisté prádlo co ti cpou každý měsíc, kvalita ala Vietnam, nehorázný prachy. Ale vzhledem k tomu, že nabízí alternativy, tak nemám nakonec námitek.

19. listopadu 2013 v 0:17

@Markett
Náhodou dobrý námět pro ně, speciální edice pro bezlepkaře nebo diabetiky by myslím měla úspěch.

19. listopadu 2013 v 0:23

@Černá Moora
Aha, ono se o tom musí nejprve napsat? Pffffffffffff. Tak to bych taky nechtěla. :-/

19. listopadu 2013 v 10:12

@Veronika - Cosmetic Jam yep, to ke-skončení-nutný-odhlášení nutný předplatný mi taky nepřijde jako moc dobrej tah, páč lidi na to nejsou úplně zvyklí (já to vidívám hlavně u zahraničních webů, kde se kupujou různý služby jako hosting, pro-verze free prigramů apod.)

19. listopadu 2013 v 17:23

My doma děláme klasický vývary, do polévek i do omáček, ale zase bujon taky používáme např. do zeleninové polévky, někdy vývar a kousek bujonu. Ale většinou spíš ten masový vývar :)
Potravinový boxík vypadá zajímavě, většina značek se kterými spolupracují také, snad akorát kromě Ramy a Nestlé, tady je to s kvalitou na pováženou.

19. listopadu 2013 v 17:37

@Markett
Tak to ti nezávidím, já přísnou dietu, včetně bezlepkové držela rok, když mi bylo 8. Ale ber to pozitivně, dneska je tolik bezlepkových potravin, že o pestrý a chutný jídelníček úplně nepřijdeš :) Přeci jen před těmi 18 lety, když jsem ji držela já ještě nebylo tolik bezlepkových surovin (rozuměj skoro žádné)

Anonymní
21. listopadu 2013 v 13:42

Bujon je dobrá věc, nechápu lidi kteří se nad tím ofrňují, dělám i vývary ale mládí nad kastrolem trávit nechci tak používám i bujon a žiju. Nejvíc mě dokáže nakrknout když mi přednášku o dochucovadlech dělá někdo, kdo bere HA, nebo kouří. Vážně nevím jestli do sebe větší hnus cpu já, která sem tam použiju bujon nebo někdo kdo do sebe vesele futruje hormony denodenně nebo si dopřává inhalaci cigaretového dýmu :-/

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...