Vyprodaná Paříž, škandál!

16. listopadu 2013




Původně jsem vám chtěla nejdřív ukázat nějaká fota výzdoby a tak (a taky vám povyprávět, jak mě chtěli zákeřně otrávit v Notre-Dame), ale nakonec jsem si řekla, že začnu nákupama, kterejch mám docela málo, díky čemuž to bude celkem rychlovka. Doufám.

Je třeba říct, že nakupovat jsem primárně nejela a podle toho to i vypadá. 
Cíl byl se pocourat téměř předvánoční Paříží a užít si atmosféru, po které jsem už měla absťák. Výhledově jsem chtěla akorát parfém (od Guerlaina, nikdo nečeká nic jinýho, že), jenže La Maison ještě pořád prochází rekonstrukcí, tak nic. Jako jo, Guerlain má několik dalších butiků, jenže mě jinde nakupovat nebavííííí. Dup dup dup. Parfém jsem teda odložila (levnější než odložit letenky, páč veledílo se otevírá 21.11., jsem to proflákla o pár). A jako jedinej náhradní cíl (páč cíl je vždy důležitej!) jsem si vytyčila pořízení Radiant Creamy Concealeru od Nars v Chantilly odstínu. Hohó. Nebudu napínat, ten jedinej nemám.


A co jsem ulovila necíleně:

Den před odjezdem mi došel Blot, takže tohle byl čistě nákup z nutnosti. Tradičně v Lafayette, tradičně ho neměli vystavenej (nepochopím). Pro zajímavost, cena byla €22 - i se zvráceným novým kurzem 27 Kč za euro to teda vyjde o kilo levněji než u nás.





Chubby v odstínu Super Strawberry
Aneb jsem frustrovaná, že ani tady nemaj Nars, tak co bych sakra popadla místo něj, NĚCO určitě potřebuju ... hele jahodovej Chubby  ... no super, stejně ho chci a když už ho tu vidím ... 

Někoho možná napadne, proč Chubby, když je teď všude spousta dupes za pár korun. Vím, ale ten odstín je tak dokonalej, že mě dupes vůbec neláká zkoušet. Ačkoli věřím, že nemusej bejt špatný (a jsou mnohem levnější), takovejhle odstín tam nenajdu - úžasně mi totiž ladí ke rtům a naprosto přirozeně je zvětšuje a zvýrazňuje, a to celé s efektem "moje, ale lepší", prostě není vůbec poznat, že jsem použila nějaký barevný malovátko a vypadá to maximálně na balzám. 
Upřímně doporučuju a pro jistotu dodávám, že za tím není žádná skrytá reklama na Clinique ;) Prostě je skvělej a nejskvělejší. Tečka.




V tomhle bodě jsem se Narsu definitivně vzdala, páč ani ve třech Sephorách jsem neuspěla - a dělat si celopařížskou tour de Sephora jsem teda nemínila. V jedný neměli Nars vůbec, ve druhý jen dva odstíny pro černošky (a to vážně, výjimečně nejsem jedovatá) a na Champs neměli pro jistotu ani ty pro černošky a na dotaz, kde by ho mít mohli, jsem se dozvěděla not in France, completely sold out. 
Mimochodem na Champs to byl tentokrát očistec, resp. peklo, protože tam bylo tak šílený a neuvěřitelný vedro, že jste se potili i v triku. Ale aspoň jsem díky tomu ušetřila, protože jestli jsem po něčem toužila, tak leda po tom být co nejdřív venku .. 

p. s. sold out je asi i v Anglii, páč jsem poté naverbovala kámošku a ta ho taky zatím nepotkala. Asi na to teda prdím a objednám ten zázrak na netu - a běda, jak to bude nějaká nepoužitelná hrůza :D






Zastávka u Ladurée. 
Fronta až ven included. Šokovanej pohled, jestli vážně chci celejch dvacet kusů toho pomerančovýho květu included. Sice jsem si už zvykla, ale i tak stále n e c h á p u - pomerančovej květ rulez & forevah! :)






Krom macarons mě bere tamní nabídka Lindtu, která je mnohem šírší a zábavnější než u nás. Tentokrát jsem sice nakupovala přímo v Lindt shopu (páč byl šikovně nastrčenej hned u busu), ale ty jejich krásný bonboniéry se tam seženou i v obyč sámošce.







A protože jsem se potřebovala zbavit eur v hotovosti, za co je líp utratit, než za další pochutiny, že - i když to teda není vyloženě nic, co byste u nás nesehnali, globalizace je mocná ;), což je znát i z těch pár fotek sámošky (doporučuju pozornosti cenu u Elséve, ne všechno fr. je očividně levnější.)







Něco je ovšem levnější úplně bežně. Aneb tradiční nabídka lékárny a klasika 1 + 1. Ta Bioderma je ještě docela drahá, viděla jsem i za €15.90. 
btw. Paříž by se klidně mohla označovat jako město tisíce lékáren, vidíte je na každým rohu, na každý ulici, dá se skoro říct, že spíš potkáte dvě lékárny než jedny potraviny (možná ten pravej důvod, proč jsou Francouzky tak pěkný a hubený :D).






Oblečení - kapitola sama o sobě. Řetězce maj to samý co u nás, spíš i míň, všechno ostatní zajímavý je buď extra drahý nebo extra divný. Na výhodný nákupy oblečení mi prostě Paříž přijde marná.

Ovšem s doplňkama je to jiná *ďábelský smích*.


Nový hodinky jsem chtěla už dýl. 
Původně jsem u nás zkoušela Aurum, ale smůla, těch pár modelů, co jsem si chtěla porovnat a co dle katalogu mít měli, nikdy nebylo na jednom místě. Některý byly dokonce na místech úplně nemožnejch. Sorry, ale přijde mi snesitelnější si zajet do Paříže než do Štěrbohol :D





V Lafayette ale měli všechno.
Takže jsem si pěkně mohla okouknout Korse, Jacobse, DKNY i Fossil. Ten Kors se sice nabízel, zvlášť když jsou pěkný a člověk je pořád někde vidí (a co pořád vidíte, to nakonec chcete, i když jste to původně vůbec nechtěli - nakupovací zákon vesmíru .)), ale nakonec jsem musela uznat, že všechny ty modely subciferníkovýho typu vypadaly víceméně stejně a prostě jsem nenašla žádnej racionální důvod, proč kupovat Korse (ke kterýmu coby značce nemám žádnej hlubší vztah), když můžu mít za půlku Fossil (ke který vztah mám, protože jejich tašky miluju).








Taky doplněk, neasi.






Rukavice jsem si zapomněla, tkž to byla vyloženě nutnost! (navíc 2 v 1, v nouzi se dá použít jako zbraň).
Lak byl třpytivej, víc nemusím dodávat.
Oboje H&M.








A na letišti jsem pak ještě potkala bělící sadu od L´Oréal. Mi nedalo.







Prostě je vidět, že nákupní vejlet to nebyl no .))


Co vy, dáváte na dovče přednost památkám, nebo taky neodoláte lození po krámech?

56 comments

16. listopadu 2013 v 8:08

krámy jednoznačně:D
Ten Chubby má fakt úúúúúžasnou barvu! A hodinky jsou nádherný:)
The Huge Lover

16. listopadu 2013 v 8:16

Tak trochu obojí. Bačkorky a rukavice, ty stojí za to.Teplo na nohy-především.

16. listopadu 2013 v 8:27

Ha, hodinky a rukavice jsou dokonalé! Tak trochu jako ze středověku :-)

16. listopadu 2013 v 8:35

Pěkný nákupy! Musím říct, že všechno z toho bych brala klidně :D. Hlavně ten Blot, furt o něm medituju a nakonec do něj asi půjdu. Já když jsem někde v zaraničí, tak minimálně jednou zajdu na nákupy, toho se přece musí využít :)!

16. listopadu 2013 v 8:37

V Paříži jsem byla naposledy loni touhle dobou a nákupy nic moc. Kosmetika mě zklamala, byla dražší, než tady, oblečení nic moc, nakupovala jsem jen v lékárnách, které jak říkáš, jsou všude.. :) Jinak jsem dávala přednost památkám :)

16. listopadu 2013 v 8:45

Cekem si ě zarazila, když si říkala, že nsi nenašla Nars, já ho viděla v kazdé druhé sephoře a na chanse lisee měli dokonce celý velký regál

16. listopadu 2013 v 8:57

Chubby musí být úžasný!:) miluji takové jahodové věci:)

16. listopadu 2013 v 9:08

Nakupovací zákon vesmíru:DD To sedí!
Hodinky se mi lábá. Zajímá mě ta vůně. Pro kterou sis chtěla doběhnout do La Maison?

16. listopadu 2013 v 9:49

U jídla slintám....hodně! A bačkůrky jsou skvělé, mám uplně stejné v šedé.

16. listopadu 2013 v 10:03

Hezky jsi pokoupila a ty rukavice ti dost závidím a asi kvůli tobě (a tomu debilnímu zákonu) budu muset vlézt do Háemka, kde vždycky strašně utrácím. Tak teda dík. :D

16. listopadu 2013 v 10:16

Dobrý kupíky, nakonec dobře, že ty hodinky tady nebyly ne?Ty, co jsi si přivezla jsou moc pěkné.

16. listopadu 2013 v 10:24

miluji hodinky Fossil, mám už třetí zatím pořád stříbrné s kamínkama, ale na rose gold se chystám taky :) škoda, že v Brně máme malý výběr.

16. listopadu 2013 v 10:56

Nákupy závidím, ale nejvíc obdivuji hodinky, ty jsou fakt krásný, jednoduchý a dokonalý :) Od značky Fossil mám náhrdelník a je můj nejoblíbenější. Chtěla jsem se zeptat na model hodinek? Díky

16. listopadu 2013 v 11:44

ten nars...to je znameni, ze ti nei souzenej:)))no jsem zvedava na recenzi, az ho sezenes;)

16. listopadu 2013 v 11:48

Ty rukavice jsou dost boží... :) Hodinky nejsou nic moc pro mě, nevím, nějak se mi víc líbí malé a stříbrné... :D
Do Paříže bych jela hned, ale nikdo mi to teď nechce zaplatit, tak asi nejdřív v létě...:))

16. listopadu 2013 v 12:18

no ty hodinky jsou nádherné! a rukavice jsou teda zabijácké :D, ale moc se mi líbí.
Once Upon a Time

16. listopadu 2013 v 12:26

Já nakupuji oboje - něco na památku no a samozřejmě taky nějaké blůstky, které nutně potřebuju :)) Tvoje nákupy super! :)) Ty hodinky jsou krásné :))

Jane´s colours

16. listopadu 2013 v 12:56

Jééé, já chci taky jet do Paříže :) Asi si to nadělím k vánocům :D A nákupy samozřejmě NEBUDOU :D

SIMPLE LIFE

16. listopadu 2013 v 13:15

@Cathie Style což o to, oni regál na Champs měli, ale bez korektoru no:))) ta Sephora bez regálu mě ale překvapila, bych čekala, že bude všude, nebo nikde ..

16. listopadu 2013 v 13:18

@tuttobene pro Belugu :) ... Momentálně moje top z L'Art (když o Ganache jsme přišli)

16. listopadu 2013 v 13:22

@Violets a jak ti držej ty kamínky? Taky jsem si zkoušela, ale nakonec mi tyhle přišly víc výrazný + jsem se trochu bála, že šutříky by časem mohly vypadávat ..?

16. listopadu 2013 v 13:24

@Siena in Style ne, to je znamení, že Frantíci nedokážou zajistit plynulý dodávky Narsu :D

16. listopadu 2013 v 13:26

@An. malý a stříbrný už právě mám, ale fungujou jen jako náramek, ten čas je příliš přibližnej a já ho potřebuju na minuty :D teď aspoň nebudu muset furt lovit mobila no ;))

16. listopadu 2013 v 13:27

@wesulle jasný, tak člověk jen párkrát upadne na pokladnu, to se dá omluvit :D

16. listopadu 2013 v 13:38

@Pineapple93 zrovna tyhle byly ve Stěrboholech no :D ale já je prostě chtěla vidět, i když byly mezi favoritama ;)

16. listopadu 2013 v 13:41

Ty hodinky jsou nádherný! Takové by se líbily i mě :) A ten lak na nehty vypadá taky moc dobře :)
Sweet nothing by B.

16. listopadu 2013 v 14:08

Hodinky a rukavice sú dokonalé! dobrý výber! A s tým, čo píšeš o nakupovacom zákone vesmíru úplne súhlasím, mám to tak isto :D

16. listopadu 2013 v 14:36

Asi by som bola veľmi nahnevaná, keby mali vypredané niečo, kvôli čomu som išla nakupovať ale v Paríži to asi ani nemôže vadiť :) Raz sa tam pôjdem pozrieť :)

Anonymní
16. listopadu 2013 v 16:44

Hezky od plic :-) na rukavice jsem dnes koukala na Chodově a pobavila jsem se. Pěkné hodinky! Co má dělat ta Loreal sada? vybělit fleky po strupech nebo je to klasika bělící pro asiatky? to bys asi nebrala, ne?

16. listopadu 2013 v 16:50

@Černá Moora

Tak rukavice samozřejmě nebyly, ale mám nové šaty, boty (ne z HaM), náušnice, hromadu jídla z Marks and Spencer a deštník. Asi ti za trest pošlu účet, jela jsem tam jen kvůli těm rukavicím! :D

16. listopadu 2013 v 17:07

@ohmybeautifullife to i to :) jak belit skvrny, tak celkove sjednocovat (=zesvetlovat) ton pleti + zabranovat vzniku budoucich skvrn sunblockem

16. listopadu 2013 v 17:09

@Anna Ananasová šikovná holka! :D tak, a teď odložit nákup a šupky dupky na Chodov, tam je dle komentu od mybeautifullife mají .))

16. listopadu 2013 v 19:31

Čůrám - taky doplněk, neasi! :D :D :D
Jinak bezva věcičky!! :)

16. listopadu 2013 v 19:43

Vypadá to nakonec na supr nákup :D a Štěrboholy jsou stejně blbý... Já se většinou držím památek a začínám panikařit buď den před odjezdem nebo přímo na letišti, kde se ty nákupy fakt vyplatí.... Ale něco si přivézt je přece povinnost. No ne? :)

16. listopadu 2013 v 19:56

Já prostě ten styl, kterým píšeš, miluju. Opět se tady u článku přiblble směju a schytávám od svého okolí pohledy nepochopení, takže jako dík :-) Jinak věci jako pěkný, ale asi bych se nejvíc rozvášnila v Lindtu a makronky by hned následovaly podle stavu peněženky :-)

16. listopadu 2013 v 21:02

u mně vždycky vítězí obchody! :D když je čas, tak i ty památky, ale kdybych si byla nucena vybrat... :D

mimochodem s těmi "pastelkami" - já na takový odstín "moje, ale lepší" narazila u Astoru :)

16. listopadu 2013 v 21:54

Noo, v Paříži jsem ještě nebyla, ale ty jsi nakoupila pěkně :) Hlavně ty hodinky mě okouzlily, přesně takové si chci pořídit. A ty čokolády mi u nás chybí.

16. listopadu 2013 v 23:02

@Černá Moora

Hmm, že bych zrušila zítřejší rodinnou návštěvu a jela jen kvůli nim z Brna do Prahy? Jako uznávám, že to dává smysl, ale asi zbaběle podlehnu tlaku okolí a ten výlet si odpustím, i když je to vyšší dobro.

17. listopadu 2013 v 11:14

Dávám přednost lezení po krámech, památky jsou až na druhém místě. Ty chlupaté válenky jsem dala minulý rok tetě pod stromeček, kupovala jsem je v Tescu. Vypadají fakt stejně :D

17. listopadu 2013 v 15:20

Jůůů, taky bych ráda vyrazila. Snad se mi jednou poštěstí.
S nákupem Fosillek naprosto souhlasím. Mám už druhé. Ty první jsem měla 10 let-od svých 18. A milovala jsem je. Kdyby mi je syn někam nezašantročil, tak je mám určitě dodnes. No a teď mám úžasné twotone - rose gold-silver a miluju je. Kamínek zatím žádný nevypadl, mám je půl roku. Snad ani nevypadne. A hodí se mi ke všemu.
Můžu se zeptat, jaké jsou ve Francii ceny Fosillek? Já je koupila za 3 tis. Moc děkuji:-)
Mohla bych si tam další nechat koupit, máme kolegu francouze:-), který občas jezdí k rodičům...Už mám pro něj menší seznam na Vánoční výlet:-))

17. listopadu 2013 v 21:35

ty rukavice máme uplně stejný:D...akorát já ještě stihla koupit za normální kurz, než to v čnb podělali!...sice se mi ještě víc líbili loni a předloni v zaře, ale to bych jich k nám do čr museli přivízt víc než 5 párů:/....takže když už čekam třetí rok, prostě jsem je vzala a hotovo:D

17. listopadu 2013 v 21:37

Tedy musím říct, že ač na Tvůj blog obyčejně mířím kvůli kosmetice, články o Paříži jsou též famózní a hlavně velmi užitečné. Chystám se znovu po delší době teď v lednu, nemáš nějaké dobré hotelové tipy?
Daniela

17. listopadu 2013 v 22:16

@Deňul - beauterama.cz to určitě všechno jedou podle nějakýho stejnýho typu ;)

17. listopadu 2013 v 22:22

@Elena Lukáčová ráda slyším, snad mi taky vydržej tak dlouho ( a nikdo je nezašantročí :D)
S cenama žádnej extra kauf ale .. Na Aurum je měli za nějaké 3.8, mě vyšly na 3.5, tkž fakt nic moc (nebýt blbýho kurzu, je to lepší rozdíl)
Jinak nad twotone jsem taky uvažovala, líbilo se mi, že k tomu právě jde vše :)

17. listopadu 2013 v 22:24

@Dee tě potěším, páč článek o výběru hotelu je plánovanej! :))

21. listopadu 2013 v 19:55

To ale všechno nepotřebuješ ne? Poděl se s námi:-DD
Koukám, nový styl zobrazování příspěvků.. moc se mi to nezdá, ale určitě si zvyknu:)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...