Jak se ze mě nestala kapybara

10. prosince 2013

Sadu k recenzi jsem dostala od http://kapyderm.cz, děkuji za možnost vyzkoušení.

Na prvním místě je třeba uvést, že jsem souhlasila až poté, co jsem na tyhle přípravky četla samé nadšené recenze od ostatních blogerek  - vypadalo to prostě fakt nadějně a já si říkala, že super vlasy jsou nejspíš tutovka. Lze předeslat, že jako bába tutovka bych se neuživila.


Sada obsahuje šampon na vlnité vlasy, kolagenovou emulzi  a sérum na tvorbu molekul.

První rozčarování se dostavilo při pohledu na složení. 
Při domluvě jsem se speciálně ptala, jestli v tom nejsou silikony - ne, nejsou. Hm.

Jak v šamponu, tak balzámu je látka dimethicone copolyol - což je derivát silikonu; oproti silikonu by měl být neškodný, rozpustný ve vodě a bez negativních účinků na kůži (jako je např. ucpávání pórů). No - co myslíte?







Když se podíváte na návod k použití, tak jak šampon, tak kondiš by se měly na kůži nechávat ideálně 10 minut. Protože teorie Kapydermu je taková, že zdravá kůže dělá zdravé a krásné vlasy - při takovém delším působení by mělo dojít k jejímu postupnému ozdravení. U mě bych si to představovala tak, že vlasy budou hydratovanější než s běžnými přípravky.

A dopadlo to přesně tak, jak by to dopadlo s čímkoli se silikonem, co bych si na kůži nechala 10 minut = cca po třetím použití se mi začaly dělat dost nepříjemné boláky. A v tomhle bodě jsem to samozřejmě přestala používat dle návodu.
Šampon jsem vyřadila úplně, kondiš už jsem dávala jen do délek (tak jak to dělám s každým silikonovým kondicionérem).

Tím pádem můžu uzavřít, že šampon při přecitlivělosti na silikony doporučit rozhodně nemůžu. Kondiš funguje obstojně, nicméně že bych ho mohla ocenit za nějakou extra hydrataci, to vám nebudu kecat, vlasy se mi vysušovaly stejnou rychlostí jako se vším jiným.










Mrňous na tvorbu molekul vypadá dle složení jako běžný silikonový olej na konce. A minimálně tak i funguje - nezaznamenala jsem žádný rozdíl oproti ostatním takovým uhlazovačům, které mám.







Celkem by mě zajímalo, jestli jste si na základě recenzí něco od Kapydermu pořídili a jak vám to vyhovovalo. Protože mi tak trochu přijde, že jsem snad jediná, které tahle značka nesedla ... 






13 comments

10. prosince 2013 v 8:35

Já si pořídila jejich šampón proti padání vlasů (měla jsem podrážděnou vlasovou pokožku od experimentování s novou kosmetikou, ehm) a pomohl mi okamžitě. Před použitím jsem se bála učesat, protože mi v hřebenu zůstávaly celé prameny a po použití mi vypadlo max. 5 vlasů. Složení si nepamatuju a obal je už dávno někde na smeťáku. A moc mi to nevonělo, takže jsem další balení nepořizovala. Ale troufám si tvrdit, že mi to urychlilo léčbu - krásně mi to tu vlasovou pokožku zklidnilo, takže se mohla dřív zahojit.

10. prosince 2013 v 8:37

Produkty se mi, co se týče složení, vůbec nelíbí, ale jelikož se mi v posledních 5 letech začaly hrozně mastit vlasy a už nevím co s tím, asi to risknu a půjdu si nechat poradit..
Wonderfull Today

10. prosince 2013 v 10:41

Docela jsem o těch šamponech přemýšlela i o nějaké proceduře přímo v salonu. Poslední rok se mi udělal něco jako ekzém a stroupečky na pokožce hlavy. Tohle složení je v téhle situaci pro mě ale naprosto nevhodné...používám věci bez parabenů, silikonů, SLS apod.

10. prosince 2013 v 11:22

Tak já si pořídila šampon proti lupům a kolagenovou emulzi, lili to strašně vychvalovala, že jí to zabralo. Má seboirickou dermatidu, či co.
Já mám lupy a v zimě hodně. Že by to byl nějaký zázrak, to se říct nedá. Po prvním mytí jsem měla hlavou zasypanou lupy stejně. Tak jsem se lekla a dlouho to nepoužila. Po nějaké době jsem to prubla a bylo to trochu lepší, ale pak se to asi vrátilo k normálu, takže střídám s jinými šampony. A to složení mě taky nenadchlo.
Zkouším používat šampony na citlivou pokožku, pořád doufám, že najdu ten pravý a přestanu sněžit.
Jediný šampon, co mi jakžtakž pomohl byl Polytar z lékárny. Neskutečně teda smrděl, ale pak ho jednu dobu přestali vyrábět a já na něj zapomněla.

10. prosince 2013 v 11:24

To je fajn, když Ti řeknou, že tam silikony nejsou, a ony tam jsou. Tomu se říká "informovat zákazníka". Je fuk, jaký derivát to je...
Jinak mě nic moc nezlákalo, nemám nijak velké problémy s vlasy (tedy kromě toho, že když jsou hydratované, jsou tak hladké, že na nich nic nedrží), takže mě značka až tak neláká...

10. prosince 2013 v 13:58

Vůbec se mi nelibí to složení, obal, grafika stránek a ani ta cena, takže tady mě ani nadšené recenze nepřesvědčí k nákupu. :) A s těma silikonama by mě to naštvalo, ale spíš bych to připsala nevědomosti než záměru. Teď se mě paní kosmetička snažila přesvědčit, že syncare má certifikát přírodní kosmetiky :D

10. prosince 2013 v 17:00

To složení je teda docela hnus, velebnosti :-/ silikony, parabeny, ropa? Neee, dík...
A pěkná recenze jako :-)
Bebe

10. prosince 2013 v 17:30

Plný pytel sraček za nehoráznou cenu :o)
A sérum na tvorbu molekul??? Zajímalo by mě, jaké molekuly může vytvořit silikonová směska.. jakože zázračnou chemickou reakcí vzniknou molekuly lidského vlasu? Mám takový dojem, že si v kapydermu dělaj z lidí tak trochu prdel..

10. prosince 2013 v 21:39

já jsem s Kapydermem byla spokojená :) šampon mi dělal hezčí vlasy, a kondicionér byl také fajn. ale ten šampon asi lepší :)

10. prosince 2013 v 22:19

Tak mě paradoxně nevyhovuje ten kondiš, protože když ho dám na pokožku hlavy, tak mi jí strašně zmastí a je to děsný. Šampon celkem ok, jisté výsledky to mělo, ale jako zázrak to pro mě nebyl. Minimálně srovnatelný se šamponem od LRP, co je taky určený na dermatitidu :) Ale vlasy mi to nespasilo

11. prosince 2013 v 8:31

Nooo já jsem na vážkách... Ze začátku skvělý a po půl roce teda nic moc, vlasy se mi mastěj jako dřív... A teď nevim, co si teda mam myslet?

11. prosince 2013 v 16:33

@Bebe - Růžový chroust
To složení je opravdu ,,mňamka".
Co mě ještě pobavilo je ,,kolagenová emulze", kde je kolagen až za parabeny.

12. prosince 2013 v 11:06

WTF??? To mi připomíná jeden sprej na vlasy "bez peroxidu"!!! Akorát že se mě aktivovat fénem a to teplo způsobilo z jiné látky vznik stejného peroxidového aniontu.....
No jak vidím, o nic nepřicházím, silikonovou péči seženu všude, tak se mi ulevilo, že si to nemusím pořizovat. A dost mě pobavily názvy....kolagenový kondicionér a sérum na tvorbu molekul (opět WTF :-D )

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...