Perverze III.

14. prosince 2013

Aneb nepravidelně pravidelná rubrika o tom, co mi uvízlo v mobilu/tabletu.


Lazebník skotský. Nadšenej z údržby není, ale už se se mnou aspoň ve vaně nepere. Minimálně ne tak, že jsem mokřejší než on. Pokrok.





Zimu miluju, ale pravidelnou impregnaci oken upřímně nenávidím. Hlavně kvůli tomu, že člověk nevidí žádnej okamžitej výsledek ... třikrát to okno celé ošmrdlá dokola, což se na pohled neliší od toho, kdyby ho otřel jen jednou vodou, a pak se může akorát ujišťovat, že to rozdíl fakt je a těm oknům to prospívá dlouhodobě (je to podobnej pocit jako byste se hodinu líčili a na konci vypadali jen o trochu čistější než na začátku).




Costa má děsně super vánoční kelímky, ale brusinková čokoláda mě zrovna dvakrát neoslnila ... byla taková ... obyčejná no ...




... zvlášť když ji porovnám s francouzskou starbuckovskou Chocolat Caramel Salé (čokoláda se slaným karamelem). Ta byla božská, fakt. Ale jako ty stolky na letišti nic moc - jak někde ve vesnickým kulturáku :D.
Mimochodem, ve Francii nemají Gingerbread Latté - což by určitě všichni ti, co si pořád stěžujou, že u nás nic není a všude jinde je to lepší, nečekali .)) Krom výše zmíněné čokoládové limitky mají letos už jen jednu vánoční verzi a to imo to, co se u nás jmenuje toffee nut (moc mi teda nechutnala). Ale samozřejmě já bych naše gingerbread za tu jejich čokoládu vyměnila všema deseti (nebo aspoň jedno z těch dalších dvou ... nepiják kafe si u náš vánočně neškrtne).





Ale zas na druhou stranu si stárbaks můžou koupit i v sámošce. Brali byste?





Kdo taky miluje pater noster? :D Já jak mám šanci, tak už jedu (tady právě mizím pod úrovní chodby, kdyby to nebylo z obrazové dokumentace jasný, což se mi zdá, že moc není).





S tím, že jsem po několika nepovedenejch pokusech rezignovala na francouzský jídlo, jsem to myslela vážně. Aneb Le Big Mac, seznamte se. A záruka toho, že to, co si objednám, nebude vyloženě hnusný.





Pokud jde o fastfood, tak bych samozřejmě radši dala přednost Burger Kingu, ale to je další  věc, co nevedou.





Výtka na jídlo se ovšem týká jen toho připravovaného. Jejich šunčičky, sýrečky, bagetky a vínečka naopak můžu v neomezeném množství.
 




O makaronkách to ani nemusím dodávat.






Něco méně malebného. Přijde mi, že bezútěšná šerednost je pojmovej znak každýho většího nádraží (Masarykovo budiž výjimka).





V Brně maj moc pěknej soud, takovej fjúčr.






Tartaletkovej fight.
České od Paula.



A echt francouzské kolegyně.





Vánoční limitka, na kterou se pokaždý děsně těším, každopádně není kafe, ale věc o poznání pevnější - krabice ze Spencera s máslovými sušenkami. Pokaždý maj aspoň jednoho westíka nebo skoťáka - a ten je must-have, i kdyby byl jinak úplně šerednej :D. Letošní je černej. Ale někdy neodolám ani těm dalším motivům a srnky už mám taky.
Teď jsou mimochodem všechny s 20% slevou.







Teriér pro změnu trojrozměrný. Právě vyplašil bažanta (křídlatá tečka na obzoru) a děsně moc by ho chtěl.






Mraženej jogurt jsem musela zkusit a úplně si nejsem jistá, jestli budu opakovat ;) Sice je to dobrý, ale žadnej zázrak na kelímku tekutější zmrzliny s polevou a posypkou zas až tak nevidím ... resp. ne takovej, aby mi za tu stovku stál.






Kappahl mrzí. Sice jsem tam toho nenakupovala tuny, ale když už se mi něco zalíbilo, tak to bylo nebývale pěkný a nápaditý.






Ňamky z Formaggerie. Nejčastějc beru dvojku máslo - gran moravia. Občas vanilkovou syrovátku. Dřív jsem ještě kupovala jogurty, ale od tý doby, co se mi jednou stalo, že měly pod víčkem plíseň, už jsem neopakovala (navíc teda obsahují škrob, což taky není zrovna plus, preferuju jogurty, co si k hustotě nepomáhají dodatečně).






Duty free na CDG tradičně nic moc ..





Milka muffiny. Na můj vkus byly trochu moc sladký.




Wesťa ležící spící.




Vůbec nevím čím to je, ale pokud jde o sushi, tak se mi ho ještě nepodařilo přejíst, a to bez ohledu na výchozí počet kusů. Ale furt to zkouším.





A to je pro dnešek vše :)

30 comments

14. prosince 2013 v 13:42

Šunčičikovo-sýrečkovo-vínečkovo-bagetková provokace....jdu utřít sliny!

14. prosince 2013 v 13:53

Jo,kompletně s tebou souhlasím! Doufám, že ta akce ve Spenceru vydrží, protože tu krabici se psíkem nutně potřebuji.. nebo alespoň autobus! :)
Wonderfull Today

14. prosince 2013 v 13:55

westiček je nádherný :) aj ja mám ;)

14. prosince 2013 v 14:12

Krabičky od máslových sušenek z Markse a Spencera s pejskem jsem dostala vloni a letos je ještě hezčí. Navíc stála jen 139 Kč. A ty sušenky uvnitř zbožňuju.

14. prosince 2013 v 14:17

westík je úplný ňuník ♥. a ty dózy od spencera taky miluju
Once Upon a Time

14. prosince 2013 v 14:17

my máme pater noster ve škole (na právech), ale nefunčkní :( vždycky jsem doufala, že ho opraví, ale už ho dokonce i zabednili, tak z toho nic nebude :( chjooo...

14. prosince 2013 v 14:39

@Wonderfull Today já myslím, že jo - po Vánocích navíc bejvaj ještě větší slevy a psiska zbejvaj vždycky, přijde mi, že je o ně nejmenší zájem ( ty lidi taky nevěděj, co je dobrý :D)

14. prosince 2013 v 14:43

@Natálka - Little Gem j, to je věčná škoda ( a teror, kdo jako má lízt do 4. Patra pěšky??)
Ale jinak jsem měla štěstí a ještě se v něm párkrát stihla svézt:)))

14. prosince 2013 v 15:09

Mě by se teda líbilo jít jen tak do nějakého obchodu a mít tam Starsbucks:D

14. prosince 2013 v 15:23

Tak u soudu jsem v Brně ještě nebyla... zdá se, že o hodně přicházím. Ovšem ty jídelní provokace... Mňam. Jdu asi něco ulovit, jinak nevím... :D

14. prosince 2013 v 16:42

Gingerbread latte jsme měli v Budapešti. Zaplať pámbů za místa, kde se dá platit kartou. Kdo by u sebe chtěl mít forinty?

14. prosince 2013 v 17:14

Jé, Ty jsi byla u nás v Brně? Ale že na tom soudě bylo nějak mrtvo.
Plechovku ze Spencera mám taky jednu z loňska, letos jsem se tam zatím nedostala (nemocné děti).
Pater noster ve mně teda vždycky vzbuzoval paniku, pamatuju si ten pocit hlavně z dětství. V Brně je na hl. nádraží na poště, ale už dlouho nefunkční.
Hele, ale zaujala mě ta impregnace oken, to neznám! Jak to prosím Tě funguje a kde se to kupuje?
A jak dopadl ten tartaletkovej fight?

14. prosince 2013 v 17:30

Náš westík naštěstí u koupání neprotestuje,jen vždycky tak nešťastně kouká :D
A dokonce i do Vídně do Starbucks dorazilo podzimní Pumpkin spice latté minimálně o týden později než do ČR (žádná hrůza, to jen tak, že nejsme ve všem pozadu.. :D ). No a Marks and Spencer není pro změnu v Rakousku vůbec, jinak bych si tu už na sušenkách pochutnávala :D
A Fromaggerie je prostě ráj! Neexistuje, aby doma nebyl alespoň kousek Gran Moravie! A ta syrovátka je taky výborná, i buvolí mozarella, ricotta....a prostě všechno! :D

14. prosince 2013 v 17:44

Le Big Mac, to je jak z Pulp fiction, che :)
Arwen

14. prosince 2013 v 18:17

@An. to rozhodně, musíš to napravit!:)) jdi na něco třeba jako veřejnost:D

14. prosince 2013 v 18:24

@Jana C no byl úplně lidi free, dost škoda, takovej zámek.))
Impregnaci na okna jsme měli v návodě, že se tím mají dvakrát ročně natřít, aby vydržel dýl lak ... Ale samozřejmě netuším, jestli to funguje, protože nikdy nijak nezjistím, jak by vypadaly, kdybych nenatírala:D koupila jsem ji u Vekry, asi 400?
Na Paulovi bylo víc malin, u fr. víc krému ( preferuju krém:D)

14. prosince 2013 v 18:26

@Markéta nešťastně kouká souhlasí, ale jak mu chci umejt hlavu, tak škrábe a drápe se ven:D
Ty jo, fakt? Tak to bych nečekala, že u nás bude a tam ne ...

14. prosince 2013 v 18:32

Jseš můj člověk, většina fotek se týká jídla a psa, to máme stejné. Fotky soudu beru jako malé nedopatření, ty mi tam nesedí. Do mého výběru byse ještě probojovali malí harantíci.

15. prosince 2013 v 1:34

Fotky soudu potěšily. :) Pamatuju si, jak nás v prváku na právech vyhnali, ať jdeme na soud a uděláme si zápis z jednání. My jako vyjukaní prváci jsme šli většina právě na tenhle městský+okresní a pamatuju si, jak mi spadla brada, když jsem tam vlezla, protože něco takového jsem z venku fakt nečekala. Tatík mi pak řekl, že to při stavbě prodražili o polovic (= o miliardu), protože šmelili se zakázkama. :D
Mimochodem nejhnusnější budovu má ze všech brněnských soudů zrovna ten, ve kterém pracuju. (nejvyšák)

15. prosince 2013 v 12:19

@Brunwen tak to by asi stala za uvahu zmena mista ne :D po nas v prvaku nikdo nic takovyho nastesti nechtel, jsme ani zadny pravo pomalu nemeli:D

15. prosince 2013 v 12:34

Dobrý článek. Starbucks v sámošce? Velmi zajímavé :D :D
Sweet nothing by B.

Anonymní
15. prosince 2013 v 20:32

Burger King ve Francii meli, ale vytlacil ho burgerovej retezec Quick.

Anonymní
15. prosince 2013 v 23:57

Westík je king :-D
Impregnace čehokoliv nesnáším, my bychom měli podle návodu k bytu dvakrát ročně natírat obě terasy... to abych šla na hotel :-D

16. prosince 2013 v 8:42

Kousavka rulez :-)
A toho bažanta by si zasloužil, křídlaté tečky jsou určitě kromobyčejně chutné :-)

16. prosince 2013 v 12:40

V Brně máme možná dobrej soud ale nemáme Starbucks :-/

16. prosince 2013 v 22:31

Pater noster miluju taky. Tuhle mě z jednoho vyhodili, když jsem v něm jezdila pořád dokola. Že prej jsem jak malá. Pche.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...