Přestat být rukojmím Biodermy? K nezaplacení.

2. prosince 2013

Poté, co jsem spotřebovala celou lahvičku a koupila si další, můžu s klidem prohlásit, že jo, je to oficiální - nová micelárka od L´Oréalu Sublime Soft je ve všech směrech stejně dobrá jako růžová Bioderma

Tím pádem už nemusím mít nikdy tik z toho, kdy se u české Biodermy zase milostivě uráčí uspořádat nějakou akci 1+1, pak obíhat na blind xxx lékáren (alébrž termín "partnerská lékárna", kde 1+1 bývá, neznamená samozřejme všechny), a kupovat ji do zásoby, jak někde v zemi třetího světa (protože akce bývá na růžovou verzi tak jednou, dvakrát za rok). Nakupovat ji za "plnou cenu" (vůči které vyjadřuju neotřesitelný olol) striktně odmítám a to proto, že nikomu nehodlám dělat východoevropského kořena - když ve Francii může být 1+1 nonstop, tak opravdu nechápu, proč by nemohla být i u nás. Tahle jejich cenová politika mě prostě sere.
Tak, tímhle jsme si odbyli pondělní dávku jedovaté sliny a můžeme se věnovat recenzi.







Zaprvé musím říct, že původně jsem do L´Oreálky moc nadějí nevkládala. Alternativních micelárek jsem zkusila dost, a ani jedna zatím nebyla s Biodermou srovnatelná - některé byly úplně tragické (zdravíme Lirene), některé skoro dobré, s přimhouřeným okem, ale to nestačí, skoro nechceme.


Co tedy dokáže a proč je to odličovací objev roku:

1) nejdůležitější: velmi snadno odlíčí i silnější oční make-up, prostě úplně stejně snadno jako to dokáže Bioderma. Nic se nemusí dřít, tahat, odličovat na víckrát. Prostě ne. Tohle je bod, kde Mixa u mě nezvládá a proč dostala jen skoro.

2) téměř tak důležité jako bod č. 1: neštípe v očích

3) nevysušuje oční okolí

4) nulová parfemace

5) složení bez námitek (žádné parabeny ani silikony)

6) cena: abysme si to vyjasnili, ona není nijak EXTRA levná - jen je prostě stejně drahá jako akční Bioderma: 200 ml se dá sehnat běžně za 99 Kč (či níže), tím pádem jsme u litru (= 2 x 500 ml Biodermy) na pětikilu.

A protože teda funguje stejně a stojí stejně, dostává 10 moořích noh z 10.  









Suma sumárum, kupovat si ještě někdy Biodermu už teoreticky nemám důvod. Prakticky samo oceňuju, že ona micelárku vymyslela (teda nejspíš - někdo jiný info?), a pokud zrovna bude 1+1, tak proč ne. Nicméně díky L´Oréalu už se kolem ní netočí odličovací svět. A taky už nemusím řešit, jestli se z Paříže vyplatí odbavenej kufr, cha chá. Prostě k nezplacení.


Co vy - už jste ji zkoušeli? - dojmy? 
btw. taky máte pocit, že letadlové omezení na tekutiny není jic jinýho, než výsledek lobby letištních prodejců malý Aquilly za pade? ;)


44 comments

2. prosince 2013 v 8:04

no ja som uz pisala recenziu v podobnom duchu, ako ty. Na drogeriovy L´Oreal trefa do cierneho. Ale! Zistila som, ze su maskary, s ktorymi si nepodari tak, ako Sensibio. Su to vsak skor vynimky a stale plati, ze vyhladom k cene je to stale dobry kauf.

2. prosince 2013 v 8:06

Dobre píšeš, Bioderma mala prvú micelárku(a teda vymyslela ju) a samozrejme mala na ňu niekoľko rokov i patent, preto sa stihla tak spopularizovať a rozšíriť

2. prosince 2013 v 8:11

S touto recenzí musím na 100% souhlasit, mám jí teprve krátce,ale je opravdu lepší než Bioderma, také se chystám na recenzi,ale asi jen maličkou na netu se s ní roztrhl pytel :)) Je fakt skvělá, a nemám po ní takový stažený obličej..takže papááá Biodermo!

2. prosince 2013 v 8:12

No mně seděly všechny lékárenské micelárky možná i lépe než ta Biodermácká. LRP, Eucerin a překvapivě Vichy jsou opravdu fajn, jen ty ceny.. Vždycky jsem tedy brala tu, která byla momentálně nejlevnější. Biodermu jsem si teď nakoupila ve Francii a mám ji tak na rok, ale pak určitě plánuju L´Oreal.

2. prosince 2013 v 8:29

Mě teda ta Bioderma ani ostatní micelárky moc neuchvátily, preferuji jiné formy odličování :) Jediné co mi přijde super je ten vršek, který stačí zmáčknout, mám to tak i na odlakovači. Chtěla bych, aby všechna má kosmetika měla buď tohle nebo pumpičku :/

2. prosince 2013 v 8:46

Mě se povedlo od Biodermy oprostit celkem brzo, spotřebovala jsem dvě velká balení a jedno malé mi doteď smutně leží na poličce, poněvadž já si teď obličej odličuju na mokro! Hydrofilním olejem Saloos levandule, nebo gelem Salcura Antiac, všechno v pohodě, nic neštípe a navíc ušetřím za vatu! :)
Wonderfull Today

2. prosince 2013 v 9:16

Já jsem taky vyzkoušela tuhle Lorealku, nicméně Biodermě zůstávám věrná... možná už je to u mě jen "placebo" ale stejně mi pořád příjde nejlepší....No a jinak s Lirene to mám úplně stejně - naprostý propadák... :)

Giveaway o Sleek paletku

2. prosince 2013 v 9:26

Já už mám lorealku na poličce, čeká, až dopatlám Dermacol z Ladyboxu.

2. prosince 2013 v 9:39

já dodělám poslední lahev Biodermy a zcela se oddám L'Oréalu. Mixa je sice taky dobrá, ale vadí mi ta vůně a je fakt, že trochu nechává šmouhy a silnější líčení jí dělá problém. a navíc ta pumpička, že... u téhle je sice dávkování taky takové pochybnější, vyteče toho vždycky nějak víc, ale aspoň na tampónek a ne na mě a na celu koupelnu :D a odličuje fakt výborně!

2. prosince 2013 v 10:00

Ja ji jeste nezkousela a zatim nechystam. Biodermi micelarku jsem pred casem prestala pouzivat, bo jsem mela nejake bio pletovky a jine odlicovace a zatim se k ni nehodlam vracet. Ale rada jsem ji mela. A myslim, ze je super, ze je tu nahrada, prave kvuli te jeji cene :).

2. prosince 2013 v 10:17

Já ji ještě nezkoušela, mám tu ještě Biodermu a Mixu a víc načatých micelárek neukočíruju. Ale popřemýšlím o ní, to zas jo. :)

2. prosince 2013 v 10:22

Hm. Mně teď začala Bioderma trochu řezat a pálit v očích, tak mám dilema, jestli ještě zkoušet další micelárku, nebo radši přejít na olejové odličovače. Ale jak se znám, do týdnu si ji dotáhnu domů, vždycky na ni v drogérce koukám. :)

2. prosince 2013 v 10:49

Mám ju už takmer na dne a je vážne skvelá :) predtým som používala najmä odličovacie obrúsky, ale po vyskúšaní tejto micelárky som ich ani raz nepoužila :)

the unicorn princess

2. prosince 2013 v 12:02

Micelárku jsem měla dávno před slavnou Biodernou od Institutu Esthederm a od Lancome, takže to jistě vymyslel někdo jiný dřív. K tomu, co píšeš, musím ještě za sebe doplnit, že mě ta Bioderma štve nejen cenovou politikou, ale i podivným PR...
Doteď jsem z těch Lorealek měla strach, ale díky tobě asi jednu zkusím...

Anonymní
2. prosince 2013 v 12:53

To je super tip, díky za recenzi. Já teda ujíždím na dětské Biodermě - je to litrové balení cca za 460 a je s pumpou. Naposled k ní byla i noční lampička-hračka tučňák, na které ujíždí Junior.. A litrové balení mám zase tak na rok. I jejich sprcháč dětský je super, ale na odličení obličeje to není, hodně tahne a štípe mě, když se náhodou dostane do očí. Micelární dětská voda je u mě zatím nej. Na voděodolné řasenky používám ten obyčejný odličovač Balea a to je tak jednou za 2 týdny, tak to neřeším.

2. prosince 2013 v 12:55

Je srovnatelna s biodermou, jen mi přijde, že tahle nějak moc rychle ubývá :-D

2. prosince 2013 v 13:16

@lučiak to se naštěstí ještě nestalo, ale já nepoužívám žádné voděodolné apod., tak snad to tak zůstane .. ;)

2. prosince 2013 v 13:23

@FairyChain já měla z lékárny jen Vichy, nebyla špatná, ale moc navoněná, a pak Avene, a to byla teda mazací královna .. :/ (recenze se tady někde válej)

2. prosince 2013 v 13:24

@Agnes hele, to jsou docela zajímavý preference, páč na pumpičky slyším spíš stížnosti a nikdo je většinou nechce, že akorát stříkaj okolo, a ten mačkací od Biodermy si taky vysloužil v době uvedení dost kritiku:D

2. prosince 2013 v 13:25

@Wonderfull Today ten saloos jsem měla vzorek z lejďáku a přišel mi dost fajn:)

2. prosince 2013 v 13:25

@Jana to je placebo, fakt (možná dojem hezčí flašky :D)

2. prosince 2013 v 13:27

@Anna Ananasová ten loreal má ve složení glycerin, což je na kůži docela fajn, tak zkus, vysušovat třeba díky němu nebude ;)

2. prosince 2013 v 13:28

Blahoslavená budiž Moora! Právě mi dochází Bioderma a já mám tedy teď velký důvod jít si koupit tu od L'Oreal. Díkes!

2. prosince 2013 v 13:29

@nuf PR je taky trochu zvláštní, pokud jde o formu, to je fakt :D ale na druhou stranu, PR je mi v podstatě šumák, hlavně, kdyby přestali s napálenou cenou ... určitě zkus, myslím, že budeš překvapená :)

2. prosince 2013 v 13:31

@ohmybeautifullife na tu dětskou tady mám taky někde recenzi, je vlastně skoro stejná, ale já úplně nemusím tu její parfemaci + mi vždycky přišlo, že ji spotřebuju nějak víc + nemám vůbec ráda tu její pumpičku:/ takový malý nevýhody, ale v souhrnu způsobujou, že ji moc často nekupuju ... (i když tučňák by mě možná ukecal :D)

2. prosince 2013 v 14:36

Taky se právě odličuju touhle micelárkou a jsem s ní mega spokojená, což ale neznamená, že už si nikdy Biodermu nekoupím. Pravděpodobně, až zase někdy narazím na akci 1+1, protože přece jen to jejich 500ml balení mi vydrží dlouho a když mám rovnou dvě, tak to znamená, že nemusím zase hoooodně dlouho do lékárny chodit :-)

2. prosince 2013 v 14:40

Růžovou micelárku od Biodermy mám vyzkoušenou a je suprová. Jenže pekelně drahá, na to jak rychle ubývá :-)
Tahle od L'Oreál mě nějak moc neláká. Ani nevím proč. Složení je podobné, jako Bioderma?
Bebe
Růžový chroust

Anonymní
2. prosince 2013 v 14:42

To je super zpráva. Díky moc za ni. Já si teď poprvé po x letech nekoupila právě Biodermu, protože jak píšeš - dávat za ni ty prachy, když není v akci, je fakt výsměch. Koupila jsem Mixu, ale vždycky to stříká všude možně po koupelně a mám dojem, že toho vypotřebuju daleko víc než s Biodermou. Takže tuhle novou určitě zkusím (až vypotřebuju Mixu). Btw - co děláš s těma nevypotřebovanýma věcma, které ti docela sedly, ale pak jsi našla lepší produkt? Musíš mít doma už tak 456 973 pixlí, ne?

Jinak ještě chválím blog obecně. Konečně někdo, kdo dokáže psát i o kosmetice aspoň trochu vtipně a poutavě. Ostatní blogy působí tak nějak o ničem a nedomrle.

2. prosince 2013 v 16:07

Ta L'oreál je opravdu výborná, ale bohužel strašně rychle mizí, tudíš ve výsledku, když bude v akci Bioderma, tak beru určitě ji, protože vyjde levněji - nespotřebuji takové množství. Ale odličovací schopnosti si myslím, že jsou na stejné úrovní

2. prosince 2013 v 17:10

@Slečna T. fakt? já snad zkusím experiment, jak na tom budou .. ;)

2. prosince 2013 v 17:10

@Bebe - Růžový chroust to složení, ani moc ne :D apsoň mně se moc podobné nezdá ..

2. prosince 2013 v 17:12

@Anonymní děkuju za pochvalu :)

s těma pixlama - já nesnáším hromadit nevyužitý věci, takže to většinou někomu dám (s tím, že mu řeknu, proč mi to nevyhovuje a ať to klidně vyhodí, kdyby mu to taky nesedlo) nebo je vyhodím (když si myslím, že jsou fakt marný) nebo je prodám (pokud byly drahý a myslím si, že to, co nevyhovuje mně, by někdo jinej třeba ocenil ... ale do týhle kategorie jich moc nespadne no :D)

2. prosince 2013 v 18:28

Odličovací schopnosti stejné (s Biodermou) ale vůně úděsná. Až jí dodělám už si jí asi nekoupím.

Anonymní
2. prosince 2013 v 19:29

Tak moje láska to úplně není (ale popravdě to není ani bioderma) Třeba BB od Mishy mi s tím moc dobře dolů nejde, to se vždy doodličuju micelárkou od Yves Rocher, na tu hodně lidí plive, ale mé pleti neuvěřitelně sedla, mám po ní obličej jak miminko. Ale na oční líčení je tato za 99 kč zlatá. Jen kdyby ten l'oreal nebyl tak nesympatický a krutý výrobce :(

2. prosince 2013 v 21:42

Tak tu zkusím, počítám, že v akci bude ještě levněji. Biodermy mám ale zatím zásobu a to číhání na akci mě taky štve, za plnou cenu ani po lobotomii.
A s tím letištěm to vidím stejně, alias posledně jsem se na letišti tak nas.... že jsem se až rouhala, jak už nikdy nikam neletím.

2. prosince 2013 v 21:45

@Černá Moora
Popravdě řečeno mám olejový odličovač od Saloos a teda čím dýl ho zkouším, tím víc jsem na rozpacích.... ta mastnota není vůbec fajn, protože je to špinavá mastnota a přijde mi, že to všechno jen tak rozpatlá.

2. prosince 2013 v 22:49

@Esencee tak to mám štěstí, já z ní nic necítím ;)

2. prosince 2013 v 22:50

@Veronika - Cosmetic Jam jo, pomalu aby se člověk bál koupit i blbej camembert, jestli nebude podle nich tekutej, dmnc

2. prosince 2013 v 22:51

@Veronika - Cosmetic Jam fakt? Já měla jen ten malej vzorek a celkem mi přišlo, že hydratoval právě ..

3. prosince 2013 v 12:41

Tak dobrá náhrada :) A na to letiště je jednoduchej recept-vzít si do kabelky prázdnou petku a natocit si do ní studenou vodu za kontrolama....

Anonymní
4. prosince 2013 v 23:04

Tak já jedu na micelárce od La Roche Posay. Bioderma mi ze začátku vyhovovala ale pak jsem se dostala k LRP a je to pro mě nejlepší věc, daleko míń stahuje, a póry jsou po ní menší. Zuz

Anonymní
5. ledna 2014 v 15:52

Ovšem zdaleka nejlepší kauf je micelárka Garnier. A to jsem teda extra náročná.

30. ledna 2014 v 11:38

Já teď hledám náhradu za zelenou sensibio a jejich čistící gel - nechce se mi objednávat - nějaký tip??

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...