Sephora péče a rum

11. prosince 2013

Koupit si krém od Sephory by mě samu od sebe asi nenapadlo. 

V jejich dekorativce se daj sice najít super kusy za fajn ceny, ale pokud jde o pleťovku, tak mám pocit, že aby byla funkční, chce to tak nějak trochu jiný zázemí, nějakej výzkum nebo vůdčí myšlenku, než co může nabídnout privátní značka parfumerky braná jako doplňkovej sortiment. Nicméně nejsem v tomhle sephoráckej xenofob, ale úplně stejnej přístup mám i k privátním značkám ostatních parfumerek - Douglas má ... hm ... teď nevím název, ale má to obaly v odstínu Tiffany zelenkavé a na nich nějaký XS nebo XL - nebo oboje? Jako já vím, že bych si to mohla najít, ale jsem líná :D tak si research kdyžtak udělejte sami (jo napsat tuhle větu mi trvalo dýl, než si to najít, ale co už, jsem holt rebel a hledat to n e b u d u ). No a Marrionaud .... vlastně ani nevím, jestli něco má. Jestli jo, tak to určitě bude v odstínu fialkový. Ale říkám si, že jsem asi nic takovýho neviděla. No tak na to předtím zapoměňte.

Žiš, jsem neměla pít ten grog na rýmičku, teď tu plácám kraviny. Mimochodem, když jsme u toho, sezónně poznamenám, že rum jsem samozřejmě koupila do cukroví, přesněji do štoly, kterou jsem ZASE nestihla udělat tak, aby se odležela tři tejdny a ZASE budu ráda, když se odleží aspoň deset dní. No a ten rum, jo, stál 140 Kč! Tywe :D Nemůžu odolat tomu sdělit světu svůj údiv :D Jak to kupuju jen jednou ročně o Vánocích, páč jindy štolu nepiju nepeču, tak mám o cenách asi silně zkreslený představy. Nebo tak brutálně zdražili. Takže to bylo zásadní rumový sdělení č. 1, který s recenzí vůbec nesouvisí, ale bez kterýho byste nemohli žít, no a zásadní rumový sdělení č. 2 je, že jsem ten rum šla koupit do Lidlu - což se mi sice nechtělo, Lidl je divnej, ale ještě víc se mi nechtělo jet jinam, když byl nejvíc po cestě. Při hlavním nákupu hardwaru na cukroví jsem na něj totiž zapomněla. No a tak vezmu ten rum, jenom, dám ho na pás, no a týpek za pokladnou chtěl bejt asi přátelskej (což některý pokladní jsou, ale já si spíš myslím, že to je marketingovej tah, že maj se zákazníkem prohodit pár vět mimo, aby se cítil příjemně, třeba v Globusu mám ten pocit silně, páč tam jsou prapodivně sdílný velmi často) - no a on mi tak hospodsky bodře povídá, že jako to si večer dám. Na půl pusy opáčím, že spíš ne, že to je do cukroví, čímž považuju zdvořilostní konverzaci za skončenou. On k jeho smůle ne. A opět bodře opáčí, že to jo, do cukroví, to určitě. Jak víme, jsem studenej čumák a pizda, tkž jestli tipujete, že na podobný vtípky od zákaznickýho servisu nejsem zvědavá, tak tipujete správně. Načež se teda na něj zahledím (zahledět se neznamená podívat, zahledět se v moořím slangu znamená vždy špatný znamení pro zahlíženého) a zcela nebodře mu s ledovým výrazem povídám, jestli jako podle něj vypadám jako alkoholička, co pije po večerech rum, nebo co mi tím jako chtěl dotyčný naznačit. Kdo předpokládá, že ho bodrost přešla, předpokládá správně. Nějakej pud sebezáchoyv přece jen měl. Začal cos koktat, že ne, že to ne, že jako jen tak ... ale vůbec ... fakt ... takhle to nemyslel ... vážně. N e o k e c á š hochu.
Lidl je divnej, jsem to říkala ne?


Ale zpátky teda k tý recenzi.




 
Krém Sephora Instant Moisturizer jsem si koupila, protože jsem o něm četla moc dobrý zvěsti, pokud jde o hydrataci. Tím pádem, když jsem ho zahlídla ve slevě (měnili obaly a vyprodávali starý zásoby), považovala jsem to za znamení ó velkého boha výhodných nákupů kosmetiky, budiž pochválen mocný.

Nebudu to natahovat a řeknu, že ty zvěsti nechápu. Znamení to teda bylo jen částečně, abych za něj nevysolila plnou palbu, když je na nic. 
Hydratoval totiž docela špatně. Resp. nejdřív se tvářil slíbně, pleť byla po použití taková správně ovlhlá. Jenže ovlhlost byla cca do hodiny pryč a člověk měl chuť se namazat znova (jsem to schválně testovala i když jsem byla o víkendu doma a nic dalšího na něj nedávala, jako make-up, pudr apod.). Prostě se vsákl a dík čau. Přitom pleť suchou nemám. Takže tohle tak úplně nevyšlo.
.






Co vy, zkoušeli jste? Příp. něco jiného ze Sephora pleťovky - dojmy? A taky vás v krámě někdy vyvedli z míry svým mimózním chováním?


28 comments

11. prosince 2013 v 7:52

Tenhle jsem taky měla, taky jsem ho kupovala ve slevě a taky žádný zázrak :)

11. prosince 2013 v 8:41

Krém neznám a nezajímá mě. Jen jsem ti chtěla říct, ať si děláš grog k psaní častěji. Hezky jsem se takhle po ránu zasmála. :)

Anonymní
11. prosince 2013 v 8:54

Diky, Moora, diky, oplula som rannou kavou monitor... a hned je krajsie rano :)) Kludne mozes ten grog aj cisto preventivne, vyborne som sa zasmiala.
Ku kremu sa bohuzial vyjadrit neviem, v nasej zemi Sephoru nepestuju..

Aella

11. prosince 2013 v 9:32

Asi máš ksicht, že vypadáš, že by ses chtěla družit, se mnou nikdy nikdo ani v Globusu ani v Lidlu nežertoval.

11. prosince 2013 v 9:33

:D Mně se naštěstí nic podobného s prodavači nestalo... a pokud jo, tak jsem to úspěšně vytěsnila z hlavy :) Ze Sephora péše jsme nikdy nic neměla, neláká mě to a kupovat si to po tvé recenzi asi ani nebudu :) A z Douglasu jsem měla jen ty profláklé odličovací ubrosky :)

Anonymní
11. prosince 2013 v 10:00

Ten rumový začátek mě pobavil :-) jídlo, do kterého se přidává alkohol, je zázrak pro každou ženskou, může během vaření ucucávat a nikdo nemůže říct ani popel. Mě teda rum až tak nechutná, malýho panáčka snesu, ale kuře na víně či na pivu, to je jiná :-D

Anonymní
11. prosince 2013 v 11:02

Článek pobavil a zvedl mi náladu, takže navzdory lehce kritickému ránu se zdá, že kouzelnice Moora přetrhla nit debilní nálady ;)
Speciálně k privátní kosmetice Sephory důvěru nemám. Tak nějak intuitivně.Vyzkoušela jsem pouze jakousi žbrndu v minikelímku do sprchy či co.... no, nenadchlo vůbec... a ukončilo to mé touhy investovat do téhle "značky" další prašule.
A k podivnosti prodavačů.... no, mně příjde, že podivných jich je právě v ČR oproti cizím zemím opravdu dost.... Třeba rozdíl mezi Humanic ve Vídni a Humanic u nás v ČR. Ve Vídni vidí prodavač v každé vcházející osobě do obchodu zákazníka a tak s ním jedná, v ČR vidí zloděje, který ho otravuje - a tak s ním i jedná. (Vlastní zkušenost). No, jsou to trochu "protistátní řeči", ale ako polovičná Slovenka si to môžem dovoliť ;)
Iwi Sluníčko B.

11. prosince 2013 v 11:50

Na Sephora blbinky mě nikdo nenaláká, zdá se mi to jako podřadný boční produkt. Nope. :D

11. prosince 2013 v 12:47

Já měla ten v tmavě růžové verzi (Ultimate moisture hydrating cream (for the thirstiest skin)) a teda musim říct, že loni mi zachránil pleť a do dnes a něj myslím a vzpomínám :D Mám od nich ještě jeden (s pumpičkou) a ten zdaleka není tak dobrý. Jinak teda historka s rumem pobavila... :D

11. prosince 2013 v 13:28

@Anna Ananasová ok :D rýmička ještě úplně polevila, tak to nevylučuju :D

11. prosince 2013 v 13:30

@Anonymní :))
ale minimálně v tomhle případě vás její nepěstování nemusí mrzet ;)

11. prosince 2013 v 13:37

@Dejnicka noooo ... to si nejsem úplně jistá, min. dost lidí by nesouhlasilo :D každopádně, někdy jsou i vtipný - když začali mít jako novinku ty rozložitelný tašky, tak jako povídám, že to je fajn, že se tak rychlej rozložej, a ženská suše opačí, "jo, ty se vám rozložej už cestou k autu" :DD (což nebylo daleko od pravdy teda :D)

11. prosince 2013 v 13:40

@Anonymní se bojím, že z takovýho receptu by u mě v případě vína zůstalo asi jen to kuře :DD

11. prosince 2013 v 13:43

@Anonymní to kouzelnici těší .))

to imo nejsou protistátní řeči, jen protidebilní :D prostě kdo je zvědavej na jejich zpruzelý obsluhy? (což je opak obsluhy cpoucí zákazníkovi rum, ale výsledek stejnej) - pak ať se nikdo nediví, že má nízký tržby, což je ve finále jeho smůla

11. prosince 2013 v 14:39

Nechceš se přejmenovat na Rooma? :D
Chování v Lidlu docela nevhodný, to se mi tam ještě nestalo a kdyby o mě někdo tvrdil, že po večerech slopu a nasávám... Tak jako občas ne že ne (si to přiznejme, zvlášť v sezoně svařáku :))), ale nasralo by mě to! Nemám ráda komunikaci za každou cenu.

11. prosince 2013 v 15:48

No, příliš bodré prodavače taky nemám ráda. Já obecně nemám ráda, když na mě někdo mluví víc, než má v popisu práce. (A jelikož většinou chodím se sluchátky v uších, mají ti lidé docela smůlu, protože je nevnímám...) Včera mě zrovna v elektru nějaké mladé ucho vlezlo do cesty v úzké uličce a že prý jestli potřebuju pomoct. Tak povídám že ne, že chci jenom projít. No, natáhl obličej a uhnul... :D
Lidl mám docela ráda. U nás na mě nikdo nemluví... :)

11. prosince 2013 v 17:10

S tímto výrobkem zatím nemám žádné zkušenost.
Sweet nothing by B.

11. prosince 2013 v 18:03

parádní úvod, fakt jsem se pěkně zasmála:D Krém už mě pak tolik nebral..:D
Jenn

Anonymní
11. prosince 2013 v 18:55

Taky hlasuji pro častější konzumaci, klidně nějakou lahvinku nebo viry a bakterie na další rýmičku (aby bylo co léčit) "sponzorsky" pošlu, ve finále úžasný článek. Začínají mě štvát dny kdy nic nepíšeš :)
Btw mám od Sephory sérum, taky z výprodeje, ale nic moc. Skončilo jako "krém" na ruce v autě. Aspoň se skvěle dávkuje a nikde nepatlá ale tím "hurá" efekt asi končí..

Anonymní
11. prosince 2013 v 19:10

fajn - a teď z druhé strany barikády:
pracuji na pokladně ,,menšího" supermarketu a abych se načisto nezcvokla z věčného pípání, tak podobné ,,vtipné konverzační floskule" často používám.
Podobná ,,nebodrá" odpověď by mě načisto odpálkovala, takže bych zbytek směny přestala konverzovat.
Ale jseš vtipná a uznávám, že to někdy hraničí s otravností a servilitou.

11. prosince 2013 v 22:38

@Anonymní no to pípání musí bejt šílený .. Já si vždycky vzpomenu na scénu ze Skřítka, jak Holubová sedí na pokladně Globusu a pípá, až jí jdou oči kolem :D
Se divim, že to nepořešej bez pípání, aby to třeba blikalo, bo tak něco ...

11. prosince 2013 v 23:34

Já nesnáším, když se lidi v obchodě snaží být až moc přátelský a osobní. Ale ne jen v obchodech.. Občas má potřebu blbých keců i někdo v MHD. Násnáším, když se učím a njakej děda mi kouká přes rameno a furt mi do toho kecá a ptá se mě o čem to je a tak :-/
Nad článkem jsem se pobavila :-D

12. prosince 2013 v 0:23

@Černá Moora
já jsem kdysi dávno ještě na střední dělala taky na pokladně v albertu a po asi 10 hodinách, kdy jsem stála a pípala, přišla starší paní a na pás hodila snad 10 kg mrkve...tak mne napadl pitomý nápad se mile optat, zda to má snad pro nějaké zvířátko (ano, debilní, ale já v té době ulítávala na morčatech a podobné nákupy jsem pro ně taky občas dělala a fakt jsem to nemyslela zle). Načež jsem schytala snad půlhodinový proslov o tom, že jsem snad uplně blbá a jak mne to mohlo napadnout, jestli jako neznám maso s dušenou mrkví...
Představa masa s deseti kily dušené mrkve mne straší snad ještě dnes ve snech...a už jsem se nikdy o milou konverzaci za pokladnou nepokusila.

12. prosince 2013 v 9:39

@Camella LOL fight s fanatickou milovnicí mrkve :D tě muselo poznamenat, chápu :D

12. prosince 2013 v 11:40

Lidl je divnej - souhlas. Lepší slovo pro to nenacházím. Ale musí se nechat, že tam mají skvělé uzeniny i mléčné výrobky.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...