Téměř předvánoční Paříž

3. prosince 2013

Jsem si uvědomila, že už je to víc jak 14 dní a já vám krom nákupů ještě neukázala žádný fota z vejletu .. letí to jak ďas. 
Každopádně, nebyla to úplně náhoda, páč kombinace toho, že 1) čím víc návštěvy opakuju, tím míň (nevím proč) fotím, 2) brzký tmy a 3) ne úplně the best foťáku způsobily, že výsledný fota jsou kvalitativně dost děs, až jsem se lekla :D Pár jsem vybrala, nicméně omluvte sníženou kvalitu obrazu .))



Nejdřív něco málo z Galeries Lafayette, mého asi nejoblíbenějšího nákupáku (a to zejména v době, kdy je vánočně vyzdoben), jež se nachází přímo u Opery. Návštěva stojí za to, i kdybyste měli jen čučet na jeho interiéry - v což ale moc nedoufejte, protože v přízemí se octnete v hotovém kosmetickém ráji/pekle (záleží) a budete dělat všechno, jen ne bezcílně čučet. Spíš nebudete vědět, co zkusit dřív. True story, bro.

Lafayette každý rok připraví výraznou venkovní vánoční výzdobu, která se za účasti místních celebrit slavnostně odhaluje cca na začátku listopadu. Výzdoba má vždy nějaké téma a v jeho duchu jsou načančány všechny výlohy. Letos mě ale motiv zrovna moc neuchvátil - výběr padnul na nový francouzský film/pohádku La belle & la bete (Kráska a zvíře, vám asi došlo ;), který bude mít premiéru v únoru. Aby se to na Vánoce lépe napasovalo, tak hlavní titul výzdoby je Il etais une fois Noel ..., což je obdoba českého úvodu všech klasických pohádek Bylo nebylo ..., resp. Byl jednou jeden ... takže v téhle formě nejlépe asi Byly jednou jedny Vánoce ...















Kosmetický bermudský trojúhelník v přízemí - vlezete tam a za chvíli si uvědomíte, že nějak záhadně utekly dvě hodiny, přičemž vůbec nevíte, odkud jste přišli a proč máte v rukou tolik tašek.

Najdete tam asi všechno, na co jen pomyslíte - Guerlaina včetně exkluzivních řad, L´Artisan, Armani, Dior, Chanel, Toma Forda, MAC .. no mohli bysme si tady nejspíš vylistovat beauty značky komplet.










A když po vší té nákupní námaze konečně vylezete až do posledního patra, tak se ocitnete v příšerným food courtu, kde si budete moct dát leda tak podezřele se tvářící kuskus u podezřele se tvářícího kuchaře nebo kus silně očouzenýho lososa u tématicky očouzenýho kuchaře. Oboje tak cca za €18. Já si dala nakonec vodu. 
Jako fakt, ta nabídka byla tragická a na hotový jídlo jsem v Paříži asi už definitivně rezignovala.

Každopádně, k tématu výzdoby jsou vždy i tématické papírové tašky, které dostanete u většího nákupu. Sice se mi moc nelíbila, ale mít jsem ji musela žejo.








Výlohy. Bílé sovičky byly nejvíc moc ťuťu.
Měla bych dodat, že většina výloh je hejbací a hrací, z čehož jsou ve smyku pochopitelně hlavně děti - no a když to tentokrát byla ještě navíc pohádka, tak u nich samozřejmě byly nalepené v houfech. I to se podepsalo na ne moc povedené dokumentaci, heh.











Printemps je další nákupák hned vedle Lafayette. Taky má vánoční výzdobu - a tradičně mnohem dospělejšího stylu ;) Letos byla v nádherných rudých tónech a téma bylo nekompromisní - zn. Prada.

Makaronková vsuvka: v přízemí Printemps hned u vchodu seženete Ladurée (pokud byste třeba jinam nestíhali) a v podzemí Lafayette zase Pierra Hermé.










Co vy, taky ujíždíte na vánočních cinkrlatech? A bavily by vás víc výlohy pohádkové nebo pradovské? ;)

19 comments

3. prosince 2013 v 8:42

Omg, ten první nákupák, to je krása, to jsem vůbec netušila, že takové krásné obchoďáky existují:-D To je fakt krása, tiše závidím, že jsi tam byla:)) Já to mám celkem ráda, výzdobu, ne nijak extra, ale když je to pěkně udělané, proč ne:)

3. prosince 2013 v 9:08

Sovičky! :) Mně se ta výzdoba náhodou líbí, lepší než ty velké lesklé koule u nás.. :))

3. prosince 2013 v 9:35

Ty jo, to je jak ja, kdyz jsem vlezla do Harrodsu :). Ja v Parizi byla pred cca 11 lety, toz jsem si zadny nakupaky neuzila, v 90% pamatky.... dneska uz by pomer byl jiny :D.

3. prosince 2013 v 11:59

Vo vyzdobenom Lafayette som bola pred pár rokmi aj ja a bol to skutočne úžas...netuším aká bola vtedy téma výzdoby,ale bola krásna

3. prosince 2013 v 12:00

Ježiši to je nádhera! Úplně mě hned napadl přítelův výraz, kdyby tohle se mnou musel absolvovat.. :D

3. prosince 2013 v 12:51

Chjo, měla bych si jet zase oprášit franštinu. Už jsem úplně zapomněla, jak to město miluju. :)

3. prosince 2013 v 13:11

Oh gosh, to je jak sen. Ta galerie je nádherná, jak z jinýho světa! A bohatě by mi stačilo mít z ní u nás jen to přízemí a chodit fetovat fordovky a guerlánovic exkluzivky... 8-) <3
Verunka

3. prosince 2013 v 14:22

moc pěkné, nevím, proč tady je ta výzdoba v obchoďácích tak strašná... i ten interiér tomu samozřejmě dodá na lesku, krásná budova...

3. prosince 2013 v 14:36

@FairyChain myslím, že po dvou hodinách dole a 4 v nákupáku by byl již zcela výraz-free:DD

3. prosince 2013 v 14:38

@Dvě Verunky jsem to opět pokoušela a testla Black Orchid .. voněla z tý ruky i sprše a několikerým umytí mýdlem, lol .. na výdrž jako vyhrává nad čímkoli, ale furt nevím, jestli mi přijde hnusná nebo ji chci:D

3. prosince 2013 v 14:39

@Arwen na tohle sice nemáme, ale i u nás uměj pěknou výzdobu, to zas jim nechci křivdit:) třeba v Letňanech je moc pěkná;)

3. prosince 2013 v 14:51

@Černá Moora tak tam jsem si toho ještě nějak nevšimla, v Letňanech se přitom docela vyskytuju :) třeba se potkáme, woman in black :D

3. prosince 2013 v 14:55

ty sovičky jsou nádherné :-D! moc se mi ta výzdoba líbí, já ráda hodně ozdob - až takový kýč :-)
Once Upon a Time

3. prosince 2013 v 20:29

@Dvě Verunky
V tom případě se na Black Orchid vykašli a zaměř se na ty ostatní, to je teprv žůžo! ;)

4. prosince 2013 v 12:21

To u nás se s vánoční výzdobou můžou jít všichni zahrabat...

5. prosince 2013 v 15:43

Nááádhera! Já jen čekám, jestli to vůbec někdy takto aspoň podobně bude vypadt v Praze... :-)

Stylová Giveaway

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...