Alverde dekorativka - yay or nay?

20. února 2014

Skoro to vypadá jako takovej dekorativní týden s DM ;) Tentokrát si dáme pro změnu dekorativní skupinku od Alverde - a upřímně řečeno, když jsem ji z balíčku vytáhla, nebyla jsem z toho teda zrovna nadšená .) Jak jsem tady už dřív psala, přírodní dekorativka totiž obecně stojí celkem za prd. To je prostě fakt. Bio značky sice umí skvělou péči, ale ta dekorativka jim holt nejde. Njn, nenadělaj nic. 




 
Obecně jsou problémy bio dekorativky takové, že: make-upy a korektory nekryjí, stíny jsou málo pigmentované, řasenky se rozmazávají a zároveň nejsou skoro vidět a tvářenky nedrží nijak extra + k tomu všemu je navíc 1) tragicky malý výběr odstínů, 2) úplně chybí různé roztomilé fičurky a nabídka malovátek je hodně basic jak do druhů, tak obalů.
Výjimkou budiž např. pudry, které jsou leckdy povedené a narozdíl od počinů konvečních značek bývají i pěkně světloučké. Třeba zrovna od Alverde jsem si kompakt pravidelně kupovala (no, kupovala, si povíme dolejc). 

Závěr je prostě ten, že jak dokážu pochopit to nadšení, když někdo přejde na přírodní péči, se kterou je moc spokojenej, a  pak se logicky rozhodne postupně zařadit i přírodní dekorativku, protože to bude přece super, že bude teď používat jen samá zdravá patladla, tak zároveň každýho takovýho varuju, že s bio dekorativkou ho čekají leda měsíce frustrace, kdy se na ni nakonec stejně vykašle a vrátí se pěkně poslušně zpátky do parfumerky. Platí to teda jen v případě, že se už předtím maloval - pokud by někdo byl spíš přírodní typ, co se jen občas nařasí, tak ho přírodní dekorativka zas až tak nerozhází (pokud zde někdo takovej je, tak tik tak tik tak ... sledujte hodinky kývající se před vašima očima ... chce se vám spát ... chce se vám spát ... tik tak tik tak ... až lusknu prsty, nebudete vědět, že jste tenhle odstavec četli ... *lusk*).


No, tak to bysme za sebou měli menší úvod a jednu hypnózičku, a teď se konečně můžeme vrhnout na konkrétní příklady.

K recenzi jsem dostala rtěnku, tvářenku, linky a paletku stínů.




Linky vidíte na fotce výše a z obsahu kalíšku, který se přicucl k jedné straně, je zřejmé, že jsou celkem tekuté. Nejsou to tedy žádné klasické tuhé gelovky a s jejich konzistencí jde ruku v ruce to, že se hůře nanášejí - jelikož čím více tekuté linky, tím více hrozí rozmazání, nepřesnosti a potřeba linku obtahovat vícekrát. Výdrž na oku je slušná, barva opravdu sytě černá.



Z tvářenky jsem samozřejmě nešťastná. Tohle holt není moje barva, cokoli do oranžova, hněda a terracotova mi nesluší (a ani nikomu jinýmu, to si nebudeme nic namlouvat). 
Samozřejmě jsem to pak v krámě okoukla, abych se mohla rozladit, že mi jen poslali špatnej odstín, ale nakonec jsem zjistila, že z dostupnejch je tenhle nejpříčetnější :D Ještě měli asi tři a ty byly hnědě hnědé. Aneb výše zmíněný malý výběr odstínů v praxi. Pokud jde o výdrž, není to Nars, ale zas lepší než klasická drogerka. 
Doporučuju k pozornosti, pokud chcete něco bio, levného a máte olivovou pleť (té ty odstíny do oranžova jdou).







 
Stíny jsou bohužel ukázkový bio případ - pigmentace je poměrně slabá, konzistence hodně pudrová a tím pádem špatně rozmazatelná (čím víc se je snažíte rozestínovat, tím víc ztrácíte sytost, na oku nakonec zůstane jen skoro neznatelné tónování). Barvy samy o sobě jsou fajn, klidně bych je unosila.







Ke rtěnce vám toho klasicky moc neřeknu. Nenosím, věnovala jsem. Barvě ale dávám plus, hezká přirozená červená, žádné třpytky, žádný lesk. Pokud jde o výdrž, prý je fajn.





Verdikt:
Yay i nay. 
Stíny nebrat, linky jen pro pokročilé a smířené s konzistencí. Tvářenku zkuste v případě, že patříte k těm, kterým tenhle odstín sluší; kdo je zvyklý na růžové barvy, má bohužel smůlu. Rtěnky omrkněte (protože jestli má smysl někde řešit složení, tak určitě u věcí na pusu, kde hrozí i nějaké to vnitřní požití).



No a protože jsem si díky článku vzpomněla na pudr a zrovna mi i jeden došel, nedalo mi to je v DM nechecknout - a u checkování nakonec nezůstalo. 
Je opravdu super světlý (zkontrolovala jsem i ostatní značky a tenhle vyhrál, světlejší jsem nenašla), pěkně voní.a stál něco přes kilko. Navíc příroda, že. Akorát mám pocit, že je to nějaká limitovaná kolekce, byl ve speciálním oddílu seskupen ještě s dalšími kousky se šedivým obalem.







 Co vy, zkoušeli jste něco z přírodní dekorativky (jakékoli značky)? - jak to dopadlo? :D




68 comments

20. února 2014 v 8:10

Mám tu tvářenku v odstínu 01, s tvářenkami v podstatě teprve začínám, tak nemám moc s čím srovnávat, ale zdá se mně dobrá, odstín mně sedí, je pěkně pigmentovaná, slušně drží a má hezké balení, takže spokojenost. Zato jsem si kdysi od Alverde koupila make-up nebo co to bylo a to byla fakt hrůza, cuckoval tak, že se nedal vůbec nanést a po pár marných pokusech skončil v koši... Nic dalšího asi zkoušet nehodlám.

20. února 2014 v 8:10

Zatím jsem k ozkoušení přírodní dekorativky neměla odvahu... Pokud do toho někdy půjdu, zkusím svého dvorního výrobce krémů a olejů pana Dr. Hauschku. Je to prima chlap, mám s ním dlouhodobou známost a nemůžu si stěžovat, tak třeba bude dobrej kromě mazání i v barvení.

20. února 2014 v 8:37

Já nejsem moc náročný zákazník, oblíbila jsem si duo stíny a teď i tvářenku.. ale ty jejich odstíny... V Německu toho mají tři prdele, limitky, ale u nás nic. Když sem napsala do DMka, tak prý nabízí dostatek dekorativní komsetiky a neplánují svůj sortiment rozšířit. My máme v drogérkách dostatek přírodní dekorativky?! Že jsem si nevšimla...
Jo, také od nich mám ráda fixační barevný gel na obočí, a asi nejsem sama. Je teď pořád vyprodaný :)

20. února 2014 v 8:57

Ja som mala od Alverde kedysi jeden nude lesk na pery z výpredaja, ten bol fajn, ale zas nič, z čoho by som sa posadila na prdel, a nejakú predlžujúcu špirálu, ktorá bola úplne že hrozná, keďže s mojimi riasami neurobila absolútne nič. Nenatočila, nepredĺžila, akurát trochu zababrala čerňou. Ale inak prírodnú dekoratívku nezatracujem... :)

20. února 2014 v 9:10

Ten pudr je z současné limitky, momentálně ji mají na pultech. Nemám ho, ale silně uvažuju. Jednak, že je světlý a jednak co jsem slyšela a zatím odzkoušela na ruce, není čistě matný, dokáže pleť projasnit a to jsou v mém případě plusové body. Stíny mi moc nesedly. Ještě doporučuju konturku na oči 07 Pearly White, ne jako konturku, ale jako rozjasňovač do vnitřních koutků, pod obočí, nad horní ret - to je moje must have a za pár kaček. Kdo má zájem může ke mrknout ke mně na blog, vyloženě ji tam adoruju:)

20. února 2014 v 9:16

máš i představu, kolik ta rtěnka stojí? ptže já naopak používam jenom rtěnky:D

20. února 2014 v 9:19

@tuttobene Jo jo, přesně na základě tvé recenze jsem si tu tužku koupila a jsem tuze spokojená! :)

20. února 2014 v 9:21

Alverde dekorativku jsem měla v plánu zkusit, pač příroda, že? :D
Doma mám od nich jen nějaké duo stíny a ty teda nejsou žádná sláva. Používat se dají jen s bází, jenže ta zase není přírodní... Po přečtení tvé recenze ale musím konstatovat, že co se týče přírodní kosmetiky, budu zkoušet spíš péči než dekorativku :)

http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/new-in-february-2014.html

Anonymní
20. února 2014 v 9:24

já mám už poněkolikáté tuto řasenku https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxp43dptuJbpyZKHetLJwHeNueESd4xV8Or7hP3Vi06yg11ZQCVw
má úmělý kartáček což mám ráda, krásně prodlužuje (a trochu se mi zdá že i natočí :)) a kartáček pěkně rozčeše, určitě neslepuje. Jo a nerozmazává se mi..

20. února 2014 v 9:24

Já bych jen podotkla, že jako u všeho je potřeba brát v potaz cenovou kategorii (i když zrovna alverde má dobrý poměr cena/kvalita). Bylo by nefér srovnávat stíny za stovku s chanelem (blbej výběr, pigmentace je skoro na stejno :-) tak s rouge bunny rouge třeba :-) ). Je fakt, že najít dobrou přírodní dekorativku je oříšek, ale ono je to i tím, že ten přírodní high end tady prostě není, takže je člověk omezený buď na něco jako je alverde nebo na značky vyloženě minerální kosmetiky, kde zas dominuje ta sypká forma, která ne každému vyhovuje... Osobně by mě třeba hodně zajímala dekorativky od Hauschka, tu jsem nezkoušela, ale slyšela jsem dobré ohlasy...

20. února 2014 v 9:33

Tvárenky Alverde ja mám aj ružové, sú krásne a majú skvelú výdrž. Úžasné sú okrúhle monotiene - výdrž, konzistenica - paletkové a iné nebrať! Rúže jedine v striebornom obale, zelené dosť vysušujú. Ostatné veci nic moc. Btw, existuje aj prírodná dekoratívka, ktorá naozaj za niečo stojí, napr. RMS beauty, Sò Bio Etic... ale občas sa dajú nájsť aj veci z u nás dostupných značiek, napr. Lily Lolo, Lavera...

20. února 2014 v 9:42

Já mám tvářenku Alverde v odstínu Pastel Rose (google), je to pěkná studená růžovka. :)

20. února 2014 v 9:44

Já jsem od nich měla lesky a rtěnky a obojí byly docela vysušující a moc nedržely. Rtěnka navíc dělá mapy a lesky mají v sobě hrubě namleté třpytky (oni tomu říkají minerály). I kdžy jsme měla jeden krémový lesk z nějaké stříbrné řady Anti Age a ten byl krásně pigmentovaný i krémový, tak ten bych doporučila. Ale limitky a zelenou řadu ne.
Stíny jsme měla taky a i když jsou docela hezky pigmentované, tak jsou suché a moc nedrží.
A dvakrát jsem od nich měla stejný pudr z té základní zelené řady a přijde mi fajn pro normální pleť, co potřebuje zafixovat. Je světlý, nedělá nánosy a vypadá přirozeně :)

20. února 2014 v 9:49

S touhle značkou vůbec zkušernosti nemám, nikdy mě ani nelákalo zastavit se u dekorativky, ale ta tvářenka se mi docela líbí. :)
Giveaway

20. února 2014 v 9:53

Tu tvářenku mám taky a paletku taky, ještě mám řasenku, všechno je moc fajn, ráda tyto produkty používám :)

20. února 2014 v 10:48

já bych od alverde doporučila určitě smooth rtěnky, mají asi jen tři odstíny, ale mauve plum je fakt super slušivá a hydratační, pak mají dobré monostíny, mám hnědý

20. února 2014 v 10:49

já se musím přírodní dekorativky zastat :), protože Alverde sice nic moc, ale jiné značky mají kvalitní dekorativku vč. krycích make-upů (i tekutých), nerozmazávajících se řasenek, co fakt zvýrazní, a vysoce pigmentovaných produktů. Akorát jsou bohužel taky dražší.. např. 100% Pure, Inika, Nvey Eco,..

20. února 2014 v 11:53

S alverde je to jak co - mám ty linky, tekutost mi nevadí, s dobrým štětcem se to dá. Co se mi na nich ale líbí je, že by šly snad odlíčit i jen vodou, přitom mi na oku drží tak, jak jsem je ráno namalovala, až do večera. Pak má ještě jejich nejsvětlejší pudr - barva fajn, jinak nenadchne, neurazí (ale já pudry moc neřeším - i když pár děsů už jsem potkala). A co jsem ulovila naposled - mono stín (vypadá jako zapečení), který používám jako rozjasňovač nad lícní kosti. Jinak zbytek mě fakt nenadchnul.

20. února 2014 v 12:14

Ono to bude zkrátka jako u většiny drogérky, nehledě na přírodnost - něco jo, něco vůbec. :) Já mám Alverde docela ráda, ale třeba stíny jsem od nic už celkem vzdala... Rtěnky jak které a tvářenky jsou fajn, ale spíš ty limitkové mají zajímavější barvy. :)

20. února 2014 v 12:28

Mám limitkové stíny -práškované třpytivě zlaté a co k nim říct - jsou stejné jako každé jiné, jen méně pigmentované, což mi u nich ale nevadí. I s bází se mi stejně slijí, jako každé jiné, i třeba inglotí. Takže ve výdrži nevidím rozdíl. Na ten pudr z limitky jsem koukala,ale je moc světlý.

20. února 2014 v 12:35

Hmm od Alverde mám jednu krémovou tvářenku z loňské limitky (takový ten cream to powder finish) a musím říct, že na to, že nemám ráda krémové tvářenky je tahle super. Co mi u Alverde vadí je silná parfemace výrobků, ale jejich gel na obočí je super a budu se pro něj vracet ;) Ten pudr jsem v drogerce držela v ruce, ale na můj vkus je až moc světlý...:)

20. února 2014 v 12:35

Od Alverde jsem zkoušela linky, byly takové normální a rtěnku, která měla krásný odstín, ale vysušovala a zalézala do rtů... krásný odstín, ale špatně se to nosilo. Veronika

20. února 2014 v 12:58

no mě zrovna stíny docela dlouho bavily, a když se navrstvily, tak byly pěkně syté, set na obočí už nemají, a ten byl nejvíc super, jinak zbytek jako třeba zelený korektor stál za houby.

Anonymní
20. února 2014 v 13:09

já mám BB krém od L´Occitaine a ten je skvělý, je dražší, ale vydrží ;-)

20. února 2014 v 13:20

zaujala mě rtěnka a pudr, asi na ně mrknu :)

20. února 2014 v 13:40

ti tedy nevím, ale přijde mi trošku nefér srovnávat alverde kosmetiku za stovku s parfumérkovou kosmetikou za stovky až tisíce. to je přece jasný, že rozdíl tam bude.

a jinak jsi proti přírodní dekorativce zbytečně zaujatá. protože kvalitní fakt existuje, jen si za ni musíš připlatit... stejně jako si připlatíš v parfumérce. jako je jasný, že ty textury a konzistence a efekty nejsou stejné, hlavně kvůli silikonům... ale minerální pigmenty a oční stíny vydrží všechno a jsou dost často hodně pigmentované. to samé pro makeupy, jsou přírodní makeupy, které kryjí hodně, jen tedy nestojí tu stovku (nebo tři stovky, kdybychom srovnávali s laverou), ale třeba tisícovku. a je tedy pravda, že oproti konvenční kosmetice si musíš trošku připlatit.

tak nějak mi přijde, že takový to "přírodní kosmetika neumí dekorativku" už totiž dávno neplatí.

20. února 2014 v 14:29

Já mám od Alverde bílou oční linku a je celkem fajn a tuhé make-upy, které využívám, když cestuji a jsou fajn ;) více jsem nezkoušela.

20. února 2014 v 14:40

Nepamatuju se, že bych někdy použila něco víc z přírodní kosmetiky, než jen alverde pudr a alverde korektor. Pudr jsem koupila před pár lety a stál za nic, aspoň co se pamatuju. Pak jsem ho přestala používat a po čase letěl do koše úplně. Korektor jsem si koupila na základě recenze, že 'je strašně moc super', ale byl to obrovský chyták. Ten korektor nezakryje ani flíček, ani oční okolí, je úplně zbytečný a k tomu určitě i smrdí -_-

20. února 2014 v 15:18

Hm, to je náhodička, zrovna dnes jsem byla v DM a řekla jsem si, že dám této značce šanci (jediné co jsem do teď používala od Alverde, byla sada na obočí a sada stínů, v pohodě) a koupila jsem si lesk a pak něco jako rtěnku v kelímku. No, jsem vyléčená, asi už nikdy nic od této značky, na rtech to vypadá jako ta nejlevnější kosmetika, pigmentace nic moc, no jako vyhozených 200 Kč...

20. února 2014 v 16:09

Musím říct, že rtěnky od nich jsou vážně skvělé! :) Pigmentace, výdrž a hlavně složení. A i odstíny jsou docela slušné :)
- Elma

Už strašně dlouho (v řádu let a pořád ještě nedošla :-D) používám od Alverde tvářenku, myslím, že v odstínu Shocking Pink, a od tý doby, co ji mám, jsem na jinou téměř nesáhla... Ani nějak nemám potřebu koukat v obchodě po jiných, protože je to tak nějak vše v jednom. Dokáže udělat všechno od lehounkého ruměnce až po totální Marfušu :-D

Zkoušela jsem pak ještě korektor, což byl naprostej provar a právě linky, ale konzistencí mě vytáčely do vrtule.

20. února 2014 v 16:43

@Rena mně to nefér nepřijde, protože i drogerkovej konvenční make-up (např.) dokáže krýt, u tý přírody v podobný cenový kategorii (řekněme do 300 stovek) to vždycky stálo za houby, to samý třeba korektory, tužky na oči apod.

20. února 2014 v 16:46

@An. fakt nemůžu souhlasit :D já narazila většinou jen na samé věci z kategorie "vůbec", což přece nemůže být náhoda :D

20. února 2014 v 16:47

@Anonymní L´Occitane se za přírodní považovat nedá, povětšinou nemají certifikáty (jen u minima věcí)

20. února 2014 v 16:48

@trb nesrovnávám jen s parfumerkou, s konvenční dekorativkou obecně, a ten poměr výkonnosti byl u všeho přírodního vždycky výrazně horší

20. února 2014 v 16:51

@Katka Jilkova není v tom rozdíl ;) ty pojmy se používají promiscue, obšírně jsem to vysvětlovala tady a vracet jsem se k tomu už teda znova nemínila http://cernamoora.blogspot.cz/2013/03/desne-nudnej-post-o-prirodni-kosmetice.html

btw. proč by to jako bylo nefér? :D že se bude srovnávat přírodní a konvenční je snad úplně normální ne, co je v odlišnejch skupinách vždycky vybízí ke srovnání

20. února 2014 v 17:16

Uz jen ty zeleny obaly jsou ohavny a u dekorativky chci, aby se mi libilo i baleni. Ja mam kremovou tvarenku z limitky, ta ma sedy obal a odstin je krasny. Ale souhlasim, ze ty odstiny z klasicke rady jsou tragedie:-)

20. února 2014 v 18:16

Já mám od Alverde tvářenku a jsem s ní spokojená. Dneska jsem ale koukala v drogérii na řasenky a žádná mě nezaujala, odešla jsem teda domů s prázdnou (jen z drogérky :-D ). bára.kára

20. února 2014 v 18:20

@Černá MooraTo já si zase na krytí nemůžu stěžovat ani u těch levných, ale je fakt, že nějaký úplně extra krytí nehledá a většina BB (klasických asijských) na mě byla už trochu moc. Takže toto neposoudim, ale zas dobře rozlišuju makeup a tónovák, to zase jo. Mně spíš přijde průser ten výběr, protože ty přírodní člověk nikde moc neozkouší a to ani ty dostupný (lavera, logona...)

20. února 2014 v 18:31

@Černá MooraJá si totiž myslím, že to není o tom, že to nejde udělat. A ani až tak o penězích. Ale trochu i o filosofii, že pořád přetrvává (což mě osobně trochu vysírá) to pojetí, že kdo používá přírodku, tak chce, aby ten makeup byl "přirozený" aka nebyl vidět a že už je vůbec vrchol, že jako vůbec nějaký makeup... Protože třeba minerální stíny jsou většinou pigmentovyný až hrůza a klidně by šly udělat slisovaný, jen by je to prodražilo, viz. bareMinerals třeba. Ale ten koncept je furt takovej trochu jakože "my" a "oni" , my hodní z přírody a ti zlí z chemiček a spousta značek nesmyslně lpí na tom, aby to prostě i vypadalo jinak, vysírá s papírovýma ekoobalama, místo aby udělala super pěkný obaly a do toho refily třeba a tak...

20. února 2014 v 18:50

@Černá Moorano právěže hned na začátku posíláš po nepodařeném pokusu všechny znovu do parfumérky... tak to mi moc fér nepřijde.

no a jde o to, jakou přírodní kosmetiku porovnáváš s konvenční. jakože sorry, ale pokud vezmeš těch x značek dekorativky, co je běžně v drogérii, a porovnáš to s alverde, laverou... a to je vlastně všechno, co je běžně dostupné z přírodní dekorativky... tak jasněže to pro přírodní alternativu asi dobře nedopadne. hlavně tyhle dvě značky taky dost zaspaly, co se týče modernizace, třeba makeupů a korektorů nebo i pigmentace očních stínů. navíc minerální kosmetiku už koupíš celkem dostupně a cenově se to moc neliší třeba od l'orealu nebo podobně... přičemž kvalitativně se to v pohodě vyrovná.

jo a nové řasenky alverde se nemažou, vydrží mi celý den a navíc mají i boží fialovou variantu.

fakt mi to přijde už spíš pověra než skutečnost, že se dekorativní kosmetika v přírodní variantě nevyrovná drogérce. tak jasně některé produkty ne... ale záleží na tom, co vyzkoušíš a hlavně od jaké značky. beztak tuhle pověru šíří jenom ti, kdo přírodní kosmetiku vyzkoušeli kdysi dávno od těch pár značek, co byly dostupné už před lety. přijde mi to dost podobný na to, když někdo řekne, že drogérka se bez problémů vyrovná highendu, že to má nazkoušené ze vzorečků a že to je vlastně to samé.

20. února 2014 v 19:45

Já z Alverde dekorativky poučívám pudry, se kterýma jsem moc spokojená, pak nově používám bronzer s rozjasňovačem, kterej je taky moc fajn a make-up v létě...
Tekutý linky mám ráda :D S jinýma tvořit neumím :)

20. února 2014 v 19:50

@Černá Moora
http://tuttobenecz.blogspot.cz/2013/06/alverde-kajalova-tuzka-na-oci.html

20. února 2014 v 19:50

@Černá Moora
http://tuttobenecz.blogspot.cz/2013/06/alverde-kajalova-tuzka-na-oci.html

20. února 2014 v 19:52

mám tvářenku doma a za mě rozhodně ne, je to snad nejhorší tvářenka, co jsem měla - nebarví, nevydrží.. nic nic
Once Upon a Time

20. února 2014 v 20:40

Za mna dekorativka Alverde po skusenostiach bohuzial nie... v DM vzdy omrknem stojany, hlavne ak maju nejake limitovane edicie, napriklad teraz ta africka vyzera na stojanoch fakt pekne, to hej :)

20. února 2014 v 21:59

@Rena jo, to je urcite pravda, kosmetika pro prirodni zeny ze:D hlavne aby to nebylo videt boooze! :D ale nemeni to nic na dusledku, teda ze to vlastne nedokaze poradne nalicit no ..

20. února 2014 v 22:13

@trb to jsem akorat uprimna, stejne v ty parfumerce vsichni skoncej:D

No a kdysi davno ... To nevim, vzdyt tohle je nova kolekce, co recenzuju ;) a treba ty stiny nemalujou uplne stejne jako stiny, co jsem zkousela x let zpatky
btw pokud jde o cenu, zkousela jsem i dekorativku od hauschky, v biooo s ni mivali celej mivali stojan, tak si clovek mohl v pohode vybrat, a nevim jak ted, ale stalo to taky za prd teda :D

20. února 2014 v 22:18

Tak to moment... zrovna tvářenky Alverde mám ve všech odstínech a minimálně dva jsou růžovorůžové! Jeden světlý se třpytkami a druhý matný ve starorůžové. A nedám na ně dopustit :) I jednu přírodní řasenku miluji a nemohu jí vytknout nic, tu od Cosm´etiky. Je výborná, vůbec se nerozmazává, necuckovtzí, drží jako přibitá, dobře se odličuje a krásně voní. Do parfumerky bych se tedy nevrátila..

20. února 2014 v 23:19

@Černá Moorato jo, nová kolekce, 4 věci: rtěnka - zkuste je fajn, tvářenka - výdrž lepší než klasická drogérka, linky - sice nejsou user-friendly, ale jinak dobrý, oční stíny - bio průšvih

... a stejně je podle tebe bio dekorativka na měsíce deprese. závěr vytvořený po vyzkoušení 4 věcí, z toho jedna nevyhovující. to vše od jedné značky. a také tedy na základě dávného románku s dr.hauschkou. a přírodní řasenky docela určitě šmouhují a všechny makeupy nekryjí. nehledě tedy na to, že sama razíš heslo "dražší je lepší"... takže logicky ti levné alverde ani vyhovovat nemůže, ať už je přírodní nebo konvenční.

tak nevím, ale přijde mi, že ten úvod je napsaný spíše pod vlivem nějakých představ a mýtů o přírodní kosmetice než na základě reálných aktuálních zkušeností.

21. února 2014 v 10:13

@trb tobě někdo zrovna rozšlápl oblíbenej bio pudr? nebo proč si tak popuzená a podsouváš mi tady věci, co jsem nikde nenapsala? :D

... zaprvý deprese není to samý, co frustrace, je tam podstatnej rozdíl - zhruba takovej jako v těch tvejch ostatních závěrech, který jsou ale tvoje, v článku nic z toho neni :D konkrétně jo: měsíce frustrace fakt nejsou po vyzkoušení 4 věcí od Alverde (to mě pobavilo - aneb četlas to vůbec, nebo jen přeletěla každý pátý slovo?) - přírodní dekorativky (dále jen PR) jsem vyzkoušela svýho času dost (tj. když mě bio péče brala mnohem víc než teď a měla jsem tehdá ten názor, že nic jinýho už používat nechci), a ani jednu věc z PR jsem si nikdy nekoupila znova (navíc to bylo v době, kdy jsem ještě až tak nepreferovala parfumerkový značky, bylo to tehdá vyrovnaný, a stejně jsem PR prostě shledala o tolik horší než drogerku, že jsem do žádný tý věci znova nešla)

jinak, co mají být dle tebe aktuální zkušenosti? poslední měsíc? bo? ono totiž u žádnýho hauschky to před lety neskončilo, to zas jen nějaká tvoje domněnka, co se ti hodí do podsuvkovýho krámu - aniž bych PR sama vyhledávala (logicky, po zkušenostech), v ladyboxu se PR objevila za ten rok a půl hodněkrát - a sorry PR, ale všechny ty věci do jedný stály úplně stejně za houby jako před lety :D

a yep, obecně si myslim, že dražší je lepší - protože je lepší - ale pokud něco lepšího bude levný, tak tím líp, že jo (nekupuju si věci dle ceny, ale dle efektu, logicky)

uzavřela bych to tak, že zkušeností z PR mám dostatečně na to, abych ji mohla s klidem doporučit jen těm, co jsou smířený, že jim bude vyhovovat 1 věc z 5 koupenejch, ale i tak to chtěj zkoušet a testovat a investovat do toho a tohle jim prostě nevadí
ostatní budou lovit v klidnejch vodách konvenční dekorativky (a ušetřej si tak měsíce frustrace a dost peněz)

btw. 1 na řasenkách se pořád točíš akorát na tom, že jako šmouhujou, což jako kecám - jenže stejně tak blbý je to, že dostatečně nemalujou - tzn. nedokážou false lash effect, pro mě podstatný
btw. 2 minerální kosmetika není pro každýho a samospásná; minerální make-upy a tvářenky se nehoděj pro jakoukoli sušší pleť, dokonce se hoděj spíš pro pleť mastnější; a třeba ty pigmenty jsou něco, s čím se třebá já absolutně nehodlám mrdat (bez výjimek, pigmenty od Macu mě taky neberou)

21. února 2014 v 10:16

@Cocot Flanel tak možná je už nedělaj? nevim. já to byla omrknou teď nedávno, když jsem obdržela tohle, a měly jen ty popisovaný odstíny, i v testerech

21. února 2014 v 11:40

@Černá MooraDělají odstínů dost, ale z nějakýho obskurního důvodu snad nikde není kompletní nabídka, musíš obejít tak 4 DM, abys měla jakž takž představu, co se z dekorativky Alverde prodává. A zastávám se řasenek, jsou i takový, co se normálním fakt vyrovnají v pohodě, alverde jsme nezkoušela, tak nevím. Ale třeba holky, co zkoušely Dizao, se shodly, že je to nejpigmentovanější řasenka, co kdy viděly a to včetně jedné řasenkové maniačky, která zkouší snad všechny řasenky bez ohledu na dostupnost. A myslím, že zrovna u těch řasenek je ta přírodní alternativa na zvážení, protože třeba voděodolný řasenky jsou naprosto prokazatelně škodlivý, prostě obsahují věci, který jsou ve větším množství nebezpečný a i když je jasný, že v tý řasence je "bezpečný" množství.

21. února 2014 v 16:50

@Černá Mooratak teď nevím. a tobě někdo zuřivě rozdupal meteoritky, že tu zuřivost posíláš dál?

jako s řasenkou si začala sama. a kdy si naposledy vyzkoušela nějakou přírodní řasenku? fakt malují úplně normálně a nešmouhují (tedy asi ne všechny, ale tohle fakt nevím, řasenka mi je úplně ukradená, mi stačí prostě nějaká). že se minerální makeupy nehodí pro suchou pleť? taky platí, že jak které makeupy. a opět mi to přijde jako dost pověra. ale jinak jo, minerální makeupy určitě nejsou pro každého... ale je to přírodní makeup a je krycí.

a že si vyzkoušela svýho času... já jsem taky svýho času vyzkoušela dost přírodní kosmetiky, došla jsem ke stejnému závěru jako ty... a pak jsem ho po čase přehodnotila, protože fakt to tvrzení (že přírodní dekorativka za nic nestojí) už dneska plošně neplatí. jasně chce to hledat... ale to je tak u každé kosmetiky.

pokud si to pamatuji dobře, tak v Ladyboxu se objevila přírodní dekorativka... to jo... celkem dvě značky: Korres a Cosm'etika. ale možná jsem na něco zapomněla?

a deprese není frustrace. to máš pravdu, to jsem se asi přehlídla (nejspíš z rozrušení nebo ze špatně ovládané zuřivosti?). ale promiň fakt mi ten úvod (který je vlastně spíš konečným závěrem, naprosto definitivním) přijde napsaný jak od někoho, kdo sice vyzkoušel přírodní dekorativku, ale omezil se na minimální množství značek i produktů a pak si řekl, že mu to za to nestojí a udělal si plošný názor o přírodní dekorativce jako celku. ale tak se tedy pletu, v tvojí koupelně jsem nikdy nestála a nepočítala, kolik a co jsi z přírodní dekorativky vyzkoušela. asi toho bylo fakt hodně, recenze si na to raději ani nepsala, protože to bylo ještě horší než satan approved... a tak to se potom fakt omlouvám a tvoje závěry a úvody jsou naprosto správné.

21. února 2014 v 17:09

@trb no to jako sorry, ale rozčiluješ se tady jen a pouze ty :D (což teda musím říct, že mě už na začátku dost překvapilo, jak jsi vyjela a ještě kvůli věcem, co sis akorát domyslela)

whatever, já nejsem povinna zkoušet veškerou dostupnou PR, vyzkoušela jsem jí ovšem dost na to, abych si udělala názor - pokud se ti to nelíbí, nikdo ti nebrání pro rovnováhu vesmíru udělat článek, jak je PR skvělá
stejně tak nejsem povinna o všem, co používám, psát (i na věci, co mi vyhovujou, recenze třeba trvá roky, páč se mi prostě zrovna nechce), tkž tenhle argument je naprosto zcestnej a nevypovídá o ničem (ale spadalo by to spíš do kategorie "satan don´t give a fuck")

v Ladyboxu byl ještě Benecos a ještě rozhodně něco, ale protože mě to nezaujalo, již netuším

21. února 2014 v 17:36

@Černá Moorase fakt nerozčiluji. spíš mě to zatím baví. tak povinná nejsi vůbec nic, kdo říká, že jsi. ani nemám potřebu rovnováhy, jen mě prostě zarazilo takové naprosto jednoznačné tvrzení, zrovna od tebe... po všech těch aférách s PLH a tak.


Benecos byl v Senzaboxu, to je ostatně jedno... takže 3 značky. a co si tak pamatuji, tak z tvářenky Cosm'etika si byla nadšená, ale stejně je přírodní dekorativka špatná?

21. února 2014 v 17:37

@Černá Mooraale to je vlastně jedno, protože já nepřesvědčím tebe, ty nepřesvědčím asi nejspíš mě... takže prostě remíza.

21. února 2014 v 21:36

@trb a ted narovinu - tobe nekdo hacknul ucet? :D nebo co mas za problem? pac tohle uz mi fakt prijde dost mimo:D

Tvarenka byla pudrova, kdybys ten clanek cetla, tak se dozvis, ze pudrovy veci PR umi (asi i proto jsem si koupila ted ten pudr ze:D), ale to nic nemeni na tom, ze ostatni vyrobky zkouset neminim (vyjimka by byly jeste rtenky, pokud bych pouzivala)

Co myslis nejakejma aferama s PLH netusim (popis onech afer dost ocenim) a uz vubec netusim, co to ma spolecnyho s dekorativkou od Alverde a s tim, ze nemam rada PR, pokud jde o nepudrovy veci

Na zaver, coz neber blbe, jeste dodam, ze co jsem videla tvoje fotky, tak my dve se licime zcela diametralne odlisne - takze bych se vubec nedivila, kdyby to byl ten duvod, proc nedokazes pochopit, ze mi PR nestaci (napr. tvoje liceni oci by totiz u me byl tak prvni nater ze tri :D)

22. února 2014 v 10:30

@Černá Moorajo hacknul. tady vlastně libor. a oči si navíc v poslední době ani nemaluji! ale tvrzení "přírodní makeup nekryje" je prostě polopravda. ano přírodní makeup alverde nekryje. co si pamatuji ani dr.hauschka ani lavera moc nekryjí. ale to jsou tři značky z mnoha. kdo chce, krycí a velmi dobrý přírodní makeup najde. i dobře pigmentované lisované stíny se najdou. sice nepoužívám. což ovšem neznamená, že takové stíny neexistují. o pudru jsi mluvila jako takovém, že to je jediná věc, co přírodní kosmetika umí. ale o tvářenkách opět plošně prohlašuješ, že nedrží.

kdyby si napsala, že najít dobrou přírodní dekorativku je složitější, že je méně dostupná, často i dražší a že nemáš na to nervy... tak fajn, to je úplně pravda, ale říct, že přírodní kosmetika umí péči, ale dekorativku ne... to totiž pravda není. i když třeba o laveře to platí, lavera dekorativní kosmetiku tragicky neumí. alverde umí, ale jenom občas a jenom něco... což je asi dost podobné na jakoukoliv jinou drogérkovou značku v cenovém teritoriu.

ale já nevím, tato debata mi začíná připadat dost nesmyslná, prostě přírodní dekorativku nemáš ráda a hodláš v tom nadále setrvat, já tě asi o jejich kvalitách nepřesvědčím. stejně tak jako, že si o mně zrovna teď jenom myslíš, že jsem kráva, co s tebou nesouhlasí... to se asi taky nezmění. a já si myslím, že stejně jako PLH máš předsudky proti něčemu, co jsi pořádně nevyzkoušela.

22. února 2014 v 13:01

@trb a mohl bys ten blog zase obnovit, libore? co jsem si všimla, tak to dost lidí mrzí, a je to určitě lepší, než ze sebe dělat trb, který právě roztřískla oblíbenou bio tvářenku a tak se rozhodla, že se někde bezdůvodně rozprudí, dík

pokud jde o hodnocení, napsala jsem, jak to vidím JÁ, fakt mě tady nebudeš udělovat žádný doporučení, jak jsem to měla napsat líp
dál ti povim jednu zásadní věc - tohle je článek hlavně pro většinu čtenářů, ne pro zlomek jedinců, co jsou kvůli kosmetice ochotný dělat psí kusy - z tohohle já jsem totiž při psaní blogu už silně vystřízlivěla - páč to, že já si jsem schopná objednat cokoli a kdekoli jen na základě toho, že jsem o tom četla, neznamená, že to je schopná dělat i většina ostatních, kdepak - realita je taková, že lidi nejradši nakupujou v kamenkách a pak ověřenejch eshopech a to značky, který maj už nějak zažitý - pokud napíšu o značce, o který nikdy neslyšeli a která se v ukázkovým případě dá koupit jen v eshopu, o kterým nikdy neslyšeli, a která k tomu všemu cenově bude třeba na úrovni parfumerky, tak celý to doporučení bude využitelný jen pro naprostej zlomek (jestli vůbec pro nějakej zlomek) těch, co ho četli - tohle mě nebaví a takovejm článkům se snažím už vyhýbat, protože já chci, aby moje rady byly hlavně použitelný
dekorativka je pak ještě další podmnožina, protože to si obecně lidi radši někde před nákupem okouknou, kvůli odstínu
tím pádem, pokud napíšu o PR, 90 % lidí se půjde podívat po něčem, co si může někde okouknout a na co najde u nás nejvíc recenzí - voilá, Alverde, Hauschka, Lavera na scénu - a co pak? fajny pudry a ve zbytku sortimentu měsíce frustrace, jistě

poznámka o PLH už nejspíš vyplývá z nějaký nepříčetnosti, bo co :D protože pokud já vím (kdyžtak teda mi hoď link na opak), tak v komentáři pod článkem úplně o něčem jiným mi přistál koment ve smyslu, že dle dotyčný je blbý, že PLH odsuzuje luxusní kosmetiku, ačkoli jí zkoušela jen ze vzorků, já jí na to odepsala, že jo, že souhlasím, že jen dle vzorků se soudit nedá, navíc když většina dekorativky se ve vzorcích ani nedělá - a to bylo celý - jestli tohle je nějaká aféra, tak AHA
a považovat za stejný to, že já těch plnejch balení měla nepočítaně, zkoušela jsem je normálně v provozu x to, že někdo zkouší tak, že si rtěnku mázne na ruku a řekne si, že je stejná jako drogerka - jó, tak to už chce velkou míru fantazie (ty fakt už tak tři dny nemáš svůj den, že)

na závěr jsem celkem zvědavá, jestli mi tady na podporu svejch argumentů o skvělosti PR hodíš alespoň nějakou (s certifikátem), která má např. tvářenky srovnatelný s MAC nebo Nars (jak výdrží, tak výběrem odstínů), nebo nějakou, která má srovnatelnej výběr odstínů make-upu

22. února 2014 v 19:25

@Černá Mooraa jo! tak to je potom celá tato debata bezdůvodná, protože opravdu není mým cílem se přít s masovostí, tedy většinovostí. tak potom ano, svůj i většinový názor si vyjádřila docela jasně... škoda no, moje chyba. nevím, proč jsem čekala víc.

The All Natural Face. a třeba výdrž Alverde tekutých tintů (nevím, proč je přestali vyrábět) se normálně vyrovnala Benefitu i jejich LE se těm MACovským tak nějak snad i přibližují (kvalitativně, použitelností, zajímavostí, v rámci možností designově a vlastně i dostupností).

22. února 2014 v 21:15

oční primer a fixator make-upu boží,ale od vánoc ho nemohu sehnat

22. února 2014 v 23:44

tak jsem dneska zahlédla ten pudr a vzhledem k tomu, že byl poslední a že jsem si na tebe vzpomněla, tak jsem ho pro jistotu vzala! je fakt světlý, to se mi teď hodí, mám pěkně oxidující make-up (Imperial, všema milovaný), tak to potřebuju zamaskovat

23. února 2014 v 12:38

@trb to taky nevím ..
Na tu značku jsem koukala a třeba tvářenky má jen sypký ... Tkž opět pro lidi, co na to maj nervy, srovntelný mi to tím pádem nepřijde

24. února 2014 v 14:20

@Rena
To mě docela děsíš, já už si bez voděodolných řasenek neumím představit život bo mám citlivé slzící oči:-(

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...