Mozkyyy! aneb Brandnooz box - únor 2014

27. února 2014

Se boxy tentokrát nějak sešly (bacha, rým! :D)
Tož ok, plynule pokračujeme v krabkobraní ;)







Už na první pohled celkem dost věcí.





Jako bonus tentokrát časák Svět ženy
Mno ... jako ... v zásadě asi proč ne, on i v tom vzorkovém německém vydání byl nějaký ženský časák, ale pokud jde o mě osobně, cílovka týhle časopisový druhý ligy holt nejsem :D Jak první ligu (typu Elle a ostatní křídový kámošky) si koupím třeba dvakrát do roka, tak druhou ligu (a níž) jsem si nekoupila imo nikdy. Uvítala bych spíš nějaký receptový, kdy už časák. 
Ale jak říkám, kdo to nečte (jako já), bude mu to fuk, kdo to čte, bude rád. Nic proti ničemu no.





A teď už jedlý obsah.
 
Teekane a čaj na nachlazení se zázvorem. Vzhledem k tomu, že mám momentálně sick day, jako když najdu :D Zázvorový si kupuju celkem pravidelně v M&S, tak jsem zvědavá na porovnání. 




A v obsahu dokonce chybí ibišek, yay!
Ibišková mafie mě totiž fakt prudí. To, že naprostá většina ovocných a jiných čistě nečerných/nezelených čajů v supermarketech (ale i v lékárně to je u těch ovocných běžný) obsahuje jako hlavní složku ibišek, je prostě úplně ujetý. Aneb typický obsah např. jahodového čaje: ibišek a 4 % jahodové aroma. Pro mě velké a nekončící WTF. Páč, proč zrovna ibišek? Ibišek máme v květníku a pít by mě ho teda střízlivou nenapadlo. A ani podle ceny se při výběru řídit nedá (drahý, levný, ibišek je všude). Už mě to tím pádem ani nebaví prohlížet - páč když chci jahodovej čaj, tak opravdu nechci popíjet ovoněnej ibišek.
Že u tohohle Teekaene ibišková mafie neřádila, je velký plusko.






Sušenky sladké, sušenky slané.
Picknick ani Wasa jsem asi nikdy nezaregistrovala, Emco si občas koupím klasické - že mají i s čokoládovou polevou jsem si ani nevšimla. 
Sušenky se hodí jako záloha vždycky, že ;) Ale Emco tou polevou celkem zklamalo, samozřejmě je se ztuženým tukem (takže i v budoucnu zůstanu radši jen u těch klasických).








Krekry a chipsy se třeba u mě hodí ještě víc než sušenky, ehm.
Takže spokojenost jak s Bohemia, tak pro mě neznámými Tretter´s, kde mám variantu mrkev a pastiňák s chilli. Zeleninové chipsy jsem už párkrát měla a je to docela fajn obměna k bramborovým (ačkoli pokud jde o kalorickou hodnotu, není mezi nimi imo výraznější rozdíl :D).







Pohled na obal ve mně vyvolal jedinou asociaci - mozky v sáčku! Ou jé, už tahám svůj zombie kostým a objednávám se na psychoanalýzu.
Realita byla kapánek nudnější, jsou to mini rýžové pufíky Racio. Pro mě novinka a musím říct, že mi přijdou jako docela šikovný vynález na uzobávání.







Instantní zástupce od Vitany.
Vždycky, když na tuhle novinku vidím reklamu, tak si ohledně její schopnosti konkurovat neinstatní polévce říkám něco ve smyslu no jistě. Sama bych ji nekoupila, ale hrachovou prubnu.
Polévky v pytlíku si totiž dělím na průhledné, které mi všechny do jedné zatím přišly neskutečně hnusné (takové ty slepičí, francouzské, s knedlíčky apod.) a na neprůhledné (čočková, rajská, hrášková), kde to není obecně zas tak špatné. Rajskou pro děti (imo taky od Vitany) si dokonce párkrát do roka koupím i dobrovolně - zaprvé je pěkně sladká, zadruhé jsou v ní roztomiloušké tvary těstovinek ;)






Tahle cizrna je zákeřná, bacha na ni ;).
Nedávno jsem ji omylem vyhmátla při nákupu - pochopitelně jsem chtěla kukuřici (kdo je taky závislej na vakuovaný kukuřici, se přihlásí), která má ten obal skoro stejný - a vzhledem k tomu, že cizrna byla novinka, nějak jsem s její možnou přítomností v regálu nepočítala a plechovku víc nezkoumala.
Ono nic proti cizrně, tu k namočení mám celkem ráda, ale v plechovce by mě ji koupit nenapadlo (já totiž plechovkové nekupuju krom kukuřice nic, nemám ráda, jak je to vždycky rozblemclé). Ale kupodivu to dopadlo celkem jedle a míra rozblemclosti byla velmi nízká.






Anti-energy drink Zenonade. Tomu se říká rebélie! :D
Variant je víc, já mám s konopím a kozlíkem lékařským, na spaní.

Btw. co myslíte, že se stane, když vypijete jak energy drink, tak anti-energy? Zhroutí se vesmír? Objeví se Strážce brány? Najdete v ledničce Cthulhu?






Citronová šťáva Limmi.
Samo se mi hned vybavila známá chemka ve žlutém citronkovém obalu ... ježiš. Naštěstí se ukázalo, že tohle je fakt citronová šťáva. 
Doma bych ji asi nepěstovala, ale do práce si ji klidně vezmu, bude to o dost pohodlnější, než pořád krájet, spotřebovávat a tahat citrony (obsah má být roven 1 kg citronů, cena 41 Kč).







Koření na rýži Kotányi.
Koupit by mě ho opět nenapadlo, ale vzhledem k tomu, že mám dost ráda kari (a na ananas a černý kmín si taky nemůžu stěžovat), tak s ním něco vymyslím.
Černý kmín je mmch. super aromatický, vizuálně efektní a báječně se hodí jak do jídel, tak třeba i pečiva. Samotný ho seženete v M&S mezi kořením.





Verdikt:
Pokud bych měla hodnotit obsah podle nadšení jednotlivé věci vyzkoušet, tak dávám tentokrát takových 11 z 12. 
Tohle vydání se fakt povedlo a nenašla jsem nic, u čeho bych si řekla, že ani náhodou. Hodně oceňuju zejména absenci bonbonů a umělých sladidel všeho druhu. A lajk dávám i za to, že u většiny věcí bylo na výběr víc variant, takže index překvapení a zábavnosti hned o dost vzrostl.



Jak se tohle vydání zamlouvá vám? Objednávali jste?



50 comments

27. února 2014 v 12:15

tak tohle balení se mi asi poprvé fakt líbí! ale grafikům z Racio by měl někdo vynadat, pufíky já sice ráda, ale ten obal fakt vypadá jak mozek :D :D

27. února 2014 v 12:22

Wasa se sýrem se prodává dlouho moc mi chutná,ale je to předražené.Jinak Svět ženy si kupuju je tam od všeho něco,ale dnes už vyšlo nové číslo, tak rozdali zbytky.Jinak nechápu smysl těchto krabiček,když si všechno můžu koupit v obchodě

27. února 2014 v 12:26

Tohle vydání se mi oproti minulému líbí, jen bych ocenila místo jedněch křupátek třeba rýži nebo konzervu tuňáka, ale jinak dobrý:-)

27. února 2014 v 12:28

Ty jo, dobrý, většinu z toho znám, ale určitě by mě to neurazilo. Ten anti-energy drink jsem koupila ze srandy mužovi asi před rokem a teď vůbec nevím, jestli jsme ho vypili nebo je ještě někde ve skříni ... Třeba jsme po tom tak rychle usnuli, že už si to ani nepamatuju :D Hrachová s uzeným v pastě zní fakt mňamkozně :) S tím ibiškem to mám stejně, vždycky zkoumám, jestli tam je a když je, tak to nepiju. Dlouho jsem přemýšlela, proč jsou všechny ovocný čaje tak divně kyselý a pak mně někdo prozradil, že je to ibiškem, asi ho tam dávají kvůli obarvení, třeba jahodovej by asi těžko udělali takovej červeňoučkej.

27. února 2014 v 12:34

Cthulhu ne, rovnou Shogoth! =D Hele, Ty znáš Lovecrafta! =D Tak proto asi máme i stejné asociace týkající se tělesných orgánů v sáčku s příchutí medu ;) A ta polévka do vaničky - už reklama je hnusná, co teprve asi ta polívka..? =/

27. února 2014 v 12:45

Celkem fajn obsah, až na tu polévku instantní teda - všechny mi přijdou odporné a nechtěla bych ani zadarmo.
Ale jinak hezký obsah, takový různorodý, spoustu věcí z toho kupuju, třeba mozky nebo Manner oplatky:)

27. února 2014 v 12:47

A já myslela, že když si kupuju celerový a řepový chipsy, že dělám pro své tělo konečně něco zdravého :D Na tuhle krabku jsem zase zapomněla, musím si ji někdy objednat.

27. února 2014 v 13:05

No, prostě tohle by pro mě fakt asi nebylo...líbilo se mi nějaké to vydání, kde byly těstoviny, olej, rajčatový protlak, prostě řekněme nutričně hodnotné věci. Půlka tohohle boxíku (sušenky, krekry, chipsy, zakonzervovaný citron, jakýsi nápoj) = nepotřebuji, zbytečné pokušení. Ale od minule se zlepšili :-) Zeleninové chipsy jsou chutné, ale v zásadě svou hodnotou se neliší od těch bramborových :-). Ocenila bych jen koření, cizrnu a čaj. Musím se podívat ještě po té druhé krabce, má tu být prý ještě nějaká "přírodnější"...

27. února 2014 v 13:05

Mně se to moc nelíbí, zase akorát hromada zobacích nesmyslů, polévka, čaj... No, ale tak proč ne. :)
Reklama na tyhle vaničkové polévky mě mimochodem děsně štve - vaří kulajdu a mluví hanácky, ačkoliv jsem si celkem jistá, že je od někud z Čech. :/ :D

27. února 2014 v 13:08

Jak na to koukám, tak třeba v porovnání s Ladyboxem se mi tady líbí snad všechno, kdežto v kosmetickém boxu poslední dobou skoro nic :D (ano vím, je divné porovnávat jídlo a kosmetiku, ale... :D)
Jediné co bych asi určitě nezužitkovala je hrachová polévka, kvůli masu. Jinak by mi přišel zbytečný i čaj, protože zázvorových mám doma aspoň 2 balení, ale v budoucnu by se určitě hodil ;)
Zbytek se mi vážně líbí a zužitkovala bych aspoň 50% hned na posezení :D Novou cizrnu už mám ozkoušenou, ale neviděla jsem na ní nic exkluzivnějšího než na jiných cizrnách v konzervě :) Nejspíš si taky někdy do podobného balíčku zainvestuji ^___^

27. února 2014 v 13:35

tak tu cizrnu jsem si taky omylem koupila,ale byla nakonec docela gut :)

27. února 2014 v 13:48

Taky bych řekla, že se tohle vydání povedlo :) Sice mě to asi ani tak nenaláká, ale kdyby už, tak bych s tímhle byla spokojená :))

27. února 2014 v 14:07

Tak toto vážne nie je nič pre mňa a docela sa čudujem pozitívnemu hodnoteniu. Obsah toho boxu mi nepríde originálny a už vôbec nie spešl. Mala som za to, že tieto boxy sú práve o tom. Ale krekry a nejaké tyčinky a k tomu tá polievka a celkovo ani z ostatku by som zrovna nadšením netlieskala :D

27. února 2014 v 14:21

@Martina Langmaierová tak samozřejmě, že si to můžeš koupit v obchodě, to je tak nějak princip:D kdyby ne, tak jim lidi asi moc nepoděkujou:D jsou to novinky na pultech, odtud i název celýho boxu

27. února 2014 v 14:22

@Evina ta barva je imo umělá a ibišek.tam je, páč to bude nějaká děsně levná surovina .. :/

27. února 2014 v 14:34

@Veronika - Cosmetic Jam to byl ten spešl na testování italské kuchyně ... Jinak co si budem povídat, nutričně nejhodnotnější by byl kus masa a pytel brambor:D tady je ten princip holt trochu jinej, trvalivý novinky ... ale kdo takový věci vůbec nekupuje, tak anintakovej box pro něj némá smysl no;)
Ta druhá krabka jsou nějaký ty králíci ..

27. února 2014 v 14:41

Ta cizrna je fakt dobrá, používala jsem jí do polévky a kuličky nebyly vůbec rozblemcané. Zbytek nevypadá špatně!

27. února 2014 v 14:42

@Bashi ale ono to nemá být primárně ani originální, ani spešl;) jsou primárně novinky a to nijak spešl, ale naopak maj být běžně sehnatelný v supermarketu ... Tím se to liší např. od beauty boxů, kde naopak nemá být smyslem drogerková kosmetika, ale něco netradičního, co člověk zatím neznal a tak má šanci to vyzkoušet

27. února 2014 v 14:46

Cthulhu fhtagn! Jakmile jsem docetla k Prastaremu, neodpustim si komentar. Mooro, diky za takovou vsuvku a ted muzu v klidu docist. :-)))

27. února 2014 v 14:57

Tak tento obsah by ma (az na blivajz od Vitany) vcelku potesil. A som rada, ze som konecne narazila na niekoho, kto tiez povazuje ibistek nacpany do takmer kazdeho caju za zlo!

27. února 2014 v 14:59

no mňam konečne krabka, ktorú by som privítal aj ja! :D

27. února 2014 v 15:13

Hmm, tak tu citronovou stavu si asi pujdu koupit, nebavi me porad kupovat citrony do vody :D.

27. února 2014 v 16:06

Kurňa, mizí mi tu komentáře :D
Tak ještě jednou :)
Wasa (říkám tomu Šáša Wáša) dělá nejlepší suchary (nebo knackerbroty). Balení stojí od 40-55 Kč. Dělají různé žitné, sezamové, natural, light... Na podrážděný nemocný žaludek nejlepší :)
Ibiškovou mafii taky nechápu, přijde mi to nechutný, ale pro spoustu výrobců je to holt lepší. Proč odrbávat listy jahod, když je potřebuji an to, aby rostliny zesílila a plodila další rok předražený jahody? Listy jahod taky bývají dost často napadeny plísní, což ibiškový květy ne. Holt je to levnější a pohodlnější, ale taky bych si radši připlatila za něco bez ibišku.
Picknick není značka, ale asi jen název toho výrobku, značka je Manner. Dělají spoustu sušenek a všechny mi přijdou ošklivě umělý a přeslazený.
A mozky :D :D Mně to připomnělo krevety, ale ne mozky :D

27. února 2014 v 17:31

Nesnáším tu reklamu na kulajdu a zrovna jsem jí našla v boxu :D tak jako vyzkouším a jsem na ní zvědavá, protože to balení je mi opravdu dost nesympatické. Jinak tento měsíc se nějak nemohu rozhodnout zda jsem spokojená nebo ne. Je to tak 50 na 50....
http://angellovely-things.blogspot.cz

27. února 2014 v 18:55

Tyhle ty Teekane čaje mám hrozně ráda. Pravidelně si kupuju "Průdušky a plíce" a na moje astmatický problémy to v zimě působí mnohem líp, než nějaký inhalátory :) Na tenhle se zázvorem jsem teda ještě nenarazila a asi se po něm budu muset kouknut.. Ikdyž já si dělám zázvorovej čaj přímo ze zázvoru :D

Zaujaly mě ty slaný sušenky, už jsi je koštla?

27. února 2014 v 19:03

Radoby zdravý věci,které skrývají neskutečné množství kaloriíí ve skrytých cukrech..tuku atd. Např,na co mi jsou musli oplatky,když jejich hodnota je zabita tukovou polevou .... Já nevím,ale pořád bych čekala víc,např jako u těch zahraničních boxů. Nebo u těch Racio medových krekrl,je nový pouze obal,na trhu jsou dlouho.

27. února 2014 v 19:17

@lučiak já taky, jsem myslela, že to vadí jen mnê:D

27. února 2014 v 19:21

@Mademoiselle M takže víc krevet pohromadě vypadá vlastně jako mozek ... hmm, to jim dává úplně novej rozměr:D

Jinak wasa znám, ale jen ty klasický broty, nevěděla jsem, že dělaj i jinou formu ;) btw já mám možná radši broty od alnatura, přijdou mi totiž docela dost slaný a křupavý, tkž jsou to trochu takový trochu jakože brambůrky:D

27. února 2014 v 19:24

@Barbora Konečná já taky, ale musím říct, že když jsem už jakože hodně nastydlá, tak se mi se zázvorem nikdy nechce strouhat, čekat, cedit ... pytlíky jsou pohodlný:D

myslíš ty Bohemia? Jj, nejsou špatný, ale na můj vkus docela dost hutný a chuťově bez nápadu .. kupovat spíš nebudu, když už do toho člověk investuje kalorie, tak aby to taky za něco stálo no :D

27. února 2014 v 20:11

Tyto boxy nejsou nic pro me, jedine co bych snedla je ta cizrna. A mozna ten caj. Jinak vsechny ty racio krupky, pytlikovy polivky a podobny kokotiny obchazum v obchode obloukem.

27. února 2014 v 22:11

@Černá Moora
Jo? Hmm to abych je zkusila :D No je pravda, že Wasa jsou docela bez chuti.

27. února 2014 v 22:11

super, tak to se těším zítra domů :D zrovna dnes jsme byli na veletrhu v Brně, kde byla ochutnávka právě zeleninových chipsů a jako dost dobrý. jen to teda vypadalo zdravě než klasické, škoda :D
není v tom časopisu náhodou vzoreček Perfect Blur? měl v nějakém vydání ted být :D
a ta šťáva, to asi není sirup co? na intru mi zrovna došel :/ :D

28. února 2014 v 0:05

@Černá Moora
ibišek se fakt dává kvůli barvě a částečně i chuti. Já si ho kupuju i samotný sušený a dělám si z něj carcade, je to klasicky nápoj tuším ze severní afriky, perfektní ve vedrech :)

28. února 2014 v 0:40

@Černá Moora
Taky ibišek v čajích nesnáším, a myslela jsem, že jsem jediná. :-D Doporučuju čaje Biogena, ibišek tam taky neřádí a mají originální příchutě...

28. února 2014 v 4:18

Strážca brány :D :D Každopádne ja by som takýmto balíčkom vôbec nepohrdla :)

28. února 2014 v 8:44

@Lucie Simurdova teze o zdravosti a nezdravosti cehokoli mi casto prijdou jako zbytecna hysterie, pac nezdravy dokaze byt uplne vsechno, kdyz clovek nezna miru - tady bych za "nezdravy" oznacila jen ty picknick susenky, ktery slozenim fakt nejsou nic moc, a ta poleva na emco by tam taky nemusela byt
Zbytek je imo uplne ok, i kdyz samozrejme sezrat na posezeni pytlik chipsu neni nic extra, ze - akorat tam to neni o ty nezdravosti, ale mire

28. února 2014 v 8:46

@Barča vzorecek tam zadny bohuzel nebyl:) i kdyz zrovna Blur by me ani nemrzel, cekam u nej jen ruzove obarvenou naloz silikonu, jinak to nic revolucniho nebude

28. února 2014 v 8:47

@Barča jo, ne sirup to nebude, jen misto citronu no :)

Anonymní
28. února 2014 v 9:27

To balení je fajn, ale obsah vypadá skvěle! Třeba ty sušenky emco jsou prostě mňamka :-)

28. února 2014 v 10:55

redukujooo do vanicky - priserna, otravna reklama. Na tu citronovou stavu se podivam, nevypada spatne.

28. února 2014 v 17:45

Zrovna ty antienergy drinky jsem měla kdysi na recenzi a že by to nějak fungovalo, to se říct nedá. když jsem viděla, za kolik to prodávají v obchodech, v životě bych to nekoupila :D

28. února 2014 v 17:48

@Camella
On ten ibišek je mimochodem i celkem problém pro lidi s vysokým tlakem, protože tahle kytka docela zvyšuje tlak. Takže o důvod víc, proč ty čaje moc nepít :/

28. února 2014 v 21:43

No pár věcí už jsem snědla a zatím nic moc. Spíš mě mrzí, ze tentokrát jsem už většinu věcí měla doma...

Anonymní
2. března 2014 v 23:38

Tak čaj si taky radši udělám přímo ze zázvoru a k instantním polívkám nemám důvěru rovněž. (Ta reklama je navíc nebetyčně blbá.) Asi by mě na tom oslovila jen cizrna (jo, já se hlásím, taky jsem úchyl na plechovkovou kukuřici) a Trettersky, který si občas kupuju, protože mi chutnají. Přestože je to nemlich stejná prasečina jako normální brambůrky (anžto je fuk, jestli v oleji utopíte a procesu smažení vystavíte bramboru nebo řepu, nejde o tu surovinu jako o to, co s ní uděláte, co je totiž na bramboře jako takový nedietního nebo dokonce nezdravýho?), nicméně mi klasický brambůrky připadají chuťově čímdál hnusnější. Ale na ty jsem došla i bez boxu, protože jsem mlsná držtička a experimentátor, no. Asi holt nejsem správná cílovka tohohle krabičkovýmyslu. :-) Ad ten zbytek tak tyhlety jakože zdravý raciochlebíčky a sušenky vymáčený v rádobyčokoládě a nacpaný spoustou zbytečnýho cukru mi nic moc neříkají. Buď chci jíst zdravě a pak teda jedu na zelenině a spol. nebo nechci jíst zdravě a pak si teda jdu koupit čokoládu. Z principu nemám důvěru k potravinám, který se ze sebe snaží dělat něco jinýho než ve skutečnosti jsou (pseudojahodový čaj z ibišku included)...

4. března 2014 v 11:24

@Černá Moora
aha, ok, vlastne ano, maju to byt novinky, som nejak mimo :D ale aj tak mi nedava zmysel objednavat v boxe nieco, co je k dostaniu v kazdych potravinach. Nema to napad a skor by som uvitala nejake spesl boxy, ktore sa daju zohnat, ale nie su vsade a preto by to mohlo byt pre zakaznikov zaujimavejsie - napr. azijský box, taliansky, arabsky....i ked aj z takych potravin si nakupujem v roznych obchodikoch konkretne, co potrebujem, takze boxy pre mna asi nebudu :D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...