Čím se budete vonět v létě?

13. března 2014

Pokud zatím nevíte, mám tady dneska pro vás jeden tip - a to novou letní vůni od MEXX - Summer Edition Woman.

Ačkoli na pultech se objevila teprve tento měsíc, já ji dostala k recenzi už před nějakým časem, takže je čas na dojmy. 





Limitované letní edice vůní bývají lehké a osvěžující a ani letošní Mexx Summer Edition není výjimkou.

Pokud jde o složení, nemusím ho tentokrát graficky znázorňovat sama, ale je pěkně znát už přímo z promofotky - ovoce (ananas, hruška), květiny (frézie, magnólie) a základ ze santalového dřeva a pižma.

Co se týče samotné vůně, dá se říct, že voní přesně tak, jako vypadá ;) Její zcela průhledný flakonek s reliéfem mi ze všeho nejvíc evokuje ledovou kostku a obsah zase nějaký typicky letní koktejl. A přesně tak i vůně po rozležení vyznívá - je hodně ovocná a ledově svěží, ale zároveň s kapkou pepře a hutnějšího základu, který jí nedovolí rychle vyprchat.

Pokud si tedy na takové typy parfémů potrpíte, určitě ji někde ovoňte.






Na závěr dodávám, že k dostání je i pánská verze této letní limitky, tentokrát v odstínech modré. Pokud jde o složení, kardamon, pepř, cedr, jablko a jantarové tóny s pačuli nezní vůbec špatně ;) 

Btw. pokud by někoho zajímalo, jak asi voní jantarové tóny, tak jantarem je zde myšlena rostlinná, typicky smrková, pryskyřice, která vůním dodává kouřovost a teplo. Jantaru se také říká ambra, což jistě neslyšíte poprvé, nicméně v případě jantaru jde o rostlinnou ambru, jež nemá nic společného se známější ambrou živočišnou coby vzácným materiálem, který si čas od času odplivnou vorvani, když to přeženou na vorvaní kalbě (a jelikož vorvani toho vydrží spoustu, moc často se to nestává, proto je taky pravá ambra tak cenná).



Dámská varianta Mexxu je k dispozici ve velikostech 20 ml a 40 ml, pánská 30 ml a 50 ml, ceny se pohybují cca od 400 - 600 Kč, bude záležet na prodejci.



A jaká je vaše oblíbená letní vůně? Dáváme přednost těm klasicky svěžím, nebo si potrpíte spíše na orientální a sladké kousky?



31 comments

13. března 2014 v 8:51

Já jsem věrná chanelímu Cristallu v zimě, v létě. Vůbec nerozlišuju, jestli se tahle vůně hodí do tepla nebo ne, já ji mám prostě ráda a přes to vlak nejede :). Případně to proložím jinou těžkotonážní značkou jako je Hermés nebo Mugler :)))). Letní ledové vůničky, tzv. "svěženky" přímo nesnášim a to včetně toho názvu... :) Starýho psa... víme jak je to dál.

13. března 2014 v 9:01

Nikdy som nerozdeľovala vône na letné a zimné, poprípade denné a večerné, možno ma preto nemajú radi ľudia v MHD, ale jednoducho si neviem pomôcť a nosím kedykoľvek práve taký parfum, aký sa mi páči. Ale ak by som mala vybrať niečo, čo by sa mi hodilo práve na leto, išlo by o dve vône - 1804 od Histoires de Parfums (výrazná vôňa ananásu sa na leto jednoducho pýta) a Kiss me Tender od Parfums de Nicolaï (lebo v nej cítim čerešne aj keď v zložení nie sú :-) )

13. března 2014 v 10:17

Vypada dobre, baleni pusobi pozitivne. Moji nejoblibenejsi je ted Tresor in love od Lancome, tu jsem dostala od pritele a je presne podle myho gusta, predtim jsem zas mela Charriol, taky od nej. Jinak se jeste casto vonim Super Playboyem:)
Beauty of pink

13. března 2014 v 10:45

Ja si snad kazdorocne pravidelne kupuju CK ONE Summer limitku. I kdyz letos jsem zrovna dostala docela dost vuni pres rok, tak mozna vynecham. Voni mi vzdycky, ale 2009 byla jednoznacne nejlepsi, prave takova krasne do panska. No uvidime s cim letos prijdou.

13. března 2014 v 11:48

Mne uz tyhle recenze levnych vonavek pekne nudi....

13. března 2014 v 12:47

Já určitě svěží a jako vždy budu používat moji milovanou vůni od Clinique, Happy for men a ne, vůbec mi nevadí, že je pánská, voní nááááááááááádherně:)
Líbí se mi tato vůně , určitě někde na ni mrknu, i popis se mi celkem zamlouvá.. A od Mexx jsem měla nějakou vůni a byla supr:)

13. března 2014 v 13:32

Já bohužel trpím předsudky, takže bych Mexx nechtěla mít na polici, ani kdyby mi to vonělo. Když už jemnou ovocnou polívačku, tak Chanel Chance Eau Tendre, Burberry Brit Sheer, nebo Addict 2 (kdyby ho teda ještě vyráběli). Ale tak chápu, že ne každej chce za tohle vysolit víc peněz, takže proti gustu...jestli tyhle produkty donutěj širší masy používat vůně, tak jen houšť a větší kapky!

13. března 2014 v 13:32

@Myyna to já sice používám taky i ty zimní, ale zároveň přidám i pár svěžích, na které v zimě nemám náladu, páč mi je zima ;) (ne teda tuhle zimu, lol) - např. DKNY

13. března 2014 v 13:34

@Veronika - Cosmetic Jam njn, tak leda klasika a tyhle články nečíst no ;) ne každej z čtenářů si zase potrpí jen na drahé, a těch, co je zajímá i střední proud, je taky dost ..

13. března 2014 v 13:34

@ILoveMakeUp však ono to pánské/dámské je spíš jen takové obecné doporučení ;))

13. března 2014 v 13:42

Nevím, ale cena mi nepřijde úměrná kvalitě. Za tu se dá koupit třeba nějaká aqua allegoria (když si teda přepočtu cenu na 100ml) a kvalitou jsme hned rázem jinde... Takže za mě neee

13. března 2014 v 14:11

já mám ráda summer edice od burberry, jen mi vadí, že je skoro každý rok jiná (ale sehnat se dají i starší roky a na obalu rok není napsaný)... jinak na základě místní Guerlainí mafie jsem se zamilovala do Aqua All. mandarinka..ou je!

13. března 2014 v 14:58

@Černá Moora jj jasny :D obcas je ctu pac me zajima,jak si s tim kdo poradi (vsichni o nich pisou pac je dostanou k recenzi...a mne zrovna prijde,ze presne tohle je typ veci,co si v drogerii ocucham a recenze netreba). Kazdopadne verim,ze sve fanousky i tyhle clanky maji.

13. března 2014 v 16:08

mně by tam, pravděpodobně, vadilo to dřevo. jsem na něj vysazená, ale pokud na ní někde narazím, zkusím :) já přes jaro, léto budu určitě používat Roses de Chloé :)

13. března 2014 v 18:13

Fuj, Mexx, nikdy... můro, na toto se vyprdni. Lepší už avon, fakt... :D

13. března 2014 v 18:43

Já tyhle letní kolekce nemám moc ráda, jsem věrná svým stálicím - DKNY, Elisabeth Arden, Nina Ricci,... bára.kára

Anonymní
13. března 2014 v 19:37

Když bych si měla vybrat oblíbence tak určitě Marc Jacobs-Daisy, Versace-Yellow diamond nebo Versence a Just Cavalli :-) Ale vůbec mi nevadí zkoušet levné vůně! I elite voňavky za 70 Kč jsou super a dlouho drží :-)

Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

13. března 2014 v 20:54

@Veronika - Cosmetic Jam tentokrat ji dostaly jen tri blogerky, proto jsem na to taky kyvla, kdyby to byla zas masovka, tak ne ;)

13. března 2014 v 20:55

@Swan Lake tak si kup misto addictu bright crystal od Versaceho, voni to fakt stejne, mela jsem oba ;)

13. března 2014 v 20:58

@margarita kdyz tohle je takovy nekonfliktni ;) allegorie jsou z podstaty netypicky vune, jsou zvlastne poskladany, kazdymu nesedej ... mne se z nich zazim libily jen dve .. takze bych to zrovna tomhle ohledu zas az tolik neporovnavala, ale samo se daj sehnat i jiny svezenky za stejnou cenu ;)

13. března 2014 v 20:58

@efCZa jj, taky mam, asi nastal cas ji provetrat, kdyz jsi mi ji pripomnela :D

13. března 2014 v 21:02

@Katka V. ja treba avon nesnasim, tahle znacka je neco, co se tady fakt neobjevi ... ale mexx ve slovanaku byl jeden cas muj velice oblibenej obchod, a i proto jsem ji vzala, proste muj vztah ke znacce jako takovy je pozitivni, tak proc ji nevyzkouset, kdyz je prilezitost ...

14. března 2014 v 9:51

@Černá Moora
No jo, ale o to právě jde - aby byla vůně něčím zajímavá a dobře poskládaná. Dobrou parfumerskou práci prostě Mexx neodvede a ve výsledku všechny voní stejně.

14. března 2014 v 10:32

@margarita když ale Allegorie, o kterých se bavíme, nejsou poskládaný primárně dobře - ony jsou poskládaný primárně zvláštně, jak píšu ;) jsou to sice na první pohled Guerlainí svěženky na letní sezónu, ale leckdy (často?) tenhle záměr nevyjde a výsledná vůně je docela ... netypická :D ve smyslu, že těm, kdo hledají nekomplikovanou svěženku, se líbit nebude ani omylem ... prostě tak to je

pokud jde o dobrou parfumérskou práci, to si nebudeme nic nalhávat - neodvede ji ani naprostá většina značek parfumerkovejch - přičemž tenhle trend za poslední roky silně vzrůstá - novinky jsou skoro všechny jak z běžícího pásu, stejný, nudný, uniformní ... vliv na to mají i restrikce EU ohledně složení (který se navíc promítly i do značný části parfémů starých, když se kvůli nim musely reformulovat) ... pokud si řeknu, kolik mě zaujalo za těch posledních pár let novinek z běžný produkce, myslím, že by nebyly potřeba ani dvě ruce
suma sumárum - tenhle Mexx není nápaditostí nebo provedením o nic horší, než třeba x-tá odlehčená verze Code od Armaniho, true srory

15. března 2014 v 11:36

Moji letní oblíbenci jsou Esprit Horizon (ten už se snad ani nedělá, takže s ním děsně šetřím) a taky Yves Rocher Flowerparty Summer, ke kterýmu jsem přišla jak slepej k houslím. Bylo nebylo, mamina měla na tý jejich chytrý kartičce level 3. už skoro všechny razítka a poslední dostala zrovna v den, kdy jsme tam byly spolu... A protože je stresař a "nečekala, že se bude muset honem honem rozhodovat, co si za to teda vybere", tak dala tu možnost mně. Jupí, protože tenhle brouček je prostě dokonalej :)

16. března 2014 v 10:18

@Černá MooraTak k tomu není, co říct. Souhlasím s tebou do puntíku. Naposledy mě nakrkla reformulace Lacoste pour Femme. Měla jsem ji na svatbě, takže nostalgie, a úplně přišla o jakousi jiskru, nevím, jak to popsat.

16. března 2014 v 17:52

@Černá Moora
Hmm, Bright Crystal jsem měla ve vzorečku a moc mě neuchvátil... Typově je Addictu2 docela podobná, ale není tam to ,,ono". No, není to se mnou lehký :D

Anonymní
17. března 2014 v 21:28

Chanel "pětka" a 19 poudre...
Kdysi mi moc voněl letní Dior Sweet Sun, ale nemůžu ho nikde sehnat... :-(

Anonymní
25. března 2014 v 15:18

Mexx Summer je na drogerku docela podařená. Vnímám ji ovšem jako čistokrevný meruňkový kompot :) Za mě teda spíš jako optimistická vůně na zimu, v létě bude určitě lapat vosy a všelijaké hmyzí neřády.

Anonymní
25. března 2014 v 15:19

@Katka V.Avon né, všechny Avon vůně mají divné ocásky a ten Avon je z nich znát na sto honů. A o přepálených cenách už radši ani nemluvím.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...