Micelárka Bourjois - yay or nay? (úvahový bonus included)

31. března 2014






Jednoznačně yay.

Momentálně je možné ji získat jako přílohu Elle, ale já si koupila jedno balení už předtím a teď ho zrovna dodělávám, tkž je čas na recenzi. Která bude dost krátká.

Zopakuju, co píšu u všech recenzí micelárek - musí mi snadno odlíčit oči, jinak pro mě nemá význam. Pouze na pleť si můžu koupit rovnou pleťovou vodu, na to nepotřebuju micelárku.

  • Bourjois odlíčení očí zvládá na jedničku, zcela srovnatelně s Biodermou.
  • Nelepí, ale to mě nelepí žádná micka, tkž na tohle nejsem asi ten správnej člověk, abych to posuzovala.
  • Neštípe.
  • Nijak nevoní. A tohle je ten aspekt, kde vyhrává na mickou od L´Oréal. Už jsem to tady někde psala, ale u L´Oreálu jsem si taky původně myslela, že nijak nevoní. Jenže kámoška pořád tvrdila, že z ní cítí na obličeji plíseň, že mi to nedalo a zkoušela jsem vyčichat, co jí tam teda vadí. A dopadlo to tak, že na tamponku necítím nic, na obličeji taky ne, ale když si čichnu přimo k lahvičce ... je tam. Plíseň. Faktem je, že nevěřím, že v ní nějaká plíseň je, ale ty použité složky tak minimálně působí, a jak je vidět, někdo tenhle odér může cítit nejen z lahvičky, ale i na obličeji. U Bourjois moje čichové senzory přes úpornou snahu nedetekovaly nic závadného, takže z tohohle hlediska je prostě lepší.








A když teda je v té Elle, tak jsem jedno vydání taky koupila. Ono neušetříte nic, na netu se za necelých 100 Kč dá sehnat bez problémů, ale tak jako jsem to brala, že ten časopis k ní mám zdarma no ;))





Jak vidíte, nekecala jsem a  nska to bylo fakt nebývale krátký. A taky docela rychlý, kéž by mi ty recenze takhle odsýpaly vždycky.

Takže na závěr mi to nedá, a ještě tady udělám takovou poznámku pod čarou, pokud jde o odličování micelárkama
Už jsem to nakousla tady a od té doby moje přesvědčení ještě vzrostlo. Zvláště po poslední debatě na Nyxu, co jsme tuhle s holkama měly ohledně OCM (oil cleansing method, kdo by neznal). Ve zkratce - evangelium podle Caroline Hirons zahrnující nula micelárky, zato minimálně jeden mastnej balzám, je úplnej nesmysl doporučovat plosně a každýmu. 
Já to totiž jednu dobu s odličováním namastno nadšeně zkoušela. To jsem si dost jela v asijský kosmetice a Asiatky tím byly úplně posedlý. Olejů jsem tehdá vyzkoušela víc (jak nemainstremovou Asii, tak např. známější typu DHC Deep Cleansing Oil) a výsledek byl pokaždý stejnej - asi tři dny nádherná vypnutá zářivá pleť ... a hned potom spousta hluboce ucpanejch pórů. A to jsem vybírala oleje i vyloženě označovaný a doporučovaný jako neucpávací. To samý mi dělal kokosovej olej (svého druhu balzám), bambucký máslo, hydrofilní Saloos a i cokoli dalšího mastnýho, čím jsem se snažila při odlíčení vylepšit. To samý to bude dělat každýmu, kdo má sklony k ucpávání pórů - odličovací balzám a OCM jsou pro takový lidi leda tak expresní lístek do Beďarova - kde si pak dost dlouho pobudou.

Jo, a fakt nevěřte tomu, že když se vám po něčem dělaj podkožní bolestivý cysty, že se ta pleť snad nějak hluboce čistí nebo co (to byla vlastně podstata tý naši debaty o OCM), to ani prd jako. Jak se něčeho takovýho dočkáte, tak okamžitě tu novou kosmetiku vysaďte. Nic se nečistí (co by se asi čistilo, copak máte póry dlouhý x cm, že by to snad něco tahalo z paty?), akorát jste si tu pleť pěkně rozdráždili. A nezbavíte se toho, dokud ji nepřestanete s tou novinkou prudit.


Epilog:
Já na micelárky fakt nedám dopustit a názor nezměním, ani kdyby mi to Caroline Hirons přiletěla na koštěti vysvětlit osobně. Jelikož micelárky jsou naprosto skvělá věc pro každýho, kdo nesnese mastný odličovadla. Tak pravila Moora.



Co vy, zkoušeli jste Bourjois - dojmy? A jakou máte zkušenost s mastným odličováním a OCM - kdo se taky osypal?



47 comments

31. března 2014 v 8:11

Taky mám s těmi mastnými věcmi problém. Tak to tak nějak střídám podle pocitu. Přiznám se, že ta mánie kolem CH mi je tak nesympatická, že jsem ani nezjistila, co proti micelárkám má, ale zato já mám fakt hodně proti čistění pleti stylem "použijte patnáct produktů, každý aspoň za dva litry". Pracuju v dole nebo proč jako mám tohle provozovat? Osobně nepoužívám ani voděodolný líčidla, takže si osobně myslím, že by mi stačila i čistá voda, i když to už by mě fakt štvalo, už ten vysazený noční krém mě mrzí, bo si nemůžu kupovat spešl noční krémy, že ano... To s tím, že se pleť po čemkoliv čistí tím, že se osypete, je naprostý a totální blábol, pokud je pleť podrážděná, tak ji - z logiky věci - něco dráždí a pokud s tím nepřestanu, tak si sice možná zvykne, ale taky možná ne, ale že jí to nijak netěší, je prostě pravda. Kožní problémy nejsou rozhodně způsobený tím, že se kůže zbavuje toxinů.

31. března 2014 v 8:15

Jo a když tě tak zajímají ty micelárky, tak zkus (ve vzorku, bo oči to asi moc dobře neodlíčí) naprosto přírodní variantu od Kivvi. Čistící koktejl se to, tuším, jmenuje správně. Pokud někdo používá micelárku jako vytuněnou pleťovou vodu nebo na ranní čištění a chce přírodní variantu, tak je to skvělá (a nejspíš taky jediná) volba. Čistí dobře, super voní, složení je skvělý. Odlíčení ale fakt neposoudím, jak říkám, nepoužívám nic, co by nešlo dolů čistou vodou.

31. března 2014 v 8:26

OK, tak já tu Boujoisku prubnu. Samostatně, bez časáku. Dík za úvahový bonus... Odličování na mastno mi dělá.... ehm.... opravdu nepěkné věci. Takže normálka odlíčení micelárkou, či mlíkem a pak jedu čištění podle Hauschky už s odlíčeným gezichtem. Maximální spokojenost.

31. března 2014 v 8:49

Přesně jak říkáš, ty oleje nejsou pro každého, efekt krásný, ale pak jsem měla podkožáky jako blázen. Navíc mám úděsně citlivou pleť, takže mně skoro nic než micelárka nesedne (a to jsem i po ní oflekovatělá). Před ní použiju nějaké obyč pleťové mléko, rozmasíruju jako ty odličovací oleje/balzámy, stáhnu vodou a dočistím mickou (super slovo! :D). Ale tahle Bourjois mě moc neláká svým složením :/

Anonymní
31. března 2014 v 9:02

Děkuju, děkuju, děkuju, že to někdo tak pěkně napsal! Díky i komentáři od Reny. Přesně moje myšlenky. Já třeba praktikuju to "dvojí čištění" ve smyslu vyčistím micelárkou a pak ještě umeju ve sprše mycí pěnou, ale mám "normální" od Avene za snesitelnou cenu z lékárny, která mi vyhovuje a pleť nedráždí. Po oleji mám ucpané póry, boláky, zanešenou pleť - nejsem cvok, abych ho dál používala.

H.

31. března 2014 v 9:11

Ani by ma nenapadlo odličovať sa na mastno, fuj! Ja používam fakt len "micku" a NIČ iné, už to tak praktizujem nejaký ten rôčik a ksicht /takmer/ jedna báseň... Tak ak sa po túto dostanem, vyskúšam.
Btw, ja som tú "pleseň" trošku cítila v micelárke La Roche Posay.

31. března 2014 v 9:11

napisala si to fajn. Pre mna je nepredstavitelne odlicovanie oci bez micelarky - v ociach neznesiem ani naznak mastneho filmu. Co sa tyka pleti, kedysi som odlicovala len micelarkou, teraz podla nalady - ked sa velmi ponahlam, pouzijem micelarnu vodu na komplet odlicenie, ale hlavne v zime vacsinou striedam micelarky, odlicovacie emulzie a niekedy aj peny. OCM ako kazdodenna rutina mi nevyhovuje.

31. března 2014 v 10:16

Já se teď naopak vracím od micelárek k odličování hydrofilním olejem. Micelárky mě strašně vysušují, všimla jsem si taky, že se mi za posledního půl roku, co jsem je používala, objevila hromada maličkých vrásek kolem očí. Ale já obecně hodně jedu v olejích, moje citlivá kůže mi nedovolí namazat si na sebe skoro žádný krém, co by dostatečně hydratoval i mastil. Takže odlíčím olejem, pak přejedu tonerem a navlhko mažu další olej. A zatím docela dobrý :)

31. března 2014 v 11:11

Souhlas!
Mně ty balzámy vyhovují (konkrétně Balm Balm), ale přímé OCM - tak to bylo teda peklo na entou!!! Taky nevěřím na to čištění, přijde mi to jako pěkná blbina.

31. března 2014 v 11:18

Mně moc nesedí micelárky, ale ani mastné odličování. Ideální je pro mě něco mezi, takže lehčí odličovací mléko a na dočištění pleťová voda. Mám smíšenou pleť, nijak extra citlivou, a téměř každá micelárka mi ji vysušila. A měla jsem pak ulepený obličej, což je spolu s mastným obličejem stav, který vážně nesnáším :-D

31. března 2014 v 11:24

V sobotu jsem se s ní odličovala a je to pecka:) škoda že je ségry no:D

31. března 2014 v 11:44

Tyyjo Mooro, mně OCM ani nezmiňuj!!! Já si kvůli němu prošla peklem. Celá jsem se okrupičkovala, pak šílené hluboké boláky, až jsem skončila na kožní, ta mi dala nějaký její masti, ty mi to ještě zhoršily a nakonec musela nastoupit ATB, která po 2 měsících! zabrala. Teď už žádný boláky nemám, ale spoustu jizviček a červených fleků :-/ Ale zase je nespravedlivé všechno házet do jednoho pytle a přirovnávat OCM s čistícími mastnějšími balzámy, ty jsou naopak skvělé a žádnou neplechu na mě nezpůsobily! A pokud vím, OCM ani sama CH nepodporuje, jen ty balzámy. Jen je důležité to dvojí čištění a v druhé fázi klidně tou micelárkou! Já to takhle praktikuji vlastně od dobrání těch ATB, co se mi pleť zlepšila a mám ji jen hezčí a hezčí :-)

Anonymní
31. března 2014 v 12:29

Fajn článek ;) Elle s micinou jsem si taky koupila a celkem mi vyhovuje.
S tím, co píšeš o odličování micelárkama vs. OCM a Caroline Hirons taky souhlasím. Mastné odličovače zdaleka nejsou pro všechny, čištění pórů je nesmysl (pobavilo "tahání z paty").
Osobně mi trvalo roky, než jsem přišla na to, jak svoji pleť správně odličovat a vím, že to je systém, který vyhovuje jen mojí pleti. Nedovolila bych si říkat, že tohle je to jediné správné pro zbytek světa.
Iwi Sluníčko B.

31. března 2014 v 12:54

Hehe, tak já jsme teď na válečné stezce právě s odličovacími balzámy. Momentálně raším jak poupátko naprosto všude. Zas na jejich obranu si říkám, že je používám v kuse už 4. měsíc a začaly se mi dělat až teď, tzn., že to bude spíš druhem balzámu a složkami, než přímo obecně používáním balzámů. No, jsme zvědavá, kdo vydrží tento boj dýl, jestli moje pleť, nebo balzám =D Každopádně, jestli brzo nepřijde nějaký zlom, pak de budu muset přeorientovat na fashion blog, protože obličej už si do článku vyfotit nelajznu =D

31. března 2014 v 12:55

Souhlas se vším, už na ní pěju ódy asi rok. Časopis zdarma mě taky potěšil :D
mujfialovysvet.blogspot.cz

31. března 2014 v 13:03

ja mam micelarky take rada, nejake oleje atd jdou uplne mimo me :))

31. března 2014 v 13:17

@Rena ja to taky nezjistila ;) (ne, že by mě to snad zajímalo :D)

31. března 2014 v 13:18

@Rena když já právě micelárku používám jako micelárku .. ale kdybych chtěla pleťovku, tak na to mrknu

31. března 2014 v 13:22

@FairyChain mně dráždí i pleťové mléko, ani to nesnesu

31. března 2014 v 13:24

@claire clairmont je fakt, že to rozmatlávání balzámu po obličeji mi taky přijde nechutný ... jakože rozmatlám ten make-up úplně všude, ještě ho do tý pleti vpracuju vlastně, a pak to otřu ručníkem ... já prostě nevim, ale zdá se mit o ujetý .. když se člověk odličuje tamponkama, tak nic nikde nerozmatlává .. jako bych si třeba tím tamponkem rozmatlávala řasenku všude, creepy

31. března 2014 v 13:27

@Alizia jj, ukázkovej výsledek OCM :D fakt to nikdy nebudu zkoušet, nene

jenže právě ty balzámy pracujou na podobným principu - není to sice tak brutál a s ATB člověk imo neskončí, ale i tak ta pleť může pořádně vykvést, a než člověku dojde, že mu to dělá právě těn skvělej balzám, pohroma je na světě ..

31. března 2014 v 13:27

já se taky odličuju micelárkama (CH absolutně nesleduju, navíc je mi šíleně nesympatická), Elle jsem si pořídila a musím souhlasit, micka je super. akorát ten obal... už po druhém použit se mi to víčko utrhlo z pantů, teď čekám, kdy se mi (klasicky) urve ta kulička.
jinak jak psala Rena o tom Kivvi koktejlu, tak ho mám a používám ho taky spíš jako pleťovou vodu a je to fakt pecka. krásnější pleť jsem snad po ničem neměla, jemnou, zářivou (ráno po probuzení nevypadám jak zombie, mám růžovou barvu!), krásně hojí jizvičky, navíc fakt úžasně voní. a OCM teda jednou týdně dělám a nic hrozného se mi neděje, naopak mi pleť hezky vyčistí. základ je trefit dobrý olej, kokosák bych na obličej nikdy nedala. já kombinuju ricinový a hroznový a super, černé tečky vyčištěné, pleť taky hezky čistá a hebká, žádné boláky se mi nedělají. ale teda zásadně olejuju už odlíčenou pleť, nechci si matlat zbytky MU po obličeji, fuj...

31. března 2014 v 14:54

@Rena

Jak se to prosím přesně jmenuje? Ve vyhledávači mi pod "kiwi čistící koktejl" vyjely samé recepty na smoothies. :D

31. března 2014 v 15:21

@Leny Kivvi Čisticí pleťový vitamínový koktejl, prodává to Naturals (fór je v tom, že to není kiwi s w, ale s dvěma v vedle sebe :)

31. března 2014 v 15:55

Uff, ještě, že jsem byla na OCM moc líná:-D Asi intuice bo co, páč je mi jasný jak by to s mejma pórama dopadlo.. U mě micelárky (teda ku, jednu, Biodermu) ještě nic nepřekonalo a nepřesvědčilo..a bohuže teda ani Bourjois, na mé líčení očí pořád trochu slabá a navíc mě trochu štípala na očním okolí, což ale musím přiznat, že to já mám hodně citlivé.

31. března 2014 v 17:26

Bože, jak slyším OCM, tak cítím jak mi bublá celý povrch epidermis. Uááá! Rok jsem se toho zbavovala. Přesto bych úplně nepřirovnávala OCM k balzámům. Ono u té OCM se to totiž dlouho a pečlivě zapracovává do pleti, kdežto u těch balzámů je to o tom, že se to hned smyje, ne? Možná kecám. Nezkoumala jsem, protože jak slyším olej, který by se měl plošně použít na celý obličej, tak naskakuje OCM, tak... Každopádně já si obličej umývám jemným mýdlem, na oči beru právě nějaký ten olej a ťuk, ťuk, dobrý ;). Micku jsem měla jen od La Roche Posay a jako vím, že to je zrovna z těch horších příkladů, ale nee!

31. března 2014 v 17:53

Hmm, právě mi došlo, proč se mi teď nějak zhoršila pleť. Asi to bude tim, že mi došla micelárka, tak jsem si nakázala, že dokud nevypotřebuju dvoufázovej olejovej odličovač od Alverde, tak si novou nekoupím a ne a ne :-D. Ach jo, nejradši bych to teď vylila, kdyby mi nebylo líto těch investovanejch peněz. Oleje asi nebudou pro mě. Třeba levandulovej od Saloos mi brutálně ucpával póry, i když jsem ho dávala na vlhkou pletˇ a pozor - je určenej na pleť s akné. A to mám k olejům tak pozitivní vztah :-D. Každopádně mám teď na seznamu micelárku od Garnieru, na B. možná dojde někdy v budoucnu.

Anonymní
31. března 2014 v 18:20

Taky jsem za tým micelárek - pleťová mléka a odličovací oleje jsou mi nepříjemné. Nejvíc mi sedí micelárka Blanchette, ale je fakt, že na odlíčení očí nejsem tak náročná, přes všední dny si vystačím jen s řasenkou. OCM jde úplně mimo mě :)

Soňa

31. března 2014 v 18:44

Ovšem toto je pecka..... Jako blázen zkoumám v posledním roce brutální zhoršení pleti a pláču, protože já byla v pubertě jako broskvička a teď jsem jako květák. Už druhý měsíc si jedu micku od B. a krása střídá nádheru, vypadá to mnohem líp.Kdo maže, ten jede.... Na kožní

31. března 2014 v 19:23

@Černá Moora

bléééé, to si teda popísala! :D Ako nikomu neberiem, nech sa každý odličuje, ako chce, ale ja by som micku nemenila...

31. března 2014 v 19:47

Taky mám na odličování nejraději micelárky a v pohodě mi odlíčí i nejvýraznější oči. Teď zkouším tuhle Bourjois a zatím super... a ještě něco k tomu OCM... pleť si čistím meruňkovým olejem Saloos tak 1-2x týdně, jak mám čas si udělám masáž obličeje a vůbec žádný problém jsem pak nikdy neměla... a to sklony k ucpávání pórů mám.

31. března 2014 v 20:44

Já Bourjois micelárku teďka zkouším paralelně s tou od Nuxe (jestli chceš, je u mě na ni recenze, ale nenutím tě ji číst ;) )a odličují naprosto stejně dobře, akorát je rozdíl teda v ceně :) Kokosák mi prakticky dělá totéž co tobě, tak používám buď jen na oči, nebo před důkladnou sprchou (tou důkladnou myslím víc jak 20 minut :D )

31. března 2014 v 20:58

Micelárka L'oreal - velkej souhlas - SMRDÍ PLÍSNÍ. Akorát já ji cítím právě z toho tamponu a obličeje, fuj! ;) Bourjois vyzkouším. Díky a ať se daří

31. března 2014 v 22:01

@Evelína jj, smyje, ale na par bedaru to staci i tak :/

31. března 2014 v 22:57

Mám ji na poličce, čeká, až dodělám Biodermu, což bude naštěstí už cca za 14 dní. ;) Jsem na ni zvědavá... Pořád hledám tu pravou, resp. náhražku za Biodermu (já zas micelárkou oči neodličuju, proto se mi právě nechce za micelárku dávat až moc peněz). Zatím to ale nebylo pořád ono (Lorealka tím puchem, který cítím přímo z obličeje, zklamala na celý čáre, takže ještě zbývá prubnout Bourjois a pak koupit tu Garnier). No a jelikož pořád zkouším nové micelárky, tak vlastně náhradu za Biodermu dosud nemám, zatím vede asi Mixa, ale...Už si vlastně nepamatuju, jaký to s ní vlastně bylo (jo, budu si muset psát poznámky, protože jakmile dopotřebuju stávající otevřenou micelárku, tak už vlastně ani nevím, jaká byla na předchozí) ;)))

Žeru vestíky k snídani bez vajíčka
31. března 2014 v 23:28

Celkem jsi mě navnadila, tak do ní asi půjdu. Určitě pak poreferuju.
Obecně s Bourjois mám zkušenost hodně dobrou. Nikdy jsem neměla nic vyloženě špatnýho. Jediný, čím mě tahle značka naštvala, bylo, když přestala vyrábět fialovej pudr. Ten byl 1*.

OCM jsem nezkoušela, mám osypky z všeho přírodního, masově se na blozích propírajícího.

31. března 2014 v 23:29

Ďakujem za super článok, rovnako aj za komentáre, ktoré mi celú vec trocha objasnili. Pozorujem, že nesmiem veriť všetkým radám, lebo tie sa nedajú použiť pre každého, ale musím viac pozorovať a počúvať vlastnú pleť :) Hm, ja tú micku Loréal mám zasa najradšej, dokonca už radšej ako Biodermu. Mám však akurát novú micelárku Nivea a tá sa mi zdá byť tiež veľmi fajn...

1. dubna 2014 v 8:48

Mně teda Bourjois voní...bohužel jak bublifuk. Nějak si na to nemůžu zvyknout a bojim se, že bude můj obličej brzo pouštět bubliny.

1. dubna 2014 v 9:55

@�ern� Moora

OCM mi dobře nedělalo, naštěstí jsem to zkusila jednou. A cokoliv olejovitého taky nesnesu, stačilo mi 2x použít vodičku s ATB Eryfluid (mastná jak čert) a moje konečně krásná čistá pleť je tam kde byla předtím (hlubokém boláky které se mě drží zuby nehty, naštěstí jsou v okolí brady a ne na tvářích, takže až tak moc nebolí). Myslela jsem že se zblázním, teď už jsem se s tím smířila a čekám až to za pár měsíců zase zmizí. Cokoliv olejovitého už nikdy více...

1. dubna 2014 v 21:57

Mooro, naprostý souhlas. Odličování něčím jiným než micerálkou si už neumím představit. Taky se mi totiž rády ucpávají póry. P.S. Jak pravila Moora, pokud to neodlíčí oči, je to k ničemu!!!! :)

http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/super-vonavy-super-playboy.html

Anonymní
3. dubna 2014 v 0:04

Po OCM jsem skončila na kožním. Nafasovala jsem mast a dvoje prášky. Léčení v rámci měsíců. Při každým chvalozpěvu, jak je to úžasný na akné se chytám za hlavu. J.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...