Pomóc, podvádím Mac Blot s pudrem za kilo

9. května 2014

Já vím, je to skandál.
Ale taky událost roku v mém kosme zavazadle.

Páč ... na matující pudry z drogerky obecně nejsem. Zkoušela jsem všechny takový ty nejprofláklejší a často chválený a kariéru u mě teda neudělaly:
 - NYC je nechutnej štuk, co nevydrží (a za jeho obal by měli někoho zavřít) 
- Rimmel Stay Matte je moc žlutej i v nejsvětlejším odstínu, o transparentnosti se nedá mluvit (a nemá zrcátko)
- Astor Mattitude se chlubí vším dohromady, teda štuk v divným odstínu bez zrcátka
- bílej Essence je vysušující mouka (se můžu rovnou pudrovat solamylem)
- krajkovej Dermacol sice pěkně světlej odstín, ale matování úplně průměrný

Kdežto Mac Blot splňuje všechno, co po pudru chci: je dostatečně světlej, na obličeji neoxiduje (člověk se může pudrovat i poslepu, aniž by se musel bát oranžovejch fleků a nánosu), matuje celej den, alespoň trochu kryje (není to pouhý průhledný závoj, co nepřidá barvu), má zrcátko a pěknej obal. No, vlastně skoro všechno. Cena, žejo. Jestli si někdo myslí, že jsem ve smyku z toho, že každý tři měsíce mám za pudr vysolit sedm set, tak to jako fakt nejsem. Americký čtyři stovky bych dala i bez remců, nicméně evropská cena je normální výpalný.

Ale zpátky k drogerce. Vzhledem ke zkušenostem viz výš se asi nelze divit, že pudry tam už ani nezkoumám - s dnes recenzovaným kouskem nás svedla dohromady vyloženě náhoda. To potkám takhle konečně kosmetickýho yettiho aka stojan Catrice, vezmu onen korektor, co má být tak super (a neni, ale to zas příště), no a pak mi padne pohled na tuhle černou krabku. Waterproof. Hmmmm .... No tak voděodolnej pudr ještě nemám, to musím zkusit, i kdyby měl být úplně na prd. 

Nevím, jestli čím delší název, tím víc pudr, ale tady se rozhodně vyřádili: Catrice Prime and Fine mattifying waterproof powder - matující voděodolný pudr.






Výhoda jeho voděodolnosti (všechny kapky po něm stečou) je imo popsaná trochu divně (páč to s ním mám jít jako do bazénu? nebo si zpívat v dešti? a užívat si, že jsem pořád krásně matná?), ale ve mně vzbuzovala jednoznačně naději, že pudr vydrží déle jeho než newaterproof kolegové, prostě žádná mastnota ho hned tak nevyděsí (mastnota ale není něco, co by na pudr působilo zvnějšku jako kapky vody, takže podle jejich ofiko popisu by tohle odvodit nešlo).

A taky jo.
Pudr je fakt nebývale funkční a moje požadavky téměř splňuje: světlý, neoxiduje, neštukuje, zmatnění vydrží nadprůměrně dlouho, lehké krytí.





Na fotce porovnání odstínu s Alverde z nedávné limitky. Jojó, za světlost má jedničku.
 




A proč kritéria splňuje jen téměř?
Nebude to asi překvapením - obal. Ten holt nepřekročil cenu. Po pouhých pár použitích byl potisk hned takhle poškrábaný, teď, kdy jsem za půlkou, je už skoro pryč. Parádu s ním prostě neuděláte (pizda ve mně se bouří a trvá na Macu).





Verdikt:
Tahle Catrice pudřenka se nebývale povedla. Za 129 Kč dostanete skoro ideální pudr. Matovat by sice mohl ještě trochu víc (Blot má větší výdrž) a s obalem si nikde nezamachrujete, ale jinak o několik délek poráží všechny na začátku jmenované drogerkové kolegy. Neříkám, že si Blot už nikdy nekoupím, to nehrozí, ale je fajn, že teď už k tomu nejsem tak nucená, jelikož tenhle se mu skoro vyrovná ;) 
Jednoznačně potřebujete zkusit.

Jo, a odstín je jen jeden, 010 translucent.


Co vy, zkoušeli jste? A jaký pudr vám vyhovuje nejvíc? (ano, zajímá mě, co bych ještě mohla prubnout ;)



52 comments

9. května 2014 v 8:06

Mám! Kvůli tobě. A jako jo, nadprůměrný fakt je! Chci někdy pořídit Blot, abych srovnala. Hned za ním mám teda NYC, sice mi nedělá štuk, ale ani moc nematuje. Zato Stay Matte je fakt nechutnej, udělá tlustou žlutou vrstvu, značka paráda, fakt. A bílej Essence mám sypkej, je tak nechutně silikonovej...a já kráva si koupila dvě balení. Jo a Astor byl fakt joke, ten nematoval vůbec :D. Stejně tak jako Fit me, kterej podle mě naopak rozjasnil, což se u mně rovná lesku diskokoule.

Anonymní
9. května 2014 v 8:26

Ja mám suchú pleť a essence je fakt super :3

9. května 2014 v 8:44

Zkoušela, do 2 hodin se leskla a ještě se z něj osypala. :D

9. května 2014 v 8:59

Tak teda nahlodala si mě ke koupi,ale Anička mě zas odradila :) Takže věrnost minerálnímu sypkému Alverde po ,kterým mám ksichtíček sametový :)

9. května 2014 v 9:48

Koukám na něj pokaždé, co jsem v drogerce a tak nějak váhám. :) Zatím používám od Alverde z té limitky (jako ty) a jsem s ním spokojená. Pudry docela střídám, tak uvidím. Možná se ke Catrice taky dostanu.
W.

Anonymní
9. května 2014 v 9:56

Já mám Astor i Rimmel pudry ráda, opravdu po nich nemám mastnou pleť a barva v pohodě:D Ale tenhle nevypadá vůbec špatně :-)

Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

9. května 2014 v 10:18

mám ho, a je super! :) a teda pudr za 700, který vydrží JEN tři měsíce? no tak s tím ať se jdou vyfotit! :D zlatý Chanel, ten budu mít zřejmě až do důchodu :D

9. května 2014 v 10:27

Bohužel mě tahle recenze nalákala akorát na MAC Blot! To moje peněženka fakt nepotřebuje. Ale jako nouzovku bych si jej mohla pořídit, to jo.

9. května 2014 v 10:30

jdu do něj hned co budu v Praze, protože můj nos nedokáže zmatovat ani minerální makeup a už fakt nevím co s tím :D

9. května 2014 v 10:31

Catrice mě poslední dobou čím dál více překvapuje! Mám od nich tužku na obočí i korektor a všechno perfektní zatím :) Po tomhle určitě mrknu :)

9. května 2014 v 10:47

Měla jsem Rimmel a nejhorší na něm bylo, že i když jsem se ho snažila dát málo, tak jsem vypadala jak po kýchnutí do pytle s moukou :D Alverde ze stálý kolekce moc dlouho nevydržel. Teď mám od Yves Rocher, není vidět a drží :)

9. května 2014 v 11:04

Mám od lorealu matující a taky je dobrý, akorát má zrcátko naprd umístěný. Tenhle catrice mě taky celkem zaujal...

9. května 2014 v 11:17

Já právě dodělávám Rimmel Stay Mat a v zásobě mám nakoupené dva transparentní pudry - Essence a Catrice, takže momentálně žádnou koupi nepromýšlím, ale jako na ten Catrice se fakt těším! bára.kára blog

9. května 2014 v 11:38

Já fakt nechápu, jak někdo může tak rychle spotřebovat pudr :D I u kamarádek, které si ho kupují co dva měsíce. Já se nějakým pudruju klidně rok a není vidět, že by něco ubylo :D Vlastně veškerá kosmetika mi vydrží dlouho, ani řasenku jsem nikdy nevyhazovala, protože došla, ale protože se mi zdálo, že ji mám doba už z doby kamenné. Takže Catrice se připíšu na svj wishlist, celkově se mi řada Prime&Fine moc líbí, ale jestli se někdy dostanou ke koupi, to teda nevím :)

9. května 2014 v 11:56

Já používám krajkový Dermacol.. Jednou jsem ho koupila právě kvůli ceně a už jsem u něho zůstala.. S matováním problém nemám, ale zdá se mi, že si moc nesedl s BB.. Catrice mě láká, ale tady ho bohužel nikde nenajdu.. Fakt nechápu, proč je to tak nedostatkový zboží..

9. května 2014 v 13:35

Chmmm.. klika, že nutně potřebuju pudr od Lily Lolo, protože tohle vypadá dobře. Chystám se ale vypláznout skoro pětikilo za LL, tak budu hodná holka a nepůjdu si na zkoušku koupit Catrice :-)
Mimochodem, zkoušela jsi bílý sypký matující Inglot? Za mě čiré peklo, zajímalo by mě, jestli je to mletý křemen nebo co?

9. května 2014 v 15:24

počkej, ten MAC je docela obr, fakt ti vydrží tak málo? tak to do něj jdu, i za tu cenu, mně vydrží pudry dlooouho :) tenhle se mi líbil, než jsem si přečetla Ananasky komentář, znám se, osypávám se celkem pravidelně, takže to asi nebudu riskovat. a těším se na recenzi korektoru, mně přijde dost divný konzistencí (teda zkoušela jsem jen na ruku, nekamenujte mě), ale je takový moc hutný, třeba pod oči si ho nedovedu představit. a úplně mě neoslnil ani odstín

9. května 2014 v 16:05

Taaaaak já od tý doby, co používám makeup prolongwear od MACu, tak se prostě nelesknu vůbec a tudíž pudr nepotřebuju...
a to jsem se dřív se všema drogérkovejma makeupama leskla jak buřt :-D

Anonymní
9. května 2014 v 17:25

Holky.zkoušely jste českou klasiku.Vřele doporučuji.Akorát,že ta 5 se špatně shání.Poslední dobou není nikde.
http://www.alpa.cz/pletova-a-telova-kosmetika/pletove-pudry/170-amica-pletovy-tuhy-pudr

9. května 2014 v 17:44

@In your face! jo, konecne taky nekdo, kdo si mysli, ze Rimmel je pro Cinany ;))

9. května 2014 v 17:46

@Anna Ananasová asi si nesedl s make-upem? jinak na ucpavani poru jsem nachylna, jak je pudr moc silikonovej, tak vitejte bedary, ale tady nastesti v pohode

9. května 2014 v 17:47

@Jana Wertheim max. vyhodis kilo no;) ale jsme tady v prevaze, kterejm sedi ;)

9. května 2014 v 17:49

@Natálje MNE vydrzi 3 mesice :D a prijde mimto dost malo, jo ... dodavam ale, ze pouzivam houbicku, to s spotrebovava mnohem rychleji? Se stetcem je vetsi vydrz

9. května 2014 v 17:49

@Claire :D na blot je tady i samostatna recenze, kdyby ses chtela lakat dal : D

9. května 2014 v 17:51

@Haru asi si nedavas takovy vrstvy:D nebo pouzivas stetec? Pak pud mizi hodne pomalu..

9. května 2014 v 17:51

@Bald and pale nn, ja na sypky cokoli nejak nejsem, sypkej dermacol mam doma uz tak sest let skoro plnej :D

9. května 2014 v 17:53

@Anonymní hehe, od tech znam jen suchej sampon, hodne oldskůl :D ale kdybych potkala, tak pro srandu zkusim

9. května 2014 v 18:02

Mám MUFE HD Pressed Powder a NARS Light Reflecting Setting Powder, s oběma jsem spokojená. Můj poslední úlovek je Becca Fine Pressed Powder od Sofastars.

9. května 2014 v 18:36

och už len ten začiatok ma odradil od čítania tejto recenzie ... Ako fajn, nie každému sadne všetko, tiež sa mi to stáva, ale aby som rovno všetko takto "ohovárala" a úplne ich odpísala, to zas nie

9. května 2014 v 19:15

@Černá Moora
Uaaaaaa, no ten vypadá naprosto dokonale retro. Miluju tyhle pokusy, jdu do něj :-)
http://www.vmd-drogerie.cz/vmd-drog/eshop/7-1-DEKORATIVNI-KOSMETIKA/52-3-Pudr/5/11083-Amica-tuhy-pudr-odstin-5-20-g

9. května 2014 v 19:20

Zatím jsem jej nezkoušela, ale jestli je aspoň trochu lepší než jeho kámoši z drogérky, tak to musím stopro napravit :)

http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/himalaya-herbals-krasa-z-himalaji.html

9. května 2014 v 20:41

tak teď jsi mě na rozdíl od ostatních odradila od MACu :D páč Catrice mám a neřekla bych, že je to nějaký zázrak, už odpoledne se mi totálně leskne nos :( zatím nejlepší matující, který jsem vyzkoušela je Bourjois (http://www.kosmetikavelkoobchod.cz/kosmetikavelkoobchod/eshop/2-1-DEKORATIVNI-KOSMETIKA/0/5/3870-BOURJOIS-Eclat-Mineral-pudr), sice se tam píše, že je rozjasňující, čehož jsem si všimla až teď :D, ale ničeho takového jsem si nevšimla, naopak se díky němu nelesknu a nemusím ani přepudrovávat během dne ;)

9. května 2014 v 21:32

@Bald and pale az tak, ze ho objednas?:D slusnej entuziasmus, treba se taky hecnu:D

9. května 2014 v 21:34

@Darkness tyhle jsou oba super, vyhledove mam v planu ;)

Anonymní
9. května 2014 v 22:01

Mně NYC a Catrice přišly stejný, ráno malinko přepudruju velkým Ecotoolsem a jsem spokojená. Každopádně pokud se někdo leskne jako prasátko, je jasný, že mu to asi stačit nebude.

L.

9. května 2014 v 22:10

uf, jediné štěstí , že ten pudr je tak levný! ty ho tak hezky chválíš, že ho budu muset koupit! používám Diorskin forever kompaktní odstín 01 a je fajn, ale dokonalý není.

9. května 2014 v 22:24

Já jako neskutečná bledule si stay matte nemůžu vynachválit. Který odstín byl na tebe moc žlutý? Mám 03 a je perfektní.
http://elliesdailyideas.blogspot.cz/

9. května 2014 v 22:26

Článek jako na zavolanou, dochází mi pudr, NYC ani Rimmel už znova nechci - zdá se mi, že mě vysušujou a make-up mi po nich oxiduje, MAC stále váhám (holt je vždycky něco důležitějšího - u mě to je teď nová kabelka, už je to fakt akut a ostuda ta rozdrolená ucha, vypadá to blbě), ale Catrice mě finančně nezabije. :-)

10. května 2014 v 9:01

@Černá Moora
S makeupem si sedl, s alergiema ne. Naskákala mi z něj kopřivka. Fňuk.

10. května 2014 v 18:47

za tu dobu co se líčím (cca 10 let) mi pod rukou prošlo celkem dost pudrů, většina teda drogérkových, ale už jsem zkoušela i pár dražších a zatím mi nejvíce vyhovuje Loreal Nude Magique BB Powder 5 v 1 :) psala jsem na něj i recenzi, tak abych se tady zbytečně nerozkecávala, můžeš se mrknout :)

11. května 2014 v 19:15

@Černá Moora Objednala :-)
Naházela jsem do košíku ještě nejaké blbosti, příští týden by to mělo dorazit- Retro pudr - must have :-)

11. května 2014 v 19:29

Catrice mám doma tvářenku a jsem celkem spokojená. U pudru nedám dopustit na miláčka z Body Shop All-in-one Face Base, teda on to není čistě jen pudr jak název napovídá :D

12. května 2014 v 10:39

@Černá Moora pouzivam sypky catrice s ktorym som viac menej spokojna, len mi zosvetluje tvar trochu viac ako by som si priala.. a kedze mam zlty podtom tak pri najblizsej navsteve dm sa vrham na rimmel :) mimo farby je unho vydrz a zmatnovanie ok?

Anonymní
20. května 2014 v 13:06

Dnes jsem tenhle blog objevila a musim zkonstatovat jedno : Parádní ! Konečně bloggerka se špetkou zdravý ironie. Přesně moje gusto. Díky díky díky !
Maran

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...