Je ideální muž mýtus?

27. června 2014

Nebo realita?



Tak přesně tuhle otázku si před časem položili u Guerlaina.
A došli k tomu, že mýtus.
Nicméně vůně ideálního muže může být realita.
A tak ji vytvořili.

Abych byla přesná, nejnovější přírůstek do parfémové stáje Guerlainu, L'Homme Ideal, zkomponoval konkrétně jeho dvorní parfumér (neboli  "nos") Thierry Wasser, který v této pozici v roce 2008 vystřídal Jean-Paul Guerlaina. 
A že Thierry má k tématu ideálního muže nepochybně hodně co říct :D (proti takovému otitulování by u něj imo vůbec nikdo neprotestoval).







Ale od muže za vůní zpátky k vůni samotné.

L'Homme Ideal byla toto pondělí oficiálně uvedena v Paříži. U nás bude dostupná od 1.9.2014 exkluzivně v Sephoře, od 21.9.2014 pak i v ostatních parfumerkách.

Pokud jde o článek, asi bych s ním měla počkat až do září, abyste se nenavnazovali až moc s předstihem, ale koneckonců, existují eshopy, že *mrk*mrk*. Navíc jsem ji zkoušela už minulý týden a nemůžu si to sobecky nechat několik dalších měsíců jen pro sebe. 
Kdo se v tuhle chvíli začíná bát, že z toho nakonec vyleze něco, co bude potřebovat, tak ho vůbec neuklidním a můžu jen konstatovat, že jeho obavy jsou důvodné :D A pokud by si racionálně říkal, že pánskou vůni přece určitě potřebovat nebude, tak marná snaha ... ono to s její pánskostí není vůbec tak jasné, jak by se z označení mohlo zdát. Ale o tom později, nejdříve tiskovka!







Uvedení nové pánské vůně se konalo minulý čvrtek v zajímavém prostoru baru Jazz Dock a úkol zněl jasně ... ověřit, jestli ideální muž je mýtus, nebo realita.












Za účelem zjištění toho, jak to s ideálností chlapů vypadá, bylo pozváno několik srovnávacích vzorků ... 








.... kteří byli následně podrobeni zcela brutálnímu testu ideálnosti, který spočíval v tom, že měli za úkol projít tímto Guerlaním ďábelským zařízením. U koho se nerozsvítilo a nezačalo po jeho projití pípat, tak byl následně shozen z mola do vody.








Koho jsem nachytala? Ale bylo by to pak takový napínavější, o tom asi netřeba polemizovat .)
Kdo nepípal, tak byl dostatečně navoněn L'Homme Ideal a dostal ještě jeden pokus (teď mě napadá, co by se stalo, kdyby to nefungovalo ani napodruhé ... že by se ke slovu přece jen dostal vodní ordál?).

Celkové skóre dopadlo takto:
Počet pípajících před navoněním: 0/6
Počet pípajících po navonění: 6/6

Čímž bylo vědecky dokázáno, že ideální muž neexistuje, ale dá se to naštěstí dodatečně poladit.





Mise tedy byla úšpěšná a pak už následovala volná zábava. 
Kdo chtěl, mohl se např. s ideálně vylepšenými muži vyfotit. Já nevyužila, ale kámoška mi to pak velice vyčítala, že prý David Kraus je kus a tu fotku by mi věčně záviděla (a pak ještě mumlala něco o jeho telefonním čísle). Fakt promiň, Jani, tak třeba příště.








A pokud jde o hvězdu celé akce, dopadlo to překvapivě.

V průběhu programu nás s ní každého navoněli ... a já pořád čekala, až začne chytat mnou očekávaný pánský podtón. Nestalo se ;) Rozvoněla se jako úžasné mandlové amaretto, občas střídané skořicí, a tak i zůstala, jen možná někde v pozadí poskakovalo a mávalo trochu dřeva. 

Amaretto mmch. nebylo vůbec od věci, jelikož dle materiálů je to první pánská vůně, do které u Guerlainu použili mandle. Ty v parfémech opravdu můžu, koneckonců můj jeden z nejoblíbenějších, L´Instant Magic, jsou skoro samé mandličky, takže za tuhle volbu můžu jen dát čtyři palce nahoru.

Kdo zná produkci Guerlainu, dá se říct, že voní také hodně ve stejném duchu jako Tonka Impériale.

Samozřejmě vám nemůžu zaručit, že takhle zaúčinkuje i na vás, ale až bude na pultech, tak těm, co si na popsaný typ vůně potrpí, rozhodně doporučuju vyzkoušet (na kůži, ne na papírek). Nicméně co jsem si pak četla některé recenze, mnoha těm, co už testovali, přijde jako unisex (a Tonka ;), takže se zdá, že to nebude jen můj dojem.

A kdyby na vás přece jen takhle nezapůsobila, vždycky ji můžete s úspěchem použít alespoň na zideálnění svého domácího chlapa. Akorát si dejte pozor, aby pak v krámě nepípal, ještě by vám ho chtěli zabavit. 







Co vy a ideální muž - existuje, nebo se přikláníte k mýtu?
 

10 comments

27. června 2014 v 12:44

Tleskám, poslední dobou se mi vkrádají myšlenky na rebélii :) koupit si nějaký pánský parfém, samozřejmě něco rozumného. Tohle by to mohlo být. Dojdu očuchat a třeba na Vánoce... :-D

27. června 2014 v 13:49

vypadá zajímavě, ale já asi zůstanu těch dámských :)

27. června 2014 v 14:53

Poslední dobou mám mnohem větší chuť na pánské parfémy, ty dámské jsou... no, nějak moc dámské nebo co. :D Takže... ho v září třeba někde vyzkouším. :D

27. června 2014 v 15:39

@Veronika - Cosmetic Jam podle mě dělení na pánský a dámský je spíš takový nezávazný doporučení než cokoli jiného ;) např. u exkluzivních kolekcí parfémů (nejen Guerlain, ale snad všech takových) ho nenajdeme ... prostě vůně má název a tím to končí, ať ji nosí kdo má chuť a komu se líbí - hlavně proto, že ty kvalitní složky se na každém mají tendenci rozložit trochu jinak, než je to u levné syntetiky .. ani chlap v něčem, co by se jinak dalo označit třeba za sladší, pak nepůsobí divně

je fakt, že některé ženy "pánské" vůně nosí - a pánské myslím jako fakt tradičně pánské tóny (mně se jich sice spousta líbí, ale jinak tomu neholduju, jsem typově na sladší), ale tohle nebyl ten případ, na mě se fakt rozložila vyloženě "dámsky" ;) ... každopádně vyzkoušej, až bude možnost, imo má/bude mít hodně velký úspěch

27. června 2014 v 15:56

za tento článok by si mala od Guerlain dostať podiely zo zisku z predaja tej vône! :D myslím, že L´Homme Ideal v pohode kúpim aj na slepáka, mandle vo vôňach milujem

27. června 2014 v 16:07

@Veronika - Cosmetic Jam
Tak já třeba už hodně dlouho uvažuju o Terre od Hermése, ač jsem svatosvatě přísahala, že je to pro mě jedna z nejlepších, možná úplně nejlepší pánská vůně :) Ale nebránila bych se jí, do letních veder ji vidím jako ideální partnerku. A jinak mám občas cukání něco pánského si pořídit, většinou teda z toho sladšího a orientálního koutku...
Na tohohle chlapáka se těším hodně, snad bude v době uvedení dostupný i ve Finsku :)
Verunka

27. června 2014 v 19:05

Abych nezapomněla, při nákupu Meteoritů mi prodavačka dala i dva vzorky vůní Guerlain, takže to, že je už mám doma, je částečně taky tvoje vina..:D
Mimochodem, neporadila bys mi nějakou lehčí (chápu, že u Guerlainu se budou hledat těžko) vůni na léto? Mám doma Parfum Initial a Parfum Initial L´eau, chtěla jsem očuchat pivoňkového Guerlaina, ale nikde jsem na něj nenarazila.

27. června 2014 v 21:04

@Alex :DD tak to se ti bude urcite libit, slepaka bych se nebala

27. června 2014 v 21:22

@Kristýna Doležalová za vsechno muzu ja :D
jinak tyhle dve si setri ;) u l ´ eau je rozhodnuto, ze konci, a SPI ho bude mozna nasledovat :/

Svezi - lehci jsou aqua allegorie, tak zkus, co pujde :) ja mam rada treba mandarinku bazalku, herba fresca je taky svezi, pamplelune taky, urcite se da vybrat

Anonymní
28. června 2014 v 14:24

@Dvě Verunky
ano, tato vůně je skvělá. Nustále se o ni s partnerem hádáme, kdo ji má u sebe, ptž já mu ji prostě nemůžu přenechat....

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...