Moje denní péče o pleť

13. června 2014


Samostatné recenze jsou fajn, ale čas od času neuškodí používané výrobky zarámovat do nějakého ucelenějšího obrazu. 

Nska vám tedy ukážu, jak momentálně ráno a večer pečuji o pleť (abych byla krásnější a krásnější, až budu nejkrásnější na celém světe, ofkóz). Některé jednotlivé recenze budou následovat, jak tak na to koukám, neudělala jsem totiž ještě ani jednu, což je škandál ;)






Nastoupená bojová jednotka na skupinovém fotu.






Ráno jako první přejedu pleť buď micelárkou nebo pleťovou vodou

Většinou ale volím druhou variantu, odličovat přece jen není co, tak proč plácat těžší čisticí kalibr ve formě Biodermy. Jako pleťovou vodu jsem původně měla jen citron - grep od Nobilis, ovšem pak jsem si, já naivka, na veletrhu koupila rovnou velké balení (neptejte se) micky od Ryoru  ... abych záhy zjistila, že vůbec nemickuje. S ní si prostě o odlíčení očí můžu nechat jen zdát (nebo si je vydřít). No a než bych kapitulovala a vyhodila ji, tak ji používám alespoň jako tu pleťovku na střídačku s Nobilisem, ačkoli takové využití jsem pro ni původně nezamýšlela (a decánko mě tohle nucené řešení prudí, jelikož její složení se mi moc nelíbí).







Následuje sérum Advanced Night Repair od Estée Lauder
Ve kterém bych se nejradší koupala :D A asi to i dělám, protože mi už zbývá jen cca čtvrtina lahvičky, fňuk (což by nejspíš neměla, neb co jsem četla, tak takové balení ostatním vydrží měsíce ... já takhle 50 ml zlikvidovala za necelé dva, a jsem si celkem jistá, že dva těmi měsíci nemysleli). 
Každopádně, jeho efekt na pleť je parádní, hydratuje, vyhlazuje, projasňuje, hojí ... a ani náznakem neucpává póry, čehož jsem se fakt DOST obávala. Teď se obávám leda tak toho, že mi dojde a já pak budu muset svést těžký boj s lakomou vnitřní Moorou, která má výhrady vůči tomu, abych za něj dala běžnou cenu, tedy cca 3k (aktuální jsem kupovala na Estée Lauder výprodeji za krásných 700,- ... a jestli to někoho napadlo, tak jo, samozřejmě si nadávám, že jsem byla malověrná a nevzala dvě nebo tři, o tom vůbec žádná). A aby sérových dilemat nebylo málo, tohle je původní verze, teď už seženu jen novou s inovovaným složením ... a co když už nebude fungovat stejně? :D







Druhý aktuální miláček - Levandulový krém od Nobilis Tilia.
Kupovala jsem taky na na veletrhu, ale u něj jsem, narozdíl od Ryoru, kosmeticky zaskórovala. Tomuhle říkám nákup za plnej počet bodů. V kombinaci se sérem fungují naprosto parádně a hydratace i hojení jsou díky němu o další level výš. Výsledkem je nejlepší pleť, jakou jsem za delší dobu měla.
Dle popisu je určen i na tu problematickou, tkž jsem měla trochu pochyby, aby nezmatňoval, nevysušoval atp., ale vůbec. Naopak pleť krásně zvlhčuje a vyhlazuje (já obecně u krémů od Nobilisu nechápu, že tak viditělně vyhladí a přitom neobsahují silikony ... to samé jsem zaznamenala u Elizabeth a vzorku Nobely).
Jako bonus - nádherně levandulově voní.






Pleťové tonikum Dr. Hauschka
Původně jsem chtěla používat doporučeným způsobem, tedy večer a bez krému, ale zjistila jsem, že na to nejsem dost odvážná. Zkusila jsem dvakrát a pleť byla ráno docela vysušená ... časem by se to možná upravilo, ale dehydratační vrásky odmítám riskovat. 

Našla jsem mu ovšem jiné využití - coby fixační sprej přes make-up - a funguje fakt skvěle. Rozprašovač rozprašuje jen jemnou mlhu, tkž líčení nijak nerozmaže, ale naopak krásně usadí a ještě dodá pleti jemný přirozený jas (aka healthy glow), je to vlastně takový skoro tekutý rozjasňovač, což mě hodně překvapilo.
Bonus - voní po růžích.






Pokud jde o večerní péči, používám skoro to samé:
1) na odlíčení samozřejmě funkční micka (momentálně klasika Sensibio)
2) když uznám za vhodné, následuje peeling
3)  na zklidnění pleť bonusově stříknu buď termání nebo růžovou vodou (u termální vidím, že hojí, růžová zase božsky voní), nebo oběma ;)
4a) kouzelné sérum a levandule
4b) pod oči krém s maliníkovým olejem od Kivvi - kupovala jsem na základě vzorku z Ladyboxu a bohužel mi zatím připadá, že jsem si snad koupila něco úplně jiného :/ vůbec nefunguje tak pěkně a hydratačně, naopak je spíš dost mastný, takže ho jen občas (když si vzpomenu, kolik jsem za něj vyhodila) použiju jako výživnější pod oči ... i z toho důvodu, že mám pocit, že mi ucpává póry a to pod očima nehrozí ... jako nevím, ještě to spolu zkusíme, ale očekávané nadšení se nějak nekoná.








A co vy, jaká je vaše momentální péče o pleť? Používáte toho více, nebo méně?




22 comments

13. června 2014 v 8:43

Já toho každopádně používám čím dál tím míň, asi jsem čím dál tím víc línější a jednou budu plakat. Bez čeho se určo neobejdu, je ale micina, krém a nějaká ta voda ve speji. Tu Haushkovou mám prostě nejradši, o tom žádná. Ten její jemný lesk po aplikaci mám moc ráda (a když přimhouřim oči a opatlám zrcadlo, tak vypadám po té voňavé spršce i trochu mladší...) :)

Anonymní
13. června 2014 v 10:40

Za mě teda mnohem míň a mažu aktuálně oleji. Ráno jsem extrémně líná, takže pouze intenzivní oplach vodou na rozlepení očisek a na vlhkou pleť pár kapek oleje. Večer nejdřív rozmočím líčení ve sprše a pak sundám odličovacím olejem od Saloos, dočistím modrou pleťovou vodou od Mixy a pak opět olej, tentokrát pleťový. S micelárkama nekamarádím, mám po nich ulepený pocit a to mi vadí.

13. června 2014 v 12:18

Méně, ale máme toho dost společného - micelární vodu Bioderma a termální vodu Avéne. Já používám ještě čisticí pěnu Hydrabio od Biodermy a na den i na noc obličejový a oční krém od Institut esthederm, občas hydratační sérum Hydrabio a na suchá místa krém Atoderm. Toť momentálně vše :).

13. června 2014 v 13:54

Já ráno umyju gelem, růžová voda a máznu krémem od Kneippa (pořád je boží), večer dle nálady, většinou micelárka + olej na oči, pak zase gel a buď lékárenské míchané masti od kožní nebo růžová voda a Balm Balm all over balm.

13. června 2014 v 13:56

@Veronika - Cosmetic Jam
poznámka: nejraději bych večer používala na odlíčení a čištění jen odličovací balzám Balm Balm, ale dala jsem si závazek nejprve spotřebovat všechno načaté :-/ přitom balzám sám by pak ty micelárky a gely krásně zastoupil.

13. června 2014 v 15:03

používám plus mínus to samé, nejdřív odlíčím oči odličovačem, zbytek obličeje micelárkou - obojí od Mixy, poté buďto mycí gel La Roche Possay nebo peeling (teď Bourjois), noční krém Visionnaire (on tedy není asi noční, ale já ho na noc používám) a úúúžasný oční krém od Vichy. ráno micelárka od Mixy, denní krém LRP Effaclar Duo + a oční krém Vichy. sem tam nějakou tu pleťovou masku :)

13. června 2014 v 15:40

Hned na té hromadné fotce jsem se podivila, co tam dělá ten Ryor!! :D Citron s grepem od Nobilis mám teď taky, ale Hádkova levandule je lepší, příjemnější :P

Já to docela střídám, jsem ve fázi hledání ideálního odličovadla, čistidla a mazadla.

13. června 2014 v 16:27

Méně :-) Micelárka, japonské lotion, sérum s Céčkem a krém. Plus obden peeling. A pleť jsem nikdy neměla lepší :-)

14. června 2014 v 10:42

Mě si zaujala Balena vodou ve spreji, nějak jsem si ji nevšimla, určitě si pro ní zajdu. Mě oční Kivvi strašně ze vzorku vyhovoval a přemýšlím o koupi.

14. června 2014 v 14:10

Já bych se nedivila, kdyby ti Kivvi ucpávalo póry, protože má na druhém místě ve složení po vodě kokosový olej. :(

14. června 2014 v 15:09

Ahoj Mooro, můžu se zeptat, jak ti vyhovuje pleťová voda od Nobilis Tilia? Slintám po ní už dlouho, tak by se mi hodil mooří approval.:) A přijde ti levandulový krém (taktéž od nich) lepší než Elizabeth?
Jinak já mám pocit, že toho na sebe plácám čím dál víc, asi holt stárnu.:) Květovou vodu Purity Visions mám taky, je fajn, jen mi teda děsně smrdí, naštěstí na ní hned dávám hyaluronové sérum NT a to ten puch trochu utlumí. Holt růže mi moc pod čumák nejdou.

P.S. Nedávno jsem viděla na Praze 6 venčit skoro černovlasou slečnu westíka, přiznej se, žes to byla ty?:)

14. června 2014 v 16:32

Naprosto souhlasím s tím, že Nobilis má skvělé krémy, Cheré i Elizabeth jsem měla několikrát a jsou skvělé, doma jsme prozkoušely ty jejich krémy snad už všechny a ani jeden nebyl šlápnutí vedle. No a pak až na tu termální vodu se nějak neshodneme.

14. června 2014 v 22:38

@Jana Wertheim Balea je fajn, víc je o ní psáno v lush&dm novinky článku

14. června 2014 v 22:39

@Brunwen no to mě nasralo .... inzerujou olej z kiwi, i se podle toho jmenujou, a pak kokosák:/

14. června 2014 v 22:44

@Marcela Š. jj, je příjemná:) toho bělení jsem si teda nevšimla, ale jinak nemám námitky ;) zkoušela jsem od něj i ty další, ale vźdycky jsem se vrátila zpátky ke grepu
Jinak já růže taky nějak nemusím, ale tady dělám výjimku;)

Hm, možná? Ne si dělám srandu, to určitě ne, byla to nějaká paralelní westická můra;)))

14. června 2014 v 22:44

@Meduňka-B no vid, ja si rikala, ze to je az divny, jak jsou skvely a ze se mi to snad zda ;)

15. června 2014 v 7:37

Koukám, že toho na sebe dáváš docela dost. Óoo, jak ti závidím :). Já jsem omezená na minimum, protože to mi nejvíc svědčí a čím víc toho použiju, tím víc moje pleť trpí. Bych o tom mohla psát romány. Ale pořád se uklidňuju tím, že alespoň ušetřím. Zase ale co pošetřím na péči, vrazím do dekorativky, takže je to vlastně úplně zbytečný to nějak komentovat.

17. června 2014 v 12:49

ANR miluju, patlám ráno i večer, 3 šťouchy z kapátka stačí. Včera ráno jsem dodělala třicítku, kterou jsem otevřela po vánocích (máš to místo panáka, že ti to tak ubývá? :-)). Teď zas prostřídám Gènifiquem. Pro nás stařinky je sérum nutnost. Pro 30- asi zbytečný. Když už, tak bych spíš doporučila investici do očního krému. Mmch, ANR oční je super.

19. června 2014 v 12:35

Ještě tak před rokem bych tady pěla ódu na Lush, jenže pak jsem si nějak uvědomila, že ty parabeny všude asi nebudou nejlepší (njn, čerstvá handmade kosmetika nerovná se bio kosmetika), nasejřila jsem se, vše jsem vyhodila a od té doby používám Laveru - a bylo to nejlepší (kosmetické) rozhodnutí mého života. Nejenže je to bio, takže na sebe nepatlám žádné srač.y, ale pleť mám po ní jak mimčo. Takže ráno používám kombo čistící voda gingo&hrozen + matující krém měsíček&zázvor a večer čistící mléko + pleťovou vodu sléz&mandle, když je potřeba, zaúřaduju s pleťovým peelingem gingo&jojoba a krémuju hydratačním krémem aloe vera&rakytník. Když se moje pleť tváří, že by snad chtěla ozdobu ve formě pupínku, je prima ještě čistící gel gingo&hrozen (dočišťuju ráno či večer před použitím krému). Naopak krém na oči s divokou růží mi nějak nesedl, oči jsem pak měla jako angorák, což asi není žádaný efekt (doufám) :-D.

Anonymní
27. září 2014 v 20:20

Hezke shrnuti, nu asi jsem vetsi maniak (*provinily smajlik* :D)
Rano pletova voda - momentalne balea na suchou plet nebo clarins chamomille), pote biofaze - mam na ne vice casu rano nez vecer :D (dve zakladni sera a mesickove na hojeni jizvicek nebo santalove)

vecer odlicuji budto odlicovacim olejem saloos tea tree nebo odlicovaci penou missha, pote tonikum a co druhy nebo co treti den clarins exfoliacni tonikum (koupila jsem na popud doporuceni od caroline hirons kterou normalne nemusim, ale...) a musim rici, ze je super, konzistenci mi pripomina enzymaticky peeling od ceske dermo kosmetiky syn care!
a potom prestriknu avene sprejem a dam arganovy olej nebo krem morske rasy od ryoru. Obcas pouzivam jeste missha serum se snecim vytazkem a zlatem. ale s tim si davam pauzu kvuli biofazim, jinak velmi doporucuji az ti dojde este lauder, uzasne zmensuje pory a hydratuje a dokonce jsem si vsimla, ze se po nem dela mene cernych tecek...(asi to cistici zlato)

K tomu jednou tydne jilovou masku (diky tobe jsem vychytala i zpusob pripravy takze diky) a jednou hydratacni :)))

mej se krasne a bud krasna

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...