Nečekané dvojče Chubbiny od Clinique - a za kilko

15. srpna 2014

Tentokrát bude samotná recenze, pokud jde o meritum věci, v podstatě dost krátká, takže se vykecám alespoň v úvodu.

Jak víte (nebo nevíte, ale bez týhle informace nska neodejdete), jsem upřímnej fanda originálních Chubbin od Clinique - ani ne tak kvůli konzistenci, která se jistě dá udělat ještě trochu líp (víc hydratační), ale kvůli barvám, který se povedly a sluší mi jich hned několik - což není vůbec běžný, jelikož většinou mám pocit, že mi na rtech nesluší skoro nic. Nebo sluší/nesluší ani nechci zkoušet, jelikož se to už od pohledu neslučuje s mou životní filosofií o tom, jak má make-up vypadat (zdravím veškerý nude odstíny čehokoli, který odjakživa považuju za ten nejčernější humor v oblasti dekorativky).
Takže si Clinique kupuju furt dokola, a dokola, a dokola ... a mezitím občas a jen zcela náhodně prubnu něco jinýho, jakože jestli přece jen o něco nepřicházím. Třeba Astorku, protože byla v akci a všichni je chválili - jako říkám vám, odstínů ranec, ale vybrat alespoň jeden trochu akceptovatelnej, to byl čelindž. Jak dopadl, bude zase příště.

Nedávno jsem takhle narazila na nově umístěnej stojan Catrice, kde zrovna v úrovni očí byly tyhle pastelky aka Pure Shine Colour Lip Balm.
Odstínů asi pět, tester žádnej.
Hm. 
Hmm.
Co už, vezmu jeden na slepáka, přinejhorším zařadím k dalším nepoužívanejm kopiím.
Tak třeba tenhle, to má úplně stejně barevnej obal jako můj oblíbenej Clinique.

Ukázalo se, že nejenom obal.












Odstín Catrice 040 My Cherry Berry je totiž v podstatě úplně stejnej (stejně krásnej) jako Clinique 07 Super Strawberry, s nímž jsou rty dostatečně zvýrazněné, ale přitom vypadají stále přirozeně a není úplně zřejmé, jestli je člověk nějak vylepšil nebo ne. Miluju.


V podstatě zahrnuje dvě drobné odlišnosti:

1) Na fotce to asi není skoro patrné, nicméně Clinique je kapánek víc do červena. 
Ale jestli si všimnete na rtech? Nebudu kecat, spíš ne.

2) Catrice má víc balzámovitou konzistenci a je o trochu víc lesklý.
Na fotce opět není vidět, na rtech imo zaznamenáte. Pozitivum je, že víc hydratuje, negativem je, že se mi osobně asi víc líbí méně lesklá varianta ;)

Každopádně, primárně jde o barvu a tu trefili 98%. Aneb s dalším balením Clinique spěchat asi hned tak nebudu.





Co vy a pastelky - kterou máte nejradši?



49 comments

Anonymní
15. srpna 2014 v 8:42

Mám dva Catrice, červenější Cherry-ty a jeden, který už zkončil, Rusty in Peace. A miluju je, jejich vůni, konzistenci a praktičnost. Takže ještě asi přikoupím tvůj odstín. Pak jsem ještě vyhrála pastelku od Clarins a ta je srovnatelná, ale obsahuje trochu třpytky, což mi nevyhovuje a taky mi nevyhovuje její cena.
Markéta

15. srpna 2014 v 9:54

Já teď používám od Astoru ty máslíčka a jsou suprový. Mám jen 2 barvy protože se bojím že víc nevyužiju

15. srpna 2014 v 9:55

Hmm hmm... klasickou čubinu bych si nekoupila, protože jsem na to moc lakomá a jak si poznamenala, od Astoru jsou ty odstíny tězce na facku. Takže Catrice bude asi ta správná cesta, díky za info :)

15. srpna 2014 v 9:59

Já mám ráda "pastelky" do Astoru. Ale Catrice taky vypadá skvěle!

15. srpna 2014 v 10:29

Hmm, že bych si koupila první chubbík :D.

15. srpna 2014 v 11:27

Nude barvy mi také nic neříkají a na rty mám mnohem radši něco výraznějšího. Po Catrice se rozhodně porozhlédnu, barva je to totiž naprosto nádherná :)

15. srpna 2014 v 12:32

Rada by som to videla aj na perách :) Asi sa v DMku trošku poobzerám ;)
Astor mám silno rada, ale pre mňa využiteľné sú len 2 odtiene /ktoré kupujem do nemoty/...

15. srpna 2014 v 12:38

No po té katastrofě s astorkou (lezi mi v šuplíku, nadšení se nekonalo) se podobným experimentům nějak vyhýbám, ale teda tohle me zase nahlodalo, to ti povím:D
@lucifrid nejdes kolem drogerie;D?

15. srpna 2014 v 13:13

@zmrzlaivlete jj, třpytky taky u produktu tohohle typu nevyhledávám

15. srpna 2014 v 13:14

@Sickie souhlas, odstíny Astoru jsou naprosto příšerný

15. srpna 2014 v 13:15

@Klára Daňková to máš štěstí, že ti barevně seděj, mně právě Astor vůbec

15. srpna 2014 v 13:15

@Lucifrid za pokus to stojí, cena velice user friendly:D

15. srpna 2014 v 14:19

mna pastelky vo vseobecnosti prilis nevzrusuju, ale z toho mala, co som mala, mi celkom vyhovovala ta od Astor. Ale aj tak som si uz dalsiu nekupila :)
Lipstick forever!

15. srpna 2014 v 14:22

Já jsem měla jen jeden od Clinique, a ten už jsem vypotřebovala.. Od jiných značek jsem zatím nezkoušela, ale docela mě láká Revlon. Tenhle od Catrice bych taky klidně vyzkoušela, ale nikde v blízkosti nemám Rossmann, který by Catrice měl :/

15. srpna 2014 v 14:39

Mela jsem origo a konzistence na prd. Ted mam Essence za 55 kc :D konzistence jeste horsi, ale odstin supr. Chtela jsem ten Astor - ale odstiny nepouzitelne. Asi zkusim i tady tohle tvoje, protoze bych prave chtela tu hydrataci, coz Chubby u me vubec nemela. Tak jestli Catrice ji ma aspon trochu, mohlo by to projit.

15. srpna 2014 v 14:59

Mám 1 od Catrice, Nyc, od Astoru a všetky 3 mám veľmi rada a plánuje dokúpiť ďalšie odtiene :)

15. srpna 2014 v 16:01

tenhle odstín vypadá pěkně, ale mě vyhovujou i dvě barvy od astoru :)

Anonymní
15. srpna 2014 v 16:30

Za mě jsou super ty z vlastní řady od Sephory, nikde jsem o nich nic nečetla ale za mě nadšení.

15. srpna 2014 v 16:50

Moora, ty jsi jak Columbus. Objevila si Ameriku ale až po Vikinzích :D Překvapilo mě, že ti utekly, protože na trhu jsou už rok a ze začátku jsem je viděla na několika blozích. Mám 2 a chystám se na další odstíny, protože mě hodně baví. Navíc za tu cenu :) Jen se mi z nich sloupl nápis, ale tahám je fakt všude (hlavně My Cherry Berry). A překvapivě mě nedávno v drogérce zaujala jedna vínová pastelka od Miss Sporty, ale bojím se, že bude na houby...

15. srpna 2014 v 17:08

Já mám pastelky od Astoru, asi pět nebo šest, a mám i Catrice - taktéž povícero:-). A ty Catrice jsou fakt dobré:-)

Anonymní
15. srpna 2014 v 17:09

Já mám chubby z Ladyboxu Lashplash a jsem hodně zklamaná.Ladybox jsem si tehdy objednala kvůli pastelce.Strašně vysušuje rty.

15. srpna 2014 v 18:02

To musím mít :) Originál od Clinique jsem nikdy nezkoušela, tak jsem ráda, že existuje levnější alternativa. U těch Astorek máš pravdu, taky jsem dlouho vybírala odstín. Když už se mi nějaký líbil, většinou v něm byly výrazné třpytky. Nakonec jsem sáhla po takové růžové, která byla bez třpytek. Ale na rtech je vidět docela dost, takže budu uvažovat nad nenápadnějším odstínem, až bude nějaká sleva :)

15. srpna 2014 v 19:37

@Mademoiselle M jj, vim, ze to neni novinka, ani to tam nikde prece nepisu;) - ale jak jsem nemela nikde rossmanna po ruce, tak jsem to nak nelamala pres koleno a neobrazela kvuli tomu vsechny kraje cesky republiky:D nemusi se snad psat jen o kosmetice, co byla uvedena v poslednim ctvrtroce ne? :D

15. srpna 2014 v 19:37

@Anonymní ten mam taky a souhlasim, barva desna a jeste je jak voskovka ..

15. srpna 2014 v 21:00

já mám ty od Astoru a ty mi sedí perfektně :) že bych ale zkusila i Catrice? :)

Anonymní
15. srpna 2014 v 21:14

Ahoj, kde kupuješ Clinique? :)
Ne že bych netušila kam na ně, zajímá mě, kde přesně kupuješ ty :)
#stalker :D ;)

15. srpna 2014 v 21:29

@Anonymní:DD dve posledni jsem koupila na Cernaku v Sephore
Ale tuhle jsem koukala, ze je maj i na parfums a levnejc, tak priste asi tam;)

Anonymní
15. srpna 2014 v 21:34

Dík.
Proč nemají dekorativku od Clinique v lékárnách.
Mám milion Flexipasů a prášků na hubnutí už mám plnej kredenc. Damn.

15. srpna 2014 v 22:06

Jůůů. Nad Chubbynou už jsem nějakou dobu přemýšlela, ale pořád se mi trochu nezdála ta cena. Po Catrice teda mrknu zcela určitě...:)

Vypadá moc dobře a je to takový barvička kterou mám ráda :D Ráda bych tě pozvala k nám na blog kde právě probíhá GIVEAWAY . http://klarissaaddell.blogspot.cz/

16. srpna 2014 v 13:57

nic takového nemám, ale uvidím, třeba to taky prubnu:)) vypadá dobře

Anonymní
16. srpna 2014 v 14:55

Ja z uplne stejneho duvodu ted poridila odstin 070 misto meho dochazejiciho chubby sticku odst. 11. Rano balicek dorazil ke mne a musim rict, ze barva Catrice je na ruce malinko tmavsi, na rtech rozdil neni skoro zadny. Ale co zatim testuju, tak Catrice se rychleji smazne (mam nanesene na kazde pulce rtu jednu pastelku :) ) I kdyz se ke Clinique nejspis vratim, tak za 55,- to byl dobry kup :)
P.S.: A Astor mi teda taky nevyhovuji ani barvami, ani konzistenci.

16. srpna 2014 v 20:48

já mám jednu Catrice, ale odstín mi moc nesedí. oproti Clinique má imo lepší konzistenci, ale ten lesk mi vadí. čubinu mám taky a naprosto ji miluju, ale už mi dochází a schválně jsem šla omrknout drogérku, jestli nenajdu podobný odstín, ale bohužel :( mám Mega Melon a je to asi nejhezčí barva, co mám... tak budu hledat dál...

17. srpna 2014 v 0:33

@Černá Moora
No to ne, ale prostě mi to přišlo trochu zvláštní, protože jsem myslela, že ti nic z obchodů neuteče :D (Nevím, asi jsem zmlsaná, že každá blogerka píše o novinkách. Nebylo to myšleno zle :)

17. srpna 2014 v 10:49

@Černá Moora Omrkla som, vyzerajú fakt dobre všetky - a všetky pomerne decentné na perách, to ma prekvapilo /príjemne/... Asi fakt aspoň v tom DMku pri Catrice posnorím...

17. srpna 2014 v 12:08

@Mademoiselle M noo, uprimne receno, ze bych novinky z drogerky mela nejak zmakly, to zas asi ne ... hlavne pokud jsou teda na rty;) .. i kdyz asi i jiny, ja to nejak cilene nesleduju, resp. sleduju jen urcity znacky, koneckoncu i v parfumerkach, tam si taky neodskrtavam veskerej sortiment, videla/nevidela ;) (a urcite si vsechno nebezim hned koupit, bych se v kosmetice asi utopila;) no a o tehlech jsem sice zrovna vedela, ale koupila taky, az kdyz jsem mela naladu a zrovna si jich vsimla .. )
Jinak jasne, novinky jsou jedna cast, o ktery by blogerky mely psat, na druhou stranu, nektery produkty jsou na trhu uz roky nebo dokonce desetileti a urcite si nemyslim, ze by mely bejt kvuli tomu opomiijeny - pro nekoho vzdycky budou novinka, at uz kvuli tomu, ze k nim dospeje vekove, stylove nebo jinak ... Treba brzo bude recenze na Lauderovsky ANR, ktery je na trhu 25 let - a urcite si nemyslim, ze to nebude nikoho ze ctenaru zajimat, protoze je to "prece stary" a mohli si o tom NEKDE precist uz v predchozich dvaceti peti letech ... toztak ;)

17. srpna 2014 v 12:10

@Natálka - Little Gem nekdy se nenajde no, treba chunky cherry sintaky nedelam moc iluze, ze sezenu jinde levnejsi dupe ... ;)

17. srpna 2014 v 12:41

Když si největší fanynka Chubbin najde oblíbence i u Catrice, tak se asi s konečnou platností bez originálu obejdu :-) Já jednu tuhle Catrice mám, kupovala jsem ji jako novinku, ale teď při vybalování jsem ji našla nenačatou, takže mě asi zase až tak nezaujala... Ale docela bych dokoupila tenhle tvůj odstín, já bych se jinak bála, že bude moc tmavý, ale tahle z fotky to vypadá jako slušivá barva.

18. srpna 2014 v 1:13

V mojom rebríčku chubbiniek je Catrice asi na prvom mieste. Mám sícel len jeden odtieň, ale fakt ju mám rada :) Ešte radšej mám jednu od Manhattanu, ale bola to limitka,takže už nemôžem dokúpiť. Astorka by bola na treťom mieste, vyhovujú mi tie zaujímavé odtiene (som typ, ktorý si na perách môže veľa dovoliť), len mi po roku asi trošička stuhla jedna farba.

18. srpna 2014 v 6:03

Chmmm, Clinique je pro mou peněženku moc drahý, ale na tu Catrice se podívám, chci konečně nějako chubbinku zkusit, ale když jsem v obchodě, nevím, jaký odstín mám zvolit :-D bára.kára blog

26. srpna 2014 v 10:54

Mně naopak vadí nenápadné odstíny a využívám u pastelek efektu, kdy můžu mít výraznou barvu, ale je sheer a nezáří do dálky. Proto se mi odstíny Astoru líbí, ale nesnesu jejich smrad:( Chubby sticků od Clinique mám 12, včetně teda nějakých těch miniaturek a 3 odstíny Intense a moc je nepoužívám (ty intense jo), nejsou na mě skoro vidět. Takže se obávám, že i Catrice by dopadla stejně. Za sebe doporučuju pastelky od Revlonu, ty matné jsou jak rtěnky a klasika v některých odstínech taky není úplně nude:-) Ale asi záleží i na barvě rtů, moje jsou cca jako pastelka z recenze i bez namalování.

7. října 2014 v 8:27

Takže od včera mám a MILUJEM!!! Dnes utekám ešte pre ten hnedo-hnedý odtieň, snáď nájdem nejaký použiteľný kúsok...
saveonbeauty

7. října 2014 v 8:39

Eventuálne by si mohla skúsiť toto, odtieň je veľmi podobný, akurát väčšia pigmentácia a matný finiš...

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...