"To potřebujete" Týden - Lak a tanec u tyče

24. září 2014

 Do třetice všeho červeného - Lak Sephora 5 Day Shine v odstínu Pole Dance.

Pravidelní čtenáři vědí - vztah já x laky je záležitost na návštěvu u kosmetického psychologa. Nelakuju se skoro vůbec, jelikož mi nic nedrží. Resp. nedrží tak, jak bych si představovala. Tři dny není dost a mě prostě neuvěřitelně otravuje každý čtvrtý den v oblaku acetonového smradu věnovat několik desítek minut odlakovávání a přelakovávání, a za tři dny znova a tak pořád dokola. Navždy. A jinak to nejde, jelikož mě zároveň neuvěřitelně ramí, když mám byť jen jedinej nehet trochu odlouplej - což po zmiňovanejch třech dnech mám, ať se snažím, jak chci. A ve výsledku je pro mě poměr čas/užitek celýho procesu lakování holt velice nízkej. Abych byla ochotná tuhle proceduru pravidelně podstupovat, musel by lak držet 14 dní. Bo tak nějak.
Částečnej mezník bylo objevení Seche Vite, který úspěšně eliminovalo jeden značně otravnej faktor lakování - tvrdnutí laku. Jelikož když se poté, co lak schne několik hodin, stejně člověk ráno probudí s otiskem peřiny na většině nehtů, je to frustrace hodná ostříhání oblíbeného kosmetického štětce dohola a vyražení do světa pouze s jedním nalíčeným okem. A protože ani Seche mi výdrž neprodloužil, na frekvenci se nic nezměnilo - sice mám od jeho vlády z výsledku vždy dobrý pocit, což je samozřejmě pokrok, ale lakování mě jinak nebaví pořád stejně.

Takže ... 
... logicky ...
... si laky vůbec nekupuju. 

Ani tuhle Sephoru bych si nekoupila.

Nicméně vesmír se rozhodl mi naznačit, že je čas odmítavý postoj přehodnotit, a tak mi ji předhodil coby dárek k nákupu v Sephoře ve Dnech Marianne. "Děkujeme za nákup a tady si můžete ještě vybrat nějaký lak". Reflex byl poděkovat a odmítnout, ale jeho barva mě hned zaujala, klasická nejklasičtější červená  přesně dle mého gusta - a navíc malé balení. Co už.

Na rovinu říkám, že jsem od něj nečekala absolutně žádný zázrak.
Zaprvé když mi nedrží OPI a Seche, tak co by asi mohla předvést nějaká Sephora.
Zadruhé Seche momentálně nemám, jelikož opět neodolal a v půlce balení smyslně zatuhl, takže tím spíš.

No nic. Nudila jsem se. Nalakovala jeden nehet. Wau, ono to plně kryje v jedné vrstvě! No tak jo, dám mu šanci. A aby top coatům bylo učiněno zadost, použila jsem něco od She (což si mimochodem vůbec nepamatuju, kde jsem doma vzala, ale vypadá nově).

No a lak držel. 
Druhej den, třetí, čtvrtej, pátej, šestej, sedmej.

Kontrolní otázka: Kdy naposled mi lak držel týden?
Odpověď: Nikdy.

Po týdnu, aniž bych ho jakkoli šetřila, jsem uznala, že bych mohla přelakovat, jelikož se začaly šoupat špičky.

No prostě ... překvapení roku.
Jako jasně, 14 dní to není, ale i týden je úspěch a důvod, proč mi lakování přijde hned coby o dost přijatelnější kratochvíle.


Proč ho potřebujete:
Plně kryje v jedné vrstvě (v jedné vrstvě mi nekrylo z klasických laků nikdy nic, jako nepočítám pískáče apod., ale z klasiky ani OPI).
Drží fantasticky.
Bleskově schne.
Má nebývale tlustý krátký kartáček, díky němuž se nehet snadno nalakuje jediným tahem a bez přesahů na kůži.
Malé balení, tedy šance na spotřebování.








Kompletně jsem použila toto, nicméně ani jeden z coatů za výdrž nemůže, zkusila jsem už dřív a zázrak se nekonal.





A podělení se o drzost Secháka. Přesně takhle nechutně vláknitě se začíná v půlce táhnout.







Aneb laky si nekupuju, ale u Sephory jsem příště rozhodnutá udělat výjimku.


Co vy a lakování? Máte tipy na nějaké další vychytávky?



27 comments

24. září 2014 v 9:37

Ach jo, už potřebuju tu rtěnku a teď i lak:D

24. září 2014 v 10:13

tak kdybych taky dostala na výběr tak rozhodně sáhnu po téhle barvě...já dostala Curacao, tak nějak nevím co s ním teď na podzim budu dělat :-/

Anonymní
24. září 2014 v 10:14

Mooro, proč mi to děláš???? Už třetí věc co potřebuju, doufám, že mají i nějaký megatemně červený.
Markéta

24. září 2014 v 10:18

Farba je to krásna, ale tentokrát si ma nenalákala. Mne totiž nevadí lakovať si nechty aj každý druhý deň a je jedno, či sa lak šúpe alebo nie. :D

24. září 2014 v 11:58

Já jsem si přesně při téhle akci vybrala fialový lak a mám pocit, že je snad z jiné dimenze než ten tvůj. Štěteček mě neskutečně rozčiluje, protože se odmítá nějak rozumně roztáhnout po nehtu a člověk jeden nehet tahá na 4x. Ke všemu lak jakoby flekatí, takže fakt bomba že každý tah je vidět a všude je různá vrstva. V první vrstvě nekryje ani omylem, v druhé už jo ale ještě víc je vidět ta flekatost a nerovnoměrné nanesení laku. S jakýmkoliv jiným lakem jsem takový problém neměla. Ani když to byl Essence za 30kč. No a výdrž? Tak tři dny, na víc fakt můžu zapomenout.

24. září 2014 v 12:36

"Smyslně zatuhl" :-D Mně v Sephoře lak hodili do taštičky jakýsi hnusně bronzovo zlatý, tak jsem se zeptala, jestli by nebyla na výběr jiná barva - no byla, ale samé hnusné a divné. Jeden byl jaksi separovaný na dvě půlky, jakousi šedavou + růžovou, tak jsem zkusila ten. No po protřepání tmavší šedá (ale takový hnusný odstín šedé), vůbec se mi nelíbí. A taky lakuju spíš jen příležitostně. Sice bych měla nehty nalakované nejradši pořád, protože se mi to líbí, ale taky mi nic nedrží = opruz. Tak třeba tu Sephoru ještě prubnu, tanec u tyče vypadá dobře.

24. září 2014 v 12:51

Ehm, no ja neviem... Ja teda nechty lakujem furt. Ako podlak aj nadlak používam ten najobyčajnejší Peeling and Brittleness Solver od Avonu, dávam 2 vrstvy farebného /čiže dokopy 4/, nečakám, kým jednotlivé vrstvy zaschnú, ale lakujem nové kolo hneď, ako dokončím obe ruky a nechty mi ten týždeň vydržia takmer dokonalé. Podotýkam, že dom nesedím s vyloženými nohami :).
Okrem toho mi nechty nebublinkujú a zaschnú takmer okamžite, takže otlačenie do periny nehrozí.
Dlho-predlho som to ale robievala naopak - čiže nechávala vrstvy preschnúť - a celé zle, lak zasychal hodiny...
Farba inak vyzerá moc dobre :).

24. září 2014 v 13:52

inak, btw, odporucam nadlak od Mavaly (z fannka) - Mavadry, suche nechty su za chvilku a hocijaky lak drzi tyzden :) ano, aj tie absolutne shity z hm :D (mozno okrem essence, to som neskusala, ale ked som essence lak pouzila bez nadlaku vydrzal "AZ" hodinu, kym sa zacal lupat :D :D )

24. září 2014 v 16:39

Ztotožňuju se s tebou v přístupu k lakování, nenapsala bych to líp! Přesně proto si nehty nelakuju (i když laky mám a ne málo) ale přitom se mi výrazně nalakovaný nehty tak líběj! j... Po přečtení článku mě hned napadlo, že já blbka jsem si vybrala žlutej, protože jsem si říkala - červené mám tři, stejně nedržej, nebude držet ani tenhle, tak aspoň budu mít jinej odstín ve sbírce (občas z nudy lakem natírám kalíšky u nových čajových svíček, abych měla aspoň nějaké využití pro ty laky, když už je mám teda koupené že jo). Dobře dobře, donutilas mě a ten žlutej sephoráckej alespoň večer vyzkouším. Na nehtech. :-D

PS: V Douglasu byl jako dárek lak od Collistar, což je cenově jinde, zkusila jsem nalakovat alespoň palec pro zjištění výdrže a 5 dní mě fakt mile překvapilo (bez topcoatu).

24. září 2014 v 18:56

Dostala jsem v Sephoře tři a jsou dokonalý! Tak takhle si představuji ideální lak!

24. září 2014 v 20:17

Tak teda nalákala jsi mě na sephora lak úplně nejvíc :)))) hned se zítra pujdu podívat na odstíny

24. září 2014 v 20:26

Já dostala v Sephoře k nákupu kulový... to fakt na.ere

24. září 2014 v 21:05

Přesně tento lak mám taky a souhlasím, je skvělý ;)

Sororessa
A.

24. září 2014 v 22:42

Kurvadrát Mooro podruhý! Jdu prodat ledvinu, ty rudý sračičky musim mít i kdyby padaly hovna s hákama. Já snad nedospím !

24. září 2014 v 22:47

@BaraZulkovska a jé, nastve, tady jich nastesti meli plnou misku a dle vkusu ..

24. září 2014 v 22:49

@Dášenka Boušková bud je to cerstvosti, nebo podle barvy no, verim, že se to muze dost lisit ..

24. září 2014 v 22:51

@claire clairmont ja taky necekam, od toho mam prave seche, ale i tak mi nesrzej .. bude to imo i kvalitou nehtu

24. září 2014 v 22:54

@Mikinka tjn, bych teda čekala, že to bude stejny vsude

25. září 2014 v 7:15

Super výběr! Nadčasová červená, která je naprosto božská. Já mám stejný odstín od L´Oréalu a sem s ním naprosto spokojená ;-) bára.kára blog

25. září 2014 v 9:38

Jo, k lakování mám stejnej postoj. Občas mi ale rupne v hlavě a koupím si nějakej Miss Sporty, který dá i 4 dny nebo nějakou třpytivou Gábinu, se kterou je to teda horší. Moje sbírka čítá asi tak 5 laků, protože koupím, vyzkouším a znechuceně pošlu dál..

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...