To potřebujete: Zlaťák od Nuxe

20. listopadu 2014

Jak jsem vás s předstihem varovala už v článku o vánočních kolekcích, suchý olej od Nuxe je něco, co budete (ZASE, sakra) potřebovat.

Pokud by o něm někdo slyšel prvně, Huile Prodigieuse je multifunkční olej na obličej, tvář i tělo, přičemž je tvořen směsí celkem 6 olejů. Nejen v domovské Francii je to veliký hit, každých 6 sekund se dle statistik prodá jedno balení.

Oleje obecně zažívají v posledních letech v kosmetice veliký boom (schválně, kdo má doma alespoň jeden a před 10 lety neměl žádný a ani by ho to nenapadlo), takže teď bych vám měla dostatečně zdůvodnit, proč budete muset mít zrovna tenhle - jelikož se docela vsadím, že nějaký ten svůj oblíbený olejový exemplář už mít budete.





Musím říct, že jeho konečné využití bylo fakt překvapení. Aneb nakonec ho používám k něčemu úplně jinému, než jsem si původně plánovala. Jako tradičně jsem totiž zamýšlela zejména použití na obličej. Jelikož na mazání se jsem líná (známe svoje lidi) a na vlasy mi žádný olej coby styling nikdy nefungoval (buď neudělal nic, nebo je jen zmastil; nepočítám nějaký ty masky z kokosáku, ale upřímně řečeno jsem nějaký extra efekt nikdy neviděla a smývat mě ho taky moc nebavilo).

Ale protože jsem děsné odpovědná blogerka, samozřejmě jsem se rozhodla prubnout všechna tři avizovaná použití (doufám, že to dostatečně oceňujete!:D)

Jak se ovšem ukázalo, v hydratačních schopnostech můj oblíbený argaňák nepředčil. Na obličej ho tedy aktuálně nepreferuju.

Ovšem na tělo to byla už jiná. Strašně návykově totiž voní. Když si k tomu připočítám, že je to suchý olej, takže se nemusí čekat na nějaké vsakování, tak to dohromady dalo kombinaci, která mě (přesvědčeného nemazače!) přiměla se mazat dost pravidelně. = Zázrak č. 1. Tý vůni se holt nedá odolat (ačkoli jsou lidi, co ji nemusí, tak se namažte tak pětkrát a garantuju, že změníte názor).

No a na vlasy to je úplnej zázrak č. 2.
Jak víte, tak je mám strašně suchý. A ačkoli mě to prudí (jelikož přínos je nula nula nic a naopak se domnívám, že má na svědomí lámavost), tak bez silikonovýho oleje na konce neexistuju. Nebo neexistovala. Teď už jo ;)
Nuxe totiž narozdíl od ostatních olejů (argaňák nevyjímaje), který jsem zkoušela, vlasy opravdu hydratuje. Všechny ostatní mi je buď zamastily, nebo neudělaly nic (dle použitého množství). Kdežto s Nuxe mám konce krásně pružný a - jako bonus - nádherně lesklý. Ten lesk je opravdu něco parádního. Stačí do dlaně pár kapek, nanést na vlasy a už házíte prasátka A to právě aniž by mastil (teda pokud byste to tedy přehnali, tak nejspíš jo, ale to vychytáte, že).








VERDIKT:
Na suchý vlasy je to za mě objev (nejen) roku. Ačkoli asi nejen na suchý, ale u ostatních nedokážu posoudit - nicméně pro ten lesk by ho ocenily určitě i jiný typy.
A koho uchvátí vůně, tak si ho fatálně oblíbí i jako mazadlo.



Co vy - zkoušeli jste? Nebo jiný suchý olej? Dojmy?



32 comments

Anonymní
20. listopadu 2014 v 9:38

taky se po něm dívám,ale zatím mám od Sanaflore a Loreálu suché oleje a ty jsou taky úžasné a krásné voní :-)

20. listopadu 2014 v 10:03

Achjo tohle mi nedělej, to na vlasy potřebuju! :D :)

20. listopadu 2014 v 10:11

A sakra, to asi taky potřebuju, dík teda ;)

Anonymní
20. listopadu 2014 v 11:34

Nevím, že by olej hydratoval?:)

Anonymní
20. listopadu 2014 v 12:26

Mám stejný názor :-), na obličej nicmoc

Anonymní
20. listopadu 2014 v 12:41

Jj, oleje... Jedu v Orofluidu, taky návyková vůně. Eva

Anonymní
20. listopadu 2014 v 14:00

Jj, taky to potřebuju, proto už mám doma vánoční limitku s Eiffelovkou:), první dojem z vůně mě trochu vyděsil, ale už jsem z ní nadšená, vyhovuje mi i na obličej, na vlasy určitě dnes vyzkouším:), už se těším na další recenze, hlavně na odličovací pěnu Nuxe, na těch ujíždím:), drzý dotaz, nebude do Vánoc recenze čistícího kartáčku Braun, mám ho vyhlídnutý jako dárek...:)

20. listopadu 2014 v 14:01

ja som mala 35 ml balenie, co som dostala ako darcek k nejakemu nakupu a straaasne dlho mi trvalo, nez som ho minula - na vlasy pre mna neprichadza do uvahy (kratke a normalne az rychlo sa mastiace), na tvar tiez nie, lebo moc parfemovany a na telo sa mi zdal moc lepkavy a mastny (napriek tomu, ze je "suchy"), ale vdaka tomu, ze som sa zamilovala do vone, som ho pouzivala namiesto parfemu. Takze to uz si radsej kupim Parfum Prodigieux :)

20. listopadu 2014 v 14:38

Tak používám ho už pár let, ale u mě tedy na tělo dobré - to jo, tam vidím výsledky, vůně je hezká, na pleť používám jako noční olej, když cestuju a nechci tahat tisíc věcí. Jinak to u mě není zas tak zázračné. Na vlasy jen jako nouzovka, třeba při cestování. Má tendenci mi vlasy mastit, musím opravdu maličko a při dlouhodobém používání těch dvou kapek, zase na vlasech vidím, že nejsou vyživené všechny a dostatečně. Řešením je použít na vlasy na noc, ráno smýt, ale na to má tady už zase jiné a víc výkonné kandidáty.
Takže u mě v koupelně to dotáhl na dobrý tělový olej a nouzovku na cesty. Ale vzhledem k tomu, že se k němu vracím, tak bych ho klidně taky doporučila k vyzkoušení. Nuxe je taková startovačka na Caudalie, osobně mám Caudalie jako firmu ještě o kousek radši, ale zase cena produktů není už tak friendly jako u Nuxe.
PS: Chválím kvalitní obal, dneska jsem s ním nechtěně třískla o kachličky a nic se mu nestalo ;)

Anonymní
20. listopadu 2014 v 14:40

Na fotkách je čirý, prodává se i verze se zlatýmí třpytkami. Použití F+B+H mi vyhovují.

20. listopadu 2014 v 15:21

A davas si ho len po umyti, ci kazdy den? A len do koncekov?

20. listopadu 2014 v 16:27

Ja tak jako porad doufam, ze se naskytne moznost ho zkusit. Ale za tu cenu se mi do nej moc nechce bez vyzkouseni.

20. listopadu 2014 v 17:28

Já si na vlnité a sušší vlasy dělám před umytím masku z kokosáku, hlavu umyju a jde to taky:-).

20. listopadu 2014 v 17:52

Mám a pro mě je to takový výrobek neurazí-nenadchne. Ani po x měsících zatím nevím, jestli mám tu specifickou vůni ráda, nebo ji nesnáším. :-) Ale funguje to, to zas jo.

Anonymní
20. listopadu 2014 v 22:46

Nemohl by někdo napsat jestli opravdu voní-smrdí jako parfémová voda z Oriflame Giordani Gold? Taky bych si jej ráda koupila ale nikde v kamenné prodejně jsem jej neviděla.Jednou jsem byla na dovolené s paní,která tento parfém používala a z té dovolené si pamatuji jen migrénu a žaludeční nevolnost z této "vůně".Někde na blogu jsem se informaci o parfemaci dočetla.

21. listopadu 2014 v 12:05

Měla jsem možnost ho vyzkoušet v lékárně a zcela mě odradil svou vůní. Něco takového bych na sobě nesnesla.

21. listopadu 2014 v 12:15

@Anonymní tak teď už to víš .P
no ne, a jak bys to teda lépe nazvala? mně se zdá v jeho případě (a asi nejen jeho) pojem hydratace dost výstižnej, ale ráda si poslechnu jinou možnost ;)

21. listopadu 2014 v 12:18

@Anonymní pěna bude :) klidně ji dám teď někdy, názor i fota už mám (akorát na to mít i ten čas sakra, poslední dobou se mi této komodity nějak značně snížil příděl), kartáček to samý, jestli ti to pomůže, tak ve zkratce - klidně ho kup :) pleť se mi po něm líbí, nic špatnýho nedělá (jako třeba ucpávání pórů, toho jsem se obávala)

21. listopadu 2014 v 12:24

@The Beauty Couloir hehe, ale jo, proč ne, akorát na mě by to byla jen v oleji malá intenzita :)

21. listopadu 2014 v 12:24

@Iwi Makeupmania.cz a co máš výkonnějšího na vlasy? tip sem! :)

21. listopadu 2014 v 12:26

@Anonymní ta bude brzo následovat :D původně jsem ji nechtěla (jak jsem zamýšlela obličej, to by bylo trochu divný), ale na konečné použití V + T to bude naopak pecička :)

21. listopadu 2014 v 12:31

@Visa jo, to jsem tam mohla napsat
takže, dávám po umytí, do mokrých - cca 4 kapky, promnout v dlaních, pak nanesu tak 5 cm od korinku na celou délku
po vysušení dávám další dávku, to už jen 2 kapky a jen na konce, resp. tak na poslednich 10 cm vlasu

no a další dny tak 3 kapky na půlku délky vlasů (nejvíc se mi sušej konce)

akorát zdůrazňuju, že vlasy se mi vůbec nemastěj, mám je fakt extrémně suchý (kdybych si je nemyla deset dní, tak z ních bude akorát jeden velkej přesušenej dred, mastnota nula nula nic), tkž kdo to má jinak, bude samo potřeba množství korigovat

21. listopadu 2014 v 12:32

@Veru - Cosmetic Jam a v lékárnách jsi neviděla? já si třeba všimla o víkendu na Harfě v lékárně a tester měli :)

21. listopadu 2014 v 12:33

@lady Lianna Ellusive to mi bohužel vůbec nepomáhá :( resp. trošku jo, ale stejně večer jsou ty vlasy už suchý .. a kdybych si dala kokosák do suchejch, jak to dělám tady, tak efekt je přešušený a zároveň mastný (což je divný, ale on prostě zůstane tak nějak na povrchu, nevsákne se)

21. listopadu 2014 v 12:36

@Anonymní určitě to tak nevoní :) to by vzaly Francouzky Avon útokem, což se neděje ;)))
ale vyber si nějakou lékárnu z http://nuxe-lekarny.cz a zajdi ozkoušet :) jak jsem psala výš, např. na Harfě (v takový nic moc vybavený) tester měli, tak doufám, že ho maj všude (příp. si tam brkni, jestli mají, ať nechodíš zbytečně)

21. listopadu 2014 v 12:36

@Wikira vyzkoušej ještě čtyřikrát a nakonec zjistíš, že ho potřebuješ :D

23. listopadu 2014 v 22:24

@Černá Moora
uff, ty teda mastis :-)) mne bude urcite stacit miernejsie davkovanie.
Pred 4 rokmi som aj mala velmi suche a odfarbovanim znicene vlasy a pomohla mi pravidelna aplikacia brazilskeho keratinu. Ale nic lacne a na domace pouzitie, len kvalitny v kadernictve. A vlasy sa mi uzasne zregenerovali a dokonca sa mi uz zacali aj premastovat. Uz mi nestaci umyvat 2x tyzdenne, predtym sa mi nemastili skoro vobec, len bol na nich prach.
Urcite odporucam na velmi poskodene vlasy.

Anonymní
25. listopadu 2014 v 8:25

Díky moc, kartáček objednávám:)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...