Čistící kartáček a epilátor Braun Face

12. prosince 2014

Čistící kartáčky na obličej jsou očividně momentální trend v kosmetické péči. A na svědomí ho má Clarisonic. Ukažme si na něj. Faktem je, že jsem nad ním celkem dlouho uvažovala, párkrát ho zašla osahat do Sephory, ale čtyřka se mi, s vyhlídkou toho, že to třeba bude naprostý propadák, zdála nakonec pokaždý tak nějak hodně (pokud jde o nejisté investice, vnitřní strýček Skrblík raději všechno zamkne v trezoru a skáče spokojené šipky). Ale červík hlodal i tak, že. Tím pádem když mi byl k vyzkoušení nabídnut kartáček od Braun, bylo rozhodování dost snadný - aneb princip je stejný, takže v ideálním případě zjistím, že Clarisonic vůbec nepotřebuju.


 


Víte, že tiskový zprávy většinou necituju, ale u elektroniky udělám výjimku, jelikož se mi ty odbornosti nechtějí nijak kreativně opisovat ;)

Braun Face je první obličejový epilátor a čistící kartáček 2v1 na světě
Hlava epilátoru diskrétně a efektivně odstraní chloupky nad obočím, horním rtem a na bradě. S 10 mikrootvory pro superúčinnou epilaci zajistí až čtyři týdny hladké pokožky. Epilace s Braun Face je dvousetkrát rychlejší než s obyčejnou pinzetou a dokáže odstranit chloupky čtyřikrát kratší než vosk.

Stačí jednoduchá výměna hlavy a z epilátoru Braun Face se stane efektivní kartáček na hloubkové čištění obličeje. Sonická čistící technologie je šestkrát účinnější než ruční čištění a jemně, ale důkladně, odstraňuje zbytky make-upu a nečistot. Rovněž pomáhá kůži připravit na účinnější vstřebání kosmetických přípravků, takže je pleť okamžitě hladší, jemnější a viditelně krásnější.

Dále jsem vám provedla průzkum ohledně ceny. Doporučená má být 1999 Kč. Nicméně jsem zjistila, že lze koupit více variant - označené jako 810, 820 a 830. Já mám 820, ale tu má zjevně v nabídce jen Mall; 810 se dá koupit už ve více eshopech a cena začíná na nějakých 1680 Kč; 830 je pak nejdražší, kolem 2100 Kč. Lišit se budou obsahem balení, např. 830 má i nějakou cestovní taštičku a zrcátko se světlem (ani jedno pochopitelně nepotřebujete). Tím pádem klidně jděte do nejlevnější 810, jelikož funkcí se mezi sebou nijak neliší.



 





Balení obsahuje základnu, hlavici epilátoru, hlavici na kartáček, dva kartáčky, štěteček na čištění epilátoru, baterku a kryt.
 





Přístroj je 100% voděodolný, takže ho můžete používat pohodlně i ve sprše, a funguje na jednu tužkovou baterii (takže žádné nabíjení; místo pro její vložení je potřeba otevřít korunou - origo, origo ;))





Začnu tím, co vás určitě zajímá méně, a to je epilátor.
Na rovinu říkám, že mám celkem respekt k tomu, si na obličeji cokoli odchlupovat (tedy pochopitelně krom obočí, ale na to Braun použít nelze, pouze na případné chloupky nad horní linií obočí), takže jeho trhací funkci jsem vyzkoušela pro účely recenze jen na noze - a můžu konstatovat, že trhání je rychlé, precizní a bezbolestné. Pokud byste tedy využili i tenhle nástavec, přístroj se vám hned vyplatí dvojnásobně.







Funkce druhá - kartáček.
Skládá se z hlavice a samotného čistícího nástavce - ten je doporučeno měnit po 3 měsících.

Abych řekla jeden z důvodů, proč jsem váhala nad Clarisonicem - po přečtení některých recenzí jsem se obávala, že to na pleť bude moc záhul a budou se mi kvůli němu ucpávat póry (což za čtyřku jako nechcete).
Tím pádem jsem si i tady od začátku naordinovala střídmé používání, a denně nebo dokonce dvakrát denně nepřícházelo v úvahu. Kartáčkuju 2x - 3x týdně a frekvenci zvyšovat nehodlám, jelikož častější použití mi přijde zbytečné - pro udržení jeho efektu to takto úplně stačí.
A jaký ten efekt teda je ... na to vlastně možná čekáte, co :D No už se k tomu dostáváme.

Kupodivu docela došlo na slova tiskové zprávy. Pokud bych pleť měla popsat jedním slovem, tak rozhodně naleštěná. Více slovy pak, že póry jsou čisté a stáhnuté a pleť je užasně hladká a vypnutá. 
A určitě se dá souhlasit i s tím, že takový výchozí materiál pak mnohem lépe vstřebá i všechna zkrášlovadla, které na něj následně naneseme.
 
Co jsem ještě zapomněla dodat, dá se kartáčkovat jak s čistícím gelem/mlékem, tak jen na mokro bez ničeho. Já momentálně většinou používám micelární pěnu od Nuxe, ale občas ho použiju i samotný jen na navlhčenou a už odlíčenou pleť, jakože taková masáž - jeho sonické pulzování je dost příjemné ;)








Závěr je tedy takový, že mě Braun Face svým účinkem příjemně překvapil a určitě ho můžu doporučit. 
(a pokud jde o Clarisonic, třeba do něj někdy půjdu, nevylučuju to, koneckonců možnost porovnání je lákavá :D ale zatím nemám pocit, že bych ho nutně potřebovala)



Co vy - máte nějaký čistící kartáček na pleť? Dojmy? :)  A pokud nemáte - plánujete? Nebo vám to přijde jako zbytečnost?



29 comments

12. prosince 2014 v 8:20

Koupila jsem si na začátku týdne hlavně kvůli epilátoru, bohužel trpím na chloupky v obličeji a furt jsem nenašla v Praze dobrou kosmetičku. A spokojenost' Kartáček zatím testuji. Pro mě první věc u které se přímo mně vyplatí obě funkce!

12. prosince 2014 v 8:21

Mám jinou verzi, res. dostal se od ní ke mě jen ten kartáček. miluju ho :-) Funguje, baví mě. Jediné, co mě trápí je, že mi ho krade drahý :-)

12. prosince 2014 v 8:54

Zrovna jsem ho na Braun večírku měla možnost okouknout a teda musela jsem si ho dát na wishlist, jak mi to úžasně naleštilo ruku! :D

12. prosince 2014 v 9:28

Hmm, epilátor na knírek + kartáček na obroušení xichtu je asi něco, co potřebuju. Vidim to adi na povánoční nákup :D
Jinak by mě zajímalo, jak dlouho trvalo vyfotit tu korunu - to muselo pořád vypadávat ne? :D

12. prosince 2014 v 9:59

Někde jsem četla, že se ten kartáček musí pravidelně kupovat nový, jak tomu je?

12. prosince 2014 v 10:39

Místo na baterku otevřít korunou!!! To si dělaj prdel, ne? Kde asi udělali soudruzi v NDR chybu??? :D :D :D
Já ten Clarisonic obcházím už dlouho, jenže cena je fakt vražedná. Tohle je sice levnější, ale otevírat za tu cenu baterky korunou, to fakt jako neeee :D

Anonymní
12. prosince 2014 v 13:08

@Myyna
V čem je problém? Nemáš korunu?

12. prosince 2014 v 14:35

Vypadá to jako dobrá alternativa Clarisonicu, na který asi nikdy nenašetřím. Určitě bych využila oba nástavce.

12. prosince 2014 v 16:37

Vazne super tip misto toho Clarisonicu.Tahle cena by se jeste dala mozna prezit,taky me to vcelku laka:)

Travel notes

12. prosince 2014 v 17:09

Kartáčky jsou teďka fakt v módě o důvod víc, proč se mi nechce kupovat, tedy alespoň Clarisonic za takovou pálku. Braun vypadá přívětivěji, na Vánoce už to Ježíšek asi nestihne, ale že bych si ho přála k narozeninám? No, uvidím, jestli to do února vydržím :-D bára.kára blog

12. prosince 2014 v 21:08

Pořád váhám. Celkově nevím, zda kartáčkem svoji pleť zkusit týrat nebo ne. Moje pleť je netýkavka a nejraději má skoro žádnou péči... Tak vážně nevím. Co když mi to bude strašně vyhovovat??? Moc jsi mi nepomohla :)

12. prosince 2014 v 22:13

Žádnou takovou věcičku na pleť nemám, každopádně by se mi takový pomocník rozhodně šikl :)

Makeup Revolution + 2x Giveaway

12. prosince 2014 v 22:57

@Sickie hele ne, ono to v ty drazce drzi fakt pevne :D

12. prosince 2014 v 22:59

@Moirain jj, jak tam pisu, dle navodu kazdy 3 mesice, teoreticky, ale imo bude záležet na četnosti pouziti a vymenit proste ve chvili, kdy stetiny zacnou byt rozjete ..

12. prosince 2014 v 23:01

@Anonymní no cucela jsem na to, ujetý reseni :D ale otvira se to uplne v pohode ;)) eurem by to taky asi slo

12. prosince 2014 v 23:02

@nuf chapu :D ja ho nedostat, tak vaham stejne

13. prosince 2014 v 22:07

Já mám už nějaký ten pátek podobný kartáček od Mary Kay, cena vcelku příjemná. Svou funkci plní, ake cca po půl roce už mě přestal bavit a mám pocit, že mi stejný výsledek zajistí i MoM od LUSH :) toť mé dojmy :)

16. prosince 2014 v 13:49

Me se to celkem libi, ale pro me je to zbytecnost, s pleti nemam nejake problemy a nejak tu peci neprehanim, mozna i diky tomu mam plet peknou odjakziva, kdo vi.. Clanek moc pekny, dekuji.

Anonymní
20. prosince 2014 v 9:38

Tak dělat si peeling denně je nesmysl, já bych to použila taky tak 1-2x týdně.
Jaké je doporučené čištění kartáčku? Ve smyslu desinfekce, nerada bych si zadělávala bakterie do pórů... A kde se dají sehnat ty náhradní kartáčky? Jako abych do půl roku nespotřebovala oba a pak to nebylo kde koupit... Nikde jsem je nenašla...
Iva

Westík vánoční
23. prosince 2014 v 15:58

Mám kartáek od Clinique a jsem spokojená. Porovnání s jinými nemám, ale fakt si nemůžu na nic stěžovat.

Hezké Vánoce a hodně dárků.

30. prosince 2014 v 23:26

jak jsem dřív neměla ráda mokré čištění, tak mě to teď s ním tak baví! pleť je fakt skvělá a funguje to dobře jako masáž na takové ty "podkožáky", hezky se mi během noci vstřebal, docela jsem čuměla. teď jsem teda ze samého nadšení čistila 3x za sebou, teď dám radši pauzu, nechci nějakou neplechu.
ale jdu zas zkusit tu epilaci, tak uvidíme... přítel si s tím trhal nohu a vypadalo to spíš, jako by mu ji řezali, ale tak já jsem otrkaná z voskování, tak snad mě to tak nerozhodí :D

12. ledna 2015 v 18:00

Presne túto čistiacu kefu som si kúpila na dovolenke a nedám na ňu dopustiť. Skutočne pekne vyčistí a nieje príliš dráždivá (aj keď by pokojne mohla byť aj trošilililinku jemnejšia) a páči sa mi aká je malá, spratná a na baterky :). Obrovité plus je pokožka alá detská riťka :D.

http://zerilicosmetic.blogspot.sk/

Anonymní
18. března 2015 v 12:09

přemýšlím o pořízení si čistícího obličejového kartáčku už snad půl roku. Pak jsem viděla v Sephoře Clarisonic a když jsem se podívala na cenu, tak mi spadla čelist. Předražený produkt. Tenhle Braun mě naprosto dostal . :-) Využiju na sto procent jak epilátor, tak samosebou i čistící kartáček. Cena oproti clarisonicu je nádherná a věřím, že i kvalita je vynikající, protože už od Braunu mám holící a depilační strojek v jednom a je funkční a bez závad asi 15 let. Takže jdu do něj! :-))

Anonymní
24. března 2015 v 21:14

Já mám německý Beurer se 4 různými kartáčky a spokojenost velká... mají asi 3 druhy v ceně od 700 do 2500 Kč. Já mám kartáček pro normální, pro citlivou pleť, další pro hluboké čištění a další pro peeling. Dvě rychlosti, kruhová rotace pro jemné čištění a vibrující rotace pro zvlášť důkladné čištění.Už se bez něj neobjedu :-)

19. října 2016 v 14:56

Nejlepší vynález všech dob! Mám od Philipsu a naprostá spokojenost. Příjemná masáž spojená s čištěním a hlavně viditelnými výsledky. Doporučuji všem! Info o tom mém najdete tady http://www.philips.cz/c-m-pe/pece-o-pokozku

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...