Blogové legendy: Nuxe - Reve De Miel

19. ledna 2015

Na rovinu musím říct, že když jsem tenhle balzám mezi věcmi od Nuxe našla, úplně ve smyku jsem z něj nebyla. Páč prostě ... kalíšek. Pch ch. Tuhle formu balzámů na rty naprosto neoblibuju, neb mi (nepřekvapivě - aneb buď jste kalíškový, nebo ne, není nic mezi tím) vadí, že bych do něj měla sahat ... což bych byla schopná udělat jen po pořádným umytí rukou. Což by tím pádem vyžadovalo nosit k balzámu v cestovním kosmetickém přenášedle ještě umyvadlo. Což je trochu user unfriendly. (a kdo by chtěl ochotně navrhovat antibakteriální gel, tak ne, ten nestačí ... bez vody holt nehraju). Pokud ovšem vyloučím z kosme zavazadla umyvadlo, musela bych takovej balzám používat jen v lokacích, které jsou vybaveny umyvadlem vlastním - a na ty ostatní stejně nosit ještě tyčinkovej. Což teda netuším, proč bych měla dělat, to můžu ten tyčinkovej nosit rovnou samotnej, žejo. 
No a tohle byla smutná pohádka o tom, proč nemám ráda kalíškový balzámy a proč jsem si něco takovýho sama koupila jen jednou (a naposled). A teď se zase můžeme vrátit k recenzi.
 




Vzhledem k výše uvedenýmu se nikdo nemůže divit, že já a Reve De Miel jsme na sebe dlouhou dobu jen koukali. Jenže když už tady jednou byl ... tak mi nakonec blogová odpovědnost nedala a řekla jsem si, že ho zkusím používat aspoň při večerní péči - abych si potvrdila, že ani on mě nepřesvědčí k přehodnocení mýho antikalíškovýho postoje (a koupi dalšího umyvadla). 

Abych to zkrátila, tak nakonec jsem ke svýmu velkýmu překvapení (páč kalíšek ... pch ch) musela uznat, že blogovou legendou není jen tak pro nic za nic. Aneb takovej ten ukázkovej případ, že věci na začátku používání fakt nevěříte, nic nečekáte, ale nakonec zjistíte, že se vám to fakt nezdá a je fakt skvělá

Po několika týdnech musím konstatovat, že v péči o rty je naprosto parádní a výkonnější balzám jsem asi ještě neměla. Dá se říct, že vyživuje a hojí téměř v přímým přenosu. Prostě namažete a po jakýkoli suchosti není za pár minut ani stopa. Téměř neuvěřitelný. Přes noc pak klidně dokáže zahojit i drobný ranky (jó, okusovat si rty je holt blbej zlozvyk).

Pokud jde o složení, moc mezi tou vší přírodou nechápu přítomnost silikonu, ale vzhledem k účinkům je mi to zároveň úplně fuk ;)

Takže jsem o umyvadlo v plusu ...
... a jestli nedošlo mýdlo, žili spolu šťastně až do smrti.

Ba ne, nebudu kecat, na cesty ho ani přes jeho dokonalost nenosím. Ale šťastně stojí na stole a těší se na naše každovečerní mecheche ;)

 







Co vy, zkoušeli jste? A jakej postoj máte ke kalíškům obecně?



31 comments

19. ledna 2015 v 8:41

po tak výborné recenci jsem si řekla, že si ho vygooglím a našla jsem, že ho mají i v tyčince (tvůj antikalíškový postoj naprosto sdílím), takže asi půjdu do tyčinky, díky za recenzi

19. ledna 2015 v 9:25

Kalíšky jen na doma :) Ale tenhle vypadá dobře.

Anonymní
19. ledna 2015 v 9:34

Přesně tak kalíšky nebrat, jen na doma mi nevadí.. no silikony přeci proto aby rtíky působily hladce a silikon je zamázl :-)

19. ledna 2015 v 10:57

Zrovna pátrám po nějakém dostatečně funkčním balzámu, takže dík za tip :) Ale kalíšek taky jen na noční stolek :)

Anonymní
19. ledna 2015 v 11:05

Tak ten silikon taky nechápu. A stejně jako ty jsem zarputilý odpůrce kalíšků. Je to nehygyenické, leze to za nehty, co pak s tím opatlaným prstem.. br. Za mě jsou nej tyčinkové balzámy od Alverde a Alterry, opravdu vyživují, navíc přírodní a za pár kaček.
Markéta

Anonymní
19. ledna 2015 v 11:20

Petula: Co divam, tak ma ale asi jine slozeni..:/
Moora: A nejake porovnani s Carmexem mas? Mne zatim pomahal jen Carmex, ale pouzivam ho uz dost dlouho a chvilkama si rikam, jestli neprestava pomahat. Uvazuju, jestli neni cas se poohlidnout po necem novem.

19. ledna 2015 v 11:36

Já jsem balzámový maniak, ale nejradši kupuju, co mi voní, i když bych potřebovala spíš pořádnou výživu :oD. Kalíšky teda ale taky ne, kdo by se s tím otravoval. Ale dívala jsem se, že Nuxe mají i v tyčince, tak to by mě zajímalo, jestli má stejné účinky. No já se pořád chystám na Carmex (kvůli účinku) a Crazy Rumors (kvůli příchutím :o) ), ale u Rumors mě teda odrazuje, že si koupím za kilo balzám a za pade poštovné... No ale stejně stále dopotřebovávám svoje zásoby :o).

19. ledna 2015 v 11:48

@Petula
Na tvojom mieste by som si tycinkovu verziu poriadne premyslela. Tycinkova verzia nepatri medzi legendy, ale skor medzi prepadaky.

19. ledna 2015 v 12:23

Já klidně porovnám s Carmexem - nedá se to srovnávat, zatímco Carmex je jak levnjěěší vazelína, Reve je hend opečuje, vyživí a opravdu okamžitě začně regenerovat a hojit drobná poranění, praskliny.. CO se týče tyčinkové verze, mám dojem, že má trochu jiné složení a už nemá takový účinek. Za mě však stačí používat ho v klidu jen na noc a ráno. vydrží obstojně celou noc a od rána klidně až do oběda a dál. Než mi došel, tak jsem si pravidelným mazáním tak zlepšila rty, že mě pusa už nikdy nepálila, neměla jsem ji spálenou větrem ani sluníčkem a v zimě nepraskala.. Reve je prostě miláček a dlabu v něm na obsah silikonu, pro ty účinky ho s klidem přehlížím. Navíc, miluju jeho vůni! =)

19. ledna 2015 v 13:48

ehmmm, nooo, tiež som bola kedysi zarytý antikalíšnik :D ale poslednú dobu kalíškom prepadám čím ďalej, tým viac... /ale teda samozrejme tiež len v bezpečí domova, prípadne práce :)/. Na tento balzam sa chystám už dosť dlho a som naň silno zvedavá už len kvôli tej záplave negatívnych recenzií, tá konzistencia vyzerá dosť divne! :) Pochybujem, že bude mať na môj obľúbený Rosebud Salve, no ale určite si ho nenechám ujsť :).
saveonbeauty

Anonymní
19. ledna 2015 v 15:51

Asi jsem výjimka, ale mně víc vyhovujou kalíšky, protože docela trpím na opary (který se u mě vyskytujou podle toho, jestli spím, co jím, kdo na mě co prskne a menzesu, než podle toho, co si mažu na pusu). A vím, že když si jeden den namažu pusu tyčkou a druhej den se mi udělá opar, tak tyčku můžu vyhodit, protože herpesáci tam jsou (odzkoušeno). Proto radši umeju pazourky, klidně ve škole na záchodě, nanesu a zase umeju a jdu.

19. ledna 2015 v 19:03

Taky jsem mu při shánění vánočních dárků neodolala. A já ti nevím.. úžasné voní a rty docela hojí, ale má takovou zvláštní konzistenci a hodí se spíš na noc, protože zůstává na povrchu rtů jako povlak a chvíli trvá než se nějak vsákne, takže opravdu suché rty vypadají bezprostředně po nanesení hrozně..

19. ledna 2015 v 19:47

Já tenhle balzám používám pod rtěnky a jsem s ním naprosto spokojená. :-)

19. ledna 2015 v 20:02

Já ho ještě nezkoušela a docela by mě to zajímalo...ale balzámů mám frontu, takže se řadí na místo "třeba někdy". Za mě je top Burts a teď ještě Jazberry (z blogu World in a Snowglobe - patlá si v UK mýdla a balzámy a lepší jsem neměla)

Anonymní
19. ledna 2015 v 20:30

Kalíšky mám na doma, miluju Lush, ač jsem je nechtěla a dostal se ke mně první úplnou náhodou kdysi ve vánočních překvapeních - balíčcích. Lip Service - hutný, jak vosk, skvělý, teď mám Whip Stick - hutný méně, víc mazlavý, lépe vonící a chutnající - úžasný, tak nemám ani Nuxe proč zkoušet. Vzhledově se druhému jmenovanému podobá, jen můj je čokoládový a má lepší složení.

19. ledna 2015 v 21:52

Já taky nerada kalíšky. Ale souhlasím, že je to dokonalý balzám. Na večer, před spaním. Prostě přes den rtěnka musí stačit :)

20. ledna 2015 v 13:52

Kalíšek mi neva, prostě si před použitím myji ruce. A s dobrým balzámem stejně tak často nepřetírám. Až dopotřebuju svůj carmex tak do tohohle bych šla :)

20. ledna 2015 v 14:12

Taky nesnáším kalíšky - protože všechno cos napsala a ještě k tomu to leze za nehty. Navíc, i když mám umytý ruce, stejně se mi v tom nějak nechce vrtat, připadá mi to prostě nehygienický. Nebo mě napadl štěteček na rty, který bys používala výhradně jen na tento balzám, leč to bys pak musela čistit pro změnu ten štěteček, že :)... Takže já mám nejradši balzámy v tubičce, např. ty od Anatomicals.

20. ledna 2015 v 18:03

Ke kalíškům mám stejný postoj jako ty (a ano, i kluci používaj balzámy na rty). Takže se držím těch klasických vysouvacích, případně EOSu ^_^

Michael
www.ontheleaf.net

21. ledna 2015 v 10:28

Kalíšky mi neva, ale do kapsy je víc praktický mít tyčinku...
Já se pohybuju stejně domov-auto-kancelář a tak žiju v podstatě ve svejch bacilech (navíc jsem děsná deratizérka) ...
Ale s tímto Nuxe nemám zkušenost, ujíždím na DIY ;o)

21. ledna 2015 v 20:35

Jsem balzamkovy maniak, mam jich milion, od klasickych jako labello az po blistex,the body shop (aloe lip care),malin+goetz, carmex, lierac, soap and glory, dr. hauschka.....nuxe je jeden z nejlepsich co mam. Mam obe verze jak kalisek tak tycku. Rozdil mezi nima je nejen v jine forme ale i ve slozeni a proto tycka funguje jinak/mene. Ten v kalisku je "ultra nourishing lip balm" zatim co tycka je "jen" "lip moisturizing stick" takze je celkem jasne ze kslisek je asi spis na vecer jako deep care a tycka na den...aspon ja to tak vnimam. Pekny den M.

21. ledna 2015 v 22:23

@Anonymní když právě vzhledem k tomu zbytku se mi to zdá takový dost zbytečný no ...

21. ledna 2015 v 22:28

@Anonymní Carmex jsem si jednou koupila - jediný, co to udělalo, že mě po každým použití šíleně pálily rty, smrděl jak pasta na zuby, nic nezahojil a já ho pak poklidně vyhodila .... ono je možný, že jsem zrovna měla nějakou blbou verzi, ale už jsem po něm kvůli tomu nikdy nepátrala ;)

21. ledna 2015 v 22:34

@claire clairmont tak negativní mi asi unikly ;) ... konzistence je takovej trochu pastovej med ;)

21. ledna 2015 v 22:38

@Jersika S právě, všechny ty děsně hygienický štětečky a špachtličky jsou úplná kravina, páč se to stejně musí udržovat v takový kondici, že je snazší si ruce umýt ...

21. ledna 2015 v 22:48

Taky mi kaliskove balzamky prijdou nepraktocke a aktualne ani zadny nemam ale na doma bych si nejaky mohla poridit :) Jinak me by ten antibakterialni gel stacil ale ono je mnohem jednodussi vytahnout balzam v tycince nez gel, potom balzam a pak jeste hledat kapesnicek abych se mela do ceho utrit :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...