30 Beauty Questions Tag

9. února 2015

Při pondělí trocha keců. Tag jsem obšlehla od In your face.




                                         
1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Jako by to bylo včera. A byl to rovnou ten nejzbytečnější produkt, jaký kdy kosmetický průmysl dokázal vyprodukovat - bezbarvá řasenka. Takže pro účely líčení fakt drsnej challenge. Dodnes se divím, že mě to nějak těžče psychicky nepoznamenalo (i když ...) Každopádně již tehdá, v nějakých těch 12 letech, jsem si po prvních pár použitích byla jistá, že mám právě co do činění s nebezpečným kosmetickým oxymoronem. A že takhle teda dál nehraju. Ta průhledná tubička s průhlednou gelovou náplní (která po oněch pár použítích už nebyla zrovna extra průhledná a začala chytat sexy béžový odstín) se záhy stala mou historicky první obyvatelkou harému odložené kosmetiky. A já pak samozřejmě ihned najela na tvrdší matroš v podobě řasenky barvé. Dodnes mi nicméně existence týhle věci zůstává velkou záhadou a nechápu, kterej vypsychlej mormon ji nejen vymyslel, ale zároveň i dostal do prodeje.


2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Není bezbarvá, obviously. Musí zahustit, oddělit, prodloužit, načernit. Takže všechno. S řasama naštěstí nemám větší problém, tím pádem toho docílím skoro (sorry, Rimmele) s každou. V poslední době jdou kudos už zmíněné L´oréalce Volume million lashes a dosud nezmíněným They´re real (Benefit) a Volume 1 seconde (Bourjois).


3. Jaké krytí preferuješ u make-upu?
Nezbývá mi nic jiného, než preferovat krytí střední, jelikož jsem ještě nepotkala fakt krycí make-up, který by nevypadal jako maska (samozřejmě přijímám tipy).


4. Oblíbená high-end značka?
Téměř každá. Jednodušší by byl dotaz na neoblíbenou. Moment, jdu zkontrolovat, jestli taková otázka není někde dolejc .... není. Tím pádem uvedu neoblíbenou high-end, a to je jednoznačně Clarins. Nemá to žádnej racionální základ vyplývající ze zkušenosti, ale čistě vizuální důvody - jejich bílá, červená, zlatá a font jak z devadesátkovýho wordu mě iritujou tak hluboce, že ji v parfumerce obcházím bezpečným obloukem a nemám dokonce ani tu nejmenší chuť si od ní něco byť jen swatchnout (a to už je vážný!). Ale dokaď prostě nepřestane vypadat jako něco, co mívala v koupelně už Sue Ellen Ewingová, tak nedík.


5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale stále ses k ní nedostala?
Hourglass. Ten mě jako hodně rajcuje. Problém je, že jen podle swatchů si evidentně nedokážu vybrat - resp. dojdu pokaždý akorát k tomu, že ty pudry potřebuju minimálně čtyři, což je ekonomicky velmi neefektivní.


6. Oblíbená značka z drogerie?
Hm. Já vlastně ani nevím. Do jistý míry asi L´Oréal, ale že bych u něj nějak často nakupovala, to ani ne, jelikož na drogerku mi většinou přijde až moc předraženej, tím pádem to pokaždý vyžaduje nějakou větši akci. Pak mám ráda Bourjois, ale to zas úplně nevnímám jako čistou drogerku, když je i v parf. Neoblíbený jsou snadnější, aneb Miss Sporty a Dermacol = jasná volba.


7. Nosíš umělé řasy?
Ne. Nicméně pokud se někdy přece jen rozhodnu pro look transvestity z vosumdesátkovýho porna, slibuju, že se o tom dozvíte jako první.


8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domova?
Všechny? Tenhle dotaz vnímám tak, že směřuje na dekorativku (páč kdo normálně nevychází z domu třeba bez šamponu nebo tělovýho mlíka, žejo), a tam můžu akorát konstatovat, že bez dekorativky prostě z domu nevyjdu. Tečka. Pokud bych si musela jó něco vybrat, třeba v tom případě, že by zaťukal jeden ze šťastný čtyřky jezdců apokalypsy, tak teda linky no.


9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho jako mimino?
Nic, jsou to jen věci. Když bych se zamyslela do větší kosmetické šíře, tak pak některé parfémy, co se už nevyrábí.


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Po jednom nebo "nájezd" jednou za čas?
Nájezdy asi spíš ne. Nebo ja nevim. Definujte nájezd.


11. Máš "kosmetický rozpočet", nebo nakupuješ, jak se ti zachce?
Nějakou pevně určenou částku na kosmetiku nemám, prostě jak to vyjde.


12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Ona existuje kosmetika, kterou člověk nepotřebuje, jo? Aha. Tak tu jsem zatím nepotkala. Kupony, slevy, věrnostní karty - ano, ano, ano, vinna ve všech bodech.


13. Jaký typ kosmetiky asi nakupuješ nejčastěji?
No, nejčastěji asi tu, co se nejčastěji spotřebuje. Tak šampon nebo sprcháč možná? I když s tím sprcháčem vlastně hluboce kecám, páč já si sprcháč nekoupila už tak rok, furt nějaký dostávám.


14. Upřímně, existuje značka, kterou absolutně nemůžeš vystát?
Upřímně, těch je. Vedou všechny ty MUA, Elfy a podobný sračky. A taky Sleek mě irituje, názvem i vzhledem, obé na mě působí tak nějak slizce. A Ziaja. A Vichy. A Avon. A Mary Kay. A to stačí, nenuťte mě, abych si to ještě nějak víc připomínala.


15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení (jako je olovo, sulfáty, parabeny....?)
Já úplně vidím, jak tady někdo řekne: ne, určitě ne, čím víc olova, tím líp. Pokud by bylo někde napsaný, tak úplně tutově bych se mu vyhnula. V šamponech silikony.


16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Sephora. Zaprvý obligátní dvacka off, zadruhý je mi tou svojí intimní černou interiérově sympatická - např. Marionnaud je z tohohle hlediska úplně šílená, ta jejich bílá a třistawattový zářivky, že má člověk chuť vytáhnout černý brejle, mě spolehlivě odrazujou.


17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si uchováváš svoji rutinu?
Poslední dobou jsem celkem konzerva.


18. Oblíbená "bath and body" značka?
Lush. Je nejvíc voňavě důraznej.


19. Kdybys mohla odteď používat a nakupovat už jen jednu značku, která by to byla?
Můžete hádat jednou.
(Guerlain).
Jelikož svět bez Meteoritek? A Cuir Beluga? A Angelique Noir? Tak z toho snad nska ještě budu mít noční moory ...


20. Jaká značka má podle tvého názoru nejpovedenější obaly?
Guerlain (n e č e k a n ě).
Rouge Bunny Rouge nebo Illamasqua taky nejsou špatný.


21. Jaká celebrita/známá osobnost má vždy skvělý make-up?
Asi Slipknot.


22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Elnino, Parfums. Pokud jde o zahraniční, tak s aktuálním kurzem všeho, nikde (dřív cheapsmells, feelunique, ebay).


23. Pět tvých oblíbených youtube gurus?
Čeho? (tak asi tak)


24. Máš ráda multifunkční produkty?
Ne. Multifunkci považuju vždy za podezřelou (podezřívám ji nejčastěji z toho, že nedokáže pořádně fungovat ani jako jedno).


25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Lakování (nehtů; ale koneckonců možná i vlasů, bych si nejspíš udělala akorát tak nějakou slepenou helmu).


26. Používáš primer pod oční stíny?
Ne. Jsem líná. Stíny, co nedokážou vydržet samy od sebe, odmítám ve svém zkrášlovacím revíru pěstovat.


27. Kolik vlasových produktů použiješ během obyčejného jednoho dne?
Žádnej.


28. Co použiješ první - korektor nebo make-up?
MU.


29. Zvažovala jsi někdy navštívit make-up kurz?
Bože, ne.


30. Co na make-upu miluješ obecně?
Že se pak při kontaktu s okolím nemusím spoléhat pouze na svou inteligenci (ale kdybych chtěla být ne úplně sluníčková, tak zkonstatuju, že co miluju na obsesi utrácet šílený částky za tubičky a krabičky plný lecky bůhví čeho a nebýt schopná bez jejich použití vyjít z domu, je opravdu otázka do pranice).



Co vy, nějaké styčné body? Kdo tag dělal taky, nechť svobodně zanechá odkaz. Kdo ho dělat chce, směle do toho.




44 comments

9. února 2015 v 10:03

k těm MU, mě docela funguje krycí estee lauder double wear, masku mi nedělá... ale nesmíš ho dát moc... a vydrží fakt všechno :)

9. února 2015 v 10:09

taky bez šampónu nelezu z domu. Pro sychr teda ani do domu :-D

9. února 2015 v 10:14

Hahaaa přitom Clarins má tak super produkty, kvalitní a fajn ceny:)) Hej jako připadám ti na fotkách s umělými řasama jak transvestita jo? No teda:-D Tyjo ty jsi zaujatá proti tolika značkám jo?:)) Jako Elf celkem chápu, ale Mary Kay má super kosmetiku hlavně tu pečující..:)
S tou 26 úplně souhlasím, holky se mě často ptají jakou bázi používám, ale já je prostě nepoužívám, nevím proč bych měla dát 400 Kč za stín, který by nedržel a vlastně i jen 20 Kč.. No to bylo počtení:-D

9. února 2015 v 10:24

Jé, jak to všichni děláte, že máte do Sephory slevu 20%? Potřebuji nějakou kartičku, kupóny nebo co? Jsem nějak mimo :) Poradí někdo prosím?

Anonymní
9. února 2015 v 11:12

Taky jsem měla první bezbarvou řasenku. Jinou by mi naši ve 14 nedovolili. Ale je to úplná zhovadilost a nic to nedělá. Moje první opravdové řasenky byly od Rimmelu, první už se snad ani nedělá, ale neměla klasický kartáček ale hřebínek a hezky prodlužovala. Pak jsem měla fialovou sexy curvu, nebo jak se to jmenuje, když se mi teď po L'Oreálí Milion volume dostala do ruky (někde jsem ji vyhrabala), vůbec nechápu, jak jsem se s ní mohla malovat. Tak pracná tvorba pěkných řas z mých bezproblémových? Hned letěla do koše.
Markéta

Anonymní
9. února 2015 v 11:14

@medvidatko
No většinou, když člověk vleze někam do obchoďáku se Sephorou, stojí tam takové milé slečny, které 20% kupónky platné ten den rozdávají. Pražské Palladium je na tohle stoprocentní.
Markéta

9. února 2015 v 11:20

Hahaaa, Slipknot..já u té odpovědi čekal spíš Kissáky =D
Michael
www.ontheleaf.net

9. února 2015 v 11:25

S Clarins zcela souhlasím, jejich obaly mě prostě odrazují a nelákají mě si od nich něco koupit, maximálně tak pro babičku.

9. února 2015 v 12:06

@zmrzlaivlete Aha, tak v tomhle jsme v Ostravě asi sto let za opicema, slečny s kopónkama jsem tu zatím nepotkala. Chjo :(

9. února 2015 v 12:40

tak s tim hourglass to mame teda naprosto stejny:D akorat ja si teda vyberu odstínů pět:((

9. února 2015 v 15:11

Jé ty se máš, že nemusíš používat bázi pod oční stíny, já kdybych ji nepoužívala tak jsou mi stíny k ničemu :(

9. února 2015 v 17:31

@medvidatkoAle ano, bývají tam často, jenže korzují po celém Avionu. Mají je postavit před Sephoru a zakázat jim udělat víc než tři kroky. To aby pak člověk skočil na vláček a vyhlížel je při okružní jízdě:-) a nebo si u Sephory zřiď zákaznickou kartu, pak Ti ty slevy budou chodit na mobil.

9. února 2015 v 17:42

Slipknot jsem si musela vyguglit. Mě v tomto směru a ve spojitosti s Tvým blogem napadl Marilyn Manson, ale ve srovnáním se Slipknot je už tak trochu vintage:-) Ještě víc vintage pak Robert Smith z The Cure. Oba chlapci občas předvedli skvělou rudou rtěnku!

9. února 2015 v 17:47

@tuttobene Díky díky, zkusím se příště lépe rozhlížet! :-D

9. února 2015 v 18:01

a čo máme podľa teba robiť my, Slováci? :D u nás Sephora jedinú pobočku tak pred 6 rokmi zavrela a dovi dopo (dopi...!)

9. února 2015 v 18:17

Tak jsem si řekla, že když tenhle tag udělala i Moora, musím taky :D.
http://lucisblog.webnode.cz/news/a30-beauty-questions-tag/

Anonymní
9. února 2015 v 20:01

Tyjo ale bezbarvá řasenka = nutnost pro učesání obočí! Toje zas moje must have :D

9. února 2015 v 20:48

Za sebe můžu doporučit peckovej makeup MAC prolongwear... jde vrstvit a vypadá přirozeně =o)

Jinak značku, co nesnáším jednoznačně ELF :-P ve studenstkých létech jsem si za těžce vymakaný prachy z brigošky objednala štětec a stíny... štětec přišel slepenej čímsi a stíny byly pěnový a za pár použití tvrdý jak beton... poslala jsem to na reklamaci prosím o ulici vedle od mého bydliště, osobní předání NEBYLO možné... a ženská mi napsala, že štětec byl slepenej marmeládou a stíny jsem nechala otevřený... od tý doby je-at elf, nesnáším a NIKDY víc!

9. února 2015 v 22:12

@Bald and pale to bych zrovna u tebe fakt necekala, narusilo mi to vesmir :p :D

9. února 2015 v 22:14

@ilovemakeup a ted ještě zapracovat na obalu .D no jestli mas klasicky full vicko a ne trsy, tak sorry, ale bez výjimek :D

9. února 2015 v 22:17

@medvidatko jj, chodej holky s kuponkama ... ale da se, i kdyz se i bez kuponu zkusis zeptat u pokladny, jestli treba nakou nemaj ;)
A taky muzes vyplnit ten jejich dotaznik na webu a dostanes na email aspon 15 % ..
Domu posílají za nakupy 10 % (vtip) a pak s katalogama i ruzny jiny, minule byla dokonce 25 ...

9. února 2015 v 22:20

@Eva Hnilicová chce to nakej drzak ;) treba mufe aqua, to prezije i tsunami ;)

9. února 2015 v 22:23

@Anonymní ja cekala, kdo s tim prijde :D jenze to prave jen potvrzuje jeji nekonecnou marnost, pokud jde o puvodni ucel :D

9. února 2015 v 23:14

Olovo byva sucastou farbiv v dekorativnej kozmetike (to su take tie ciselne kody na konci Ingredients), ale ziadna drama sa nekona, je ho tam fakt stopove mnozstvo...

Bazu pod ocne tiene pouzivam, proste je jedno, ci mam tien za 2 eura alebo za 20, bez bazy nevydrzi... samozrejme to neplati pre kremove ocne tiene, tie pouzivam bez bazy, ale ked chcem obcas pouzit praskovy, tak baza je must.

10. února 2015 v 11:46

Joo tak tahle holka je proste top, vzdycky to napise na plny koule a vsichni z toho uchcavaj. V realu musi bejt na zabiti, ale clanky zerem. O Clarins jsem si driv myslela podle obalu, ze to je naka levna shitka.. jak si muzou dovolit chtit tolik, kdyz vypadaj tak, jaks to presne vystihla? :D

10. února 2015 v 18:15

Parádní tag! Dermacol také nemám ráda a Marionnaud nesnáším! :D A ano, slevy a bonusy, to my rády, hihi ;-) bára.kára blog

11. února 2015 v 9:30

První bod mě pobavil, ale jinak s tebou musím naprosto souhlasit jak v tomto, tak ve spoustě dalších bodů :) Na tag si netroufám, ale svůj první kosmetický produkt si pamatuju dobře, rtěnka Amica odstín myslím 10, podpultovka asi za 10 Kč, úžasná růžová s perletí, v té době (80.léta) nádhera, oproti nepodpultovým Lady Kent, který měly zvláštní tuhou konzistenci a smrděly. :D a k tomu řasenka, která mívala kartáček bez štětinek, jen ten plast se zoubkama (což mají některé rtěnky dodnes a ono se s tím taky dalo).
blog Měj se ráda

11. února 2015 v 9:33

Ale ještě bych dodala, můj první luxusní kosmetický produkt, to byly dvě rtěnky z tuzexu, když jsem sehnala své první "bony" (Bony a klid :D ) a jela si hrdě do Prahy nakoupit do Tuzexu proti Kotvě, byly značky Margaret Astor a byly fakt špičkový, takový barvičky a pigmentace, že i dneska by myslím lehce trumfly spoustu jiných rtěnek. Wau, po těch se mi stýská, i obal byl luxuní, výdrž, prostě top.

11. února 2015 v 14:37

Já rtěnky s obsahem olova přímo vyhledávám. A když náhodou nějakou nemám, tak si schovávám olovo, když ho o Vánocích lijeme a pak ho do rtěnek přimíchávám :D
Tady je odkaz na tento tag mém blogu : Easy on the Eye

12. února 2015 v 1:51

@Alex No jasné, teraz som si spomenula, že vlastne u nás Sephora bola, veď som si tam kupovala nejaké štetce a párkrát dáku voňavú blbostičku!!!

14. února 2015 v 3:50

Skvely TAG :)

Ja jsem jako prvni kosmeticky produkt dostala rasenku Lancome od maminciny kamaradky (diiiky...). Byla to prvni ochutnavka high end a uz to neslo zpet :) Prvni stiny a lesk jsem mela od Bourjois (dodnes na ne rada vzpominam :) ).

Ruzne MUA, ELF taky nesnasim, ty osklive obaly a kopirovani high end znacek...

Guerlain ma skvele obaly. Kolik lidi (vcetne me) si koupilo Meteoritky kvuli obalu, ze? Clarins mam rada (i kdyz ty obaly so so), Bobbi Brown jsem kdysi nemela rada (kvuli obalum), ale ted celkem jo.

Kurzy liceni jsou vyhozene penize. Vim, o cem mluvim, sama jsem jeden obsolvovala...

27. dubna 2015 v 15:59

Já používám bezbarvou řasenku na zafixování obočí - ten gel dobře drží:-).

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...