Micelární pěna od NUXE

1. dubna 2015

Apríl!

Ba ne, kecám. Micelární pěna opravdu existuje. A tomu jsem jako zapřísáhlý fanoušek micel samozřejmě nemohla odolat. 




Jelikož micelární voda začíná být těžce out-of-date a nikoho už v nabídce nešokuje (jó, kde jsou ty časy, kdy se lidi byli schopný při první zmínce o ní hádat, že jste se určitě přeřekli a samozřejmě mluvíte o minerální vodě ... se kterou teda odličování řasenky musí stát za to a vy jste tím pádem asi zešíleli), bylo pro kosmetický pionýry nutné vymyslet zase něco jiného, co by je při jejich bohulibé misi zabavilo. A micelární pěna je pro tento účel rozhodně fajn nápad.

Pokud o tomhle novátorském skupenství micel zrovna slyšíte poprvé, vůbec se nedivím, neb co jsem tak googlila (v češtině a francouzštině), zdá se, že nikdo jiný krom NUXE ji zatím v nabídce nemá (kdo googlil líp, tak pochopitelně zamachruje v komentářích).

Konkrétně se pak jedná o Čisticí micelární pěnu s výtažky z růže pro citlivou, normální a smíšenou pleť.





Vzhledem k tomu, že už pár let se odličuju jen micka-vodou, znamenalo u mě nasazení pěny zásadní odličovací přelom - tedy zase zapojit do hry nemicka vodu (jistě už se jí po mně stýskalo).

A jelikož k tématu voda denně na obličeji ano/ne se často vedou vášnivé debaty, které někdy mají až bitkový potenciál, nemůžu se k rozdílu mezi oběma metodami odličování nevyjádřit. Takže:
Nestalo.
Se.
Vůbec.
Nic.

Voda, nevoda, prostě žádný rozdíl - nejen, že se nerozestoupilo nebe a nespadl na mě jednorožec (nebo co to z něj má padat ... jednorožec je asi blbost, když nad tím tak přemýšlím), ale dokonce nedošlo ani k ničemu nudnějšímu jako vysušená pleť, pupínky, šupinky atp. Což je asi dobrý (i když ten jednorožec by se užil) a značí to, že micelárka odličuje stejně dobře jako voda plus něco, a naopak.

A teď už k hodnocení. 
Profláknu to tentokrát hned na úvod a rovnou řeknu, že jsem si micelární pěnu fakt dost oblíbila a nepoužívám poslední dobou nic jiného.

Proč:
1) odlíčení je znatelně rychlejší a pohodlnější než s vodou a tamponkama (Pro líný holčičky. Moora se hlásí.)
2) dokáže úplně jednoduše sundat i řasenku - řasy pouze parkrát jemně přejedu bříšky prstů (téměř na úrovni hlazení) a všechno je hned dole (a že já s řasenkou rozhodně nešetřím)
3) ačkoli jsem byla skeptická, tak neštípe v očích, ani když se do nich dostane (ale mě tedy neštípe ani většina micek, pro srovnání: Bioderma, Eucerin, Garnier ok, Nivea a Lirene štípaly)
4) balení vydrží strašně dlouho - mám ji už měsíce a pořád v ní dle zvuku dost zbývá
5) cenově je úplně srovnatelná s micelárkou
6) pleť po použití není napnutá a vysušená, jak se mi s různými gely/pěnami dřív stávalo (tím rozhodně neříkám, že byste nemuseli použít krém ;)) ale prostě necítíte to nepříjemné stahování)
7) líbí se mi, že narozdíl od odličování micelárkou je míň namáháno oční okolí, jelikož ho nijak nenatahujete tamponky


Použití je standardní: navlhčit obličej, protřepat (nemíchat) pěnu a pumpnout (stačí jednou). 
Já to pak nejčastěji dělám tak, že na jedno pumpnutí odlíčím hlavně oči a jemně zbytek obličeje (jelikož nějaké hlubší vtírání líčidel do pleti při odličování se mi ekluje a odličovací balzámy jsem z tohohle hlediska nikdy nepochopila) a na druhé pumpnutí vše dočistím.

Jo, a ráda ji používám i s čistícím kartáčkem.








Samozřejmě se nabízí otázka, jaký je rozdíl od nemicelární odličovací pěny. Pokud je.
Já před časem jsem dostala od DM tuhle Balea odličovací pěnu s kašmírem a bohužel musím říct, že se to nedá srovnat. Zaprvé v očích štípe, zadruhé řasenku odlíčí mnohem hůř a zatřetí máte po použití přesně ten pocit imobilizované pleti, jako byste použili obyčejné mýdlo (a stejně mýdlově i voní). Ačkoli je údajně určená na všechny typy pleti, viděla bych to jako ideální věc spíš na mastnou. Jediné, co mě baví, tak konzistence a lá tuhý sníh.








Tl;dr: pokud kopete za micely, NUXE pěnu potřebujete.



Co vy na micelární pěnu - zaujala? Prubnete? Prubli jste? Dojmy? A koho jste dnes vyvedli aprílem?



18 comments

1. dubna 2015 v 8:47

Zaujala! Ale zrovna před pár dny jsem si koupila právě obyč pěnu (Nivea, taky údajně novinka dle obalu), a tak nejdřív spotřebuju. Což nebude dlouho trvat, obecně razím heslo - nešetřit :D

My Make-up Store

1. dubna 2015 v 9:54

já...já...já.. jsem pěnový odličovací fanatik.. nesnáším zašmrdlávat cokoliv vatovým tamponkem do pleti... brr... takže ju asi děsně nutně potřebuju :) (i když teď jsem spokojená s pěnou Himalaya Herbals)

mmch - balea pěna je jako co? v tubě přece nemůžeš mít pěnu, se sekli v překladu.. snad... to už bych jim věřila spíš, že se pokoušeli o ten odličovací balzám... to už i ta pěna od Alverde dopadla líp (líp nerovná se dobře)

1. dubna 2015 v 10:27

jelikož mi právě dochází hned dva odličovače, asi si pěnu koupím. Vlastně bych si ji koupila i tak, prostě ze zvědavosti.

Anonymní
1. dubna 2015 v 10:47

Odličovací pěny používám strašně ráda a dlouho. Už jsem zkusila VICHY, LA-Roche Posay, Bioderma šlehačku, Avéne, ... všechny mají podobné složení. Nejvíc se mi líbí modrá La-Roche, ve sprše na jedno pumpnutí odlíčí úplně vše! pak dočistím Bioderma gelem. A plus u těhle značek je to, že je lahvička průhledná, takže vidim, kolik jí zbývá. Ale sledovala jsem to a pokaždé mi vydržela 5 až 6 měsíců každodenního používání :-).

P.

1. dubna 2015 v 11:10

No potřebuju strašně moc. Jako já ji ještě nemám? Okamžitě to jdu napravit.

1. dubna 2015 v 11:42

Asi na sebe brzy vyhlásím sbírku a nemyslím to jako apríl :D díky za tip!

1. dubna 2015 v 11:55

To vypadá fakt dobře. Až mi dojde micelárka, tak to asi zkusím ;)

http://lifestylebykej.blogspot.cz

1. dubna 2015 v 16:01

CHCEM!!! Aj keď to odličovanie očí si trochu neviem predstaviť :).
Apríl už nejaký ten rok neriešim, paradoxne kolegovi práve odpadol na uniforme gombík a neviem z akého dôvodu som prvá podozrivá! :D
saveonbeauty

1. dubna 2015 v 19:25

Mne tá pena od Baley vyhovuje ale môže to byť práve tým že mám mastnú pleť. A ja sa nedokážem odličovať jedným produktom :D na oči vždy dvojfázový odličovač, neviem si predstaviť odličovať si celú tvár len nejakou penou :).

1. dubna 2015 v 19:41

No musím říct, že vypadá zajímavě :-) Já se taky odličuji micelárkou, ale koukám, že teď se dost objevují právě takové novinky jako micelární pěna, gel, olej,... nemusí to být špatné :-)

1. dubna 2015 v 19:53

mne sa tam nepaci to SLS teda :)...inak od balei mam v podobnom baleni odlicovaciu emulziu a je fajn, ale ziadny zazrak. nutne som potrebovala nieco bez parfumu a za 2 eura som ju chcela skusit.

1. dubna 2015 v 21:00

Já jsem teď nedávno docela udiveně hleděla na novinku od Vichy - micelární olej:
http://www.vichy.cz/P%C3%A9%C4%8De-o-ple%C5%A5/%C4%8Cist%C3%ADc%C3%AD-micel%C3%A1rn%C3%AD-olej-pro-kr%C3%A1snou-a-hladkou-ple%C5%A5-PURET%C3%89-THERMALE/p14094.aspx
Taky celkem zaujalo, páč odličovací oleje, to já můžu a zde navíc s micelama .-)

2. dubna 2015 v 15:48

Zaujalo mě to. Až doplácám co mám, asi se po ní kouknu:-).

2. dubna 2015 v 20:30

Značka Nuxe mě hrozně láká a pořád jsem přemýšlela o tom, co si od nich pořídit, takže teď mám jasno! Tu micerální pěnu nutně potřebuju :D

I jeden šperk dodá mnoho krásy ♥

3. dubna 2015 v 1:21

Přesně z toho důvodu, že se mi echtuje odličování neekonomickými a vrásky dělajícími tamponky jsem přešla na odličování dětskými gely.. výborně to za chviličku odlíčí celý obličej včetně očí, neštípe, nestahuje, má fajn složení a za nějakých 120 korun mám 500ml gelu, což mi stačí tak na rok.. a ještě je to multifunkční, když mi dojde sprcháč/šampon/pěna na holení/prací prášek.. nejvíc mi vyhovuje Nivea Baby Shower Cream, fakt geniální věc :) na micelárku už si ani nevzpomenu :)

3. dubna 2015 v 1:26

@MissCukrik Pardon, oprava - Nivea Baby Mild Wash Lotion :)

5. dubna 2015 v 13:06

Zaujala ma veľmi! Určite vyskúšam, ale teraz po dorazení vody ma ešte čaká iná lahôdka - hydrofilný odličovací olej, takže som zvedavá :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...