Smrt a rozklad v Lush

16. dubna 2015

Přemýšleli jste někdy, jak to vypadá na konci konci duhy? Podle mě by to tam mohlo klidně vypadat (a vonět) jako v Lush. Vlastně se dost divím, že ještě nevyrobili nějaký ohromný balistik ve tvaru hrnce, který by byl plný malých zlatých balistikových penízků. To by bylo tak kjůůůůt ... :)))

Každopádně, teď si naše nejoblíbenější značka roztomilých koupelových nezbytností zjevně řekla: bylo dost sluníčkovosti! Je třeba ukázat i temnější stránku! 
Výsledkem není nic menšího, než nová řada parfémů - Gorilla Perfumes vol. 3 - A jejich hlavní hvězda se s tím nepáře: páč Smrt & rozklad? Na rovinu říkám, že něco podobného bych čekala v sortimentu Nosferatu (kdo neví, co to je, tak si to vygoogluje, neb bez této informace naprosto nemůžete žít), ale rozhodně ne v Lush.



Jak voní? Tradičně ... rozkládající se maso, červi, však to znáte ...
Ale tak ok, přestanu být vtipná. Parfémové maniačky jistě hned odhadly, že bude vonět jako bílé kytky. Yep. Přesně tak to je. A všichni víme, jak brutálně mrtvolné dokážou bílé kytky být, že? Ačkoli by to dyzajnově byla moje cílovka, jít jsem do něj nemohla. Holt tenhle typ vůně není můj olfaktorický šálek ... čehokoli. Je třeba si to přiznat, krom jasmínu nesnáším bílé kytky (nicméně kdo by si na téhle vlně naopak liboval, tak třeba takový - údajně medový - Chanel Beige je pro mě věrná vůně hřbitova).

Nicméně, posuneme se v novinkách dál:

Kerbside Violet - aneb, jak název napovídá, vůně oněch známých drobných fialových kvítků. V tomhle ranku ranku známe jak pudrové fialky naložené v cukru (Guerlainovské kule), tak fialky zahradní, kde rozpoznáte i nějakou tu kyselost stonku a trochu hlíny. Kerbside violet je ten druhý případ - je to poměrně věrná vůně čerstvě utrženého květu. Dost jsem váhala, jestli z novinek nezvolit zrovna ji.

Dear John - je unisex v pravém slova smyslu. Velice zvláštní kompozice, kterou rozhodně nemůžete při výpravě do Lushe minout. Love it or hate it. Legenda je pak taková, že jeden ze zakladatelů Lushe ji vytvořil podle své představy, jak by asi voněl jeho otec, kterého nikdy nepoznal (představa zahrnuje cedové dřevo, tabák i kávu).

Dad´s garden lemon tree - byl to happyend. Otce nakonec poznal - a mohl vytvořit novou, realitu kopírující, vůni. Název odpovídá - citronovníková zahrada.

Smuggler´s soul - pro santalové pašeráky v nás.

All good things - poslední z novinek, a opravdu nářez :D S tou vás nikdo nepřehlédne. Temný strýc jalovec se o to postará.













A aby na vás té temnoty nebylo moc, blejskla jsem vám i něco z tradičního duhového sortimentu, nyní plně v duchu jara ;)













Kontrolní otázka na závěr - kterou vůni jsem si u Lushe vybrala?

Odpověď - byla jsem v maximálně neprogresivní náladě a coby sázku na jistotu zvolila jednu ze starší kolekce parfémů: Vanillary. Chvíli voní jako vanilka, chvíli jako jasmín a chvíli jako čokoládová buchta právě vytažená z trouby. Neberte to.

Co obecně od Lush tekuté kolekce čekat? Bez ohledu na to, jestli se jedná o svěženku, nebo něco težšího, čekejte typickou lusháckou průraznost (o které by mohlo vyprávět celé patro v Palladiu). Nejsou to prostě žádné vodičky a tak je třeba k nim i přistupovat (neb jeden střik na celodenní výdrž? no problem).

Kromě nové kolekce bych vám pak doporučila očichat Karmu. Je prý z parfémů neprodávanější ... a já se tomu ani nedivím ...


Co vy - máte/znáte nějakou vůni z Lush? A jak vás zaujaly novinky?



17 comments

16. dubna 2015 v 8:54

Ty obaly vypadají tak suprově! Já si zrovna na Karmě hrozně ujíždím, a těším se na oňufání nových parfémků, pokud se do té Prahy vypravím ještě letos :-)

16. dubna 2015 v 10:18

Vanillary jsem milovala :)
Až budu v Lush, očichám strýce jalovce :D

16. dubna 2015 v 11:12

Náhodou, temnoty není nikdy moc;)
První dvě vůně bych velmi ráda vyzkoušela, jenže až já se dostanu do Prahy, už se nejspíš zase přestanou vyrábět (jako Tuca Tuca) :(

16. dubna 2015 v 12:27

Haha, asi to uvedli, aby jsme nebyli až tak barevní =D

To Vanillary zní skvěle..že čerstvě upečená buchta =D nebo jasmín..

Michael
www.ontheleaf.net

16. dubna 2015 v 13:04

muhahááááááá, sortiment Nosferatu som svojho času poznala skutočne dôverne :D preto musí byť viac než jasné, ako moc voňavé novinky oceňujem! :D Fakt by som si k tomu čuchla veeeeeľmi rada :)
Ale teda ani tie farebnosti nie sú u mňa celkom márne... ;)
saveonbeauty

16. dubna 2015 v 14:55

Vune z luhshe mne moc nechytaji... Nejsem zas takovy eko maniak, a chanel bude vzdy jen jeden :)
Ale jejich balistiky jsou nejlepsi, to bez pochyb !

LENNY MALI .com

16. dubna 2015 v 15:11

Musím říct, že mnohem víc, než rozklad nebo barevnosti v Lushi mě zaujaly a zajímaly tvoje komentáře k tomu :D Parádní článek:)

Zrzavá katastrofa

16. dubna 2015 v 16:35

U Lush jsem ještě vůně nezkoušela, ale musím je očichat, až si zas pro něco půjdu :)

16. dubna 2015 v 18:47

Smrt a rozklad? Ten název je síla, to každopádně :D Jinak vůni bílých květů mám ráda, tak očichám, stejně jako Karmu a tvou Vanillary :)

New in: March 2015

17. dubna 2015 v 13:17

Tak mě tedy temná kolekce vůbec nezaujala :D hlasuju radši pro růžovou a jinou barevnou klasiku :D
My Make-up Store - GA

17. dubna 2015 v 18:43

Já jsem ještě žádný z Lush parfémů nezkoušela, ale slyšela jsem samé pozitivní reakce na Lust a Karmu, tak jim asi dám přece jen šanci, tu novou dekadenci nevyjímaje :) (dneska jsem zrovna byla v Palladiu a na Lush si ani nevzpomněla, sakra!)

Anonymní
17. dubna 2015 v 22:14

Já si v klasické parfumerce nevyberu (do mých 35 ani jednou nic, co bych toužila opakovat), zato ráda nasávám (zatím vlastním jen dva) nedaleko v Madeleine a z Lushe miluju The Olive Branch - byl jen jako limitka, stejně jako třeba Twilight, Snow Fairy. Chci TOB! Je taky vlastně unisex, ale žádná šílená slaďárna - jakou je pro mě Vanillary. Z Lustu jsem jednou málem dostala záchvat ;-) a ani Karma mě moc nebere - respektive na ostatních celkem príma, ale na sobě bych jí celý den nesnesla. Rozhodně mě článek navnadil na další návštěvu!

18. dubna 2015 v 21:08

Konec duhy neexistuje:)) Si myslim:) Krasne fotky, ja nejsem extra Lush zavislak, ale vzdy tam rada mrknu. Pravidelne pouzivam jen zvykackovy lip scrub:)

21. dubna 2015 v 8:10

Parfémy Lush jsem zkoušela jen v prodejně a žádný mě nezaujal. Na mně to jsou příliš těžké a výrazné vůně. Novou řadu si ani neumím představit....

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...