Blogotip

7. července 2015

Od posledního blogově-tipovacího článku uplynula strašidelně dlouhá doba, a tak je třeba to urychleně napravit.




Pokud milujete parfémy od Guerlain, budete milovat i Moniku a její blog Guerlinade. Úplně upřímně vám říkám, že v této oblasti neznám povolanější osobu :) A pokud parfémy od Guerlain nemilujete (což ovšem nechápu, jak se vám vůbec mohlo stát a měli byste s tím začít hned něco dělat), tak si tam i tak klikněte, protože stejně poutavě píše i o jiných značkách. Každopádně, Guerlain forever.
P. S. I v reálu je to přesně tak šarmantní a inteligentní baba, jak ze svých textů působí ;)






Nástupický projekt Terrynky z Bald&Pale a její kolegyně Brigity zaměřený na přírodní kosmetiku. 
Důvod, proč byste ho měli číst? Jednoznačně kvůli stylu psaní, přesně moje krevní skupina.






Lucka je sice v oblasti kosmetické novinařiny profík, ale o to víc mě baví, že to zas až tak moc nežere a nechybí jí nadhled. Například její pohled na celou tu hysterii kolem konturování mi úplně mluví z duše. Fakt tyhle tutoriálově naštukovaný indiánský náčelnice nechápu.




A jaký web zrovna teď baví vás? V doporučování máte úplně volnou ruku, vůbec to nemusí být o kosmetice .... a nemusí to být ani blog ... stačí, když to bude něco origo ;)


Ono když nad tím tak na okraj uvažuju, tak jsem vlastně četbu klasických kosmetických blogů v poslední době dost omezila. Tak nějak mi totiž přijde, že těch PR článků je za poslední rok všude až příliš. A že se na úkor toho začíná vytrácet autenticita obsahu, která je u blogů podstatná. Navíc jak navztek je píárko nejvíc aktivní zrovna u těch značek, co mě nikdy nebraly ... takže to je pořád dokola samej Dermacol a Avon a Yves Rocher a Essence ... a k tomu ještě reporty ze všech těch návaznejch kolektivních nalejvacích zloakcí. Přičemž tuhle poznámku si nevykládejte jinak, než že mě holt nikdy nebavily kolektivní sporty, co už. No a když si odfiltruju tohle a recenze na projekty, který jsou divnej noname a divným nonamem zůstanou, tak mi toho ke čtení v poslední době moc nezůstává. Tak deset kousků odhadem? (a to jich mám booklejch kolem 90).  
Samozřejmě ale nelze vyloučit, že moje čtečka neobsahuje dostatečně reprezentantivní vzorek a vy tenhle pocit nudy vůbec nemáte. Nebo?


 

13 comments

7. července 2015 v 10:44

Mňa v poslednom čase najviac baví Markéta /Kaleidoskop/ a Monika /U nas na kopečku. . Čo sa týka kozmetických blogoch, to treba selektovať. Ja si vyberám väčšinou male blogy, ktoré nie sú ovplyvnené PR článkami, prípadne blogy o prírodnej kozmetike, ktoré tiež nepatria k mainstreamu.

Kaviareň u mačky

7. července 2015 v 13:46

Sice to asi nebude tvoje krevní skupina, ale v nedávno jsem objevila a dost mě baví Sláma v botách http://www.slamavbotach.cz/
P.S. Dík za nedávný tip na Caresse něcojakolesky, za pade jsem ho vyškrábla v Tetě a vědět, že je to není tak úplně lesk, mám ho dávno.

Anonymní
7. července 2015 v 17:01

Já chodím áchat a óchat na dandelijon.blogspot.cz -ta holka má prostě roztomiloušké fotešky. Eva

8. července 2015 v 0:15

@Katka Jilkova a tak to byla možná škoda ne, končit po takový době ...

8. července 2015 v 9:51

Mám moc ráda http://www.vintageblog.cz/ ale to už asi všichni znáte. Jestli se nudíš, můžeš číst mě, mám tak malou návštěvnost, že by mi ani Cien nedal nic zdarma. Takže všechny články jsou neovlivněné a autentické LOL
hezký den :-)

8. července 2015 v 15:17

Super tipy, hlavně mi padla do oka Bohyně z kuchyně, takže díky za svěží vítr do mého čtecího seznamu :)

Spotřebováno: Červen 2015

9. července 2015 v 22:55

To konturovani pomalu aj ocniho vicka je naprosto sileny, na instagramu na to obcas kouknu, je to az takove scifi:-D Ja asi neporadim, pred lety jsem neustale pridavala nove blogy ke sledovani.. Ted uz tak rok sleduji pravidelne oblibene blogerky a vubec nemam potrebu nejak aktivne hledat dalsi, take divne..

10. července 2015 v 11:10

Moje nejoblíbenější blogerka je asi trb z denjekrasny.blogspot.cz - kterou určitě znáš. :o) Stejně jako ty má zajímavý způsob psaní, má co sdělit (nejen o kosmetice)... A jako bonus umí číst složení a na základě toho filtrovat produkty. Nebaví mě číst si o produktech, který bych si stejně nikdy nekoupila - takže blogerky, co píšou o sprcháčích z LIDLu nebo krémech na xicht vod Lorána u mě mají okamžitou stopku. :-D

Anonymní
11. července 2015 v 20:26

Pokud jde o parfémy, doporučuju i blog frangipani.cz, web parfumanie.cz a předpokládám, že arome.cz znáš. :) M.

Anonymní
11. července 2015 v 20:52

Sleduji:
Kitchenette.cz
Tastylife.cz
Yirina.net
Sexperimentatorka.cz

11. července 2015 v 23:56

@Anonymní sexperimentátorka docela origo :)) (akorát teda škoda, že to nebude jedna osoba, jak se to staví, ale buď víc lidí, nebo to píše chlap s něčí pomocí ;)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...