Jarní Interbeauty 2015 (a moje monstrózní nákupy)

15. července 2015

Veletrh kosmetiky nepochybně zní jako něco, kvůli čemu by všechny ženský (nebo minimálně ty, co si nepletou konektor a korektor) měly mít ze zákona nárok na den placenýho volna. I já jsem pochopitelně časem došla k tomu, že bez návštěvy alespoň jednoho nebude můj život úplný, a tak jsem minulý rok zašla na World of Beauty & Spa (pro jistotu dvakrát, tady a tady). Bohužel se ukázalo, že bez ohledu na název to z kosmetického hlediska nebyl zrovna eurojackpot. Minimálně celá polovina stánků totiž nabízela věci na nehty (specifikovat to nechtějte, já poznám jen lak) a v té druhé půlce na můj vkus až moc převažovaly ... podivnosti (to taky nechtějte, byli bysme tady dlouho ... ale pocitově by se to zhruba dalo přirovnat k tomu, jako kdybyste vlezli do krámu s hadrama a tam všechno bylo zároveň neónový, krajkový, leopardí a jako bonus ještě se třpytkama a s kamínkama ... tak nějak). No a ten minoritní zbytek pak tvořila normální kosmetika. Za mě málo.

Aby to ale bylo vůči veletrhům spravedlivý, rozhodla jsem se ještě prubnout i konkurenční Interbeauty. Je to lepší, horší, stejný? Výhra vstupenek na ten jarní byla dostatečně přesvědčivým důvodem to zajít zjistit. 





Na úvod získalo Interbeauty hned dva plusy.

1) Cena
Vstupné bohužel existuje i tady (120,-), a to skoro ve stejné výši jako na Beauty & Spa (130,-). Kdo chápe, proč by se mělo za vstup platit někde, kam jde člověk primárně nakupovat, tak se přihlásí (s touhle logikou by se klidně mohlo platit i v nákupáku, ne). Méně nepříjemné to bylo díky slevě po registraci na webu (80,-) a dárku u vstupu, kterým byl lak od EBD UpToX v hodnotě nějakých 130 Kč. Takže se dá říct, že jste si vlastně povinně koupili lak. A ačkoli úplně ideálním řešením by byl vstup zdarma nebo nějaká více symbolická částka, tak zase lepší než nic.

2) Prostory
Co si budeme povídat, Průmyslový palác z roku 1891 je nepochybně mnohem reprezentativnější a okomalebnější než sterilní haly v Letňanech.




Co se ovšem týče samotných možností k nákupnímu řádění, bohužel musím konstatovat, že z tohohle hlediska to tady bylo ještě o něco horší než na Spa.

V první hale nebylo (snad kromě Sleeku a Artdeco), nic, co bych znala (a zároveň měla chuť tenhle stav neznalosti změnit), navíc byla docela malá. Ve druhé ještě menší bylo občerstvení a stánek Curaproxu a jinak působila poměrně prázdně. Ve třetí a největší pak bylo opět hlavně vybavení pro nehtofily. Krom něho jsem si všimla Jordany, Mary Kay a koutku se svéráznou interpretací oblečení.















A teď pozor, konečně přišel čas na *víření bubnů* avizované ...

<monstrózní nákupy>



</monstrózní nákupy>

To koukáte, co :P
Njn, byl to problém. Ale když už jsem se tam vydala, tak nekoupit vůbec nic by Boha nákupů zcela jistě vážně rozezlilo. A to nechcete.
Každopádně, kdo má stejně jako já rád zářivě červenou s podílem oranžový, tak je tenhle odstín úplně geniální, ještě lepší než Tasmanian devil made me do it.

Ale nebojte se, ještě to dneska není všechno. Aneb pikantní historka na konec.

Původně jsem myslela, že ocenění WTF! dne zcela s přehledem získá utajený bratr Václava Havla (a byl mu dokonce fakt podobnej!), který se v tramvaji cestou tam posadil naproti nám a měl nutkavou potřebu mi vyprávět o tom, co je na muži nejkrásnější. Yep, to. A ta tramvaj jela kurva pomalu. Pána (včetně jeho nejkrásnějšího kusu) ovšem nakonec ve WTF souboji převálcovala Havlíkova apotéka, a to hned o několik délek.

Ta byla ve třetí hale a na blozích momentálně zažívá menší hype. Já o ní poprvé četla u Mitsuuko a krom náhlýho zvednutí cen doprovázenýho tak trochu nevěrohodnou výmluvou (viz kometáře u jejího článku) působila docela zajímavě. 
 
Pro začátek lze konstatovat, že působila není použito náhodně. 
Jako sorry, ale já holt nesnáším, když značka hřeší na neznalost zákazníka a na základě toho mu předkládá bláboly. A po rozhovoru s obsluhou Havlíkovo stánku si jich můžu do Zlatýho fondu blábolografie přidat hned několik.
Ještě vcelku neškodnej byl ten úvodní, že jsou "jediná česká přírodní kosmetika" (WTF nr. 1). You wish. Pochopitelně předneseny pádné protiargumenty a opraveno na to, že jsou jediná, která má CPK certifikát u všech výrobků. Možná, nevím, nebudu zjišťovat.
Mnohem výživnější byla informace v souvislosti s jejich tříminutovou ranní maskou. S čištěním pleti po ránu samozřejmě souhlasím (micka to jistí), ovšem na otázku, "jestli vím, že micelární voda leptá obličej" (WTF nr. 2 až 150), se nedá odpovědět nic jinýho, než že to nevím, jelikož je to naprostá blbost.
K jejich něčemu na intimní hygienu jsem se pak pro změnu dozvěděla, že "intimní gely způsobují neplodnost" (obohacena touto zásadní info jsem nebyla sama; zároveň důkaz, že se mi to celý jen nezdálo). Zde každopádně WTF došly (imo limit 150 na den je dostatečnej) a nebyly jediný. Neb mi pomalu začala docházet i trpělivost. To má být jako nějakej promakanej trolling? Pokud není, fakt působím jako až taková kráva, že si mi něco takovýho nekdo dovolí tvrdit vážně? A co na to Jan Tleskač?
Perlou na konec pak byla informace, že kosmetice se musí věřit. Jinak nefunguje. Aha. Tak to mi změní celej život (i obličej).

Každopádně myslím, že informace o tom, že jste poleptaný, neplodný, v ideálním případě oboje, vám vylepšila celej den, ne?


Shrnuto, podtrženo:
Zjevně nejsem veletrhová cílovka. Znovu bych šla jen v případě vstupenek zdarma a přítomnosti nějaký must-have značky, která by se jinde v kamence nedala bez obtíží sehnat (a mně se nechtělo platit poštovný).


Co vy a veletrhy? Chodíte? Baví vás? Uniká mi nějakej fakt dobrej? A jaký WTF jste si v poslední době přidali do sbírky?


31 comments

15. července 2015 v 8:07

Já jakoby na veletrhy chodím. Respektive na Interbeauty protože mám VIP kartičku na celý rok na všechny veletrhy zdarma...za prachy bych se asi neobtěžovala. Takže se většinou zastavím, koupím nějakej ten Sleek, pár laků ve slevě, něco Milani nebo Jordana a jdu. Nějak mám podvědomej strach, že kdybych jeden rok nešla, tak tam zrovna bude něco skvělýho a já budu naštvaná, že jsem nebyla.

15. července 2015 v 9:39

Ha-ha :)) Prej leptá obličej a intimgely způsoběj neplodnost?? Co to je za kecy, za to by měli dostat snad nějakou pokutu coby Šmejdi. Značka MK my je strašně nesympatická už od dřívějška,ale tohle předčilo vše...

15. července 2015 v 9:51

@In your face! jasný no, holt tyhle VIP kartičky by měly být pro všechny :D

15. července 2015 v 9:52

@Arwen tohle tvrdila slečna od Havlíkova Apotéka :) zmínka o MK byla jen v souvilosti s umístěním stánku (radši jsem to teď úplně smazala, aby to nepletlo)

Anonymní
15. července 2015 v 11:14

A já si od nich chtěla něco koupit. No už mě to přešlo :-) To je horší než kdyby o kosmetice co nabízejí třeba nevěděli tolik. Ach jo kam ten svět spěje,ale takto konkrurenci nepřeválcují, právě naopak :-) Sara

15. července 2015 v 11:31

Havlík má smůlu, taky jsem si chtěla něco pořídit (myslím, že na základě článku od Rendy), ale už na to peču :)

simply the best

15. července 2015 v 11:54

Tebe budu číst, i kdybys začala psát o rybaření, neb věřím, že i když mě to naprosto nezajímá, minimálně bych se nasmála.
Havlík je mimo - jo když dám za cosi takový prachy a budu dostatečně dlouho koukat do zrcadla, určitě se přesvědčím, že TO funguje.

15. července 2015 v 12:32

To je zrada, když jsem byla já, tak tohohle Mustanga neměli:-(
Já měla VIP kartičku pro dvě osoby na World of Beauty & Spa, ale ten mi přišel tak zbytečnej, že mě mrzela i ta cesta a čas strávenej tam, ještě za to platit...

Anonymní
15. července 2015 v 12:49

Hrozně mě bavíš! Taky bych na nějakou takovou akci možná šla, kdyby vstup byl zadarmo, ale porovnávat konektor a korektor, tos mě fakt odbourala :-D Já mám poslední WTF moment z dnešního rána, protože jezdím do Prahy vlakem na Masaryčku, kde dneska v noci nějaký vlak dobrzdil až o stánek uprostřed haly. No a díky tomu jsme měli cestu s překvapením, protože nám nádražáci nějak nebyli schopni upřesnit, kam ten náš vlak vlastně dojede. Jediná jistá informace byla, že na Masaryčku ne :-D Vzhledem k tomu, že v tu chvíli uplynulo od nehody asi 7 hodin, trochu mě to překvapilo. Díky inteligentním spolucestujícím jsem dorazila do práce pouze s dvacetiminutovým zpožděním.
Díky ti za to, že jsem se mohla při obědě zasmát :-)
Alena

15. července 2015 v 13:08

Já si vždycky říkám, že tam taky musim zajít abych viděla ten bizár a když na to přijde, tak se mi nechce obětovat ani těch 80kč. Sice by z toho byl skvělý článek na blog, ale riskovat ufacepalmování se mi nechce. Jelikož v poslední době trochu bodám na slušnost, tak bych slečně na ty bludy o neplodnosti asi řekla něco pěkně jadrného.
Ze spousty WTF momentů se mi vybavil jeden opravdu zábavnej. Jsem byla v Sephoře kterou tak hrozně "miluju" a koukala na rtěnky od UD. Přihopkala ke mě pohotová prodavačka a prej co potřebuju. Tak jsem s ní zapředla rozhovor na téma "Fakt mě jebe, že Sephora dělala kampaň že budou mít celý Urban Decay sortiment a nemaj". Vzorek rtěnky který rozdávali při otvíračce se tu totiž v plném balení neprodává a musela jsem si jí pořídit v Drážďanech. Pak jsme se dostali k novým moondust stínům a já jsem konstatovala že jsou skvělé, ale že mě tam serou ty opadávající třpytky při nanášení, že to pak člověk má po půlce ksichtu když si nedá pozor. A ona na to že dneska moondust stíny má a že na svém obličeji žádný třpytky nevidí. Načež se ke mě otočila obličejem a od očí až po bradu házela malá drobná prasátka na všechny strany. Opravdu mě nenapadlo nic inteligentního co bych v tu chvíli mohla říct.

15. července 2015 v 16:01

já jsem lístky dostala, jinak bych asi taky nešla, kdybych si to musela platit. moje nákupy se smrskly na jeden makeup Jordana, který je na prd, dobře mi tak, co jsem si myslela? :D
Havlik mě teda dost zklamal... masku jsem u nich dostala ve vzorečku a přišla mi fajn, ale cena je teda přehnaná. a ty řeči, to už vůbec nekomentuju... škoda, byla mi ta značka sympatická...

15. července 2015 v 18:28

Já mám veletrhy celkem ráda, vždycky jsou tam značky, které normálně v kamenných obchodech nejsou, nebo s nimi pracují jen kosmetičky, nebo mají jen e-shop. Navíc nejsem z Prahy, abych mohla ty prodejny, co obchod v P. mají pravidelně navštěvovat. A co si budem povídat, 300 stovky co dám za cestu a za vstup, mi "zaplatí" poštovný z těch 3 e-shopů, ze kterých bych jinak objednala. A co se týče poštovnýho, v ČR mi to přijde jako nutný zlo, páč málokterý eshop má poštovné gratis k nákupu pouze nad 500, že? O tarifech ČP (rychlosti služeb, nebo ztracení zásilky) se raději nezmiňuji :D
A Moorko, to že je tam převážně nehtová kosmetika je hlavně tím, že tyto veletrhy jsou vlastně primárně určené manikérkám a kosmetičkám a s tím je potřeba při návštěvě počítat ;)

15. července 2015 v 19:53

Největší WTF: Guerlain pečující kosmetika na obličej je přírodní. LOOOL. Když jsem se prodavačky ptala, proč jsou ve složení silikony, neuměla odpovědět.

15. července 2015 v 20:00

:-D No to jsi děláš srandu? V tom případě zemřu hnusná, stará, s rozleptaným ksichtem a ještě k tomu neplodná a s kočkou na rameni...
Ať jdou někam, nic se nemá přehánět, ani bio a certifikáty a bla bla... Jsem ráda, že jsem tam nebyla :-D by si obsluha poslechla, neb bych tyhle blbý kecy nevydržela...!

15. července 2015 v 20:55

Já jsem bohužel na žádném z těchto veletrhů ještě nebyla, takže nemůžu soudit. Já mám při nakupování radši větší klid než dav lidí okolo. Radši to či ono zkoumám půl hodiny v drogerii, parfumerii nebo na internetu :)

New in: June 2015

15. července 2015 v 21:20

@Dejnicka lak byl úplná náhoda, jen vybranej ze vzorníku (páč něco to chtělo! :D), já se v těch kolekcích nevyznám ..

15. července 2015 v 21:23

@Dášenka Boušková mi přijde, že ty uživatelky moondustů jsou už asi třpytkoslepý, jinak nevim

15. července 2015 v 21:23

@Natálka - Little Gem myslela sis taky, že něco je nutný koupit, to je jasný :D

15. července 2015 v 21:25

@Lenies K. no právě, to je ta děsná klamavá reklama .. jmenovat se to správně veletrh modeláže, tak o tom totiž neuvažuju ani teoreticky ;))

15. července 2015 v 21:26

@Darkness páč silikony jsou z ropy, to je přece taky přírodní. neasi! :D

15. července 2015 v 21:26

@Mikinka a sežerou tě vlčáci, na to nezapomeň! :p :D

16. července 2015 v 8:47

Tak chápu, že jsou ty veletrhy sračka, ale stejně mě mrzí, že už na ně nebudeš chodit - ty články jsou totiž hodně zábavný :-D Když tak nad tím přemýšlím, tak vlastně vždycky máš ty negativní recenze mnohem zábanější :-)

16. července 2015 v 11:30

@Černá Mooramožný to je, já si je nanášim stylem že pod okem držim kus toaleťáku aby se mi to nesypalo na xicht. docela to funguje. Nesnášim třpytky a ten jeden stín je výjimka kvůli zvláštní hnědočervené měňavé barvě.

17. července 2015 v 15:35

Teda docela šok ohledně Havlíkovy Apotéky, proč mi těmi bláboly kazí to jak mám jejich produkty ráda? Fakt mi vyhovují,ale ten humbuk co kolem dělají mě nebaví, ještě že od toho dokážu odstřihnout a jen si užívat jejich kosmetiku ( intimní gel, zázrak, ranní masky ) , protože ty mi vyhovují, složení fajn,ale jak píšeš to kolem děs! Asi netřeba komentář k mickám :D Používám je dnes a denně a tohle blábol roku!

17. července 2015 v 23:14

@Bulva :D tak ja to jeste uvazim :p ... anebo se budu snazit negativitu vyjadrit u neceho jinyho .)

18. července 2015 v 17:56

Na žádném kosmetickém veletrhu jsem zatím nebyla a jak na to tak koukám, ani jsem o nic nepřišla :-D

20. července 2015 v 21:58

A co se Havlíka týče, tak jediná česká přírodní kosmetika rozhodně nejsou, minimálně jsou tady ještě Nobilis, Saloos, Botanicus nebo Naturfyt, všichni s certifikátem CKP Bio stejně jako Havlík, přírodní kosmetiku dělá Hádek, Dědek kořenář má nějaké oleje, pleť vody, pár kousků přírodní kosmetiky dělá i Klášter Nový Dvůr, taky Lulalu mají přírodní kosmetiku bez chemie založenou jen na Bambuckém másle. A to všechno jsou české firmy, já teda nemám ráda, když se z nás někdo snaží dělat blbce :D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...