Nálož novinek z DM

21. září 2015

Za poslední dobu se mi tady z DMka nahromadila řádná kupa věcí, a to může vést samozřejmě pouze k jednomu - řádně obsáhlé recenzi.

Na začátek mám pro vás dvě zprávy - dobrou a špatnou. A obligátní otázku - kterou chcete slyšet dřív?
Oká, budeme tradiční, a první ta špatná: Dost pravděpodobně dneska zjistíte, že zase něco úplně nutně potřebujete.
Dobrá? Vyjde vás to levně.
 Takže ... když se nad tím hlouběji zamyslíme a důkladně to zanalyzujeme s využitím všech moderních metod ... zjistíme, že špatná vlastně není ani jedna z nich ;)


Jako první se mrkneme na limitku k 20. výročí značky BALEA.

Tělová emulze překvapila netradiční vůní a la vanilkový pudink s kapkou osvěžujícího citronu. A přestože je poměrně jedlá, je i hodně jemná a nevtíravá, což je u jakékoli sladké vůně jednoznačné plus. Alespoň tedy pro mě, jelikož ty výrazné se mi po pár použitích celkem spolehlivě omrzí.

Malinový gel na holení je první jednoznačný must-have, neb s tímhle růžovým želátkem je v koupelně fakt zábava. Pěkně voní i vypadá (kdo nemá rád růžovou pěnu kdekoli a jakkoli, ať se přihlásí) a navíc ho stačí strašně málo. Poprvé jsem ho vymáčkla cca lžíci ... rozetřela ... a zjistila, že s tím kopcem husté pěny, která  z toho pidi výchozího množství najednou vznikla, můžu v pohodě oholit asi i westíka :D







Sprcháč ostružina & fialka a tekuté mýdlo jahoda & rebarbora naprosto super voní (nic moc víc jiného u tohohle typu výrobku asi k popisu nevymyslím ;)








Oproti tomu emulze na ruce liči & růže a deo spray karambola & iris mě nezaujaly ani po stránce parfemace, imo je můžete s klidem minout. 
Šampon mango & broskev sice voní hezky, ale to v tomhle případě nestačí, jelikož mi vlasy nepříjemně vysušuje. Ale to není nic nového, mně Balea vlasovka prostě obecně nesedí (s jednou čestnou výjimkou) a vysušenost zatím nastala úplně pokaždé, bez ohledu na konkrétní řadu.







My o vlku ...
Ani tahle nová žlutá trojice na mých zkušenostech nic nezměnila. Vanilka a mandlový olej a určení na poškozené vlasy sice zní slibně, ale žádoucí efekt se bohužel ani zde nedostavil.








Tělové mléko kokos a tělová emulze orchidej a mandlové květy. Ovoňte, posuďte. U mě vede kokos, ten je velmi mňam.







Balea chladivý gel na nohy doporučit nemůžu. Nevyhovovala mi loňská verze, a ani s touhle to nedopadlo lépe. Krom toho, že vůbec nechladí, tak i celkem nepříjemně štípe, chemicky voní a ještě je takový ulepený ... k jeho koupi prostě nevidím žádný důvod.
Balea balzám na nohy je oproti tomu celkem příjemný, resp. nemám mu co vytknout.
Ovšem Alverde sprej na nohy s limetkou si napiště do nákupního seznamu, ten totiž chladí úplně úžasně.







U Balea čistícího fluidu jsem zrovna nadšená nebyla ... resp. jak se to vezme ... to si ho tak poprvé nanesu, masíruju, libuju si, jak ta hustá olejová pěna určitě všechno pěkně odlíčí včetně očí ... pak ho opláchnu, podívám se do zrcadla a ...
 

Asi takhle nějak.
Na seznam si ho tím pádem zapíšou všichni blackmetalisti, lepší věc na instantní profi corpsepaint hned tak nenajdou.


Oproti tomu Enzymatický peeling Balea si zapíšou všichni - výborná věc, která pleť báječně obrousí bez obrušování. Doporučená doba působení je 5 minut a doporučuju nepřekračovat, při delší aplikaci začíná být pokožka už celkem zarudlá.
 
Ebelin houbička k peelingu a masáži obličeje a Ebelin masážní kartáč můžete zkusit, pokud chcete alternativu elektrických čistítek. Oba jsou hodně jemné, i když na to možná v obalu nevypadají.








Na posouzení užitečnosti S.he dekorativních kamínků nejsem zrovna ta nejpovolanější osoba. Kvůli vám jsem si je jednou aplikovala na prsteníčky, a nevypadalo to sice špatně a i drželo, ale záhy jsem zjistila, že ty nové hrbolky na nehtech u mě vyvolávají neodbytnou touhu na ně pořád sahat a mimoděk se je pokoušet odstranit. Vydržela jsem to celkem tři dny, pak šly. Smutný příběh.

S.he pilníčky se sovičkami sice vypadají kjůt, ale zvládnou asi tak dvě zapilování, nebrat.

K Ebelin separátorům nehtů můžu akorát říct, že jsem vlastně nikdy nepochopila, k čemu tyhle barevné pěnové věci jsou. Fakt ne. Stejně jako si nemusím oddělovat nehty na rukou, tak to není nutné ani na nohou. Nicméně je samozřejmě možné, že jsem jen výjimka a že je běžné, že nehty na nohou sahají až tak do stran, že se po nalakování navzájem dotýkají. Jak to máte vy - používáte separátory?






U Balea roll-onu olej na suché rty jsem na blozích zachytila docela nadšení, ale teda nevím ... forma sice neobvyklá, ale to složení mě úplně nedostalo.






Pokud si potrpíte na plastové organizéry na kosmetiku, má pro vás Ebelin nově v nabídce dva (větší 140,- na rtěnky 70,-). Působí docela bytelně.




Z dekorativky S.he většinou nejsem zrovna dvakrát odvázaná a i tentokrát je to tak půl napůl.

Tužky na oči s aplikátorem pro kouřový efekt jsou jednoznačný satan-approved, neb na očích vydží asi tak deset sekund, pak se okamžitě slijí do záhybu. Vyhněte se obloukem.

Rozjasňující duo korektor na oči není vyloženě špatný, ale ani on zrovna dvakrát nevydží. 




Nejnovější přírůstky ve stojanu jsou tyto.



Pudry (99,-) mi z nich přijdou asi nejlepší. 
Bílý fixační momentálně používám a je fajn. Nedělá nános, není silikonový a zmatnění s ním i docela vydrží.
Kompaktní je v zásadě to samé, jen barevnější.
Bronzer by si pak zasloužil studenější odstín.






Matující papírky mně osobně přijdou zbytečné, ale pokud pro ně máte využití, proč ne.
Podkladová báze mi nepřijde, že by nějak fungovala.
Paleta korektorů je pak totální peklo a druhý satan-approved článku. Něco tak neuvěřitelně mastného, nepigmentovaného a navíc ještě neschopného se jakkoli nechat zapracovat do pleti jsem asi ještě neviděla.





Stíny nejsou zrovna dvakrát syté, dovedu si představit z drogerky lepší varianty paletek.
Tvářenka na můj vkus moc cihlová a ani s pigmentací to není zrovna slavné.
Rtěnka ujde, na rtech je docela příjemná, krytí střední.




A zakončímě vlasově.

Balea Matující  pasta pro beach style efekt - nejsem cílovka, ale matuje schopně.
Parfém na vlasy je podle mě zbytečnost (můžu použít normální parfém, ne ;).







Kartáč a la tangle teezer
- dala jsem ho máti, a když jsem se po čase ptala na dojmy, tak aniž by věděla, že nějaký jeho vzor existuje, zhodnotila ho tak, že se jí s ním vlasy rozčesávají mnohem lépe než s klasickým kartáčem a navíc se jí i dobře drží.






Dva kulaté kartáče s kančími štětinami
- pro bližší popis vychytávek mrkněte na obaly
- v porovnání s klasickým kančákem se s nimi vlasy suší stejně dobře, navíc jsou hodně lehké, hlavně ten bílý








Klasický kančí česací kartář
- jako fakt přemýšlím, co smysluplného k němu napsat :D češe .. drží se dobře ... a víc asi dohromady nedám :D






A to by bylo ode mě pro dnešek vše ;)


Co vy - už jste už něco z článku zkoušeli? A jakou zajímavou novinku jste v DM v poslední době objevili?









33 comments

21. září 2015 v 9:59

Tak blackmetalisti pobavili =D. Asi si půjdu přivonět k tomu ostružinovému sprcháči s fialkou, zaujal mě nejvíc =)

Michael
www.ontheleaf.net

21. září 2015 v 10:26

Osobně separátory při lakování taky nepoužívám. Nehty se mi nedotýkají a moc nechápu, jak někomu ano :) Jinak ten olej na rty mám taky, ale moc odvázaná z něj nejsem..

21. září 2015 v 10:46

Na olej na rty jsem zatím slyšela jen chválu, ale to složení mě teda taky neuchvátilo. Oddělovátka prstů taky nepoužívám, přijde mi to zbytečný. Prostě si ty nehty normálně nalakuju, nehodlám se zdržovat ještě nějakým udělátkem.

21. září 2015 v 11:15

tu emulzi vanilka-citron, páč jsi psala že hezky voní... tak jo, souhlasim, hezky voní, jinak neomráčil... ale ten holící gel si koupim :)

21. září 2015 v 11:51

Balea šampony mi také nikdy nesedly, i když si je plno lidí chválí. vlasovou pokožku mi úplně šíleně vysušily a dlouho jsem měla s vlasy problém.

Anonymní
21. září 2015 v 12:13

aha. tak třeba vestoje se mi nehty na nohou nedotýkají, ale když dám nohu volně, tak se mi prsty poskládají jakoby mírně pod sebe. takže malíček je pod prsteníčkem a prsteníček pod prostředníčkem. no a to mi většinou setře polovinu laku z nehtu, hlavně prsteníček to vždycky chudák odnese. asi mám tedy divný prsty na nohou...

21. září 2015 v 12:14

S-he nemám vůbec ráda, značka na mne působí jako pro puberťačky, ale klasickou Baleu chválím - miluju jejich sprcháče a některé šampony. Pro kokosový se vždycky vracím :)
two outfits

21. září 2015 v 12:23

Uff - nepotřebuju NIC. Gely na holení nepoužívám a vzhledem k tomu, že jsem v září najela na Neostratu, tak ani peeling. Jediné o čem uvažuju, je kančí hřeben, ale ten už jsem měla v košíku 2x a pokaždé ho nakonec vrátila do regálu. Odličovací fluid jsem měla taky - nic moc a rychle byl pryč. Ten růžový silikonový kartáček mám ráda (dá se použít i ba vyprání štětců).

21. září 2015 v 12:41

Já se bez oddělovače prstů neobejdu, bez nich se mi totiž některé nehty dotýkají sousedních prstů, mokrý lak se do nich obtiskne a celé lakování je v čudu :-D

Anonymní
21. září 2015 v 12:49

Teda takových věcí! :D hrozěn se mi líbí ta narozeninová Balea, je to skvělý nápad a určitě hrozně potěší dostat něco se svým jménem. Zkoušela jsem si přivonět k tomu sprcháči a voní naprosto skvěle :)

Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

21. září 2015 v 15:38

Baleu moc nemusím, ale zaujal mě holící gel a enzymatický peeling. A taky Alverde na nohy. :) Nějaký stojánek na rtěnky by se asi taky šikl, ale podstatně větší... :)

21. září 2015 v 17:04

Ja neznasam ruzovu farbu a malinovu vonu. A poneuzivam penu/gel na holenie. Takze ruzova malinova pena by bola pre ma fakt "vyhra" :)

21. září 2015 v 17:22

Skvělý článek! Po té malinové pěně se mrknu :)

Nela z Beauty Charm

21. září 2015 v 17:58

Chci si pořídit ty organizéry a enzymatický peeling. Původně jsem měla vyhlídnutou Ziaju, ale DM se jeví jako snadnější cesta :D A Baleu musím očichat, láká mě spousta věcí a zas tolik jsem toho ještě nezkoušela.

21. září 2015 v 19:48

Ten olej na rty jsem taky zavrhla díky složení, nevím asi mi kapku zelená mozek či co?
Moje "lakomé já" si říkalo, že za těch pár pětek by to šlo udělat i líp....
No a když mi půlhoďku na to nabízela zdatná obchodnice krém se složením podstatně šílenějším - bratru cena za dva litry, tak moje "lakomé já" málem z toho i kleplo... :)
Baleacké kokosové mléko bylo v nabídce cca 4 roky zpět a bylo super - lehké, příjemné a hlavně krásně udrželo opálení, to sice není zrovna asi informace, která by Tě oslovila, ale tak kdo ví ;)

21. září 2015 v 22:06

olejíček jsem si hodně oblíbila, ale to složení není vůbec nic hezkýho, to je pravda :(

21. září 2015 v 22:28

@Anonymní aha, vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být takhle .. ale možná máme divný prsty naopak my, co je nepotřebujeme :D

21. září 2015 v 22:31

@margarita sakra, to se příště musím víc snažit .. páč to jako fakt nejde, aby čtenáři odcházeli s tím, že nepotřebují nic! :D

21. září 2015 v 22:34

@Skalinky no teda, nesnášet růžovou pěnu, pff ... neměla jsi v dětství nějakou nějakej ošklivej zážitek s cukrovou vatou? jinak si to totiž nelze vysvětlit :p :D

21. září 2015 v 22:36

@Iwi z Makeupmania.cz jak se věc dává na rty a člověk to "jí", tak to složení celkem zkoumám .. a tady jsem na to chuť fakt nedostala .))

22. září 2015 v 10:57

Mně přišlo 5 minut na ten enzymatický peeling prostě málo, takže ho nechávám 15 minut a jsem v pohodě. Ten olej na rty mě lákal hodně, ale po přečtení složení jsem ho tam nechala. DM mě hodně potěšilo, že mají nově v sortimentu Batiste suché šampony.

22. září 2015 v 20:44

Po nanesení vanilkovo-citrónovej emulzie sa cítim veľmi zvláštne - že voniam ako koláč. Je to pre mňa úplne iná vôňa ako pri klasických kozmetických výrobkoch a ešte som si na to úplne nezvykla, ale vôňa sama osebe je báječná :) Ešte som si kúpila tie vanilkové produkty na vlasy. Šampón a kondicionér sú pre mňa také akurát - neohúrili ani nič nepokazili. Ale tá vlasová maska - to je pre mňa osobne najlepší vlasový produkt za posledné roky. Po použití sa mi vlasy perfektne rozčesávajú, vyzerajú o dosť zdravšie, sú lesklé a krásne jemnučké (inak ich mám suché a končeky už mám riadne rozštiepené - už je to na podstrihnutie). Takže tú masku odporúčam - je fantastická.

23. září 2015 v 0:20

@Jana 15!!! tyjo, to by mi asi slezla vrchni vrstva kuze :D (a to ani nemam nijak citlivou plet ..)

23. září 2015 v 0:22

@Katka Horňáková vonet jako kolac je fajn .D
masku jsem zkousela i zvlast, bez zbytku rady, a taky nic, skoda, pac voni bajecne

Anonymní
24. září 2015 v 16:04

Mooro, a jaký je podle tebe nejlepší a fakt schopný šampon na vlasy z drogerky? Ideálně tak do 200 Kč? Mám šíleně vysušené,ale zároveň mastné vlasy...asi to zní divně:) Ale je to tak. Na omak suché,nevyživené, rozlámané,ale nahoře total omastek, musím mýt každý den, jinak jsou splihlé. Používám Ultra Douxe z granátovým jablkem nebo mateří kašičkou, měla jsem ale i Oxygen od Dove a hrůza. Díky za info!

25. září 2015 v 15:40

Sa teda hlasim k blackmetalistom :-D:-D...i ked u mna je to bez tej cernoty kedze maskaru odlicujem ala Eldrige tzn. micelarkou, inak to u mna jednoducho nejde (maybelline sensational klasika verzia). A zvysok akosi ide mimo mna :-):-)....

Anonymní
26. září 2015 v 16:47

Teoreticky by se normální parfém neměl stříkat na vlasy, protože obsahuje alkohol, který vlasy vysušuje. Vzhledem k tomu, že tady je denaturovaný alkohol na prvním místě, tak si nejsem jistá významem tohohle "parfému na vlasy". To bych si raději do konečků vetřela některý z tuhých parfémů od Lush nebo něco na podobném principu. Tyhle parfémy obsahují oleje, tak by to ty vlasy ve výsledku mohlo i trochu vyživit.
Jinak jsem také snad nikdy nepoužívala oddělovače prstů. Z novinek mě nejvíce zaujaly kančí hřebeny.

27. září 2015 v 22:56

@Anonymní hele, z drogerky bohuzel asi zadny .. na vlnity mi vyhovuje ta Balea Sun, kterou jsem tady už doporucovala, ale to je pro specifickej druh vlasu .. nicmene z Lushe mam ted sampuk Montalbano a musim rict, ze po delsi dobe jsem z nejakyho samponu celkem nadsena, nevysusuje a jeste dela krasne leskly vlasy

27. září 2015 v 22:57

@Anonymní no, ja si vyznamem nejsem jista ani bez toho alkoholu :D kdyky vonel fakt krasne, tak jeste proc ne, ale je to tezkej prumer

29. září 2015 v 9:14

Chcela som sa vyjadriť, ale lež som dorolovala kolieskom na myške dole, zabudla som, čo všetko v článku bolo :D
saveonbeauty

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...