Nový box v revíru - ŠMAKUJTO

16. září 2015

Nevím jak vy, ale já pociťuju už delší dobu silnej krabičkovej deficit. Pročež když jsem narazila na Šmakujto, bylo samozřejmě naprosto nezbytně nutný ho vyzkoušet.

Princip je tradiční. Každý měsíc máte možnost objednat si box s překvapením, hodnota jehož obsahu bude převyšovat zaplacenou cenu. V případě Šmakujto jsou pak vždy obsahem předměty určené k vnitřnímu užití. Konkrétně jídlo. (to jsem vám teď ale vyrazila dech co, vůbec nepochybuju, že podle názvu jste určitě čekali kosmetiku).




Filosofie Šmakujto je pak taková, že se snaží přinášet novinky a zajímavosti, které mají společné to, že jsou od menších českých a zahraničních výrobců, neobsahují zbytečnou chemii a váže se k nim pokaždé i nějaký ten příběh o tom, kdo, kde, jak a proč se rozhodl je vyrábět. 

Což je nepochybně sympatická myšlenka, ale vy jste určitě zvědaví hlavně na to, jak se jim ji podařilo promítnout do praxe. Nuže ...





... v mém zářijovém vydání byla k plenění určená tahle barevná skupinka ...






... kterou tvořily:

Dva čaje True Tea od českého výrobce.
Na to jsem nejdřív koukala jakože pfff, balenej čaj ... a vybavilo se mi Nestee, brrr. O to víc jsem ovšem koukala, když jsem ochutnala první z nich ... a ono to opravdu chutnalo jako normální čaj :D. Pohled na složení ale důvod rychle objasnil: jen čaj a glukózový sirup (z toho chemickou voňavku neuděláte, ani kdybyste v pravidelných intervalech obětovávali sběrače čaje; btw. kdyby tam byl cukr, tak by to imo bylo ještě lepší).
Za 35 Kč ve skle je to myslím celkem fajn nápojová alternativa.







Koření Sea Pepper od britské značky Cornish Seal Salt Company, jež je složeno z mořských řas, pepře a soli.
Za mě dost origo směska, kterou ráda vyzkouším.






Dresink s mátou a červeným rybízem od britské značky Scarlett & Mustard.
I tady mě baví neotřelá chuťová kombinace (a nezávadné složení), díky čemuž nebudu mít s jeho aplikací nejmenšího problému.






Od stejné značky si pak můžete zahřešit s Lemon Curd ozvláštněným maracujou.
Jestli máte rádi lemon curd, tak asi nemusím nic moc dodávat, Britové dobře vědí, jak na něj. Maracuja je příjemné zpestření.






Chipsy z pita chleba s rozmarýnem a tymiánem od britské značky Soffle´s.
Jestli myslíte, že se na nich dalo něco zkazit, tak ne, nedalo. Chutnají přesně jako zní, a vzhledem k tomu, že tymián je moje nejoblíbenější koření vůbec, padly z boxu jako první.






Popcorn Joe & Seph´s s javorovým sirupem, karamelem a pekanovými ořechy.
Bohužel musím konstatovat, že tohle je hooodně nebezpečná trojka a ani u popcornu to nedopadlo jinak. Tvrzení o čtyřech porcích na obalu je pak v téhle souvilosti pouze dost ošklivý vtip, a pokud se nechcete přesvědčit, že to je zcela určitě jedna porce, doporučuju se k němu radši nepřibližovat :D

btw. od běžného popcornu se odlišuje i přípravou - není pražený na oleji, ale horkým vzduchem







Všechny značky a jejich příběh jsou pak přehledně představeny v přiloženém letáku, kde nechybí ani tipy a recepty, jak obsah boxu nejlépe využít.












Verdikt?
Fakt bavilo. 
Výběr věcí byl nápaditý, ale přitom ne zas tak, aby to bylo na úkor jejich použitenosti (jako u Zajíců v krabici, kde je obsah na můj vkus až příliš lesanovitý) nebo složení (jako u Brandnooz, kde je zase až moc chemkovitý).


Ideální pak bude imo pro ty, které baví Marks&Spencer, jelikož vzhledově, nápadem i cenově mi produkty jeho nabídku dost připomínaly.

Jinak pokud jsem to pochopila správně, zářijová krabice už k dostání není, ale říjnové vydání můžete objednávat zde.


Co vy, jak se vám zamlouvá Šmakujto? A kupujete si v současnosti nějaký box s překvapením?



22 comments

16. září 2015 v 8:48

Tak obsah se mi tedy dost libi, zajimavy produkty a chute.
Beauty of pink / Knižní regál

16. září 2015 v 8:50

Asi najlepsi chuto box aky som doteraz videla, skoda ze nic podobne neexistuje u nas ... produkty vyzeraju mega

16. září 2015 v 8:51

dostala jsem darem Zajíce v krabici (http://www.zajicivkrabici.cz/) a musím říct, že mě to fakt bavilo, super výběr, recepty použití k tomu... myslím, že Šmakujto vlastně jen kopíruje jejích koncept, ale možná to vymyslel dávno někdo jinej předtím, to těžko říct, každopádně Zajíci v krabici jsou mi o dost sympatičtější :-)

16. září 2015 v 9:13

Ten popcorn bych potřebovala sehnat pro přítele! Ale vlastně všechno mě zaujalo a využila bych (jdu okouknout webík, jestli třeba někdy tež neobjednám :D). Jak chutnají ty mořské řasy?

16. září 2015 v 9:39

Cena 599,- Kč a hodnota balíčku víc než 600,-? :/ Třeba 605,- No na mě je to docela drahý box.

16. září 2015 v 9:43

Tak to je první foodbox, co mě zaujal, vypadá to moc dobře a všechno bych snědla/vypila.

16. září 2015 v 12:06

Zajímavý box, ale cena mi přijde vysoká...

Nela z Beauty Charm

16. září 2015 v 12:49

Fakt parádní věci, a kdyby to stálo půlku, tak si to i objednám.

16. září 2015 v 14:13

@MONICA INESSENCE můžeš si objednat i na Slovensko, stačí nahoře přepnout z CZK na EUR :)

16. září 2015 v 14:16

@Lenka Hrubá u nás bylo nejdřív Brandnooz, Zajíci až po tom, ale ani bych asi neřekla, že někdo někoho kopíruje .. prostě koncept, stejně jako beauty boxy no ;)

16. září 2015 v 14:24

Tyjo, to nevypadá vůbec špatně! Dostala jsem z toho chuť na True Tea :D

16. září 2015 v 14:25

@kubajda ono všechno, co bude obsahem boxů, půjde objednat v eshopu u nich na webu (stejně jako to měl Ladybox), ale spustit by ho měli až příští týden .. navíc co mi přijde jako velká výhoda, věci půjde objednat nejen samostatně, ale i společně s boxy a neplatit pak za ně díky tomu poštovné
řasy jsou zajímavá směska, je to docela pikantní :)

16. září 2015 v 14:32

@Radka K. levný určitě není, ale imo to zas odpovídá kvalitě ... cenově mi to fakt přijde na úrovni M&S, a ten je podle svého úspěchu u nás pro lidi zjevně ještě přijatelný ;)
jinak tady byla hodnota od oka nějakých 700 jen za věci, ale zas je to třeba brát tak, že v ceně boxu je rovnou i poštovné

16. září 2015 v 14:34

@miňule když si vezmu, že půlku stojí Brandnooz, tak bych řekla, že u obsahu a la Šmakujto nebude taková cena bohužel vůbec reálně možná no ..

16. září 2015 v 16:02

Z celého balení mě zaujala akorát sůl a dressing.. A cena 599,- za tento obsah mne zrovna také nepřesvědčila =/

Michael
www.ontheleaf.net

17. září 2015 v 16:38

Máš pravdu, tohle vypadá zajímavě, Zajíc je pro mě až moc alternativní, Brandnooz zase plný chemických hnusů, jen mě odrazuje cena a taky to, že pokud si nějaký výrobek oblíbím, u nás na malém městě nebude k sehnání.

17. září 2015 v 17:03

Věci super, ale děsně předražený...zajímala by mě doporučená cena jednotlivých produktů, takhle to vychází skoro stovku na jeden? Strašně se mi líbí to koření, to bych chtěla zkusit. Ale upřímně, kdybych si ten box měla koupit a dala za něj těch 600, jsem nasraná :)

Anonymní
17. září 2015 v 22:02

Na první pohled se mi to líbilo, ale ta cena, no uf! 600 za pár pochutin. Ta prachy můžu mít jídlo na několik dní nebo skvělou večeři (v ne moc hogo fogo restauraci anebo doma připravenou z drahých surovin). Prostě tolik bych za box nedala a je fuk, jesti hodnota odpovídá ceně.

17. září 2015 v 23:44

@Jana výrobky nejspíše pouze v eshopu ... ale muzes jich koupit vic najednou, vid ;))

17. září 2015 v 23:47

@Dashulka fakt? mne se to zda celkem prijatelny .. nebo proste, na tuhle kategorii vyrobku je to takovej standard ;) (jinak nektery ceny jsou videt na letaku, ale je to: chipsy 55,- popcorn 125,- koření 119,- krém 139,- dresink 159,- čaj 35,-)

17. září 2015 v 23:53

@Anonymní ale jo, určitě to jde přepočítat úplně jinak, to fakt záleží, jak je kdo zvyklej a ochotnej utrácet za jídlo ;) ale na druhou stranu je třeba to brát i tak, že tohle částečně nejsou věci, co se spotřebujou při jednom použití a je nutný je kupovat každej tejden, ale vydržej těch použití několik (dresink, krém, koření), a tam mi to už vůbec nepřijde přehnaný, on i lowend oliváč v supermarketu stojí kilo ..

19. září 2015 v 13:04

Vypadá to fakt dobře, přesně typ neobvyklejších věcí, které se v naší rodině rozhodně uvítají :)
http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...