Nákupy a novinky za září

5. října 2015

Aneb terapeutický příspěvek skupiny anonymních shopaholiků.

Asi je zbytečný připomínat, že září = Dny Marianne. Takže původce (skoro) všeho zla je jasnej. Ale myslím, že jsem si svý řádění obhájila moooc pěkně - ty věci bych přece stejně časem pokoupila, tak teď ještě navíc ušetřím, ne? :D Což se nakonec ukázalo jako úplně nemístnej alibismus, ale o tom jako pssssst.


Něco z pečující řady Benefitu jsem plánovala vyzkoušet už od dob, kdy na ni pěla ódy Lucifrid (a to už je teda pěkně dlouho). V kombinaci se slevou, dárkem k nákupu a pocitem, že mě všechny dosud vyzkoušený korektory nuděj a musím zkusit zase něco novýho, bylo jasný, že den B nadešel. 
Původně jsem šla jen pro Total Moisture a Fake Up, ale nakonec jsem si nechala vnutit i oční krém It´s Potent.
Pořádná recenze bude časem, po třech týdnech můžu jen konstatovat, že nějaký zběsilý postnákupní nadšení se zatím nekoná. Krém hydratuje asi celkem dobře (asi proto, že jsem se zatím nerozhodla, jestli je to hydratace, nebo jen vrstva glycerinu), ale pokud jde o jeho očního bráchu, tak jsem se přistihla, že i namísto něj radši používám Total. S korektorem je to tak půl napůl. Občas se mi zdá fajn a občas mám pocit, že jsem si akorát do jeleního loje dala trochu make-upu.




Jestli si pamatujete ten hype okolo Push-up lineru, tak cca půlka byla spokojená a půlka z něj nechápala, páč jim nekreslil, drolil se, linka nešla obtáhnout ... Od plnýho balení mě tehdy ta ambivalence odradila dostatečně. Ale miniatura coby dárek k nákupu? Sem s ní. Krom linky krabička obsahovala ještě miniaturu řasenky They´re Real a odličovače Lineru.
Pokud jde o aplikaci, nic se nedrolilo, hmota je docela měkká a kreslí úplně ok. Výsledek nicméně nic moc, neb co do intenzity připomíná spíš linku nakreslenou kajalem, s fixou se vůbec nemůže rovnat (a to samozřejmě ani co do ostrosti). Pokud jde o odličovač, jeho funkci nechápu, jelikož linka se úplně krásně odlíčí svépomocí cca za tři hodiny od aplikace.
(nevědět, o čem je Mnoho povyku pro nic, celkem bych řekla, že to určitě musí být recenze na Push-up liner)




Naštěstí rovnováha linkovýho vesmíru nakonec zůstala zachována, jelikož tahle voděodolná fixa od Sephory Fine Line 24HR je pro změnu úplně super. Dobře se drží a bez obtiskávání vydrží celý den (ještě donedávna jsem si myslela, že to je úplně standardní vlastnost každý fixy, ale zebří Dermacol mě teda spolehlivě vyvedl z omylu).





K nákupu jsem tentokrát dostala i docela dost vzorků. Sice většina pánskejch, ale aspoň ta snaha se cení no :D





Od Rimmelu jsem dostala dvě řasenky, tři kousky z Nude kolekce Kate Moss a nové BB.

Okurkovou řasenku Wake me up považuju za úlet. Nebo pokud jste mi někdo schopnej vysvětlit, co mají společnýho řasenky a okurky, směle do toho (autorovi nejzajímavějšího zdůvodnění ji pošlu). Bez ohledu na název a složení ale maluje úplně stejně jako její dvě předchůdkyně z Wonder´Full řady (ty s arganovým olejem). Řasy dělá až moc přirozené a přitlačit s vrstvama nejde, jelikož pak se to všechno začne tak nějak drolit, cuckovat a stahovat. Nic pro mě.
Scandaleyes Extreme sice ujde, ale to je v nelítostným řasenkovým světě málo. Za stejnou cenu jsou desítky lepších.
Nude Kate kolekce byla podle ohlasů na FB hodně očekávaná. Což nechápu. Nic proti Kate, já rtěnkovou Nude mánii nechápu obecně a fakt mi není jasný, proč bych si rty měla malovat něčím, co se odstínem neliší od make-upu. Podle mě to úplně popírá smysl toho, proč rtěnka vůbec vznikla, a budu teda v tomhle ohledu úplně nudná konzerva. Ne dost nudná na nude kolekce, obviously.
BB Crem Radiance je docela fajn. Dobře se roztírá a dokonce ani ten medium odstín není nijak tmavej nebo oranžovej.



Odstín rtěnky č. 45 má být dle názvu nejvíc růžový ze všech a dokonce i tak vypadá, ale na rtech bohužel make-up, odstín č. 3. 
Vedle je pečující balzám. Obal pěkný, ale jinak úplně obyč balzám, navíc bez chuti i vůně. Za 129 Kč je to imo trochu málo.





Lush kompletně zrekonstruoval svůj obchod v Palladiu (tak aby odpovídal jeho tradičnímu konceptu) a při té příležitosti zařadil do nabídky nejen spoustu nových věcí do stálé kolekce (kolem 35 výrobků), které dosud šly sehnat jen v jejich vlajkovém obchodě na Oxford Street, ale rovnou představil i halloweenskou a vánoční kolekci

Šampuk Montalbano bylo z novinek největší překvapení. Nejen, že mi nevysušuje vlasy, ale dokonce je mám i super lesklé.




Co je největší must-have z halloweenské kolekce? Samozřejmě černé želátko Nightwing ve tvaru netopýra (věřím, že příště už se tam najde i nějaká ta můra).


Ve vánoční kolekci člověk tak trochu neví, na co koukat dřív, ale myslím, že i tady se jeden must-have najde.





Není to nic menšího, než růžový koks. Resp. jeho lushácký ekvivalent v podobě třpytivého tělového pudru Fairy Dust s vůní sprcháče Snow Fairy. Pokud jste stejně jako já vždycky litovali, že nemají s jeho parfemací i něco trvanlivějšího (a ideálně taky třpytivého), je vám jasný, že tohle prostě potřebujete. Teď. Hned.


Když jsme u té růžové ...
Růžové vody není nikdy dost. Ta od Nobilisu intenzivněji voní, ale rozprašovač mi víc vyhovuje u Purity Vision, není tak mlhově jemný.





Rakytníková řada od Natura Sibericy disponuje vůní, kterou si chci vzít za muže. Krom toho gelu na vlny teda. Nejen, že voní jinak, ale ještě dělá úplný opak toho, co by měl.




Ale dost s vůněma, přejděmež ke hmatatelnějším věcem.

Čistící a omlazovací pulzátko od Foreo jsem vám už ukazovala na FB. Krom toho jsem ho od té doby ukázala v reálu i pár dalším lidem a ... nikdo netipoval, že to je na obličej. Tssssss :D 
K hodnocení účinků (na obličeji) můžu zatím říct, že mě baví víc než kartáček a masáž s ním je mnohem příjemnější.






Dneska je to koukám celé tak nějak růžové.
Rozjasňovač od Rival de Loop. To fakt nevím, co mě to popadlo. Na pohled sice vypadá docela slibně, ale jen vypadá, jelikož v reálu hází dost divný a nepřirozený namodralý lesk. 





Pro změnu něco černého - vosk i s kartáčkem. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že tenhle oldschool způsob leštění stejně pečuje o boty nejlíp.




A k vosku jsem si samozřejmě musela koupit i boty, to dá rozum.





Láska na první i všechny další pohledy.




Na spodní prádlo na blozích mě zrovna moc neužije, ale zrovna od Fauve jsou ty podprdy tak úžasné, že je skoro škoda je nosit pod oblečením :D Navíc mě pokaždé dostane, že v reálu vypadají vždycky ještě mnohem líp než na fotce.





A jediný zástupce oblečení tenhle měsíc (jsem dobrá!) - top z H&M. Má super střih, tak jsem mu odpustila výjimečně i tu barvu.





Jak jste shopaholikovali v září vy? A co Dny Marianne - podléháte? Nebo je naopak hrdě ignorujete?


40 comments

5. října 2015 v 9:09

Dny Marianne ignorujem a aj ostatne podobne akcie, proste ma to uz nebavi, tie davy v obchodoch, u nas na SK to aj tak stoji za staru backoru, keby som zila v Prahe alebo Brne dajme tomu, asi by ma to motivovalo viac.

5. října 2015 v 9:35

Na dnech Marianne jsem byla taky a většinou tam kupuju jen něco z kosmetiky a pár drobností. Letos jsem si koupila nový MUFE makeup, Clarins stíny a Bobbi Brow korektor :).

5. října 2015 v 10:22

k okurkové řasence mám jediný nápad - na řasenkách jsem závislá a mé příjmení znáš :-D Hlavně mi jí neposílej!!!
Šampuk Montalbano je geniální - uznávám, že zrovna ode mne to zní jakože "heeee? Jeblo jí?!", ale klid. Myju s ním hlavu klonovi :-)

5. října 2015 v 11:09

Lush!! <3
A Nightwing jsme přejmenovali na Batmana =D, vždyť je to na první pohled jasné ;)

Krásný den,
Michael
www.ontheleaf.net

5. října 2015 v 11:41

Ta kabelka je úžasná.K okurkové řasence-mě se ta vůně dost líbí.Nemusíme vypadat jenom svěže,ale i vonět svěže.

5. října 2015 v 12:21

Mooro! Tys nasla pricetne vypadajici kabelku! Kde? :-)

5. října 2015 v 13:06

Tak, okurková řasenka je určo podobná tím tvarem okurky, přece víš že řasenka a okurka jsou bratranci protože se vynalezli v jeden den :D
a ta kabelka je úžasná, kde jsi jí sehnala?! Přiznej se!! :D

5. října 2015 v 13:14

Letos jsem podlehla hodně. Naštěstí ne Benefitu, koukám, že dělám asi spíš dobře, že ho obcházím. Ta značka mi není sympatická.

5. října 2015 v 13:58

Já jsem s těžkým srdcem podlehla a odešla z lehkou peněženkou... :D
Líbí se mi kabelka, odkud je? :) A jinak tedy, ta růžová chlupatina mě dost děsí... :D

5. října 2015 v 14:06

@lučiak tak to chápu .. jako nejlepší je to asi v Praze no, největší možnosti. Ale davy se mi naštěstí vyhly, dokonce i v Palladiu .. asi že jsem šla řádit až odpoledne .. jedině natřísknuto bylo ve Starbucks :D

5. října 2015 v 14:09

@TiffDen Salamander :) (cena byla bohužel už méně příčetná)
jinak ještě měli takový botičky a psaníčko, ach ouvej

5. října 2015 v 14:10

@Brunwen mně celkem sympatickej je, ale originalita jde někdy trochu na úkor kvality ;)

5. října 2015 v 14:11

@An výstižné :D
Salamander (a westíka jsem obarvila na růžovo, to dá rozum! :)

5. října 2015 v 14:58

Téda, moc pěkné úlovky.
Zvu tě k mé soutěži..
http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/10/muj-blog-slavi-1-narozeniny-to-si.html

Michaela
5. října 2015 v 15:44

@Černá Moora Pomoc a stáhla jsi ho taky z kůže ... ��

5. října 2015 v 20:10

Nechodim do Salamandra, ale asi zacnem, lebo ta kabelka je wow. Inak Dni Marianne na Slovensku uz popisala luciak, nejdem sa k tomu vyjadrovat, ja som si kupila "az" 6 ks kozmetiky plus dostala som az jeden darcek k nakupu... ta cervena taska, co davaju k nakupom je rok od roku vacsia a ja mam rok od roku vacsie problemy ju naplnit.... :-/

Anonymní
5. října 2015 v 21:26

... skutečně fasicnující nákupní maraton! Moc děkuju za sdílení. Já sama se snažím slevovým horečkám spíš uniknout. Ale chápu, že někomu to může přinášet tolik radosti! :)
https://terkaberka.wordpress.com/

6. října 2015 v 9:48

Eh, opravdu jsi tu rtěnku dostala v odstínu 45? Není to spíš 48? Páč já na tvojí fotce vidím tmavě vínovou barvu, zatímco moje 45ka je tělová-tak jako tady na těch obrázcích http://www.reallyree.com/2015/06/rimmel-nude-collection-by-kate-lip-swatches.html :D

Anonymní
6. října 2015 v 12:29

Během dnů Marianne jsem nakoupila rtěnky Bourjois Rouge edition /ty které jsi chválila na blogu cca před rokem/ a v Tetě vykoupila Toni a Guy /sleva 75%/. Nicméně i tak se chystám na Alternu, znáš? Máš? Ludra je drahá, ale nedá mi spát.
K té Luně, myslíš že je velký rozdím mezi standardní velikostí, a tou mini verzí? Děkuji za názor a za lochec, tvůj originální humor je kořením české blogové sféry. :)

6. října 2015 v 14:12

Tu okurku taky nechápu... Představuju si výrobní linku s roboty, co střílí paprsky tvořivého záření do okurek, až z nich vylítne řasenka. :D

6. října 2015 v 16:41

@Michael Ale tak Nightwing je přece Batmanův kámoš, odrostlý Robin. :D

6. října 2015 v 20:35

@medvidatko nn, fakt je to 45 (ale kvůli tmavší fotce/nastavení monitoru se to může zdát jinak no ;)) .. v reálu je taková růžová se švestkovým podtónem, na rtech ovšem tělová, brr

6. října 2015 v 20:47

@Anonymní 75 % je slušný! hele alternu jsem tuhle už už házela do košíku (zní to všechno tak účinně a věrohodně), ale pak mě kámoška zchladila, že si od kadeřníka koupila celou řadu a půlka těch věcí byla průměrná a půlka vyloženě na nic .. tak jsem to prozatím odložila, ale výhledově to mám i tak v plánu (až budu mít zbytečný prachy a nic jinýho prioritního ;) možná pro začátek zkusím nějakou tu sadu vzorků
pokud jde o Lunu, tak jestli si to pamatuju správně, tak krom velikosti (což ovšem podle mě není zásadní nevýhoda, spíš možná naopak, byla by na obličeji taková skladnější), tak neměla tu anti-aging masážní stranu s vlnkama (a související program), ale jen ty čistící strany (což ale možná taky zas až tak nevadí, já koneckonců použiju občas i ty výstupky jako masáž, ten anti-aging program se liší akorát v tom, že ty pulzy jsou mnohem jemnější a pomalejší) a taky nešly nastavovat vibrace (nebylo na ni plus,minus, ale všechno jen jedna intenzita) .. nejlíp asi ohmatat v douglasu, hlavně pokud jde o vibrace .. ale co ji používám, tak bych neřekla, že něco z toho, čím se ty dvě liší, je nějaký zásadní mínus ty menší verze
(a že dík ;)

6. října 2015 v 22:36

Hoooj,

no tak Fauve už se nevyrábí, takže nakup, co se dá!!!

Jinak fixa na linky od Sephory, nestává se ti po tejdnu, že je špička roztřepená?

7. října 2015 v 0:30

@Mikinka jj, vim, jsou to parchanti .. ale zas doufam, ze by se neceho tak oblibenyho nevzdali a akorat budou kousky ve stejnym stylu v novy rade akorat s jinym nazvem

po trech tydnech zatim nastesti ne a to ji pouzivam denne .. tobe jo?

Anonymní
8. října 2015 v 22:13

Díky za odpověď! Myslíš, že Alterna z eshopu je v cajku? V Douglasu stojí šampon cca 1200, na eshopech o 500-700 míň, trochu rozdíl. Nerada bych koupila zředěnou aviváž /stalo se mi s kondišem Goldwell/ tak váhám. Litr za 250 ml šampon je megaodvaz, ale žijem jen jednou :)

Anonymní
9. října 2015 v 1:00

Já věděla že nezklameš xD :-D Od té doby kdy jsem viděla tu řasenku v obchodě, jsem se těšila až si přečtu tvojí reakci na takový blábol jako okurková řasenka :-D Kdyby to bylo alespoň schopný vytvořit zdání funkčnosti, jenže mě teda v životě nenapadlo, že řasy jsou právě to místo, kde se nejlíp osvěžit :-D Asi nějaký šokový marketing - bylo na čase vytáhnout nějakou ještě větší blbost než plus 300% kromě hustoty a délky řas pomalu i na ostrosti zraku :-D, a ideálně tak pitomou že se nad tím každá pozastaví :-D Zlatá maska na vlasy z býčích koulí :-D

11. října 2015 v 12:52

@Anonymní jako obecně bych se v takovejch těch prověřenejch shopech typu parfums, na-vlasy apod. asi nebála .. snad alterna není něco jako Chanel, u který by poloviční cena znaečila jen jedno :D
a kdes koupila fejk goldwellu?

11. října 2015 v 13:54

@Anonymní :D jako myslím, že se vydali úplně špatným směrem .. neb třeba taková řasenka s extraktem z býčích koulí ... by měla úplně jiný koule .D

11. října 2015 v 20:07

To je naloz! Ja tu okurkovou rasenku musim koupit, jen abych si cichla, miluju okurkovou vuni a prijde mi to pecka, jestli ta rasenka fakt voni:)) Akce me nechala chladnou, po nekolika letech intenzivnich nakupu mam pocit, ze mam fakt vse, takze jsem nemela potrebu vyuzit..:)

15. října 2015 v 21:45

Krásně jsi pokoupila! Líbí se mi ten nový šampuk od Lush, asi na něj mrknu, Lush mám totiž na vlasy moc ráda...

Anonymní
10. ledna 2016 v 16:27

Na parfums.cz. Stejně tak i konturku na rty od Chanel, stála 200 Kč lol, bylo mě to divný, ale nešlo to nevyzkoušet. Je to ale už přes 5 let. Ta konturka trhla rekord ve výdrži, zmizela do 5 minut, aniž by člověk mluvil či dokonce jedl. Zázrak:) No Chanel jedině z parfumerie. Nemá prý oficiálního dodavatele co se e-shopu týče v ČR.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...