Šmakujto box - říjen 2015

2. listopadu 2015

Jelikož vás Šmakujto box minule zaujal, rozhodla jsem se nahodit ještě jedno balení, ať vidíme vývoj.


Z přiloženého časáčku vyplývá, že jeden z největších hitů boxu má být tahle slaninová marmoška, která je označena dokonce za přímo legendární pochoutku. 
No, musím říct, že po ochutnání, přečtení složení a mrknutí na cenu (145,- Kč) jsem měla tak trochu WTF chvilku. Ono je to dobré, o tom žádná, koneckonců restovaná cibulka se slaninou a kapkou javorového sirupu ani jiná být nemůže, ale ... celých 91 % obsahu tvoří cibule ... no a za maličkou skleničku cibulky dát skoro stopadesát kaček je podle mě hodně velkej úlet ;) Zvlášť když za desetinu ceny to samé zvládne stvořit i kuchař začátečník. Upřímně říkám, že tady jsem tu legendárnost a zákaznické nadšení naprosto nepochopila.








Sépiové těstoviny
Proč ne. Jsou české, složení lepší být nemůže a zároveň není asi nikdo, kdo takovou věc z boxu neužije (teda možná krom alergiků na sépie).






Malinové marshmallows
- tohle je imo klasický typ výrobku, pro který stojí za to box koupit. Opět české a hlavně chuťově hodně zábavné. Zapomeňte na klasické přeslazené a trochu suché gumáky, tyhle marshs jsou spíš jako taková tužší malinová pěna (a i přesně tak šťavnaté). 
Doporučuju zkusit a omrknout i jejich další sortiment.








Řepkový olej s příchutí citronu
- opět vhodně zvoleno. Zajímavé a zároveň univerzální.






Krekry s chilli a zázvorem
-  na ty jsem se jako milovník všeho pálivého hodně těšila, ale nakonec bohužel nic moc. Pan Scoville by nad nimi jen povytáhl obočí a pokud jde o nějakou jinou chuť, taky jsem nebyla moc úspěšná, celkově tak nějak mdlé ... určitě nemusíte mít.
 





 Pastinos
- zato tomuhle snacku věnujte plnou pozornost. Myšlenka za ním stojící je podle mě sice trochu ujetá (viz foto z časáku dole), jelikož kdo by chtěl jíst při běhu těstoviny (resp. kdo by chtěl při běhu vůbec něco jíst ... na druhou stranu, nejsem Italiano, třeba to tam mají v tomhle ohledu hozené úplně do jinam), ale jinak je to supr pšeničný výtvor, a opravdu chutná i vypadá jako těstoviny.







Slunečnicová a dýňová semínka a sušené meruňky v hořké a mléčné čokoládě (na to, že je to tak malý pytlík, dost dlouhý název :D)
- opět lze vyzdvihnout složení, neb čokoláda je čokoláda a ne podezřelá kreace z rostlinného tuku. Kdo si na podobný typ zobání potrpí, bude určitě spokojen.
 





Pokud byste po čemkoli z obsahu zatoužili, už mají spuštěný eshop, tedy směle do toho.

Pokud jde o samotný box, minule se diskuze hodně točila kolem ceny, která na první pohled není dvakrát nízká. Jako není, o tom vás vůbec nemíním přesvědčovat. Ale za podobnou kvalitu/typ věcí je podle mě celkem standardní ... kdo chodí nakupovat do už zmiňovaného Marks&Spencera, tak ví, že šest stovek tam nechá, ani nemrkne. Nicméně, na druhou stranu to není obchod, kde bych dělala každotýdenní kompletní nákup. Ale čas od času prostě super. A stejně bych asi přistupovala i k boxu. Fakt si nemyslím, že je nezbytně nutné mít každé jedno balení. Ovšem jednou za čas je to výborné zpestření, jelikož efekt zábavnosti vybraného obsahu podle mě za těch šest stovek stojí. Z tohohle důvodu se hodí i jako dárek, neb vůbec nepochybuju, že obdarovaný (pokud tedy letí na podobný typ pochutin) bude zaručeně nadšen.


Co vy na Šmakujto, cenu a obsah? Už jste zkusili - zkusíte?


 

19 comments

2. listopadu 2015 v 8:45

Mě přijde přívětivější box Zajíců v krabici, páč tam málokdy najdeš něco s masem (no jo, mám s masem osobní problém, jinak by se mi tenhle box možná líbil.) Smakujto mi přijde rozhodně lepší než Brandooz box (či jak se to jmenuje), který z 90% tvoří chlast, kečup, čipsy a slazené limošky.

2. listopadu 2015 v 9:15

Tenhle box se mi asi ze všech těch jídelních líbí nejvíc (stejně si ho ale asi neobjednám... :D).
Každopádně jsou tam zajímavé věci, ale zase nic příliš exotického, čeho by se průměrný český zákazník bál dotknout i tyčí. :)
Zaujalo mě složení u toho slaninového "jamu", co jsem na něj koukala jinde, uvádějí 19% slaniny, tak to nějak nevychází s tou cibulí. :D

2. listopadu 2015 v 9:26

91% cibulky?? Hahaaa:)) Jako cena není nízká, ale tak to je snad jasné, když jsou tam takové produkty. Líbí se mi to, vše vypadá zajímavě, mňam.

2. listopadu 2015 v 11:27

Já bych hrozně chtěla vidět, jak ten Bacon jam vypadá třeba na toustu :-) Každej fotí jen skleničku :-D
Jinak mě box zaujal, ale odebírám Brandnooz box, tak asi úplně do dalšího nepůjdu. Možná časem jen tak pro zpestření bych si jednu krabičku objednala.

2. listopadu 2015 v 13:28

Box jsem ještě nevyzkoušel a nějak mě to ani neláká..půlu výrobků bych nepoužil, pro tu druhou si skočím právě do toho M&S =)
Někdo by mohl konečně vymyslet koncept, kdy si zákazník ten box poskládá sám z nabídnutých možností (rozdělit box na několik částí a ke každé části dát na výběr několik výrobků..)

Michael
www.ontheleaf.net

2. listopadu 2015 v 14:46

Mě se obsah líbí, ale box mi přijde zbytečně drahý.

2. listopadu 2015 v 16:37

Mě se obsahově box velice líbí, ale objednávat vážně nebudu. :) Škoda.

http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

2. listopadu 2015 v 18:33

Maršmelouny a pastinos mě zcela dostaly, tyhle neobvyklosti prostě miluju.

2. listopadu 2015 v 22:24

@Claire Když ti ušáci jsou třeba na mě až moc alternativní ... ale cílovku to určitě má, o tom žádná ;)

2. listopadu 2015 v 22:29

@An čéče, to máš pravdu! :D jsem to šla okouknout a je to takhle špatně i na originálním znění

2. listopadu 2015 v 22:30

@U Sedmikrásky fakt úplně stejně jako najemno nakrájená orestovaná cibulka :)

3. listopadu 2015 v 14:30

Box si sice neobjednám, ale zato všechno od Four duvet nutně potřebuju! Díky za tip :)

Anonymní
3. listopadu 2015 v 17:26

Já ti nevím, asi to není špatné, dostat to zadarmo / jako dárek, tak to asi celkem ocením. Ale koupit si to sama, budu si nadávat, na co jsem se to zas nechala nachytat. To radši ty prachy utratím v MS za to, co si sama vyberu. Holt asi nejsem krabicový typ.
Líbí se mi marshmallows, brala bych všechny příchutě, co vyrábějí.

3. listopadu 2015 v 23:40

Už jsem na něj narazila u Dominiky a musím říct že za mě má tenhle balíček palec hore :D fakt se mi to líbí a jsou tam věci, na které jen tak nenarazíš. Samozřejmě džem z 95% cibule je blbost ale zase proč to nevyzkoušet no :) Mě to ale spíš zaujme takhle u jiných blogů a pak bych si to koupila po jednom, než objednávat celý balíček :D nejsem moc spotřebitel roku ale co no :)

Kačka
http://katiebutterfly.blogspot.cz/

4. listopadu 2015 v 14:35

Tak tento boxík celkom láka, ale nechcelo by sa mi vyhodiť tie prachy za žrádlo, v tomto som trochu lakomec :)
saveonbeauty

8. listopadu 2015 v 1:14

Ahoj, zkusila jsem a myšlenka tohoto boxu se mi líbí, tedy že tam jsou věci, na které v obchodě běžně nenarazím. Mě hodně nadchl Bacon Jam, už mi skoro dochází, byl fajn i do masových směsí, včera do domácích hovězích burgerů, ale já jsem si vůbec složení nepřečetla. Tedy četla jsem ho, ale nějak jsem si vůbec nevšimla, že tolik % je cibule :D Ale zas jsi mě teď aspoň přivedla na myšlenku, zkusit si něco podobného doma připravit sama. Protože jsem váhala, jestli ho nutně potřebuji koupit zas. Ta chuť mě uchvátila, to jo, ale ta cena je fakt na džem nadprůměrná :))) Jinak mi chutnaly i Pastinos a co se týče Marschmallows, objednala jsem je znovu, protože jsem si objednala listopadovou edici. Jak říkáš, nebudu to ani já kupovat pravidelně, ale když máme v listopadu ty narozeniny, tak třeba tam najdeme něco na oslavu. :) Nějakou tu pochoutku, kterou hosté budou vidět poprvé. :)
blog Měj se ráda

8. listopadu 2015 v 1:18

@U Sedmikrásky mrkni, tady ho ukazuju https://youtu.be/2kB_7OtCdAI?t=7m

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...