Novinky, tipy, akce

30. července 2015


Jelikož je mi jasný, že stejně nemyslíte na nic jinýho, než kde zase utrácet (a kdo tvrdí, že ne, myslí na to dvakrát tolik), a zároveň je mou blogerskou povinností mluvit o novinkách na scéně pravdu a nic nezamlčovat (čl. 1.1 blogerského desatera), dáme si nska tuhle oblíbenou rubriku nepokrytě vás navádějící ke konzumním nepravostem.


1) Nová pobočka RESERVED v Letňanech

- věc, která mě potěšila ze všech novinek jednoznačně nejvíc. 
Krom toho, že Reservedů není nikdy dost, taky to znamená, že nebudu muset tak často na Čerňák, kam beztak jezdím právě jen kvůli Reserved a Mohitu, páč ostatní tamní shopy jsou na tom s nabídkou a velikostí jednoznačně hůř než ty letňanský (a taky tam nemaj Zaru, což je jako úplně kruciální nedostatek). V provozu od 14.8.2015





2) Redken EXTREME LENGTH

- profi věci na vlasy mě zas až tak nerajcujou (co jsem zkoušela, nikdy bohužel nemělo cenu ospravedlnitelnej efekt), ale tentokrát převážila forma a podkladová báze na vlasy a sérum na konce ve štětci mají rozhodně body za originalitu nápadu.
- dle popisu se jedná o dvojku slibující dosažení maximální délky vlasů, přičemž jak Primer, tak Sealer jsou obohaceny o Biotin, který má předcházet poškození a lámání vlasů a pomáhat budovat silné proteinové řetězce zvyšující růstový potenciál vlasů. Ať už to znamená cokoli, Biotinu v budování fandíme, přičemž v případě séra celkem uvažuju, že prozkoumám, jak mu to budování jde (DC u obou 527,- Kč).









3) 
Vyživující masky na vlasy Ultra Doux
Šampon Elseve Extraordinary Oil pro velmi suché vlasy
Vyživující oleje Miraculous Oil od Garnier

- u vlasovky ještě chvíli zůstaneme, a aby to bylo spravedlivé, tentokrát pro změnu něco málo objevů v drogerkových regálech 
- šampon obsahuje značný podíl olejů a mám ho v plánu; masku možná; olejíčky asi ne, ten šeredný dyzajn mě dost odrazuje






4) Podzimní novinky Urban Decay
- Naked Smoky
- Matte Revolution Lipstick
- Brow Beater & Brow Tamer
- Renovace Eyeshadow Primer Potion

- musím říct, že to, jak si z Urban Decay od doby jeho českého uvedení úplně všichni trhaj rodidla, mě docela dost nudí, ale nemůžu se v tom nechat při podávání novinkového hlášení ovlivnit, žejo ...
- takže co tady máme: jednu vykouřenou paletku (která bude určitě v jejich tradiční kvalitě), jednu matnou rtěnku, která slibuje, že narozdíl od všech ostatních matovek nevysušuje, jelikož obsahuje velký podíl vyživujících složek (směs avokádového, olivového a babassu oleje, bambucké máslo a illipové máslo, vitamíny C a E; kdo by stejně jako já slyšel babassu a illipe poprvé, tak zjištěno, že obé je vyráběno z ořechů, jakýchsi), jednu tužku na obočí a jeden gel na obočí (ani jeden se mi nezdál na vizuálech dost sexy, takže bez fota) a jednu inovovanou bázi pod stíny s novým vzhledem, novým aplikátorem pro snadnější nanášení a novým odstínem (s názvem Minor Sin).
















5) Podzimní kolekce líčení Bloom of Rose od Guerlain

- headlinery kolekce budou bezpochyby barevné pečující balzámy na rty KissKiss Roselip v bílém obalu a tvářenky Rose oux Joues (ty červený odstíny, vrr). Krom nich patří do sady ještě zpevňující baze na nehty, tužka na rty a dvě mini paletky stínů.
- akorát si tedy nemůžu pomoct, ale kolekce na mě působí spíš naprosto jarně ... na podzim bych rozhodně čekala něco víc bubu a tak jako ... tlejícího ;)







Novinkou je pak i odličovací kolekce Beauty Skin Cleansers - ano, už i Guerlain má svoji vlastní micku :)






6) Čisticí micelární ubrousky od Garnier 3v1

- když jsme u těch micek ...
- nicméně nepochybuju, že i tyhle budou stejné zlo jako všechny ostatní odličovací ubrousky (pokud by je tedy někdo chtěl používat dlouhodobě jako denní rutinu a ne jako nárazovku do terénu)




7) Dekorativní novinky od L´Oréal

Color Riche Extraordinaire
- mají kombinovat intenzitu rtěnky, třpyt lesku a péči balzámu
- vzhled i obsah mikro olejů sice evokují něco mezi lakem na rty od YSL a vyřazenými Caresse, ale co jsem zkoušela, tak se mi bohužel moc stainovací nezdály .. 



Inovovaný make-up True Match
- má zajistit sjednocení, krytí a hydrataci pleti díky inovovaným pigmentům a kombinaci olejů
- nezkoušela jsem ani původní, tkž se nemohu více odborně vyjádřit



Make-up True Match Genius
- kompaktní verze 
 




8) Akce na Maybelline 1 + 1 v Rossmannu

- pokud nad řásou desetiletí ještě pořád váháte, teď už fakt nemusíte (platí do 2.8.).
P. S. linkám Master Piece se vyhněte obloukem, nejen, že mají tu nebetyčnou drzost se obtiskávat, ale i dokonce mazat








9) Balea slaví 20 let

- což znamená jednu divoce voňavou limitku navíc (jak už jsem psala na FB, voní to pěkně všechno, ale za pozornost stojí hlavně citronovo-vanilkové tělové mléko, to je hodně origo)
- a pokud se vám líbí můj personalizovaně oetiketovaný balíček, máte teď šanci taky jeden vyhrát, podrobnosti u DM na webu








10) EOS v DM drogerii

- a z DM ještě neodcházíme, neb v jejím sortimentu nepřibylo nic menšího než legendární voňavé pesary aka balzámy od EOS
Ačkoli tyhle vajca doprovázená nadšenými výkřiky vídám na blozích už roky, nikdy jsem se nehecla je odněkud objednávat (jako obyčejný balzám? proč?), ale když jsou teď takhle po ruce, samozřejmě jsem legendu nemohla dále ignorovat. 
- a překvapivě mě fakt baví: příjemně voní (moje červená verze malina&jablko jako žvýkačka, nic umělého), sladce chutná, složení je myslím úplně super neškodné, tvar v zásadě antistresový a aplikace taková správně perverzní (kdo na ní nic perverzního nevidí, tak ať nad tím možná radši ani nepřemýšlí .D) Zapomněla jsem na něco? Jo, vlastně ještě balzamovací výkon ;) - ten mi přijde dost slušný, na rtech hezky drží i přes nějaké to napití a obecně působí docela hutně, takže máte pocit, že jste opravdu použily něco pečujícího. Nejspíš jsem tedy byla eosovizována (nicméně ne zase tak, abych si z nich zakládala farmu, víc než dva kusy asi pořád nějak nechápu).
- v nabídce jsou čtyři druhy - růžový, oranžový, červený a modrý. Pokud jde dostupnost, zjevně je nemají všude (třeba ve Vodičkovce nebyly, důvod neznámý, prostě prý nepřišly). Cena 159,- na první pohled asi vysoká, ale co jsem zkoukla aktuální cenu Babylips (80,-), tak ve skutečnosti standard, jelikož u Eosu dostanete skoro dvojnásobné množství materiálu (a jako bonus ještě jeho zábavný faktor).








A jaké novinky zaujaly v poslední době vás? Pomstěte se mi! :D



Číst dál >>

Nuxe uvádí: Zázračný parfém a spol.

27. července 2015


Hned na začátek si nalijme čistého oleje - pokud patříte mezi ty, co je legendární suchý olej od Nuxe z hlediska jeho vonných kvalit nijak neuchvátil, nebude to nska bohužel nic pro vás. 
Pokud ovšem naopak patříte mezi ortodoxní nuxofily, můžete směle zahájit oslavný tanec v závoji olejové mlhy, neb se záhy dozvíte, jak svou závislost posunout na úplně nový level. A to chcete (jestli máte pocit, že nechcete, opakujte olejový tanec).






Hlavní hvězdou dnešního postu a nejzásadnější novinkou v nuxí rodince je samozřejmě parfém Prodigieux Le Parfum. 

Zároveň je to asi první parfém na světě, u kterého i bez slova popisu jeho složek už teď přesně víte, jak voní - ano, úplně stejně jako jeho Suše Olejové Veličenstvo.

Proč ho potřebujete, je nejspíše zbytečné vysvětlovat - upřímně totiž pochybuju, že se mezi fanoušky oleje najde někdo, koho při používání ani jednou nenapadlo, jak by bylo naprosto skvělé, kdyby existoval i takový parfém. Voilá ... Teď už se tedy konečně můžete spokojeně impregnovat ve dvou vrstvách. A taky kdekoli a kdykoli, jelikož aplikace je u něj přece jen více user friendly než roztírání oleje ;)

Seženete buď v Nuxe lékárnách nebo v eshopech - předem jsem vám provedla průzkum a z těch prověřených ho mají nejlevněji na El Ninu.








Druhou novinkou je tradiční letní limitka suchého oleje ve 100 ml balení a s tématickým obrázkem na lahvičce.


 



Do třetice všeho zlatého - sprchový olej Prodigieux se zlatými třpytkami.

Vzhledem k jeho ceně (něco přes 200 Kč) a jen dočasné výdrži parfemace je to jednoznačně nejvíce postradatelný člen celé řady. Na druhou stranu vám nebudu kecat - co ho mám, jiné sprcháče nepoužívám, protože ... prostě ta vůně no :D Tak si to nějak přeberte ;)

Pokud jde o použití, pění sice méně než gely, ale pořád úplně dostatečně. Avizovaných třpytek si ale nevšimnete - ani v oleji, ani na kůži. Aneb je na pohled zlatavý, ale to je asi tak vše. V téhle souvilosti pak musím říct, že třpytky u sprcháčů obecně fakt nechápu ... vždyť je přece předem jasné, že se kompletně smyjí, tak PROČ? (zdravíme Snow Fairy) ... člověk je z toho leda tak frustrovaný, kolik maličkých nevinných třpyteček skončí nevyužitě v odpadu, fňuk.
 




Skupinovka na závěr.




Co vy, propadli jste taky Zázračné rodince? A co už jste zkoušeli/chcete zkusit?


 
Číst dál >>

Jarní Interbeauty 2015 (a moje monstrózní nákupy)

15. července 2015

Veletrh kosmetiky nepochybně zní jako něco, kvůli čemu by všechny ženský (nebo minimálně ty, co si nepletou konektor a korektor) měly mít ze zákona nárok na den placenýho volna. I já jsem pochopitelně časem došla k tomu, že bez návštěvy alespoň jednoho nebude můj život úplný, a tak jsem minulý rok zašla na World of Beauty & Spa (pro jistotu dvakrát, tady a tady). Bohužel se ukázalo, že bez ohledu na název to z kosmetického hlediska nebyl zrovna eurojackpot. Minimálně celá polovina stánků totiž nabízela věci na nehty (specifikovat to nechtějte, já poznám jen lak) a v té druhé půlce na můj vkus až moc převažovaly ... podivnosti (to taky nechtějte, byli bysme tady dlouho ... ale pocitově by se to zhruba dalo přirovnat k tomu, jako kdybyste vlezli do krámu s hadrama a tam všechno bylo zároveň neónový, krajkový, leopardí a jako bonus ještě se třpytkama a s kamínkama ... tak nějak). No a ten minoritní zbytek pak tvořila normální kosmetika. Za mě málo.

Aby to ale bylo vůči veletrhům spravedlivý, rozhodla jsem se ještě prubnout i konkurenční Interbeauty. Je to lepší, horší, stejný? Výhra vstupenek na ten jarní byla dostatečně přesvědčivým důvodem to zajít zjistit. 





Na úvod získalo Interbeauty hned dva plusy.

1) Cena
Vstupné bohužel existuje i tady (120,-), a to skoro ve stejné výši jako na Beauty & Spa (130,-). Kdo chápe, proč by se mělo za vstup platit někde, kam jde člověk primárně nakupovat, tak se přihlásí (s touhle logikou by se klidně mohlo platit i v nákupáku, ne). Méně nepříjemné to bylo díky slevě po registraci na webu (80,-) a dárku u vstupu, kterým byl lak od EBD UpToX v hodnotě nějakých 130 Kč. Takže se dá říct, že jste si vlastně povinně koupili lak. A ačkoli úplně ideálním řešením by byl vstup zdarma nebo nějaká více symbolická částka, tak zase lepší než nic.

2) Prostory
Co si budeme povídat, Průmyslový palác z roku 1891 je nepochybně mnohem reprezentativnější a okomalebnější než sterilní haly v Letňanech.




Co se ovšem týče samotných možností k nákupnímu řádění, bohužel musím konstatovat, že z tohohle hlediska to tady bylo ještě o něco horší než na Spa.

V první hale nebylo (snad kromě Sleeku a Artdeco), nic, co bych znala (a zároveň měla chuť tenhle stav neznalosti změnit), navíc byla docela malá. Ve druhé ještě menší bylo občerstvení a stánek Curaproxu a jinak působila poměrně prázdně. Ve třetí a největší pak bylo opět hlavně vybavení pro nehtofily. Krom něho jsem si všimla Jordany, Mary Kay a koutku se svéráznou interpretací oblečení.















A teď pozor, konečně přišel čas na *víření bubnů* avizované ...

<monstrózní nákupy>



</monstrózní nákupy>

To koukáte, co :P
Njn, byl to problém. Ale když už jsem se tam vydala, tak nekoupit vůbec nic by Boha nákupů zcela jistě vážně rozezlilo. A to nechcete.
Každopádně, kdo má stejně jako já rád zářivě červenou s podílem oranžový, tak je tenhle odstín úplně geniální, ještě lepší než Tasmanian devil made me do it.

Ale nebojte se, ještě to dneska není všechno. Aneb pikantní historka na konec.

Původně jsem myslela, že ocenění WTF! dne zcela s přehledem získá utajený bratr Václava Havla (a byl mu dokonce fakt podobnej!), který se v tramvaji cestou tam posadil naproti nám a měl nutkavou potřebu mi vyprávět o tom, co je na muži nejkrásnější. Yep, to. A ta tramvaj jela kurva pomalu. Pána (včetně jeho nejkrásnějšího kusu) ovšem nakonec ve WTF souboji převálcovala Havlíkova apotéka, a to hned o několik délek.

Ta byla ve třetí hale a na blozích momentálně zažívá menší hype. Já o ní poprvé četla u Mitsuuko a krom náhlýho zvednutí cen doprovázenýho tak trochu nevěrohodnou výmluvou (viz kometáře u jejího článku) působila docela zajímavě. 
 
Pro začátek lze konstatovat, že působila není použito náhodně. 
Jako sorry, ale já holt nesnáším, když značka hřeší na neznalost zákazníka a na základě toho mu předkládá bláboly. A po rozhovoru s obsluhou Havlíkovo stánku si jich můžu do Zlatýho fondu blábolografie přidat hned několik.
Ještě vcelku neškodnej byl ten úvodní, že jsou "jediná česká přírodní kosmetika" (WTF nr. 1). You wish. Pochopitelně předneseny pádné protiargumenty a opraveno na to, že jsou jediná, která má CPK certifikát u všech výrobků. Možná, nevím, nebudu zjišťovat.
Mnohem výživnější byla informace v souvislosti s jejich tříminutovou ranní maskou. S čištěním pleti po ránu samozřejmě souhlasím (micka to jistí), ovšem na otázku, "jestli vím, že micelární voda leptá obličej" (WTF nr. 2 až 150), se nedá odpovědět nic jinýho, než že to nevím, jelikož je to naprostá blbost.
K jejich něčemu na intimní hygienu jsem se pak pro změnu dozvěděla, že "intimní gely způsobují neplodnost" (obohacena touto zásadní info jsem nebyla sama; zároveň důkaz, že se mi to celý jen nezdálo). Zde každopádně WTF došly (imo limit 150 na den je dostatečnej) a nebyly jediný. Neb mi pomalu začala docházet i trpělivost. To má být jako nějakej promakanej trolling? Pokud není, fakt působím jako až taková kráva, že si mi něco takovýho nekdo dovolí tvrdit vážně? A co na to Jan Tleskač?
Perlou na konec pak byla informace, že kosmetice se musí věřit. Jinak nefunguje. Aha. Tak to mi změní celej život (i obličej).

Každopádně myslím, že informace o tom, že jste poleptaný, neplodný, v ideálním případě oboje, vám vylepšila celej den, ne?


Shrnuto, podtrženo:
Zjevně nejsem veletrhová cílovka. Znovu bych šla jen v případě vstupenek zdarma a přítomnosti nějaký must-have značky, která by se jinde v kamence nedala bez obtíží sehnat (a mně se nechtělo platit poštovný).


Co vy a veletrhy? Chodíte? Baví vás? Uniká mi nějakej fakt dobrej? A jaký WTF jste si v poslední době přidali do sbírky?


Číst dál >>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...