Rajc & Nuda za prosinec

4. ledna 2016

Bilance za prosinec je tu.

Co mě konstantně nudí, je rozhodopádně hektičnost tohohle měsíce. Mám už pár let pocit, že je prvního, pak bum, černá díra a najednou je tři dny před Vánoci. Bum, Silvestr. Bum, leden a dneska zase do práce. Máte to taky tak, nebo jste schopný si prosinec užít v klidu a míru? 

Co mě konstantně baví, jsou veškerý vánoční limitky, vánoční kýče a světýlka všude, toho jsem úplně ukázková cílovka a jásat nad každou další čelenkou s flitrovejma sobíma parohama mě asi nikdy nepřestane bavit. Akorát škoda, že s ohledem na bod prvý je to všechno tak trochu ve zrychleném přehrávání.


A teď už ke hmatatelnejším věcem, co mě tenhle měsíc cvrnkly do nosu.

Pokud jde o Cup O´Coffee z Lushe, víc hmatatelný už to cvrknutí být asi nemohlo. Jak jsem si myslela, že vůni kávy mám ráda, tak toto můj šálek kávy spíše nebude. Rozhodně doporučuju ovonět před koupí.

To třpytivej koks od Růžový víly aka Fairy Dust sice voní dle očekávání, ale zas jsem se po použití nějak nežádoucně osypala ... ale tak, sypejte na Černou Mooru růžovej prach, asi to ani jinak dopadnout nemohlo .D





U šamponu Fairly Traded Honey už jsem měla při výběru naštěstí šťastnější ruku a na suchý vlasy mi přijde opravdu celkem fair, prubněte, pokud na ně trpíte.





Urban Decay a Naked 2 Basics si v mojí kosmetický statistice vysloužily jedno čestné prvenství. Je to první high-end, kterej mě přiměl si ve stejný kategorii pořídit totální low-end - čistě proto, abych zjistila, jestli to fakt může být ještě horší. Nemůže.

Stíny a jejich odstíny u UD bez námitek, hezky vypadaj, obstojně držej. Co mě ovšem točí na max, je jejich prášivost. Jak jsem nikdy moc nechápala, k čemu jsou různé ty vějířovité ometací štětce a lepíky pod oči, aby při jejich líčení opadávající kousky nešpinily make-up, tak teď už to vím - výrobce taky potkal Basics. 
Nepomáhá jinej štětec, nepomáhá lehčí ruka, nepomáhá nic - a stíny sněžej a sněžej jak Medvídek z Golgoty. Akorát to stálo o něco víc než třicet stříbrných.

Catrice Absolute Matt v porovnání s Urban Decay nepráší vlastně skoro vůbec a na očích s ní navíc docílíte úplně stejného matného efektu i výdrže. Co má UD jediné lepší, je obal ... škoda, že obalem se člověk nenalíčí.

Všem matuchtivým doporučuju nevyhazovat stříbrňáky z okna a klidně jít do Catrice, za mnohem méně peněz stejně muziky a jako bonus bez vztekání.






Dost mě bavila značka Luminesce a jejich protivráskové obnovující sérum s kmenovými buňkami, fakt vidím po nějakém tom téměř měsíci používání rozdíl (a to jsem na začátku nečekala fakt vůbec nic, takže placebo efekt snad můžu vyloučil).





Docela překvapil i Make-up Match Perfection od Rimmelu, dobře se roztírá i vsakuje do pleti a rovněž obstojně hydratuje a drží. Jen škoda odstínu, sama bych si určitě vybrala světlejší než je 103 True Ivory (i když jak vidíte na fotu, nějak nepoužitelně tmavý zase není).

Na bázi Fix & Protect oproti tomu neshledávám nic zajímavého. Konzistence hodně řídkého krému je divná a na pleti jsem s ní nezaznamenala žádný přínos, ani pokud jde o neviditelnost pórů, ani pokud jde o výdrž MU (navíc mi i po těch pár použitích přišla celkem komedogenní).






Od hydratačního Truffle Demacolu s lanýžem jsem si oproti tomu slibovala hodně - a je to totální hrůza, která bezprostředně po nanesení dokáže vyrobit suchá místa na pleti i tam, kde nejsou. Vzhledem k proklamované hydrataci mi to tedy přijde jako hodně černej humor.





Prosinec = červená a třpytivá.
Gabriella Salvete překvapila výdrží i tím, že stačí jedná vrstva. Od Catrice jsem si barevný lak koupila poprvé a asi nebudu opakovat - barva na nehtech moc neodpovídá, s jednou vrstvou se nedá počítat (kdo jako má čas na dvě?) a výdrž taky nic moc.




 
Vánoční večírky jsou určitě prosincovej plus pro všechny straky, které v tomhle období konečně mohou dát své flitrové úchylce volný průchod, aniž by na ně jejich okolí nechápavě koukalo.

Ačkoli jsem do svého outfitu původně chtěla zařadit tohohle červenýho fešáka, nakonec se mi přece jen nezdál pro tuto událost dostatečně ... třpytivej.




Ale jestli jsem si myslela, že nákupáky budou flitrovými kousky přecpány až po střechu (neb kdy jindy, než zrovna na konci roku využít něco řádně blejskavého), tak to jsem se teda šeredně spletla. Nakonec jsem dle svých celotřpytivých představ potkala jen 1 (slovy "jeden") kousek v H&M. Škandál. Ale co už, špatný není, i když jsem původně zamýšlela spíše něco zlatého nebo červeného.






Když prosinec, tak nelze opomenout jídlo a pití, člověk si v něm leccos omluví a svede to na tenhle nevinnej měsíc.

Já si takhle alibisticky omlouvala třeba Na grilu. Jestli máte poblíž a kuře z KFC vás už nudí, určitě zkuste. Ale zas je pravda, že se u nich dají navolit i celkem nezávadné a nefastfoodové kombinace, to zas ne, že ne.








Příhodně omluvit si lze i prachy vyhozený za šampus. Silvestr by z tohohle pohledu klidně mohl být i vícekrát do roka.




U pití ještě zůstaneme. Z hrnku z http://www.teribearshop.cz/ mě momentálně baví pít cokoli. Pořídila jsem ho už někdy na jaře, ale přiměla se ho začít používat až teď (holt jeden hrnek vládne všem, jeden jim všem káže a změna zavedeného kousku je v týhle oblasti trochu běh na dlouhou trať .))






Následuje oslí můstek mezi pitím a kulturou.

Dívka ve vlaku - po XX letech první knížka, kterou jsem přečetla za 24 hodin.






Konečně jsem zkoukla Crimson Peak. A Del Toro nezklamal, stejně jako u Faunova labyrintu je i tohle film, který už znovu vidět nepotřebuji :D Což ovšem nechápejte špatně, film je to super ... jen v té kombinaci naivní barevné pohádky a zároveň čistého zla shledávám něco ... znepokojivého. I když u Fauna to byl větší hardcore.

btw. co vůbec nechápu, je český překlad názvu. Jak jako "purpurový"? Crimson je krásná klasická červená (kterou mám mimochodem tady na blogu navolenu u všeho červeného). Purpura je fialová. To musel snad překládat chlap.




Zimní oblohová panoramata jsou jednoznačně na straně bavící.




A do Nového roku nejlépe s princem a Francouzem k tomu od Kaš-mi-daš.




Co v prosinci bavilo a nudilo vás?




30 comments

4. ledna 2016 v 9:20

Díky za tip na matné stíny, ráda Catrice vyzkouším :)

4. ledna 2016 v 10:07

Pche, mooru že znepokojí Faunův labyrint? To bych nečekala... Taková pohádečka. ;)
Jo, UD práší. Štvát mě to začalo až co jsem si pořídila Too faced, které nepráší prakticky vůbec...
A lanýžový mu, to je čiré zlo!

4. ledna 2016 v 10:13

Mna pobavil hlavne ten "Medvidek z Golgoty"...:))

4. ledna 2016 v 11:35

Crimson Peak mne docela zklamal, potřeboval v několika věcech vyladit a byl by z toho dokonalý film. Úplně jsem vnímala ten promarněný potenciál (a rozpočet). Jo a ty duchy bych vyškrtla úplně :-)

4. ledna 2016 v 12:37

Zkousela jste stiny estyle? Mam taky UD basics 2 a teda nechapu, co na nich všichni vidí, praší šílené a výdrž nic moc. Tak jssm si koupila estyle paletku 01 natural a cena vs kvalita je o řád lepší než UD. Jsem ráda, že nejsem sama, komu UD nevyhovuje.

4. ledna 2016 v 12:38

Tak to koukám. Já měla vždycky za to, že stíny od UD jsou top všech stínů... no i mistr tesař se někdy utne.

http://lifestylebykej.blogspot.cz

4. ledna 2016 v 13:50

S UD zatim nemám zkušenost, nějak nejsem na ten mat :) a s catrice laky mám teda překvapivě dobrou zkušenost, skoro teda se vším od téhle značky...

4. ledna 2016 v 16:56

Co se týká matných stínů, u mě vedou ty od Freedom Makeup. Samotnou mě to překvapilo, zvlášť po zkušenostech s Revolution a Academy :-) .

Anonymní
4. ledna 2016 v 18:32

To s tou catrice paletkou je dobrý vtip.. Neskutočne práši, pigmentacia nič moc a výdrž max 3 hodiny

4. ledna 2016 v 18:42

Ha! To sem ráda, že konečně někdo nad tím lanýžem neachá...snažím se zoufale spotřebovat, ale asi poletí...

4. ledna 2016 v 20:09

@An njn, právě tím to je .. na jednu stranu pohádka .. a u těch by člověk čekal, že bude mít chuť si je pustit klidně víckrát ... jenže na druhou stranu to pohádka vůbec není ... a není to ani horor ... prostě ... znepokojivé dílko .))

4. ledna 2016 v 20:13

@Jean Grey duchy jsem taky nepochopila, přišli mi jak z nějaké postarší počítačové hry a vzhledem ke zbytku nákladného vizuálu se tam vůbec nehodili ..

4. ledna 2016 v 20:14

@Lucie Rudy mám je časem v plánu (resp. kdyby byly někde v droge, už je mám, ale objednávat jsem trochu líná ... ale budou)

4. ledna 2016 v 20:14

@lady Lianna Ellusive mrknu na ně .. jinak od Revolution mám Iconic a je fajn :)

4. ledna 2016 v 20:16

@Anonymní mně nepráší, barví a drží ;) ... holt ta zatracená individualita ... každopádně objektivně, tam kde UD sněží, tam je to u Catrice se stejným štětcem beze srážek, což prostě nelze nevyzdvihnout

4. ledna 2016 v 20:18

@barunka00 taky nerada vyhazuju kosmetiku ... ale Dermacol je v tomhle u mě přeborník ... nedávno ten strašnej odlakovač, kterej letěl, a teď zase tohle

4. ledna 2016 v 20:19

@Arwen tak možná špatnej odstín .. ale já jsem holt od OPI červených zvyklá na tu jednu vrstvu, dvě vnímám jako opruz ;)

4. ledna 2016 v 20:22

@K UD je dle mýho názoru ukázkovej příklad značky, kde její nápadistost a promakanej marketing (obojí za jedna) jednoznačně převážila nad kvalitou samotnejch výrobků, kde to už není žádnej zázrak .. ale lidi to rádi odpustěj kvůli jejímu "cool" statusu (to samé třeba Benefit)

4. ledna 2016 v 23:08

Crimson Peak jednoznačne prekladal chlap, ktorý pozná základné farby a hotovo. Tiež som tomu nerozumela. A teda, Labyrint bol lepší, aspoň mňa viac zaujal ako toto... Nuž, ale Hiddlestonovi to odpustím, dobre sa mi na ňho pozeralo :)

5. ledna 2016 v 10:08

Veškeré vánoční limitky? I ty od nemilovaného Alverde? :D
Včera jsem narazila v DMku na tuhle paletku:

http://mooivankoosje.nl/wp-content/uploads/Alverde-For-a-perfect-Evening.jpg

Sice kombinaci růží a sněhových vloček moc nechápu, ale zaujala mě a koupila jsem si ji. Když nic jiného, tak pudry Alverde umí. :)

6. ledna 2016 v 13:43

Ahoj, fakt je ten UD Basics 2 prasivej?? Ja mam jejich klasickou velkou Naked 2 paletku, tam sice temer zadny matny nejsou (snad dva), ale obecne muzu rict, ze prasiva neni. Srovnavam napr s dvema paletkami od Too Faced (Natural Eye a Smoked Eye je ta druha myslim), a tam prasi minimalne pulka stinu..

6. ledna 2016 v 17:28

Basics paletka má hezké odstíny, ale je pravda, že fakt práší neskutečně, celkem mě to vytáčí
HAUTE BASICS

NightFury
7. ledna 2016 v 16:42

Jestli ti vyhovuje Catrice paletka, vážně zkus i tu Freedom.
Já jsem si teď pořídila Pro 12 Stunning Smokes, jsou v ní jak matné, tak saténové a třpytivé stíny - a jsem TOTÁLNĚ zamilovaná, za ty dvě stovky naprosto boží barvy, pigmentace i výdrž (s bází teda, bez ní si netroufnu). Koupit (i osahat) se dá v drogériích Teta ;)

http://img6a.flixcart.com/image/eye-shadow/x/v/a/freedom-12-pro-12-stunning-smokes-400x400-imaebh47njk25sdt.jpeg

Anonymní
10. ledna 2016 v 16:21

Pobavil růžovej koks a ten vánoční svetr. Odkud je, nevíš? Jdu na pohovor, by se šikl :D
Btw, off topic. Před pár měsíci jsme se bavily o plánu zkusit něco od Alterny. Já se po pár deci šampáňa vydala do Douglasu a nakoupila /1130 Kč za šampon a 900 za lesk, kauf roku lol/. Jsem nadšená, doporučuji. Tvé peněžence se předem omlouvám za odlehčení. Hezký Nový rok. :)

12. ledna 2016 v 22:59

Medvídek z Golgoty :D :D :D
Hele, já ty třpytivý věci taky dost žeru, a to teda nejen čelenky se sobama a glitrový brejle, takže i běžně přes rok nosím třeba svetry s flitrovým prošíváním - tož si myslím, že okolí je zvyklý a v adventu už moc nepřekvapím. Nevadí - aspoň důvod přitvrdit :D Ale na ten tvůj objev teda asi nemám dost koule!
Jo a diář s Malým princem mám taky, akorát od Moleskine, kuk mi na instagram ;-)
Verunka

13. ledna 2016 v 16:47

Mňa osobne nudili celé sviatky, ani strom som nerobila akože kvôli novej mačke, ale v konečnom dôsledku to bola len výhovorka :D
S tou Nakedkou súhlasím, mám síce Naked2, ale ako v podstate sklamanie celkom, tá prášivosť je naozaj děsnááááá!!! x-(

14. ledna 2016 v 8:10

UD mě taky dost zklamali, mám přesně tuhle samou paletku, dostala jsem ji k vánocům a ve srovnání s levějšími stíny nevydím rozdíl, práší 100x víc jak některé drogérkové.
Myslela jsem, že je to problém jen téhle jedné paletky, ale asi není.
Se svátky to mám stejně, hop, vánoce, hop silvestr a hop škola a pak se divím jak to tak rychle mohlo utéct, až mi je líto, že jsem celé vánoce vlastně jen proflákala. :(
Do přečtení dívky ve vlaku už se také pěkně dlouho snažím dokopat, motivuje mě k tomu kamarádka a teď i ty :D!

Anonymní
2. února 2016 v 19:27

S Urban Decay je to blbost. Teda jo, ne že by trochu neprášily, ale z obličeje to stačí omést, aniž by to zanechalo jakoukoliv stopu. A ve srovnání s jakýmkoliv low-endem mají výbornou pigmentaci a výdrž. To si holt musíte vybrat jestli mikroskopický prach nebo po čtyřech hodinách rozteklé vybledlé barvy. (Mám teda jen celá kompletní balení, ne jen basics, takže je to tam možná jinak).
A naopak, s Catrice laky nemám žádný problém - a OPI je ta nejhorší značka laků, kterou jsem měla tu "čest" vyzkoušet :-) Ale to je možná tím, že preferuju dvě vrstvy barev téměř vždycky.

3. února 2016 v 8:04

@Anonymní holt kazdej ma jiny výchozí podmínky ;) mne se neroztekaji stiny ani od levnejsich značek, zato UD oproti nim prasi uplne neskutecne .. a OPI jsou vyborne

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...