Krvavý fight: Micelárka Lirene vs. Make Up For Ever Aqua Black

1. března 2013

Na její účinek jsem byla fakt zvědavá. Bioderma je moje stálice a upřímně říkám, že k levným variantám micelárek jsem dost nedůvěřivá, i když (resp. možná právě proto) tohle byla první taková, kterou jsem zkoušela.




Koupit ji můžete třeba v DM za cenu kolem 70 Kč.

Bioderma oproti tomu stojí zhruba ke třem stovkám, což je dost rozdíl. 
A taky dost oblož, páč ve Francii se dají dvě 500 ml růžové Biodermy v duopacku sehnat v lékárnách bez problémů kolem € 12 ... €12 za litřík ... ano, to si zaslouží jen spravedlivý hněv ... kdyby tolik stála u nás, tak se její prodej minimálně ztrojnásobí, o tom nepochybuju ani minutu. Na druhou stranu, mohli bysme na tom být i hůř, třeba jako UK - tam doteď vůbec neměla Bioderma zastoupení, což se změnilo, takže teď na blozích samozřejmě hromadně jásaj (a UK je fakt zkratka pro Británii, ne Ukrajinu, to jen aby nedošlo k omylu).






Složení. Oproti Biodermě je dost rozdílné.





Na tomhle místě ještě řeknu, proč micelárku (=Biodermu) tak ráda používám, a co od každé její verze čekám, že zvládne, páč to se může u uživatelek leckdy lišit, tak aby bylo jasný, jak posuzuju já:

1) snadné odlíčení očí (bez ohledu na jeho voděodolnost a černotu)
2) nulové pálení

Bioderma je na tohle perfektní, takže pokud to jiná nedává, sorry, díkčau, nezájem. Opravdu micelárku NEPOTŘEBUJU k tomu, abych ji používala jen a pouze na tvář (=make-up, pudr), pro tenhle účel můžu použít jakoukoli pleťovku za třetinovou cenu.


 
Lirene vyzvaly na souboj voděodolné stíny od MUFE, Aqua Black. Zkouška ohněm. Tohle je věc, která by přežila na očích v nezměněném stavu snad i tsunami.



Startovní čára.





Tři přetření tamponkem.




 Šest přetření.





Po ošmrdlání dokola.



A tohle je jen pro představu, souboj v lehké váze. I tak vidíte, že Lirene to absolutně nedává.

Na očích to pak bylo ještě o dost horší, protože tam kromě MUFE zaúčinkovaly ještě gelové linky a dvě vrstvy They´re real od Benefitu (která dost drží a oproti jiným řasenkám ji trochu hůř odličuje i Bioderma). To zaprvé. A za druhé, kvůli jemné kůži tam opravdu nelze vyvíjet nějaký větší tlak a tahavé pohyby, jako to jde na ruce.

Výsledek byl ten, že jsem po zásahu Lirene vypadala jako ukázková panda a jen jsem čekala, kdy se vedle vedle mě objeví parta číňanů s uspávacíma pistolema a já se následně probudím v bambusovém lesíku někde na druhé straně zeměkoule.

Takže samozřejmě, sorry, díkčau, nezájem.

Jako pokus o micelárku na oči Lirene v žádném případě nemůžu doporučit.

Jako pleťovka, proč ne - pleť to odlíčí, neštípe, nelepí. Ale na druhou stranu, obyčejnou pleťovku seženete i s mnohem lepším složením, než je tohle.


Následně jsem ji půjčila (no, věnovala) máti. A ta mi pak sdělila, že se s ní odlíčí vcelku ok. Wut? Nevěřím. Takže mi to musela ukázat, a ... jako ... skoro. Jednu vrstvu řasenky, světlé pudrové stíny a linku tužkou odlíčit nakonec dokázala. I když pořád hůř než Bioderma. Takže dodávám, že pokud se líčíte podobně, panda vám nehrozí. Ale i tak to není žádné terno.

 tl;dr: Je to na prd, nikdo si to nekupujte. Bioderma forever.                                                                   
 
(pozn. k tl;dr - je to zkratka pro too long, didn´t read - a znamená něco jako zbláznil ses? je to moc dlouhý, nečtu - a používá se většinou tehdy, když člověk napíše do diskuze až moc dlouhý komentář, který se ostatním nechce celý číst - takže pro podobné lenochy pak na jeho konci dotyčný napíše tuhle zkratku a jednou/dvěma větama shrne, o co se v celém komentu jedná: což se mi líbí a k recenzím ji budu nejspíš odteď přidávat ... čímž teda nechci naznačit, že byste je neměli číst celý, to bych vám dala černý bílý puntík, ale jako závěrečné shrnutí je to myslím fajn ;))




Jak tahle micelárka vyhovovala vám? Nějaké další pandy? ;) Příp. zkoušeli jste nějakou jinou z těch levnějších - dojmy?






73 comments

1. března 2013 v 8:52

Miluju Biodermu, používám ji už dlouho a nemyslím si, že bych našla něco co by mi vyhovovalo víc :)

1. března 2013 v 8:53

No mně právě vyhovovala! A oči odlíčila, včetně gelových linek Bobbi Brown. Tak nevím :).

1. března 2013 v 8:57

Je fakt na prd, neodlíčilo mi to ani stíny, když jsem pod nima měla bázi (takže skoro vždycky)

1. března 2013 v 9:01

Mám stejný názor. Na pleť fajn, ale oči néééééé

1. března 2013 v 9:04

Hlásím se do klubu pand, to co mi vytvořila na očích jsem docela nepochopila :D nestalo se mi to hodně dlouho, aby jen rozpatlala všechno okolo a tím to haslo.Lehoučký make-up to vážně sundá,ale jinak je prostě naprd..

1. března 2013 v 9:07

Já si jí koupila, příšte teda zase Biodermu, na oči nic moc, ale na pleť je to ok. Takže zbytkem Biodermy odličuju oči a Lirene odličuju pleť.

1. března 2013 v 9:14

cha, cakala som nieco podobne :) Lirene je podla mna dost sitna kozmetika...naposledy po naneseni ich pletovej masky som mala pocit, ze zhorim a odvtedy ma u mna definitivne pletove embargo.
Dalsi tip na pandu: micelarka Corine de Farme

1. března 2013 v 9:17

http://eeverywomen.blogspot.sk/ Ahoj pozyvam ta na moj blog lenze neviem ako začať :D:D niekto zatial nečita moje posty :/

1. března 2013 v 9:21

Panda zase ne, ale s řasenkou jsem měla taky docela problémy, škoda, jinak by byla docela fajn. Biodermu jsem nezkoušela, ale nedám dopustit na dvoufázový odličovač od Bione (už si připadám jak jejich dealer, protože ho doporučuju pod každým druhým článkem o odličovačích :))

1. března 2013 v 9:23

Já jsem to taky říkala, že ta Lirene je na oči úplně k ničemu... a všichni mě přesvědčovali, jak se s ní skvěle odličují... jsem ráda, za podobný názor :-D

1. března 2013 v 9:45

tuto micelárku jsem nezkoušela, ale už jsem ji jednou v ruce měla, nakonec jsem jí ale vrátila zpět do regálu.. :D uvidím, jestli ji vyzkouším.. nijak výrazně a voděodolně se nemaluji, takže by mi snad mohla i postačit :)

1. března 2013 v 9:57

ja bych nikdy zadnou micelarku na oci nedala. Ani slavnou Biodermu (ktera me mimochodem tezce zklamala), takze me to nevadi. Pouzivam ji vyhradne na plet a tam mi vyhovuje.. Je to takovy to za malo penez slusna muzika.

1. března 2013 v 10:02

Biodermu jsem vždycky používala jen na tváře, prostě na ksicht kromě očí, takže proto patřím do skupiny, co je s Lirene spokojená (makeup, pudr, tvářenku Lirene odlíčí bez problému). Dlouho jsem měla nedůvěru odličovat si oči čímkoliv, kde není na lahvičce napsáno "eye-remover". Pak jsem ale viděla Lisu Eldridge, která si oči odličovala jedině Biodermou, já to zkusila a jéééje, paráda! Takže to mám teď tak, Biodermu na oči, Lirene na tvář. :-)
Jinak skvěle napsaný článek, jako vždy! Tento typ článku mám ráda, fotky jako důkazní materiál, srovnání dvou produktů a do toho všeho tvůj nezaměnitelný styl psaní, prostě paráda, dík!

1. března 2013 v 10:09

Hurá, díky moc za ušetřených 70 Kč :D. A konečně někdo vyfotil složení :). No už jsem smířená s tím, že za Biodermu prostě náhradu nenajdu, ale za ty prachy prostě stojí, odličování je fakt komfort a nedráždí.

1. března 2013 v 10:39

Já jsem z ní naopak unešená a budu kupovat nadále. Od Biodermy jsem měla micelárku ze zelené i růžové řady a za ty prachy mi přišly srovnatelné s Lirene. Navíc u téhle se mi líbí vůně a s odličováním nemám problém.

1. března 2013 v 10:45

Tuhle hrůzu mám neotevřenou na poličce a už od prvního dne co je u mě doma vím že jí zkoušet fakt nechci a nevím co s ní...

1. března 2013 v 10:51

Tak dobře, já si ji teda nekoupím. Přemýšlela jsem o tom, ale pokud to neodličuje, nemám moc důvod... :D

1. března 2013 v 11:09

K Lirene jsem se zatím nedostala, ale jinak už jsem zkoušela všechny možné z těch levnějších (Blanchette, Dermacol, Bourjois,..) a všechny stojej stejně za prd. Prostě Bioderma vede, když není tak jí směle zastoupí Vichy, ale všechny ostatní i z lékáren jsem zavrhla.

Anonymní
1. března 2013 v 11:27

V porovnání s Biodermou byla v odličení očí slabší, co jsem pozorovala, ale jak píšeš s jemnějším make-upem neměla zas takový problém, u večerního výrazného líčení jsem pozorovala trochu "pandí oči". U mě tedy ale zase míň lepila na pleti, než mi to dělá Bioderma, což se mi líbilo. Cena je určitě třeba pro studenty s omezeným rozpočtem zajímavá, což chápu.
Já používám micelárky spoustu let, ale upřímně mi nejvíc vyhovuje Vichy pro citlivou pleť, občas to prostřídám s různými micelárkami od Biodermy, nebo jiných "lékárenských" značek v ČR, nebo zahraničí. V drogérii si micelárky nekupuju, nějak nemám potřebu...
Iwi Sluníčko B.

1. března 2013 v 11:30

já mám biodermu ráda, ale dermacol pro mladou pleť je stejně perfektní

1. března 2013 v 11:43

černou linku, řasenku i stín mi to odlíčí krásně. biodermu jsem nezkoušela, dlouho jsem o ní přemýšlela, ale když to u mě zvládne lirene, není důvod měnit. tyhle recenze a následně diskuse mě moc baví, co člověk, to názor:)

1. března 2013 v 11:45

Tak mně to na běžné odlíčení v pohodě stačí. Voděodolný make-up nepoužívám, nemůžu tedy posoudit. Jediné, co mi na Lirene vadí, je ta parfemace.
Mě zas naopak neuchvátila Bioderma v poměru cena/výkon a navíc po modré verzi se mi zhoršila pleť.

1. března 2013 v 11:54

Bioderma je nepřekonatelná. Zkoušela jsem teď Corine de Farme (http://baldandpale.blogspot.cz/2013/02/corine-de-farme-eau-micellaire.html) a za tu cenu dobrý, ale komfort jako s Biodermou to není. Do Lirene se pouštět nebudu, když to tak čtu.

1. března 2013 v 12:26

Parádní recenze:) Biodermu používám a spokojenost, Lirene teprve čeká na poličce, tak snad neuvidím taky pandu:)))
tl;dr pobavilo:)

1. března 2013 v 12:27

Nepřišla mi jako nic příšernýho, a hrozně hezky mi voní :D ale s They're real má dost problémy a s tekutýma linkama taky, což je pro mě téměř každodenní záležitost, takže příště Bioderma.

1. března 2013 v 13:44

Panda!! :D Zabité :D
Jinak já mám tak nějak ráda obě stejně. Bioderma - opravdu odlíčí vše, ale je tak nějak bez sebemenší příjemné parfemace, Lirene - má podle mě příjemnou bylinkovou parfemaci, ale neodlíčí vše...
PS: Já z tý pandy vážně nemůžu :D

1. března 2013 v 13:46

Taky nechci nic jiného než růžovou Biodermu, přesně ze stejných důvodů jako Ty (nepálí v očích a odlíčí cokoli). Takže díky za recenzi, Lirene ani zkoušet nebudu. A jaké balení Biodermy si kupuješ? Píšeš, že stojí ke třem stovkám, takže buď jsi narazila na zázračně levné půllitrové balení nebo si zbytečně kupuješ to menší :-). Já jsem ji nejlevněji sehnala za 400 Kč, v té velikosti 500 ml.

Anonymní
1. března 2013 v 15:45

Ahoj , ja by jsem se chtěla zeptat jak jsi jednou psala o tom home-made rozjasňujícím peeling ze škrobu a tak. Tak by jsem se chtela zeptat jak se ti to jeví po týdnech používání. Btw. sleduju tvuj blog rada, jen někdy zapomínám jaký máš typ pleti, tak když by jsem Tě mohla poprosit ji opsat pár slovami. Děkuju
Katy

1. března 2013 v 16:06

Lirene jsem nezkoušela. A po tvé recenzi ani zkoušet nebudu. Biodermu bych nikdy neměnila, i když s některými produkty má menší problém (voděodolné linky MUFE + řasenka Hypnose se odličují opravdu dlouho)

1. března 2013 v 17:01

Bezva post. Mám doma Lirene pleťové mléko a v poho, ale oči to neodlíčí. Chystala jsem se na micelárku Lirene, ale po Tvém zhodnocení se už nechystám, sice nepoužívám tmavé líční ale i tak...momentálně používám dvoufázový odličovač Nivea, ale kvůli tomu složení právě koukám po té biodermě...

1. března 2013 v 18:27

Právě dneska jsem jí koupila :D. I když je fakt, že linky zas tak nenosím, tak uvidím..

1. března 2013 v 18:32

Taky mi vyhovuje. Měla jsem obě značky a když vidím že mi stejně poslouží i levnější jsem ráda

1. března 2013 v 18:40

po Bioderme jsem se bohuzel osypala. Lirene jsem zkusila na doporuceni kamaradky (ktera mela s B podobny problem) a svete div se, nic. Licim se tuhyma chanel ocnima linkama a v pohode je dava. Jen pokud mam nejake narocnejsi divadelni liceni, pouziju olejovy odlicovac na oci a docistim micelarkou a no problem :-)

1. března 2013 v 19:09

po růžové biodermě mě šíleně pálil obličej, měla jsem ho červený, osypala jsem se a vyskákalo mi akné, doufala jsem, že si pleť zvykne, ale v polovině jsem ji prostě hodila do koše.... takže zlatá lirene proti ni.... ale oči totálně nezvládá....

1. března 2013 v 19:36

@In your face! tak linky samy o sobě asi dá, ale černý stíny, který se trvanlivostí vyrovnají linkám, ani smykem:)

1. března 2013 v 19:38

@lučiak o té jsme rovna včera četla, že není špatná, ale pro jistotu do ní teda radši nepůjdu:) pleťovku nepotřebuju

1. března 2013 v 19:39

@Evina a já to třeba ještě nikde nečetla :)) ale tu Biodermu jednou zkus! :) (ideálně až bude v nějaké akci)

1. března 2013 v 19:40

@UltraViole(n)tRock já bych někde chtěla patřit k těm, co jim bez problémů vyhovujou i levnější verze (všeho), většinou to mám bohužel spíš naopak:D

1. března 2013 v 19:41

@Blondýna to nechápu :) Bioderma je na oči jako stvořená, fakt :)

1. března 2013 v 19:45

@nonysek no ona není zase výrazně hrozná, jakože jako pleťovka, to jsou asi i horší (štípou, lepí apod.), ale micelárka to prostě není ;)

1. března 2013 v 19:48

@Dejnicka nad Dermacolem jsem uvažovala, ale nechce se mi vyhazovat peníze z okna, tak na něj zatím nedošlo .. páč člověk takhle koupí tři shity a místo toho už by měl jednu Biodermu, neekonomické

1. března 2013 v 19:50

@téra to je fakt .. chtělo by to udělat nějaký měřitelný test - třeba všichni by se nalíčili MUFEm a pak se snažili odlíčit .. a pokud by to někomu šlo, tak už teda nevím, to by muselo být leda pletí :D

1. března 2013 v 19:51

@Návštěvnice modrou jsem nezkoušela .. jak je v ní ta modrá skalice a Bioderma se mi na to na dotaz nevyjádřila, jestli to může na oči, tak jsem si ji zařadila do kategorie "podezřelé" ..

1. března 2013 v 19:54

@Evča Dubová :)
jinak já tu neparfemaci právě vítám, nemám ráda znatelné vůně ... ale ty bys mohla zkusit micelárku ABCDerm od Biodermny - odličuje stejně, ale oproti té růžové klasice navíc ještě voní

1. března 2013 v 19:55

@papaya jak kdy, ideálně nakupuju v akci :) třeba když měli ty dvě půllitrovky ..

1. března 2013 v 19:57

@Anonymní jj, je to fajn, já ho zkoušela už dlouho před tou recenzí a nemůžu si stěžovat
pleť .. asi něco jako jemně mastnou :)) (což nevím jestli neexistuje, ale líp ji popsat nedokážu, suchá není, ale výrazně mastná taky ne .. smíšená taky ne, suchá místa nemám, a na normální se mi zda zase mastná až moc ... :D)

1. března 2013 v 19:59

@Meduňka-B tak to nezávidím, tu reakci na Biodermu ... já už nevím, co bych bez ní dělala

1. března 2013 v 20:05

Já se líčím jen lehce (na oči jen korektor, řasenka, a když je nálada, tak světlé stíny), takže mně Lirene vyhovuje. Používám ji od léta, kdy jsem si s ní "odličovala" z obličeje opalovací krém (moje kůže ho moc nesnáší, musím si ho odstraňovat stejně jako líčení), a na to mi taky moc vyhovovala.

Anonymní
1. března 2013 v 20:36

Mě Lirene teda nikdy nelákala, ale díky Ladyboxu jsem ji vyzkoušela. Na odlíčení očí je to totální tragédie!! Absolutně to nefunguje, jen to trošku rozšmrdlá řasenku.

1. března 2013 v 21:17

á jéje, tak říkáš, že se mám v pondělí na co těšit jo? :D (mmch, ano, opět mi Ladybox dorazí POZDĚ! :-/ já nevím, proč na mě pořád zapomínají)

1. března 2013 v 21:54

Haha...vtipné..no mě teda linere přišla docela v poho...ale na MUFE jsem jí teda nezkoušela :D ...já osobně naopak biodermu moc nemusim..teda mám jí doma asi litr, když jsem jí kupovala v záchvatu nákupní horečky v nějaké akci..už se těšim, až jí všechnu dopotřebuju a budu se moct věnovat taky jinejm :D

Anonymní
1. března 2013 v 23:46

Tak to je supr, protoze sleduju hodne blogu a když někdo recenzuje pletovu kosmetiku tak někdy se v tom trochu stratím a na pletovku je fakt potreba brat v potaz jenom recenze od lidi s co nejpodobnejsi pleti. Ale tak tvoje plet se mi pozdava, protoze ja mam normalnu plet s trochu mastnejsi celem a bradou (ale klidne kdyz si nedavam na sebe makeup tak prezijem bez pudru, takze zadna echt mastna)a taky zadne suche mista nemam. Ovsem kdyz si na sebe dam makeup tak musim pouzit na T-zonu pudr. A plus mam obcas, hl. pred svým týdnem pupínky na čele i brade. Btw. micelarku z biodermy mam taky rada, s odlič. mlékami kamaratka nejsem a odlič. gely jsou fajn, ale jeste jsem nenasla taky co by mi plet nevysusoval. A je mi 25, takze věkově odhadujem, že by jsme na tom mohli byt podobne, přece jenom 15-ti leta blogerka s mastnou pleti a akne neni to stejne co o 10 let starší taky s mastnou pleti, si myslim.
Katy

Nebo
1. března 2013 v 23:53

Tak předně tohle je takovej Blesk mezi blogama.
Bulvární nadpisy a skutek utekl.
Zadruhé: micerálka není odličovací voda.
Zatřetí: micerálka NENÍ odličovací voda na oči.

Pochopila?

2. března 2013 v 0:00

Mam kamarata lekarnika a ten mi povedal, ze Bioderma zo zelenej rady pre mastnu plet by sa na oci vobec davat nemala. V podstate to ani nie je napisane na obale, ze by sa s nou dali odlicovat aj oci. Na tej cervenej je napisane ze je na oci aj plet. Ja som mala najprv dve flasky zelenej (a ako blba som si niekedy aj oci s tym pretierala) a teraz mam tu cervenu a oproti zelenej mi smrdi a nemam taky sviezi pocit po pouziti ale inak je to ok. Co sa tyka ceny tak som si kupila tu cervenu za 8 eur tu vo Francuzsku co je skvela cena :) Inak stoja okolo 10 eur vo vacsine lekarni a dve su vacsinou od 16 eur. Za 12 som zatial dve nevidela :)

2. března 2013 v 0:02

Ja som to vedela! A mňa ešte aj olepila! :)

2. března 2013 v 1:19

@Nebo Nepochopila. A až se z tohohle hrubě nesluníčkovýho komentáře vypláču do polštáře, půjdu spáchat rituální sebevraždu.

2. března 2013 v 1:28

@Berylka ono tam prý dřív dokonce bylo, že se na oči používat nesmí, ale jak je to teď, netuším, v ruce jsem její balení snad nikdy neměla ..
já jo, ale musela jsem pár lékáren obejít, ty ceny se leckdy dost lišily (klidně i o €10) - ale je možný, že to byla jen nějaká extra akce :)

Anonymní
2. března 2013 v 8:51

Jo, mně taky nesedla na oči. Na pleť ok, i když má teda trošku výraznější parfemaci. No asi před 14 dněma jsem si koupila micelárku z Kauflandu - ta jejich značka Blanchette B. - no takhle, Bioderma teď stojí nepoužívaná v koutě :D.. a stojí asi 20-30 kč.. zkus jí, vážně odličuje stejně jako Bioderma :)

2. března 2013 v 11:17

@Nebo
za čtvrté - miceRÁLKA opravdu není nic, ani odličovací voda, ani odličovací voda na oči, je to miceLÁRKA. Obsahuje totiž miceLY, ne miceRY.

2. března 2013 v 15:54

Vidíš, mě ty nadpisy právěže dost baví. A pokud micelární voda není urečna k odlíčení, tak v tom případě netuším, proč mi ona miceLÁRKA tak hezky a bez problémů odlíčí všechen make-up z tváře i z očí dokonale a bez podráždění.

2. března 2013 v 20:30

mně Lirene nepřijde nějak úplně hrozná, ale biodermu mam radši, to je jasný :) akorát mě tahle trochu pálí v očích...

3. března 2013 v 9:13

Lirene je oproti micelárce od Vichy dokonalá! Když pominu to, že i po pěti minutách je pleť nepříjemně lepkavá a stažená, tak odličovací schopnosti na oční linky a řasenky je katastrofa. Ona to ani nerozšmrdlá kolem, ona to prostě neodlíčí. Jediné, co se odličování očí týká, tak perfektně odličuje šmouhy pod očima, které zbyly po předchozím odličovači...

3. března 2013 v 16:53

Já se u tebe vždycky tak skvěle pobavím :D Bioderma Forever, Lirene nechť zhyne :D

4. března 2013 v 8:39

Vyzkoušeno mám LRP, Vichy, Biodermu, z levnějších jenom Blanchette. Na micelárku od Vichy jsem měla alergii (až jsem z toho lítala po doktorech), LRP jsem darovala ségře (byla jsem po ní nějak ulepená). Blanchette docela ok, ale Bioderma je prostě Bioderma. Nyní mě čeká vyzkoušení micelárky od Eveline, tak jsem zvědavá co mě čeká za překvápko/zklamání...

5. března 2013 v 20:25

Já jsem nezkoušela ještě vůbec žádnou ani levnější ani dražší:) Ale tu od Biodermy mám už měsíc koupenou:) pořád se snažím vypotřebovat odličovák, který každý den vypadá, že už prostě musí dojít (samozřejmě ještě nedošel:))

Anonymní
10. března 2013 v 22:43

Já bych znovu na svou pleť micelárku od Biodermy nedala, před pár lety mě k její koupi ukecala lékárnice, ale tolik pupínků a tak zhoršenou pleť jsem po ničem neměla (pokud nepočítám krém na citlivou pleť nebo hydratační krém taktéž od Biodermy). A to na pupínky netrpím a mám pleť suchou! Popravdě po tom, co se moje ségra osypala po Biodermě na akné, považuji tuto značku na naprosto nepoužitelnou.

24. března 2013 v 14:35

Docela mě mrzí, že podobně (ne)funguje i celkem drahá (skoro jako Bioderma) micelárka od Vichy :/

30. května 2013 v 21:07

Mě moc vyhovovala a moje líčení dávala dolů líp jak Bioderma (zelená). Moc to nechápu, ale bylo to tak. Hm. Tak teď řeším, zda jsem tu vodu nějak záhadně neočarovala, když mně sedí skoro jako jediné víc než Bioderma....

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...