Alexander McQueen Autumn/Winter 2011

12. března 2011

Božsky Ďábelsky dokonalé. Doslova vizuální orgasmus.

Přehlídka se konala v jednom z příjemně pochmurných gotických sálů Conciergerie a toto prostředí se k ní opravdu báječně hodilo.

historická vsuvka
Conciergerie je palác, který leží v severozápadní části ostrova Cité v Paříži, blízko katedrály Notre-Dame. Tato budova sloužila původně správci královského paláce (concierge), proto se nazývá Conciergerie (neboli purkrabství). Za Velké francouzské revoluce byla využívána jako vězení pro všechny nepřátele nových pořádků odsouzené na smrt a nazývána "předpokoj gilotiny", protože přesně k ní vedly poslední kroky jejích nedobrovolných obyvatel. Před popravou zde byli vězněni mimo jiné Marie-Antoinetta, Madame Du Barry, Charlotte Cordayová (vražedkyně Marata), Danton či Robespierre.
Conciergerie rozhodně stojí za návštěvu (někdy příště hodím fotky z té své), nejen kvůli kobkám slavných vězňů, ale i pro impozantní rozměry některých svých prostor, které můžete obdivovat i na videu níže.
konec historické vsuvky

Sarah Burton se při tvorbě modelů inspirovala motivem "Ledová královna a její dvůr" a s aristokracií bude mít možná co do činění i v nejbližší budounosti, protože právě ona má údajně navrhnout svatební šaty pro Kate Middleton, a to na doporučení redaktorky britského Vogue Alexandry Shulman.







Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...