Hledá se Mráz!

8. ledna 2012

Děda? Ne nutně. Beru kohokoliv z týhle rodiny.
Páč ... tenhle způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastný? ... eufemizmy stranou ... tenhle způsob zimy je normální dizástr. Ukázková.
Já chci zimu. Sníh. A mráz. Mráz je zdravej. A sníh zase krásnej. Třpytí se a tak ... znáte to, já ráda ty třpytivý věci. A pokud jsou najednou všude a na všem? Ideál. Ideálnější už by to mohlo bejt jen v případě, že by měl různý barvy ... a tím nemyslím špinavý chuchvalce válející se u silnice. Jakože by padal střídavě v různejch barvách. Třeba černá, tmavě modrá, stříbrná ... růžová? Představte si, že by najednou všechno okolo bylo pokryto třpytivě růžovou vrstvou ... fanoušci hello kitty by měli asi psychotickej záchvat.
Letos by mi každopádně ale stačil aspoň ten základní bílej. Do začátku tak těch 30 cenťáků. Abych do něj mohla vypustit naši milovanou chlupatou kouli a pak mu ve vaně rozpouštět sněhový koule nabalený na tlapkách. Bez toho to neni pořádná zima. Ani Vánoce mě letos ňák nebavily ... když se světýlka neodrážej na vrstvě tý krásný zmrzlý drtě, tak to prostě není ono. To si je můžu vystavit v červnu.
Ale v lednu? Chci bejt tradicionalista a držet se kalendáře. Páč ten to říká jasně: LEDen. Nevidím tam nic jako ZASRANÁBLÁTIVÁBŘEČKAVŠUDEADESETSTUPŇŮen.
(tohle totiž už v kalendáři je, s úspěchem to využívá kamavou reklamu a zkracuje se to jako BŘEZEN).

Každopádně, i tahle situace přináší nový a nečekaný zážitky. Například:
- zapomenu ráno zapnout topení a vzpomenu si na to až odpoledne
- otevřu si před spaním okno, že vyvětrám, a vzpomenu si na to, až když se ráno vzbudím (bez rampouchů na ksichtě)
- po stole mi leze moucha, ok, je to moucha druhý jakostní kategorie, páč lítat neumí, ale furt to je moucha (jestli se to naučí venku, kam sem jí vyhodila - nesnáším mrtvolky hmyzu - je jen na ní)
Tyhle zážitky by byly naprosto normální v zasranáblátivábřečkaadesetstupňůnu. V lednu NEDÍK a požaduju reklamaci.
Už si fakt začínám myslet, že Mrázovejm zabavili berlu Mrazilku v exekuci, jelikož nezvládli půjčku na vánoční dárky. Nebo nevim.
Každopádně, jdu dneska omatlat poslední okno udržovací směsí - nezbyl na něj v listopadu čas a já si přitom pořád říkala "hlavně ať nemrzne, až to budu dodělávat", což se splnilo, páč od tý doby nemrzlo, úžasná náhoda - a budu doufat, že to jako vítací taneček zimy bude stačit. A na Temný Morissův tanec teda jako nebude muset dojít. To černý oblečení by samo bylo. Ale oktironový zvonky? V tom vidím takovej menší problémeček.

A v rámci úspěšné vizualizace a pomyslnýho přitáhnutí třpytivýho bílýho se ještě pochlubím svými novými třpytivými, leč nebílými obyvateli skříně.

Už je mám ve stříbrným a jsou naprosto úžasný. Takže když mi zlevnili i zlatý, byla to jasná volba.







Nemožnost sehnání nějakého vhodného svetru s blejskavejma detailama už jsem tady jednou zmiňovala a teď se konečně zadařilo. Výšivka je navíc úplně skvělěj nápad, protože narozdíl od našitých flitrů a spol. nemá sanci se oprat, urvat, překážet, trhat jemné materiály atd. atd.






A jak to vidíte vy? Taky vás momentální sníh-free počasí tak sere? Nebo jste se jidášsky zaprodali falešné iluzi jara? ;)

6 comments

8. ledna 2012 v 11:15

já jsem naprosto spokojená! nesnášim sníh a zimu, nesnášim břečku na chodníkách, co mi rozežírá boty a kalhoty. Kdyby byla celá zima taková, budu nejspokojenější :)

8. ledna 2012 v 15:43

mam ráda sníh na horách, tam patří...ale ve městech je pěknej den a pak se z něj stává ta hnusná břečka, co ničí boty a čim větší zima, tim víc bezdáků v tramvajích

pragueneedsmorestyle

8. ledna 2012 v 23:27

Konečně někdo kdo mi mluví z duše!!! Jen doufám, že to není tím, že jsem si konečně na tuhle zimu pořídila opravdu zimní boty, tak už nikdy nepřijde:-(

9. ledna 2012 v 1:11

U nás byla moucha třetí jakostní kategorie, jelikož se dceři (která se jinak much bojí), podařilo toto muší nedochůdče utopit v umyvadle.
Rukavice jsou úžasný a co se počasí týče - raději jaro!

11. ledna 2012 v 16:08

sveter je krasny!
http://cookieswardrobe.blogspot.com/

Anonymní
12. ledna 2012 v 18:41

Jawohl, tahle zima je totálně na pytel. Já chci minimálně (minimálně! ale klidně ať to klesne ještě víc) -10°C a pěkně čistý, nerozpouštějící se sníh a ne hnusnou šedou břečku. Jako by nestačilo, že jsou zimy čím dál kratší, ještě snad budou čím dál mizernější.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...