The Body Shop - Hemp Hand Protector

17. dubna 2012




Tak abyste věděli, dneska to bude velmi krátká recenze - výjimečně! :)

Hemp Hand Protetor je naprosto skvělý krém na suché ruce a doporučuji ho všema dvěma. Tečka.

No dobře, to je možná asi moc krátké, ještě se v tomhle zkracovacím oboru holt učím.
Tak ještě pár slov ;)


Jak z názvu vyplývá, je to krém s výtažky z konopí - konkrétně je zde konopný olej (a to rovnou Fair Trade).
Konopný olej je obecně známý jako výborná věc na suchou pokožku a ekzémy a Hemp Hand Protector to jen potvrzuje.


Faktem je, že já se moc pravidelně nemažu, ale když už se rozhodnu, tak sáhnu ze všech krémů, které doma mám, právě po něm. Je prostě strašně příjemný. To je jedna věc, Druhá je, že mi opravdu pomohl na fakt ošklivý ekzém, který mi naskákal po použití gumových rukavic (jsem nějak alergická na tu složku, kterou se vysypávají), svědilo to jako čert, loupalo se, puchýřkovalo a prostě nevypadalo vůbec hezky. Kvůli němu jsem si ho poprvé koupila, jakožto poslední štaci před návštěvou mastičkáře s diplomem, a naštěstí nebyla nakonec nutná (někoho by tady asi napadlo, jestli by se hodil na atopický ekzém - to netuším, možná ano, ale asi by to chtělo vyhledat nějaké konkrétní zkušenosti).



Krém je velmi hutný, stačí ho opravdu malinko, krásně se vstřebává a hydratuje a nezůstává po něm mastný povlak. A hodně na pohled vyhlazuje.
Na fotkách jsem s ním už namazaná, a myslím, že ta hydratace pokožky je docela znát.

A teď nejkontroverznější jeho vlastnost - vůně.
Berte to takhle, v názvu má konopí a je z Body Shopu, který je celkem spolehlivý v tom, že jak se to jmenuje, tak to víceméně voní. Takže, áno - kdo čeká vanilkový obláček vytvořený z marshmallow, tak tady se nechytá (což míří na recenze z MUA, které se nad jeho vůní nějčastěji pohoršují).

Vůně je hodně bylinková a zelená, a tak jako bych řekla, že to je vůně spíš pro kosmetický pankáče ;) Žádná líbivka, ale já ji miluju, je originální a mezi zástupem konvenčně voňavých věcí je to takové osvěžení. Osobně ho kromě jeho pečujících vlastností ráda používám právě i kvůli jeho parfemaci.

Ale berte to jako takový menší vykřičníček, abyste si ho před případným nákupem ovoněly, protože jak říkám, vůně je to každopádně osobitá.




Co se složení týče, konopný olej je opravdu na čelných místech (ne jen nějaké půlprocento na konci), parabeny ve složení nejsou, silikony ano (překvapivě mi nevadí, nebude jich tam asi mnoho, ale i tak bych řekla, že ten zmíněný vyloženě vyhlazený pocit, který po krému zůstane, mají na triku ony).

Koupila jsem ho v Body Shopu v Palladiu, objem je 100 ml a cena byla 250 Kč (ale už ho nějaký měsíc mám, takže neručím za její aktuálnost).

Na MUA má 271 recenzí a hodnocení 4.3 z 5.

Ještě odkaz na oficiální stránky, pokud by si někdo chtěl usnadnit gůglení.


Jaký je váš oblíbený krém na ruce? Nebo máte z Body Shopu tip na něco jiného povedeného?

7 comments

17. dubna 2012 v 15:12

krásná recenze! vypadá vážně skvěle :)


PS: Zvu tě na svou giveaway o parfémy :)

17. dubna 2012 v 16:27

Až půjdu do Body Shopu, tak na něj mrknu.. Na tu vůni jsem teda zvědavá!:-D

http://illussoire.blogspot.com/

17. dubna 2012 v 18:48

škoda té vůně, ta by u mě asi neobstála :-/

18. dubna 2012 v 3:46

co se konopných výrobků týče, snad zatím mě žádný ani nezklamal. teď máme zrovna doma konopnou mast (zřejmě po domácku vyrobenou protože já v tom prostě cítím sádlo, má to konzistenci jako sádlo a nevoní to nijak jinak než sádlo - čili nijak, bez zápachu, bez vůně). takže zrovna asi na ruce to nejvhodnější nebude, ale musím říct, že skvěle léčí třeba opary na rtech,poranění a dokáže krásně vytáhnout různé rašící pupínky na pleti... taky zklidňujea vůbec, přijde mi to jako taková zazračná mastička... sice se nehodí na vše, ale univerzální použití si tam každý najde. :)

http://deerwithorns.blogspot.com/

19. dubna 2012 v 4:01

tenhle miluju, jen by mohl víc vonět no :D

z bodyshopu miluju grepíkový sprchový gel, melounové tělové mléko a mrkvový krém na obličej, vše odskoušeno v několika baleních :)

25. dubna 2012 v 14:11

jeee děkuju moc za super tip! vydám se pro něj co nejdříve, protože můj oblíbený krém z L'occitane po změně obalu už bohužel není co býval tak hledám náhradu a tenhle myslím bude pro mě jako stvořený :( protože mě dost trápí suché ruce a ekzém na prstech :(( mám je děsně vysušený a občas mi rozpraskají prsty až do krve :((((

http://angellovely-things.blogspot.com

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...