DECLEOR AROMESSENCE

23. dubna 2012





Myslím, že pleťové oleje jsou skvělá věc a kůži dokáží opravdu výrazně prospět a zlepšit její stav.

Když ovšem máte pleť spíše mastnější, není to s jejich výběrem zas tak jednoduché. Osobně jsem zkoušela čistý jojobový, arganový, kokosový i bambucké máslo. U všech to bylo chvíli jakože fajn (jů, já mám ale hezkou pleť), ale po pár dnech jsem bohužel začala vždy pozorovat postupné ucpávání pórů.

Nejhorší z tohohle hlediska bylo jednoznačně bambucké máslo, to už mi nesmí přes práh (a to koupené jsem nakonec vypotřebovala na natírání psích pacek).

Arganový olej je fajn a moc pěkně voní, ale stejně to dlouhodobě prostě nejde. Každopádně je skvělý na nábytek, ten pak získá glowing, jaký by mu mohla závidět kdejaká holywoodská star.

Kokosový olej je zase skvělý na parkety (a pes taky nic nenamítá), jakkoli by se parketování bio kokosákem dalo považovat za jistou rozežranost ;))

Jojobový byl nejmíň výrazný a tak zatím vyčkává ... možná dojde taky na ty parkety.



Vzhledem k těmhle zážitkům už jsem u nákupů dalších olejů byla spíše skeptická, ale u Decleoru jsem se nakonec po přečtení mnoha pochvalných recenzí (hlavně na MUA) dala nakonec ukecat.

 



Řada Aromessence od Decleoru je už podle názvu zaměřena na jistou formu aromaterapie vonnými oleji.


Tak jako dobrý, ale já na tyhle vílí ezo kecy nějak nejsem, takže o aromaterapii vám toho moc nepovím (kdysi jsem za tímhle účelem dostala vodní fontánku, kam se lil nějaký takový ten éterický olej, který měl vonět do okolí a uklidňovat ... haha ... prvních pár puštění dobrý, ovšem záhy mě vůne začala srát a z barevně se měnící a bublající vody jsem začala dostávat neurotickej tik, takže nemusím dodávat, že fontánka neměla dlouhého trvání; ještě o něco horší jsou pro mě koutky s vonnými (olol) svíčkami - aneb zavřete mě tam na hodinu a po vypuštění spáchám hromadnou rituální vraždu; prostě všechny tyhle voňky považuju za jedovaté smrady a mám na ně naprostou nosní alergii) - pokud se nějak aromaterapiuji, tak leda oblíbenými parfémy.

Recenze ovšem nezklamaly a Decleor je prostě skvělý.






Nejdříve jsem si koupila jen 15 ml Neroli - za celou dobu používání se nekonal jediný ucpaný pór a pleť byla po jeho použití opravdu krásná.

Neroli se stejně jako ostatní skládá z mnoha esenciálních olejů (ne pouze z jednoho podle názvu) a očividně u Decleoru vědí, co dělají, protože výsledná směska funguje úžasně.

Ke každému oleji je návod na aplikaci (jemná masáž za tisknutí akupresurních bodů), tím se ovšem podle očekávání nezdržuji ;) Pleť si popráším termální vodou (co s ní taky jiného) a pár kapiček oleje si rozetřu po celém obličeji.
Používat se má ráno i večer a poté ještě namazat krémem ze stejné řady.
Nemůžu říct, že by pod make-up nešel, ale stejně ho pod něj raději nepoužívám, takže si ho nechávám spíše na večer.

Zkoušela jsem k němu i určený krém (u Neroli to je HYDRA FLORAL ANTI-POLLUTION day cream), ale neviděla jsem žádný extra upgrade (přestože jsem na něj četla nadšené ovace), proto nadále zůstávám jen u oleje.

Konkrétně Neroli se hodí i pro pleť smíšenou (ovšem není na akné, na to mají zase jinou kombinaci) a má ji chránit před nepříznivými vlivy podnebí a zanechávat ji přirozeně zářícím zdravím.

A ano, dá se říct, že to splňuje, pleť je po něm moc pěkná a i aplikace je vlastně voňavě příjemná (a to i přesto, že v parfémech neroli - což je bílá omamně vonící kytka - rozhodně nemůžu ani cítit).




Po vypotřebování prvních 15 ml jsem si koupila už rovnou větší 50 ml balení a rozhodla se vyzkoušet i další z řady - Decleor Aromessence Iris. Získal mnoho takových těch časopisových ocenění "Výrobek roku X" a má být na vrásky.
Přes všechna ocenění mi Neroli vyhovuje mnohem lépe, po Iris tak pěknou pleť prostě nemám.





Jako poslední jsem testla jeden z Night balmů (oleje do páru v tuhé formě) - a to Aroma Night Neroli. Ani on ovšem klasický Neroli olej nepřekonal.


Co se složení týká, nemám žádné námitky, protože v obsahu jsou opravdu jen oleje, žádné podezřelé složky se naštěstí nekonají.







Velmi se mi líbí i balení, které je z matného skla (pokud ho přejedete prstem od oleje, tak zprůhlední a po chvíli opět samo zmatní ;).

 Decleor kupuji téměř výhradně na Cheapsmells, kde ho mají za naprosto bezkonkurenční ceny ( DPH prostě risknu), ale dá se sehnat i na Feelunique, příp. Ebay (tam mívají hlavně ohromná salonní balení, která vyjdou v přepočtu na ml opravdu levně - jak je to s originalitou netuším, ale podezřele podle komentů nikdy nevypadala).
Jestli se dá sehnat v ČR někde v kamence vůbec netuším.




A co vy, znáte tuhle značku a používáte od ní něco?
Nebo máte nějaký vlastní oblíbený olej? (očekávám nadšené ohlasy hlavně na kokosák a bambusové máslo, ale mně prostě nesedl ani jeden z nich ;).


EDIT: tak jsem trochu googlila a našla tenhle odkaz na Marionnaud - jestli mají tuhle značku aktuálně netuším, ale alespoň si ty charakteristiky můžete počíst v češtině :) (a ceny ignorujte, na Cheap je mají za třetinu, někdy i čtvrtinu ;)

13 comments

23. dubna 2012 v 20:21

já na pleť nepoužívám olej žádný, nějak mi to k mé pleti nejde dohromady.

a fotky těch složení u Ziaji ti zítra vyfotím a pošlu :)

23. dubna 2012 v 20:24

Tak já teda o téhle značce slyším poprvé. Jinak já mám extra suchou pleť a žádný olej mi taky zatím moc nesedl a to bych čekala, že na suchou pleť to bude jako dělané. Ale docela jsi mě tímhle článkem nalomila a mohla bych udělat výjimku a zase nějaký vyzkoušet...

Anonymní
23. dubna 2012 v 20:37

o téhle značce slyším poprvé a tvoje recenze mě moc zaujala. Mám také mastnější pleť, takže jsem se bála nějaký olej vyzkoušet, abych se neleskla nebo neměla obří ucpané póry. Ty jo..jsem pěkně nalomená a mám nutkání hned objednávat..čím víc chodím na blogy tím víc jsem bez peněz :-D.

Veronika

23. dubna 2012 v 21:08

trochu se divím, že je tak neznámá :) asi v ČR tedy nikde k dostání nebude ...

a kdyby olej nesedl, tak s ním vždycky přinejhorším můžete natírat nábytek ;))))

Anonymní
23. dubna 2012 v 22:01

Pobavila mě poznámka o termální vodě. Mně skoro rok ležela doma nevyužitá, až předevčírem mě napadlo postříkat si s ní pleť před použitím oleje. :D Takže ji konečně vypotřebuju. Na pleť momentálně používám Ylang-Ylang od Saloosu. Je pro mě o dost příjemnější než krém, hezky voní a masáž obličeje mě baví. Nějaké ozdravné účinky jsem ale zatím nezpozorovala (třeba to termálka přivede k dokonalosti, haha).

24. dubna 2012 v 10:47

tak já decleor znám. myslím, že v nějaké parfumérce na živo jsem ho už taky viděla...

jinak se moc nedivím, že ti nesedlo bambucké máslo a kokosový olej na obličej, já myslím, že obojí je docela komodenní (ale ne tak jako kakaové máslo - to je teprve jízda, jen kdyby si náhodou chtěla taky vyzkoušet) - a proto každá znalá blogerína používá toto všechno jen do vlasů a na tělo a tak. což je důvod taky důvod, proč už bambucké máslo nekupuji... na obličej s tím nemůžu, na tělo mě to nebaví.

24. dubna 2012 v 13:02

Decleor patri k mojim najoblubenejsim znackam. Z pletovych olejov od nich nedam dopustit na Neroli alebo Iris, z kremov mi najviac vyhovuje rad pre plet 35+
a nakupujem ho na ebay.

BTW kokosovy olej - aj ten mam velmi rada, ale zistila som, ze idealny je pre mna na telo a vlasy. Na tvar staci nieco lahsie.

24. dubna 2012 v 17:06

@trb ja bohužel narazila jen na ty, co bezmezně milujou to či ono i na obličej ;)))

jinak kokosák na vlasy u mně nějak nedělá žádnej výraznej efekt

a s tím bambuckým to asi bude horší problém, než jen, že ucpává póry, spíš na něj budu nějakým způsobem alergická, protože ho nesnesu např. ani v balzámu na rty, hrozně se mi pak přesušují

1. května 2012 v 12:04

Jé, příspěvek o olejíčkách, paráda. Od týhle značky nic neznám, holt to musím napravit. Páč já jsem jak reklama na vysušenou pleť, takže to, co používáš na parkety, já běžně jako denní péči na ksicht:-D

7. května 2012 v 20:36

V podobném balení bych čekala spíš parfém, než olejíček. Moc se mi líbí :-)
Jo a možná budu vypadat jak neznalý křupan, ale... jaktože mě doteď nikdy nenapadlo pocákat si ksichtík termální vodou (mám tu na stole teď Avéne) a až pak patlat olej...? Tak jakože díky za tip :-)
Jo a ten odstaveček o fontánce mě dostal do kolen. Skvělé :-D :-D

8. května 2012 v 13:50

@Bebe mně naopak doteď nenapadlo, co s ní jiného :D většinou ji dostanu k něčemu, tak používám alespoň takhle ... ale jinak vodu pod olej používáš, ne? :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...