Jak poznat fake BB krému od Skin79

19. června 2012

Skin79 je na BB krémy bezesporu super značka, ale u nás se nepředraženě sehnat nedá a dost lidí má pořád trochu nechuť k objednávání ze zahraničí, a z ebaye tím spíš, protože tam se bojí navíc ještě padělků. Částečně oprávněně, padělky BB krémů se objevují a jejich výskyt vzrůstá s jejich popularitou. Na druhou stranu, ebay není aukro (snad nic na světě není naštěstí aukro :D) a na prodejce padělků má účinné páky alespoň v tom smyslu, že kupující škodný nezůstane - zda bude potrestán i prodejce, to je zase jiná věc.

Každopádně, i kdyby vám nějaký ten padělek přišel, tak se moc neděje, protože peníze dostanete zpátky - možnosti jak toho docílit máte dvě:
1) můžete si stěžovat oficiálně přes Paypal vyplněním formuláře, kdy se čeká na odpověď prodejce, a pokud nepřijde, Paypal vám dá za úkol výrobek poslat zpět (příp. zničit, což je celkem lol, který může vést až k absurditám viz případ ze začátku letošního roku kdy kupující dostal za úkol zničit housle v hodnotě $2500, které asi až tak úplně padělek nebyly http://articles.businessinsider.com/2012-01-04/strategy/30587786_1_paypal-counterfeit-goods-antique-violin) a na základě doloženého odeslání vrátí peníze. Tuhle možnost ovšem beru spíše jako poslední možnost, ke které většinou nedojde ...
2) lepší je totiž kontaktovat přímo prodejce s tím, že vám poslal padělek, vy jste very unsatisfied a co s tím jakože hodlá dělat (přičemž není od věci zmínit, že negativ z vaší strany se již blíží) - po tomhle se v naprosté většině případů prodejce začne verbálně plazit až k zemi a výměnou za to, že mu negáč nedáte, nejen vrátí peníze, ale co je zásadní, ani nepožaduje zaslání zpět - což je velká výhoda, komu by se chtělo investovat ještě do poštovného do Asie (a ten padělek, co vám zbyde, pak můžete prodat na aukru - tam se to beztak ztratí a vy tak ještě vyděláte. No jo, já vím, jsem hnusná, ale prostě aukro ... už jsem vám vůbec říkala, jak miluju aukro? :D počítám, že ne, ale radši to dělat ani nebudu, zbytečně bych se rozčílila).

Ale abyste mohli výše zmíněné úspěšně uplatnit, musíte padělek samozřejmě nejdřív poznat. A právě na to jsem našla nedávno úplně výborné video - a přestože jsem o svém BB nepochybovala, ráda jsem se znovu utvrdila, že je opravdu origo. Ve videu je ukázán růžový BB a já ho pro porovnání doplním ještě fotkami svého zlatého ve stejném přadí, jak jsou jednotlivé znaky zmiňovány ve videu.








UV PROTECTING je zvlášť, název značky je více u spodu krabičky.



Čárový kód je na spodu krabičky, u číselné identifikace je i datum výroby.



Čárový kód není na zadní straně krabičky.



Na krabičce musí být perforace.



Uvnitř krabičky je potisk - ovšem nejen název značky, ale i instrukce v několika jazycích.



Dávkovač je zlatý, nemá kryt z plastu.



Zlatý je i vzadu.



Na lahvičce je nalepen ověřovací hologram.



Vršek je kulatý a zlatý, bez nálepek. Starší verze BB krému tam ale nálepky měly, takže to není úplně jasný znak padělku.



Na spodu je vyražen kód a datum výroby. Linie dna rovněž není z boku stříbrná, ale průhledná.




Pro zajímavost přidávám ještě složení, které je opravdu impozantně dlouhé ;)) Mně tam "zaujaly" hlavně ty dvě alumina v závěru, ale byla jsem odborně uklidněna, že je to nějaká polopřírodní věc z jílu a pokud se jedná o účinek, má něco jako bělit. Ty parabeny si ale teda mohli odpustit, to mě dost nepotěšilo.





Ovšem hlavu vzhrůru, i v případě, že váš BB takhle nevypadá a některé znaky mu chybí, ještě to nutně neznamená, že jste koupili fake - starší verze, např. z roku 2010, se totiž v některých znacích podstatně lišila.
Na základě dotazu jedné čtenářky, které právě taková podezřelá lahvička přišla z Ebaye, doplňuji tedy další info o tom, jak poznat fake staršího balení BB, které se již aktuálně nevyrábí - úžasně detailní článek o tom najdete zde: http://littlemakeupbox-eng.blogspot.cz/2010/05/skin-79-real-vs-fake-bb-cream_13.html a já níže jen přikladám dvě ilustrační fota z tohoto článku.






16 comments

19. června 2012 v 13:00

Vynikající článek, já se na podzim chystám objednat právě ten zlatý, ale nákupů na eBay se kvůli padělkům pořád trochu bojím :/
A mimochodem, nevíš, jestli jsou ty avizované bělící účinky opravdu reálné nebo jde spíš jen o to, že BB obsahuje SPF a tedy bychom se neměly opálit? už dlouho toužím po něčem, co by moji bledou kůži ještě o kousek zesvětlilo, ale moc tomu nevěřím.

19. června 2012 v 13:35

Aukro je zlo, jsem tam zaregistrovaná už nějakým rokem a feedback skóre mám pořád proklatě nízké, protože tam prostě nenakupuju. Bojím se. A spravedlnost tam veškerá žádná.
eBay je fajn, tam se nebojím. Ale upřímně se divím, že i ty asijská BBčka se padělají - vždyť to stojí pakatel, tak proč to ještě padělat a prodat to o pár centů levněji? Navíc tak vyvstává jisté absurdno: Asie padělá Asii :-DDD Koho by to napadlo? Mě teda určitě ne!
Verunka

19. června 2012 v 14:07

@Eiwen jsem skeptik, podle mě neexistuje věc, která by v tomhle ohledu měla nějaký výraznější efekt ... a jak vidíš tady, nějaké teoreticky bělící složky tam jsou, ale až skoro na konci složení ... to by snad bylo účinnější natírat se citronem ;)) a používat právě SPF, aby se člověk neopálil

19. června 2012 v 14:08

@udvouverunek nejde tak ani o to, že to prodávají levněji, ale že se vezou na vlně jejich popularity a prodávají tak "svou výrobu", náklady budou minimální

19. června 2012 v 17:48

skvělej článek! musím si ho někam uložit, co kdybych náhodou někdy přišla BB krémům na chuť a po nějakém zatoužila :)

19. června 2012 v 19:30

super článek! já už se divím, co všechno se padělá! :D

19. června 2012 v 19:41

Mám nafocený stejný příspěvek :), jen jsem otálela s jeho napsáním, až už je pozdě. Co se dá dělat.

Já aukro žeru, hlavně MAC na aukru, parfémy a poplatky, to opravdu stojí za to, je mi z toho až smutno. Ale je tam pár prodejců u kterých nakupuju pravidelně, to zas ne.

Kdyby ty padělky byly jen asijská zálžitost, ale je to i evropská a arabská /údajně nichové parfémy/

19. června 2012 v 21:19

@Day jen ho klidně dej :) však určitě nemáme 100 % stejných čtenářů a lépe, když to uvidí co nevíc lidí :)

já hlavně miluju, jak tam nechávaj prokazatelný nahlášený padělky, protože vzhledem k jejich množství z nich mají největší vejvar - člověk to může nahlašovat stokrát, ale směle to ignorujou a na důkazy nereagujou s tím, že to přece není prokázaný (ne že bych s tím samozřejmě ztrácela čas, marná práce, párkrát jsem to zkusila apráve kvůli tomuhle postoji jsem nad nima zlomila hůl už pár let zpátky, nehodlám podporovat alibistický kokoty)

nichovky? tomu se mi nechce vůbec věřit, když si člověk vezme, že se to prodává jen na úzkém okruhu míst .. kde jsi to četla?

20. června 2012 v 8:03

@Černá Moora Mě jednou jedna uživatelka ukradla na prodej fotku z blogu i s watermarkem, tak po mě chctěli, abych jim dokázala, že je opravdu moje a poslala jim tu fotku v plvodní podobě, bez ořezu. Jsem si připadala jako trouba.

Nečetla, ale slyšela od známé, prodávají se sice málokde, ale jsou hodně populární a lidi kteří si je kupují se k nim ne vždycky lehce dostanou, což zvyšuje poptávku po nich.

20. června 2012 v 12:59

@Day
Jasně, Day, jen sem s ním. Čím více varování, tím méně spálených zákazníků.

A s těmi nichovkami jsi mi taky docela vyrazila dech, to už si člověk nemůže být jistý fakt ničím. :-(

Anonymní
17. prosince 2012 v 11:21

Prosim mate nekdo nejakou zkusenost, jestli se padelaji i vzorky?

19. června 2013 v 15:59

Ahoj, jsem teda hodně pozadu, objevila jsem tuhle značku až teďka a ještě nikdy jsem na ebay nic neobjednávala :( neporadila bys mi moc prosím jestli tohle není padělek?http://www.ebay.com/itm/SKIN79-Diamond-The-Prestige-Beblesh-Balm-BB-Cream-SPF25-PA-40g-Free-gifts-/270974391226?pt=US_Makeup_Face&hash=item3f175513ba

20. června 2013 v 10:41

@Tereza Stachová prodejce nemá moc dobré feedbacky, takže bych vybrala jinde (ideálně od těch, co doporučuju v článku, zvlášť když to bude tvoje první ebay objednávka a ještě tam ten systém nemáš tak okouklý, prostě na jistotu :)

8. listopadu 2013 v 0:33

výborný článek!!! a trošku jsem zapátrala a našla http://sumwearco.wordpress.com/2013/09/01/fake-vs-real-missha-perfect-cover-spf42-bb-cream/

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...