Benefit Showoffs! shimmer powder / pigmenty

30. července 2012

O víkendu jsem trochu prohrabávala kosmetický kufřík a nečekaně jsem na jeho dně objevila několik věcí, na které jsem už úplně zapomněla. Což je asi vcelku normální a zná to každý ... hmm ... sběratel :) (mně se to stává pravidelně třeba u oblečení - říkám, že člověk má pak radost dvakrát - při nákupu a pak při objevení :D), horší je, že jsem objevila i pár věcí, o kterých prostě vůbec nevím, kde se tam vzaly.
Nejvíc bizár je z nich rozhodně úplně nová a naleštěná řasenka od Oriflame, od kterého jsem si koupila něco naposledy tak před deseti lety (a tahle řasenka to teda nebyla). Takže WTF? Hloubala jsem nad tím a nakonec došla k závěru, že existuje jen jedno logické a rozumné vysvětlení - vloupala se ke mně Oriflame Lady a podstrčila mi ji. Njn, guerilla marketing, člověk už si není jistý ani doma :D. Ale popojedem, o ní to dneska nebude.




Mezi překvapeními ze dna pytle kufru (sakra, teď jsem dostala chuť si přečíst Hobita) jsem našla totiž i úplně první věc, co jsem si koupila někdy před dvěma lety od Benefitu, a to pigmenty Showoffs! (ten vykřičník je v názvu, vykřičníky mě osobně v textu celkem pruděj, tak jen pro pořádek, aby to nevypadalo, že jsem přešla na temnou vykřičníkovou stranu ;). V té době se taky přestaly vyrábět, takže tenhle post je tak trochu retro a víceméně pro zajímavost, čemuž bude odpovídat i jeho úsporná délka. I když je fakt, že úplná kosmetická historie to ještě není, na Ebayi jdou sehnat pořád.


Jejich balení mě dostává pořád, je takové roztomile zábavné.



Využití je klasicky pigmentové - nasucho, namokro x jako stíny, tvářenka, linka, rozjasňovač, rtěnka ... fantazii se meze nekladou.
Barevně to byl tehdy nákup na slepáka, asi na základě recenzí na MUA. Co se jim nedá upřít, je krásně lesklý a sytý odstín, který vynikne hlavně s navlhčeným štětcem.


Růžový Powder Puff jsem si vcelku hodně oblíbila a používala ho nasucho jako kombo tvářenka a rozjasňovač. Barva je pěkně růžovooranžová se zlatými odlesky.




Modrošedý Meringue nějak využití nedošel. V podstatě moc nechápu, proč jsem do takového odstínu vůbec šla. Použít by šel jako stíny (namokro, víc do šeda) a s lehkou rukou jako rozjasňovač (nasucho, víc do bíla)





Když už jsem je našla, samozřejmě jsem je musela na oslavu znovushledání vyzkoušet.
Powder Puff bez problémů dodělám, ale Meringue na mých očích teda katastrofa - jak je bíle namodralý, tak zbytek obličeje došel v kontrastu s ním zázračně nažloutlého odstínu (rázem je jasné, proč zůstal plný). To jsem nechtěla nosit ani na doma, takže jsem je přetřela černým stínem a hned to vypadalo o dost líp, smícháním se z nich stala povedená leskle ocelová. Co stojí za zmínku, že vydržel až do večera (bez báze).


Co vy - taky objevujete v hlubinách kosmetického whatever zapomenuté poklady? A taky se k vám už vloupala Oriflame lady? ;)

15 comments

30. července 2012 v 8:34

...tak mě napadá, nevyhrála si tu řasenku v nějaké soutěži? Stíny jsou krásné, oba odstíny nositelné, krásné balení...prostě Benefit no:-).
Docela mě mrzí, že toho nemám tolik, abych o něčem nevěděla a k oriflame lady...leda bych se vloupala sama k sobě, sama ho "dělám":-D

30. července 2012 v 9:04

ešte štastie, že si tie super tiene našla :)

30. července 2012 v 9:15

powder puff mi trochu evokuje narsovský Orgasm, takže by se mi víc asi líbil na tvářích než na očích :) ale docela škoda, že už je Benefit zrušil, oživilo by to jejich sortiment si myslím :)

30. července 2012 v 13:38

Takovéhle nálezy jsou nejlepší :) Škoda, že generální úklidy nedělám doma častěji.
Mně se naopak víc líbí Meringue, pro ten bych využití našla. Powder Puff je na mě moc zlatý a lesklý... ale krabičky se mi líbí u obojího ;-)
Verunka

30. července 2012 v 15:59

@Levandule od Lutense v soutěži určitě ne .. leda by třeba byla k nějakému časopisu a máti mi ji tam přistrčila .. fakt nevím, je to záhada :)

vida :D co nějaký post o tom, jestli u nich něco stojí za to? pamatuju si, že jsem si tam před těmi 10 lety kupovala opakovaně jednu řasenku a s odstupem ji pořád hodnotím jako jednu z nejlepších, co jsem zkoušela, protože měla geniální kartáček

30. července 2012 v 16:04

@Rendy to je fakt, asi by se daly porovnat :) .. i když tenhle je naštěstí víc do růžova, Orgasm mě kvůli té převládající oranžové nikdy nebral

30. července 2012 v 16:07

@U dvou Verunek no kdybys ten Meringue náhodou chtěla, tak nemám problém ti ho věnovat ;)) já vím, že ho nikdy pořádně používat nebudu, tak je zbytečné, aby mi tu jen dělal parádu ..


jinak tohle platí to i pro ostatní, kdyby ho někdo chtěl, stačí říct

30. července 2012 v 19:22

Já našla v kufru který obvykle nepoužívám celou taštičku dekorativky, kterou jsem používala na stáži :). Byla tam paletka Elizabeth Arden, stíny Clinique a Givenchy a asi pět rtěnek a rozjasňovač Illamasqua Fondle /vypadá jak powder puff/, vše použitelné, takže to zase budu používat. Bude to pro mnohé asi zděšení, ale pokud to nesmrdí, tak to směle používám.
A taky jsem takhle "objevila" několik věcí, prozměnu od Dermacolu, nakonec mi maminka řekla, že jsem některé dostala př dnech Marionnaud, jiné od někoho k nákupu kosmetiky, což mě přivádí k myšlence, kde bych byla bez maminky :))). Nevzpomněla bych si na nic.

Ten Meringue by asi slušel světlejší pleti?

30. července 2012 v 19:25

@U dvou Verunek
Asi ne, děkuju. Pigmentů mám jednu větší krabičku a používám je minimálně, není většinou čas. Ať udělá radost někomu jinému :)

30. července 2012 v 20:03

@Day taky dobrý :))))

ad Meringue, to možná ani ne, já jsem světlá docela dost ... spíš by to podlě mně chtělo modré/zelené oči, protože pak by s nimi oproti zbytku lépe splynul ... nebo naopak tu pleť vyloženě opálenou, tam by to třebataky nevypadlo špatně

30. července 2012 v 21:18

@Černá Moora Njn, to znám, taky se občas nadchnu a zjistím že nemám dost modré oči/tmavou pleť a pak toho lituju.

Ale souhlasím s Veru, pigmenty jsou nejzanedbávanější /existuje takové slovo?/ součástí mé kosmetické výbavičky. Mám asi 30 odsypků MACu a použila jsem je naposled před třema rokama?

31. července 2012 v 9:35

Haha, guerilla marketing! :-DD O těch pigmentech od Benefitu jsem vůbec netušila, já bych ten modrý určitě využila, je moc pěkný:-)

31. července 2012 v 22:36

Jé, ten Meringue bych možná i využila, jsem bledule, ale právě modrošedooká a takové odstíny stínů docela můžu.

Jinak já takhle v hloubi tašek a jiných zavazadel obvykle nacházím zejména řasenky - jednu dobu jsem si neustále kupovala nové a nové, protože jsem nebyla pořád spokojená..plus ještě rtěnky a balzámy, ty také kupuji dost často a pak je nenacházím a tak kupuji zase nové...a stále dokola..

2. srpna 2012 v 2:07

Musela jsem se na tenhle post vratit, protoze jsem si uvedomila, ze sminky nenachazim, jen ztracim :))) Nastesti mam trpelivyho kluka, ktery mi ty zasantroceny veci pomaha hledat. Vosk na oboci uz mi hledal asi petkrat :)) "Co nemuzes najit dnes?", "Nooo, tu tlustou ruzovou tuzku, kterou uz jsi mi nekolikrat hledal" :D Nebo: "Prosim te, nevidel jsi nekde muj cerny lak na nehty?", "V kabelce ho nemas?", "Nemam, tu uz jsem prohledala dvakrat". Po pul hodine: "Na, byl v kabelce". :D

Anonymní
8. srpna 2012 v 15:27

@Černá Moora

JJ, Oriflame řasenka byla před nějakou dobou (půl roku? dýl?)přiložená u časopisu.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...