Vítejte v ordinaci šíleného Dr. Moora ...

2. srpna 2012

... aneb příště mě nenechávejte v uzavřené místnosti s otevřeným odlakovačem :D

Na místě je taky varování, aby profesionální lakýrnice příspěvek radši zase zavřely, protože by jejich cit pro jemné umění lakování nehtů mohl utrpět silný otřes ... .)

Vzhledem k tomu, že tu nemám ohledně lakování ani jeden post, asi nebude překvapení, že to není jen shoda náhod, ale že já na lakování nehtů prostě fakt nejsem.
Vždycky jsem si myslela, že je to tím, že se mi do laku, bez ohledu na to, že schne dvě hodiny, stejně přes noc otiskne kompletní vzorek polštáře, vypadá to hnusně a já to musím přelakovat. Nebo tím, že se po jednom dni stejně někde kousek odloupne, vypadá to hnusně a já to musím přelakovat. Ale nebylo. Moje kamarádka je přímo lakový maniak a tak mi už dávno poradila přípravky se kterými lak vydrží, uschne do pár minut dotvrda a případné přetahy opravím výkonným perem.
I tak mě to nebaví. Ačkoli se nic neloupe, tak už tak třetí čvrtý den stejně manikúra nevypadá nijak perfektně, ani se perfektně neleskne. A protože máloco nesnáším v kosmetické oblasti víc než oloupaný lak na nehtech, je to signál, že nejpozději pátý den se lak stejně začně loupat a tak bych měla začít přelakovávat radši hned. No a tady máme jádro pudla. Ne lakování, já absolutně nesnáším odlakovávání nehtů.
Odlakovač smrdí, nehty pak smrdí, všechno okolo pak nějakou dobu, bez ohledu na větrání, smrdí. Při procesu vznikne u výrazných barev spousta smradlavých tamponků, které samozřejmě budou smrdět i v koši, takže abych ho pak šla hned vynést. Prostě nenávidím odlakovače (ani parfemace nepomůže, to to pak smrdí snad ještě hůř; pokud znáte nějaký odlakovač, co nesmrdí nijak, tak mi dejte tip, ale myslím, že to prostě není technicky možné, pokud má být účinný).
Takže než tohle martyrium s vyhlídkou odlakovače alespoň dvakrát týdně, tak radši nelakuju vůbec a jen čas od času přetřu nehty lehce zabarvenou výživou od Essie nebo nějakým bezbarvým/nude lakem.
Pokud lakovací profesionálky bez ohledu na varování výše dočetly až sem, tak se vsadím, že naprosto a vůbec nechápou, ale njn, nenadělám nic, odlakovač je pro mě prostě pekelný vynález.

I tak mi ale čas od času nějaká nehtová úprava padne do oka a já si říkám, že tohle bych si snad i nalakovala.

Strašně se mi zalíbíl třeba tenhle u Anny Dello Russo svým zrcadlovým efektem. Jenomže jak jsem záhy zjistila, není to lak, ale nalepovací folie, žádný lak prý takhle lesklý efekt nedokáže. Fólie by pro mě byly očividně ideální (nemusí se nic odlakovávat), jenomže vzhledem k ceně bych se při častém použití nedoplatila.




Taky super. Ale tohle jsou zase umělé nehty.





Dokonalé. A opět celé folie (od Dashing Diva). Udělat by to nejspíše šlo, ale ten zrcadlový konec lak prostě nedá.




Nejschůdnější pro mě se tedy jeví varianta nude lak a třpytky u lůžka nebo u konečku, jako zkoušela v posledním příspěvku Sim http://www.stylecookbook.cz/2012/08/lakovaci-clanek.html, a u které jsem taky na tuhle krásnou úpravu narazila poprvé. Hrozba viditelného olupování mě v tomhle případě nemusí zas tak trápit a vypadá to přitom velmi efektně.



A pak jsem včera úplně náhodou potkala tenhle návod a na první pohled si řekla něco jako haha, to vypadá úplně jako alobal ... zaostřuju ... počkat, to snad je alobal?! ... najedu na příslušný blog (http://thebeautydepartment.com/2012/03/nailed-it-4/ ) ... ježiš, fakt je to alobal!






No, to je tak ujetý, že to musím zkusit ... protože, vidíte to, ne, leskne se velmi slušně :D

Od slov k činům (a spoustě alobalového odpadu).

Rozhodla jsem se použít pro začátek na bezbarvý lak (jo, ono to nepůjde nebo bude vypadat blbě a já pak budu muset odlakovávat, na to vám neskočím).

Trojúhelníčky jsem dělat nechtěla, zajímavější mi přišly obyčejné konce.
Chvíli trvalo, než jsem přišla na nejlepší způsob, jak je nanést. Nejdřív jsem stříhala přibližný tvar konce, ale to nebylo úplně ono, byl to malý kousek a špatně se nanášel, jak prsty, tak pinzetou, krčil se. Potom jsem zkusila dlouhý ustřihlý proužek, ale také nic moc.

Nakonec jsem přišla na to, že nejjednodušší (pro mě) je:

1) vzít větší kus fólie a pořádně ji předtím na konci, který chci nanést, vyhladit vatovou tyčinkou
2) nanést na ne úplně zachlý lak, rychle přimáčnout a pořadně uhladit tyčinkou do tvaru nehtu a do krajů
3) velký přebývající kus alobalu nahoře odstřihnout
4) strany odříznout ostrým hrotem
5) konec ještě nezačišťovat, jen zahnout a nehet v tomhle stavu přelakovat bezbarvým lakem
6) když lak zaschne, teprve obrousit pilníkem konec








Jak je vidět, zkoušela jsem různé tloušťky fólie, včetně celého nehtu, ale nejvíc se mi stejně líbila ta nejužší varianta. Vzhledem k tomu, že výsledek se leskl velmi povedeně, možná to i někdy zopakuju. Časově náročný byl celý proces po vychytání grifu tak nějak stejně jako běžné lakování nehtů.


Co vy, lakujete si rády nehty? (věřím, že jo, to jen já jsem v tomhle asi divná výjimka) A vyzkoušíte někdy alobalovou variantu?

25 comments

2. srpna 2012 v 8:35

no ne, o alobalu jsem fakt nepřemýšlela (lakování nehtů je pro mě jenom nutný zlo)...ale asi proto, že mám jeden stříbrný lak, který pěkně kryje a výrazný je dostatečně...na alobal sice nemá, ale zatím mi to úplně stačí
výsledek vypadá dobře, šikulka=)

pragueneedsmorestyle

2. srpna 2012 v 8:40

Lakuju ráda a furt a pořád, s nenalakovanejma nehtama nemůžu vyjít na ulici, připadala bych si jak nahá:-D Ale odlakování pravda, mě taky moc nebere, ale ty tamponky jsem se už dávno naučila splachovat do záchodu, takže pak fakt nikde nesmrdí;-)
A ten alobal se mi líbí, akorát se obávám, že na tyhle kreativní srandy jsem levá...

2. srpna 2012 v 8:54

=0 já čučím jak puk! Alobal by mě nenapadl a přitom je to tak efektní...Taky se mi nechtělo utrácet za folie, alobal určitě vyzkouším.

2. srpna 2012 v 9:03

Jsi nejlepší, že jsi to vyzkoušela a asi to taky zkusím, ale nevím, jestli na to budu mít nervy. Napatlat si glitry na konec nehtu je teda mnohem jednodušší, ale pak se to musí zase odlakovat a jsme v začarovaném kruhu :-))

2. srpna 2012 v 9:21

Ty jo, jsi vážně šikovná. Výsledek je velmi efektní :)

2. srpna 2012 v 9:30

Mně se hrozně líbí ty trojúhelníčky! Až se budu nudit, zkusím to ;).

2. srpna 2012 v 10:07

taky si je moc ráda nelakuju :D co je ale divný je to, že laky na nehty strašně ráda kupuju :D :D

2. srpna 2012 v 10:26

Já laku ráda, ale bez nadlaku se mi taky otlačuje lak o peřinu, to je úplně děsný. Ale ten nadlak od essence mi fakt pomaha a pak to i rychlejš uschne. Hlavně na nohou musím mít nehty nalakované, jinak mi to přijde v sandálech divný :) Prsty jak holátka. A lakuju a odlakovávám na balkoně, pokud zrovna nemrzne, doma pak není smrad. Jinak je docela fajn odlakovač Isana,docela i voní a není tak agresivní, maj ho v Rossmanu.

2. srpna 2012 v 11:03

Tohle vypada fakt super :). Ja se ted lakuju pomerne casto a pouzivam uz jen odlakovaci kelimky :). Po pouziti se to zavre, nikde se nevali tamponky a nehty nesmrdi. Pro zacatek doporucuju zkusit levny za 50 kc v Tescu, ted mam nove ten od Bourjois, na ASOSu stal 180 Kc (u nas 295 kc a to je celkem palka). To je pak odlakovani hracka :).

Folie a alobal fakt krasny, ale ja jsem desny nemehlo :(.

2. srpna 2012 v 13:23

@Dejnicka vidíš to mě napadlo, zbavovat se jich takhle :D
ad alobal - když jsem to zvládla já, jakožto úplný lakovací dřevo (ale fakt), tak už to zvládne myslím úplně každej :)))

2. srpna 2012 v 13:24

@Simone ♥ ale zas to jde mnohem snáž a rychleji a nešpiní to tolik jako výrazné barvy, fakt výhoda :)

2. srpna 2012 v 13:26

@Mishaha jj, na nohou to vypadá bez laku divně, souhlasím - jenže tady u mě funguje nějakej divnej murphy, protože tam mi vydrží lak pěknej třeba měsíc :D takže lakování nohou mi neva (kéž by lak na rukou vydržel bez zásahu měsíc, to by bylo :)))

2. srpna 2012 v 13:37

@Lucifridmyslíš takové ty, jak tam strčíš prst a kroužíš? ten jsem kdysi měla a přišel mi dost účinný a strašně dlouho vydržel; pak jsem ho nedávno zahlédla v droge (nějaký ten obyč do pade), vzala ho na zkoušku a celkem zklamání, po třech použitích už skoro neodlakovával (na nechtech zůstával po vytánnutí zabarvený film) a to ani nemluvím o tom, kdybych chtěla změnit barvu a misto jen červených odstínů použít třeba černý, to by nedal už vůbec, takže ještě abych měla na každý lak snad vlastní kelímek ;)

ale ze ho dela i Bourjois jsem nevěděla, pokud je kvalitnější, tak ho vyzkouším, pohodlné to fakt je :)

2. srpna 2012 v 16:16

Ten alobal nechápu. Vypadá to dobře, ale nestačilo by si koupit stříbrný lak? :D

2. srpna 2012 v 16:56

@Kat v případě, že chceš vyloženě zrcadlový efekt, tak právě nestačilo ;) nejlépe je to vidět na té fotce umělých nehtů výše - to ti lak prostě neudělá (ale jestli nějaký takový znáš, tak budu samozřejmě ráda za tip :)

2. srpna 2012 v 23:37

Pěkné! Já tedy absolutně nenávidím lakování, v poslední době se mi nějak zázračně vylepšily vlastní nehty (po pravdě nechápu, celé dny si je máčím v desinfekcích, pařím v latexových rukavicích atd.), takže jen upravím ty a je to (a pak přijde šéfka a musím je ošmikat nakrátko, ach jo). Nicméně po zrcadélkách už dlouho toužím, tak to snad vyzkouším...jen mě napadá, jestli by ještě lépe nefungoval celofán či jak se to jmenuje - taková ta lesklá folie :)
(stejně uplně nejkrásnější jsou ruce nastříkané stříbrným alu sprejem, kterým v práci stříkáme operační rány :)))

3. srpna 2012 v 0:32

Tak nejen že jsem ti včera ukradla postup na míchání jílové masky, ale ještě si budu lepit alobal na prsty, ty jsi neskutečná :D

Anonymní
5. srpna 2012 v 11:01

Lakování nehtů miluju, jsem schopná se přelakovávat denně. Trochu úchylka :-) Ovšem ten alobal je efektní, po zrcadlových nehtech toužím mocně.

Anonymní
6. srpna 2012 v 11:53

Mně se líbí ta zrcadlová francie. :-) Někde jsem viděla francii v kombinaci matného laku a lesklých špiček, to se mi líbilo fakt moc.

7. srpna 2012 v 19:25

Tak na tohle bych asi nervy neměla! Představa, že musím alobal stříhat, tvarovat a upevňovat mě děsí... Obecně většinou kupuji takové laky, aby se s nimi dalo týden vydržet, jen občas mi hrábne a pořídím nějakou pořádnou barvu. a to také hlavně kvůli odlakovávání, které nesnáším! Na druhou stranu mám pocit, že mé nehty bez laku jsou náchylnější na lámání, třepení atd., takže něco na nich mít musím. Veronika

Anonymní
9. srpna 2012 v 11:12

No a co takhle využít ten barevnej alobal z vánočních čokoládovejch ozdob, to by možná taky šlo, ne? :-)

12. srpna 2012 v 23:22

Mooro nic podobného jsem doteď neviděla, ale zajímavé to každopádně je :-) obdivuju tu trpělivost, cos s tím musela mít!
Ad odlakovač - můj chlap mi vždycky říká, když to ucítí: "Zas čicháš odlakovač? No aspoň s tebů pak bude sranda" :-D

15. srpna 2012 v 14:08

Nejpodobnější efektu zrcadla byl Ghina Glaze Millenium z kolekce khrome a Chanel Silver. Ale vyždaovaly hladký povrch nehtu, takže pořádný podlak byl nutný a efekt vydržel bez oděru tak dva dny.

Laky já můžu, mám jich víc než makeupu i když poslední měsíc nenosím žádný, protože chci zkusit, jestli se mi po někoikaletém používání laků na nehty nezhoršila kvalita nehtů a kupodivu, kupodivu, pořád jsou stejné :).

21. srpna 2012 v 0:14

ojojoj tak toto vyskúšam ... vyzerá to luxusne ♥

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...