Podzimní tipy na kosmetické blogy

8. září 2012



No dobře, to podzimní je spíš takový oslí můstek ;), budou to jednak tipy na blogy a jednak podzimní pokoukání jako druhá část postu, ale víte co, takhle ten nadpis vypadá líp, sezónně (btw. mi přijde, že sezónní je poslední dobou děsně in slovo a sezónní je pomalu i toaletní papír)

... nicméně zanechám planého blábolení a posuneme se k jádru pudla (mimochodem, uvažovali jste někdy nad tím, jak vůbec vzniklo tohle rčení a proč zrovna pudla? proč ne třeba jezevčíka? v osvícené době netu naštěstí není třeba uvažovat a stačí kliknout, což jsem učinila i já a zjistila, že původ tohohle rčení je v Goethově Faustovi - jednoho dne ho sbalil na ulici černý pudl, který se mu doma napytlíkoval do studovny a poté provedl metamorfózu v ... no, jsme ve Faustovi, takže Karkulka se z něj asi nestala, že jo ... v ďábla, nj. Když to Faust viděl, tak prý zvolal "Tak tohle bylo to jádro pudla?!" ... a pak už to asi všichni známe, jedna smlouva, podpis krvinkama a nakonec díra ve stropě. Každopádně je to celkem zajímavé, úplně jsem takový mysteriózní důvod oné průpovídky nečekala. Možná to i trochu napraví můj nenadšenej vztah k pudlům ;) ale domů si radši žádnýho brát nebudu ... nebo?).




A teď konečně ty blogísky. Stejně jako u mých předchozích tipů mají všechny společné zajímavý a zábavný styl psaní.

1) Lucifrid´s Obsessions
- naše kosmeticko slevová královna ;) když má člověk na fejsbuku lajklou Luci, tak už se nemusí obtěžovat sledováním skoro žádné významnější kosme firmy, protože ona všechny jejich zajímavé akce spolehlivě přelinkuje :)

2) Život podle Lucie
- částečně kosmetika a částečně děsně vtipné fejetony ze života (vtipné jako FAKT vtipné, ne jako "vtipné")

3) Jarmark Marnosti
- nebojí se napsat svůj názor a to se mi líbí

4) Růžový chroust
- nejsem zcela schopná popisu, musíte zkouknout sami, její psaní je prostě děsně kjůt a origo :)

5) In your face!
- celkem nový blog, který mě zaujal hláškami majitelky. Překvapením bylo, když jsem před pár dny zjistila, že majitelku vlastně tak jako znám :D takže i vzhledem k tomu můžu jen doporučit, páč vím, že v kosmetice se vyzná ;)

6) Purpurová laštovička
- nominovala mě na Versatile blogger award, ale protože jsem tuhle věc už před časem dělala, nebudu se opakovat a děkuji jí alespoň takto :)


K podzimu vám žádný román psát nebudu. Jen musím konstatovat, že s klesající teplotou vzrůstá moje dobrá nálada, protože podzim prostě můžu. Asi bych vyloženě neřekla, že je to moje nejoblíbenější období, protože je mám všechny ráda skoro stejně - až na léto, tropy v našem podnebném pásu mě prostě nikdy brát nebudou. A protože venku to úplně podzimně ještě nevypadá, vyžívám se poslední dny alespoň na Pinterestu, kde podzim naopak jede ve velkém - oranžová, listí, dýně, barvy, dýně, čarodějnice, jídlo z dýní nebo alespoň jako dýně vypadající, listí, košťátka ... a zmiňovala jsem už dýně? Amíci mají podzim prostě v jedný kolonce s Halloweenem a já jim můžu (výjimečně) jen závidět (a čučet). Btw. na Pinterestu jsou prý nejaktivnější ženy v domácnosti kolem 40 let ... hm.





Source: flickr.com via Fonda on Pinterest
Source: indulgy.com via Fonda on Pinterest
Source: etsy.com via Debbie on Pinterest


Jaké blogy jste si v poslední době oblíbili vy? Klidně můžete přidat i svůj vlastní :) A co podzim - těšíte se nebo byste radši forever summer? Příp. máte taky nezdravou slabost pro dýně?

19 comments

8. září 2012 v 8:37

Podzim je moje nejoblíbenější období, ale spíš takové to babí léto, než listopad :)

8. září 2012 v 8:46

Díky za tip - Purpurovou laštovičku jsem dodnes neznala, ale už jsem to napravila :-)
Jinak podzim je můj nejoblíbenější, resp. přechod léta a podzimu, klasicky babí léto... Mám ráda ten divně mléčný opar ráno, proti kterému ani silné sluníčko nemá šanci a neprokoukne pořádně skrz něj, mám ráda barevné listí a jako trdlo si špiním kalhoty a boty a stejně se jím musím brouzdat, mám ráda podzim, protože je krásně barevný a není tak šíleně uspěchaný po létě. Mám ráda i jeho deštivou část - uvařit si kakao, zachumlat se do deky a číst si... Je něco krásnějšího?

8. září 2012 v 9:08

Jo, svět je malej, vlastně se jakoby známe :). Díky moc za doporučení, vážím si toho! A tak hezky o mně píšeš...fakt děkuju ;).

Anonymní
8. září 2012 v 10:44

Podzim je spolu s jarem moje nejoblíbenější roční období. Letošní léto mě vyloženě nebavilo!

8. září 2012 v 12:12

tak to s tím pudlem by mě taky nenapadlo :D :) a strašně mě rozesmál ten tvůj sezonní toaletní papír :D

8. září 2012 v 12:38

Děkuji za zmínku ;) Mám radost. :)))

Já mám podzim ráda. Čím jsem starší, tím mi začíná léto více vadit. Horka mi nedělají zrovna nejlépe. Nejradši mám procházky zámeckým parkem, kde se listí už pěkně vybarvilo. :)

O tom pudlovi jsem nevěděla. Zajímavé.

8. září 2012 v 19:48

Ty jo, dííííííky moc. To mě potěšilo od Tebe, fakt :). A hlavně ta společnost, Luc a Bebe :D. No, stunning! :D

8. září 2012 v 22:01

Tak to si nam pripravila nadhernu 'podivanu'! Jesen je moje oblubene rocne obdobie, takze si mi urobila obrovsku radost :-). Taky svietnik si musim urobit... bohovsky napad :-)

8. září 2012 v 23:11

IYF, Jája, Luci: nemáte zač děvčata :) kdybych místo vás četla časáky, tak se takhle nikdy nepobavím ;)

8. září 2012 v 23:12

@VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com) no já jsem nápady lidí, co tam vidím, lecky úplně fascinovaná - si vždycky říkám, wau, tohle by mě nikdy nenapadlo, přitom to vypadá úžasně a je to tak efektní a lehký

9. září 2012 v 21:33

Zvu tě ke mně na giveaway! :)

http://ytinifni-infinity.blogspot.cz/2012/09/giveaway-earrings.html

9. září 2012 v 22:01

Že dík za reklamu, Mooro :-D
Jinak fajné obrázky si vybrala... si dycky říkám "sááákra, tož zas ten podzim, ruky budu mět studené, imrvére bude svinit (nebo teda "poprchat") a vůbec to bude celé depkoidní... A kuknu sem a normálně mi to dodalo trochu teho podzimního optimismu :-)

11. září 2012 v 22:52

Mooro, taky velké poděkování. Je fajn vědět, že jsem jako FAKT vtipná:-).
Většinu dalších blogů taky znám a nemůžu s Tebou souhlasit víc. Jen si měla dodat, že sledováním Lucifrid si člověk vypěstuje kosmetickou závislost:-)

PS: Byla jsem u ní v koupelně. Vím, o čem mluvím:-)

12. září 2012 v 15:58

@Lucie van Koten

si vtipna HODNĚ :) vy s Bebe tvoříte dvojku k pohledání :D

12. září 2012 v 15:59

@Bebe

Me kolikrat staci ty Tvoje komentare a chlamu se :D.

A souhlas, taky mi ty fotky zahraly srdce, ale prstiky uz mi tu mrznou u klavesnice a to tu mame teplo :D.

12. září 2012 v 16:24

Všechny znám:-) Ty fotky jsou luxusní a dýně mám ráda v polívce. Minulý rok jsem dělala svou první dýňovou polívku a málem jsem praskla, jak mi chutnala. Jen kdyby to nebylo tak pracný...

12. září 2012 v 17:30

@Bebei to poprchávání je přece hezký - co, by za to dali třeba na Sahaře, že jo :D

12. září 2012 v 17:34

@Mila de Illusoire přesně, já ji taky miluju :) bohužel jsem v tomto nadšení v rodině sama :D už se těším na letošní várku

Nové komentáře nejsou povoleny.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...