Clinique Chubby Stick set

5. prosince 2012


Jak jsem slíbila v předchozím článku, recenze je zde :)

Co se Chubby sticks týče, existují na ně různé názory - od divoce juchajících po WTF?! piece of crap! 
To jednoho zmate.

Každopádně, já se po vyzkoušení rozhodně řadím do první skupiny a juchám. Tohle je přesně věc, o které jsem až do její koupě nevěděla, že ji vlastně naprosto nutně potřebuju - se mi už dlouho nestalo .)

Ty negativní zkušenosti mě samozřejmě nejdřív udivily, ale nakonec jsem došla k tomu, že je vlastně i chápu - imo jsou hlavně od těch, kteří (které? .. asi to pojedu spíš v ženském rodě, chlapů se to -snad- týkat nebude ;) jsou běžně zvyklé používat rtěnku a v čemkoli méně krycím si zas až tak nelibují. Pro ně je opravdu trochu zbytečné si kupovat barevný balzám za pětikilo, zvlášť když si ještě vyberou nějakou nevýraznou/tělovou barvu ... krýt více než rtěnka nebude a na případnou hydrataci rtů jim v pohodě stačí cokoli levnějšího.




Jiné je to ale v případě někoho, kdo jede jen na lescích (já třeba ;). Rtěnky totiž nepoužívám (vůbec) - přijde mi, že mi ani trochu nesluší, zmenšují mi rty (a zároveň je blbě zvýrazňují), k silněji nalíčeným očím nejdou, a navíc nemám ráda ten viditelný nános barvy na rtech, který se pořád musí hlídat, jestli se nevhodně nestírá, nerozmazává, neutíká zakázaným směrem a prostě jestli je pořád perfektní a dokonalý. 

Krom toho mám ale i na lesky dost striktní požadavky - nesmí házet nepřirozené zrcadlové odlesky (za které by se nemusel stydět ani pysk řezníka Krkovičky); nesmí se vypařit po prvním omlasknutí (lepík neva); musí mít přirozenou, ale zároveň rozpoznatelnou barvu (průhledné a tělové lesky nebrat).
Tohle všechno pro mě splňuje Juicy Tubes od Lancome v odstínu Fraise (hezká jahodově růžová).


A v čem je Chubbík lepší než zmiňovaný Lancome?

1) mnohem více barví - to je na něm jednoznačně nejzajímavější - barva je na rtech dostatečně vidět, ale přitom pořád vypadá přirozené, žádný nános jako u rtěnky
2) trošičku méně se leskne
3) skvělě hydratuje a zvláčňuje rty (Lancome je spíše jen pokryje lepivým filmem, který nejde nijak do hloubky)
4) nelepí (sice mi to u lesků nevadí, ale ani to nevyhledávám - pokud je možné se olepení vyhnout, beru)
+
5) má stejně super odstín jako Fraise


Obyč balzám mi oproti tomu funkce Chubby sticku nahradit nemůže - takový, který by měl stejně pěknou a sytou barvu, jsem ještě nepotkala.





V setu je pět barev - mně osobně se nejvíc líbí 05 Chunky Cherry (v krabičce první) a 07 Super Strawberry (v krabičce poslední) - tyhle dvě úspěšně suplují Fraise.
Krom nich je tam ještě klasická růžová - 14 Curvy Candy  (v krabičce uprostřed), oranžová 12 Oversized Orange a vínová 01 Richer Raisin.

Nejvíc jsem se z hlediska využitelnosti bála oranžové, ale nakonec se ukázalo, že je ze všech nejvíc sheer a rty zabarví jen velmi jemně. Vínová je přece jen tmavší než ostatní a úplně jsem si ji neoblíbila, ke hnědým očím je to pak celé takové moc dohněda ;)


01 Richer Raisin + 14 Curvy Candy




12 Oversized Orange



07 Super Strawberry + 05 Chunky Cherry




Velkou pochvalu si zaslouží složení, jehož naprostou většinu tvoří rostlinné oleje, přičemž na prvním místě je olej ricinový (mezi dalšími nechybí např. včelí vosk nebo bambucké máslo). Naopak v něm nejsou žádné parabeny - za to velkej muck.
Castor seed oil, caprylic/capric triglyceride, vegetable oil, candelilla wax, beeswax, ozokerite, shea butter, hydrogenated vegetable oil, jojoba seed oil, tocopherol, mango seed butter, meadowfoam seed oil, hydrogenated olive oil, sunflower seed oil. (plus pigments) 

Vzhledem k tomu, že celá recenze je zatím až nudně pozitivní, úplně se nabízí otázka, jestli se našlo tedy vůbec něco, co mi na Chubbies nevyhovuje.
Tož našlo.
Jejich vůně - nevůně, doporučuje 10 z 10 princezen Koloběžek.

Na obalu je zdůrazněno, že balzámy jsou 100% neparfémované, na což můžu konstatovat jen to, že vzhledem k výsledku bych se tím zase až tak nechlubila. 

Chubbies opravdu nijak záměrně nevoní, ovšem jejich složení dává dohromady takový ... *chvíle tvořivosti* ... zamřele voskový odér. 
Mám pocit, že takhle nějak "voní" (ehm) pastelky (nebo voskovky nebo nějaká taková věc pro děti a hipíky). A hodně moc se mi to nelíbí. Fakt bych stodvacetosmkrátkrát raději brala nějakou jemnou a neobtěžující vůni než tohle. 
Štěstí je, že nevůni zaregistrujete jen při nanášení, na rtech už pak cítit není.

Každopádně, neparfémování má podle mě smysl fakt jen v případě, že výsledný koktejl použitých látek nevoní nijak - prostě si přičichnete a nic necítíte (např. jako růžová micelárka) - ale ne tehdy, kdy si přičichnete a tahali byste čtvrtku.



Jaký názor máte na Chubby sticks vy - máte, plánujete, hodili jste do koše? A zkoušel někdo jejich levnější varianty (i když ne o moc), třeba Revlon?



56 comments

5. prosince 2012 v 8:54

Perfektní, mám radost, že je vidím in natura. Jako členka rtěnkové ligy alespoň vím, že o nic nepříjdu, když si je nekoupím. Tím nechci říct, že se mi nelíbí, Líbí, ale dávám přednost rtěnkám :)

Ráda všechny pozývám na vánoční giveaway.

5. prosince 2012 v 9:00

Tuhle sadu dostanu k Vánocům. Předtím jsem byla tak trochu rozhozená z těch negativních recenzí, ale teď se strašně těším, až si je rozbalím :-)

Anonymní
5. prosince 2012 v 9:34

Curvy candy se mi na tobě libí asi nejvíc :), ale těžko říct bez celého obličeje. Přijde mi to jako věc kterou musím mít - nemám ráda rtěnky :) akorát ta cena :D

5. prosince 2012 v 9:45

Ty jo, já jsem téhle sadě dlouho odolávala a nakonec jsem si řekla, že mi dva Chubby Stick stačí. Dlouho se s nimi snažím skamarádit a prostě mi to nejde. Já totiž patřím k těm, kterým moc nevyhovuje... a zároveň patřím k těm, které milují lesky na rty a zabarvené jelení loje (poslední dobou si sem tak koupím i rtěnku, ale nemám ráda její hutnou konzistenci)... Takže v krycích schopnostech to není. U mě je problém jinde - mně totiž Chubby Stick nechutná a vysušuje mi rty. Teď čistě mé pocity: chutná mi jako taková ta prošlá rtěnka ještě z dob socialismu a mám po něm pocit vysušených rtů... :-(. Což neznamená, že je špatný a jiným nemůže vyhovovat. Ale já jsem přesně ten případ, že nechápu proč. A to jsem se velice snažila mu přijít na chuť, dokonce jsem si pořídila ještě jeden... Každopádně nechci tím někoho odradit, protože převládají názory pozitivní. Jenže já mím obecně pocit, že jsem nějaká "divná", protože spousta věcí, která vyhovuje většině, mně nevyhovuje :-(.
Každopádně abych nebyla negativní, tak tenhle článek je super!

5. prosince 2012 v 9:51

Mooro, ty mi zase davas :D. Ten zaver jsem lehce prokuckala :D. Kdyz ja mela takovej hlad a musela se nasnidat :D. Hele, co to je "nějaká taková věc pro děti a hipíky"? Ja ho zkousela nekolikrat primo v Clinique a nemuzu si pomoct, me vysusuje :((. Coz me hodne mrzi, ale zas usetrim... Ne ze by to melo vyznam, utratim to za jine veci :).

5. prosince 2012 v 9:52

@Anonymní
Cena mi prijde skvela, zvlast kdyz clovek vychyta 20% slevu v Sephore, minuly tyden byla i 30%. Na to, ze jeden normalni stoji petikilo, tak bych rekla, ze cena je bozi :).

5. prosince 2012 v 10:01

preferuju rtěnky, chci výrazný barvy!...jinak má clinique ještě jiný "fixy"? jednou na mě zkoušela jeden kamarádka a byl hezky výraznej, dobře to drželo...tohle mi přijde trcchu nevýrazný...tak nevim...jsou to ty samý, nebo ne?

5. prosince 2012 v 10:29

Vypada to super, jen mi teda prijde ze 07 a 05 jsou prakticky uplne stejne... aspon na tech rtech. Ale taky bych ten set brala :) I pres tu vuni :))

5. prosince 2012 v 10:49

tohle je pro mě ztělesnění noční moory v krásném balení :) mě to prostě pořád přijde jako blbost, co rty ani neobarví, ani nehydratuje :)) není mi pomoci...

5. prosince 2012 v 10:50

jj, ja jsem na strane juchani uz jsem o nich taky psala: http://www.blondatejsvet.cz/2012/11/clinique-chubby-sticks-set.html?showComment=1354047499870

Jinak i ja se lekla te oranzove, ale ve skutecnosti ji mam moc rada.

Presne si to vystihla s tim, proc to vetsina nema rada .. ze v tom hledaj rtenku! No vic u me, jestli chces.

5. prosince 2012 v 10:51

nijak mě neuchvátily fakt. asi bych ty prachy dala zas do pořádné rtěnky, já vím, že toto jsou balzámy a že to nemám srovnávat, no zřejmě bych je nevyužila

5. prosince 2012 v 11:06

v tomhle týdnu je to už několikátá recenze kterou na Chubby sticks čtu a mám pocit že je prostě musím mít :)

5. prosince 2012 v 11:13

Super článek, díky za něj :) Jednoznačně vím, že je nepotřebuju. Balzámy nevyhledávám a preferuju rtěnky, jako tutto bene. Barvičky moc pěkné, takhle se mi na tobě líbí všechny.
Verunka

5. prosince 2012 v 11:33

na ty rtenky se chystam dlouho :)
http://she-is-the-1.blogspot.ch/

5. prosince 2012 v 12:37

Já chci takýýý...fňuk...jemné zbarvení, zdravý vzhled, přirozené barvy, krásné fotky, skvělý popis...tohle jsem neměla číst...a to balení...slint...Můj názor na Chubby stick? Ano, rozhodně plánuju:-D

5. prosince 2012 v 12:41

@tuttobene jj, fakt myslím, že ne ... ale kdybys z ligy někdy chtěla zběhnout, víš po čem šáhnout ;)

5. prosince 2012 v 12:44

@Anonymní mně přijde trochu moc růžová, ale v kombinaci s ostatními se to dá :)
jinak cena za tenhle set ujde, jeden vyjde vlastně na stovku, u plného balení už je to už horší ... rozhodně to chce nakupovat alespoň s 20 % dolu no

5. prosince 2012 v 12:50

@Therezka jo, jako soc rtěnka by se ta "vůně" taky možná dala popsat :D
ale s tím vysušováním je to teda na houby ... se pak nedivím, že ti nevyhovujou
já si naštěstí v tomhle měru nemůžu stěžovat, od rána jsem ještě nemusela použít balzám (klasický) a to na vysušené rty trpím docela dost a musím mazat fakt často

jestli to vysušování třeba nebude reakce na nějaký z těch obsažených olejů - já třeba takhle nemůžu bambucké máslo - naprostá většina lidí je z něj nadšená a libuje si, jak po něm mají krásnou kůži, a mě akorát přesušilo a ještě způsobilo něco jako ekzém ... nechápu (zkoušela jem jak čisté, tak v jednom vychvalovaném balzámu na rty, kde je jako hlavní složka, a hrůza oboje)

5. prosince 2012 v 12:51

@Lucifrid :D
a pro hipíky jako ty voskovky a pastelky :D

5. prosince 2012 v 12:53

@balzu to vůbec netuším, nabídku Clinique moc promáklou nemám ..
jinak fotka trochu sežrala barvy, ve skutečnosti jsou kapánek výraznější, ale pořád jen tak, že by se to ještě dalo považovat za přirozenou barvu rtů ;)

5. prosince 2012 v 12:55

@Belle Hanele jj, fakt jsou :) zkoušela jsem i na ruce, a ani tam v nich není na první pohled žádný výrazný rozdíl - když se zkoumají blíž, tak rozdíl odpovídá obalům (05 je víc do červena, 07 víc do růžova)

5. prosince 2012 v 12:58

@Rendy hele ji, Chubbíkový zběh :D
a zkoušela jsi nějakou z těhle barev? u těch ostatních odstínů nemůžu soudit, na rty jsem nezkoušela, ale u těhle prostě fakt nemůžu říct, že neobarví .. kdyby ne, taky by mi přišly úplně na nic

5. prosince 2012 v 13:03

@Violets jasný, chápu, pro rtěnkaře fakt nemají valného smyslu :)

5. prosince 2012 v 13:27

@Černá Moora já si ho asi před 2 roky koupila v New Yorku, hned když se dostaly na trh, říkala jsem si, že se mám, že u nás ještě skoro nejsou a já už ho mám a když jsem ho vyzkoušela, tak si říkám, hm a to je jako celý? za tu US cenu jako ještě ok, ale dát pětikilo za jeden u nás, to mi přijde jako vyhozený peníze :) možná že jsou tyhle už nějaký inovovaný a líp barvěj nebo pečujou, ale ta první verze byla vážně děsná :/ ale jsem zřejmě menšina a jak koukám, tak je všichni milujou :)

Anonymní
5. prosince 2012 v 13:56

Koukala jsem, že tenhle setík teď stojí 650kč, což se opravdu vyplatí asi si ho také koupím. Verča

5. prosince 2012 v 14:22

no uplne jsi me presvedcila:))akorat oranzovou a vinovou moc nemusim, tak se mrknu tady u nas, za kolik vyjde jeden v eurech a taky kolik vyjde ten cely set a kdyztak koupim:)

5. prosince 2012 v 14:29

@Rendy aha, hm, tak to mohlo byt i odstinem - ale na to vysusovani si tady nestezujes jedina, takze to se ocividne stava i ted ...

5. prosince 2012 v 14:32

@SIENA.STYLE ta oranzova je ok, je fakt hodne jemna, ale vinova nic moc no - nastesti se da kombinovat s ostatnimi barvami, takze kdyz se pretre ruzovou, je z ni tmavsi ruzova a tak ... ;)

5. prosince 2012 v 15:21

curvy candy naj! :))

je u mňa GA alias pozvánka

5. prosince 2012 v 16:31

@Rendy
hmmm to bude ono Rendy. Tohle je totiz druha generace.. oproti predchozi ma vylepsene slozeni prave kvuli hydrataci :-)

5. prosince 2012 v 16:48

Já mám Chubby Stick ráda, tuhle sadu bych moc chtěla! Moje první je Graped up a opravdu mě navnadila na další odstíny :-)

5. prosince 2012 v 17:45

Já je nezkoušela, ale chtěla jsem... pak jsem si přečetla několik záporných recenzí, tak jsem si řekla, že se na to vykašlu a radši je ani zkoušet nebudu, abych nebyla zklamaná... ale jak to tak čtu, tak to asi byla chyba a nakonec si nějakej objednám :) Jen mě teda trošku mrzí ta parfemace, no :/

5. prosince 2012 v 18:30

na rtech vypadají všechny dobře :)
teď ale jestli je to jimi, nebo rty! hm?

5. prosince 2012 v 19:16

Teda, čím víc o nich čtu, tím víc mě lákají. Díky za fotky na rtech, ty mi k provětrání peněženky chyběly ;)
Ale - nebyla Koloběžka královna?

5. prosince 2012 v 19:56

Teda ty máš nádherné rty! Radost na takové fotky koukat, doufám, že je nevidíme naposledy :-)
Já bych chubby stick strašně chtěla, zatím mám jen tu parodii od Revlonu. Jenže jeden je drahý a co bych dělala s pěti fakt netuším :-)

5. prosince 2012 v 19:57

@Černá Moora

tak já v tom nejsem zběhlá už vubec:D btw. nechápu ty kecy, že nechceš zvýraznovat svoji pusu...co na ní máš špatnýho?:D bys mohla klidně fotit reklamy na rtěny

5. prosince 2012 v 20:08

@balzu heh, no to asi ne, by si nikdo nekoupil :D ona takhle s leskem nevypadá špatně, ale se rtěnkou je to fakt děsný, mi věř, někdy to vyfotím ..

5. prosince 2012 v 20:09

@Levandule od Lutense kdybys nesehnala v Sephoře, tak v Clinique shopech jich prý mají dost .))

5. prosince 2012 v 20:10

@Spiced Chocolate jestli netrváš na efektu rtěnky, tak do nich určitě běž :)

5. prosince 2012 v 20:16

@LC. asi jo, ona si to vlastne vykoloběžkovala :D (uz jsem tu pohadku (nastesti) dlouho nevidela)

5. prosince 2012 v 20:20

@viennettka díky, to bude těma Chubkama :D

A Revlon je teda blbej? Já koukala na Ebay, ale vyjde i s poštou přes 3 stovky určitě, což mi nepřijde zrovna jako big deal, si může člověk koupit rovnou Clinique ..
Co si je koupit s někým napůl? Oproti jednomu se to vyplatí fakt dost.

5. prosince 2012 v 20:20

znám, znám jen se mi zatím nechce tolik peněz dávat za jedno mazátko :D i když se mi moc líbí ten obal, odstíny a vůbec mě dost láká.

6. prosince 2012 v 14:51

Pořád přemýšlím, jestli tuhle ptákovinku potřebuju nebo ne.

Anonymní
6. prosince 2012 v 16:36

Jsem rtěnková, ale kdyby mi je někdo věnoval, nepohrdnu...

8. prosince 2012 v 16:41

odstín 05 vypadá pěkně.. ale asi bych tolik peněz za tohle nedala :/

14. prosince 2012 v 8:31

Já jsem je strašně chtěla, ale koukám, že opravdu kryjí minimálně, já mám světlé rty, takže koupi zavrhuji, díky za recenzi...:o)

16. prosince 2012 v 21:16

Jé, já je musím mít! Ale mám takovou hloupou otázku - Ten chubbík se asi nijak nevysouvá, takže je ho tam jen tak málo? Bojím se, že by mi za chvilku došly :(

16. prosince 2012 v 23:07

@Bebe vysouvá, vysouvá, mně dodatečně napadlo, že jsem to měla vlastně taky nafotit, ale ta lenost ;) kromě tý viditelný špičky je vevnitř ještě 8 mm Čubky:)

9. března 2013 v 21:36

Clinique obecně je tak dobrá, že jsem o ní spustila i blog :) Co se týče lesků jsou perfektní, ale raději mam rtěnky. Mam docela výrazné rty a Clinique Chubby stick mi to ještě zvýrazní, což mam ráda:)

Anonymní
29. července 2013 v 12:09

Ta kazeta mě nadchla i díky téhle úžasné recenzi,ale jak tak brouzdám netem,nikde po ní ani vidu... Je vůbec možný ji teď někde sehnat,nebo musím čekat do Vánoc:-(?

30. července 2013 v 15:07

@Anonymní řekla bych, že to bylo limitované balení, někde se nedalo sehnat už ani o Vánocích

25. srpna 2014 v 12:28

Ricinový olej na 1. místě, tak to už chápu, proč si všichni stěžují, že tyto pastelky vysušují rty...

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...