L´ORÉAL Nude Magique BB Cream

18. února 2013


 Krém mi byl zaslán k recenzi PR zastoupením L´ORÉAL Paris. Za možnost vyzkoušení děkuji.



Moje dojmy z tohohle kousku jsou tak trochu smíšený, takže to protentokrát vezmu spíš bodově, abyste se v nějakým popisným románu zbytečně neztratili.

Nejdřív se vypořádáme s tím BB označením.

BB je hutný krém, který je schopný nahradit make-up i denní krém, vybavený SPF a větší či menší kryvostí. Tohle je logické, protože pokud jeho původní účel byl pro pacienty pro chirurgických zákrocích, tak ti potřebovali přesně toto.

Evropská BB jsou bohužel často spíš tónovací krémy. Nijak zvlášť hutné a nijak zvlášť krycí.




Nude Magic rozhodně není BB v asijském slova smyslu. A není to ani tónovací krém, protože nehydratuje a krém tedy nemá šanci nahradit. A taky moc nekryje, takže se nedá považovat ani za normální make-up.

Takže co nám zbývá ... dalo by se říct, že je to jakože tónovací krém, ovšem bez té "krém" složky ;) Případně hodně lehký make-up.

Asi bych nakonec zůstala u toho lehkého make-upu.




Už z názvu Nude vyplývá, že má vytvořit dojem přirozené pleti, která na sobě ani žádnou barevnou korekční vrstvu nemá. Což musím říct, že se mu daří velmi povedeně. Do pleti se totiž skvěle vcucne, vůbec to nevypadá, že jste nějaký make-up použili. Neusazuje se v pórech ani vráskách a zanechává jemně rozjasněnou a barevně sjednocenou plet. Prostě to vypadá fakt pěkně. Objektivně řečeno. Tady se totiž dostáváme k největšímu ALE celého BB krému. ODSTÍN. Odstín se nepovedl. Subjektivně řečeno.

V Evropě je dostupný ve dvou  - Light skin tone a Medium skin tone
A - wait for it - problém je samozřejmě v tom, že Light vůbec light není. Light je spíš takové medium. On sice slibuje, že se pleti přizpůsobí, ale moc to nedává. Na světlé pleti jde do oranžova.


Po vymáčknutí z tuby je krém bílý s drobnými fialovými kapslemi (trochu škrábou).



Třením se kapsle rozpouštějí a zbarvují okolní bílou tekutinu do tělové. Kéž by to zůstalo v téhle fázi.
  


Kapsle jsou tou chytrostí bohužel nadupané až moc, a tak pouštějí barvu dál. Ano, takhle to vypadá poměrně děsivě.



Po kompletním rozetření se barva ale naštěstí zmírní a přece jen trochu přizpůsobí. Není to zas tak špatné, ale rozhodně by to mohlo být lepší = světlejší (vpravo bez make-upu).



Takže jak?
  • Textura je super, vypadá velmi přirozeně.
  • Odstín je nesuper pro světlou pleť---> pokud zas až tak světlí nejste, nebude tohle pro vás překážka a doporučuju ho k obhlídnutí.
  • Další možnost je nechat ho na léto, kdy i bledule chytí trochu barvu (svou lehkou texturou k tomu navíc dost svádí, kdo by na sobě ve vedru chtěl mít kila make-upu).
  • Přepudrovat ho ... jako upřímně, když na něj použiju svůj fialovej T.LeClerc tak vypadá v podstatě normálně. Páč fialová neutralizuje žlutou, no a oranžová, to je akorát taková vošklivější žlutá ... jenomže zaprvý, shánět si kvůli tomu fialovej pudr je trochu neekonomické, a zadruhý, to přepudrování zazdí ten pěkně přirozenej glowy efekt, kterej dělá.
  • Dodávám, že krytí je jemný. Dost mi tím připomněl ten hydratační make-up od Gabriella Salvete, který jsem vyhrála - akorát že Gabriellu nesnáším, protože je děsně vodová, vůbec se nevsakuje a ještě zvýrazňuje každý pidipór a každou pidilinku. L´oreal je oproti tomu důkazem, že "nude" pleti bez vrstvy make-upu jde dosáhnout i povedeně.




A teď ještě poznámka k odstínu. Ono je to totiž tak, že Evropa v téhle záležitosti dost ostrouhala. V Amíkově se prodává pod názvem Magic Skin Beautifier BB a je dostupný ve čtyřech odstínech. Fair, Light, Medium, Deep.

Foto v akci jsem si vypůjčila z tohoto blogu http://nouveaucheap.blogspot.cz/2012/07/review-loreal-magic-skin-beautifier-bb.html a jak vidíte, jejich Light je ten náš Light skin tone, a jejich Fair je to ... co bysme v nabídce potřebovali.
Opravdu škoda, že se v Evropě L´ORÉAL vydal cestou pouze dvou odstínů, zvlášť když opravdu světlý vynechal.






Pro úplnost dodávám, že ve stejném obalu, jaký je nabízen u nás (tedy ne ten americký), se dá sehnat ještě BB v odstínu s názvem Fair skin tone, jenomže to je bohužel to samé, co Light skin tone, jen se jinak jmenuje - přijde mi, že to je nějaká verze pro UK, bo tak - můžete na něj mrknout v akci tu - http://www.lovelygirliebits.com/2012/03/loreal-nude-magique-bb-cream-in-fair.html - slečna je imo dost světlá, ale přitom si libuje, jak jí odstín pěkně sednul. Jó, lidi jsou různí ;)



Závěrem:

Kdo touží po přirozeném sjednocení pleti v nude stylu a zároveň nemá sněhurkovské sklony, ať mu v droge věnuje pozornost. Ostatní se musí poohlídnout po něčem jiném, případně si objednat tu US verzi v odstínu Fair.


Co vy - zkoušeli jste, nezkoušeli, koupili, nekoupili, příp. máte v plánu? Nebo už vám BB masáž ze všech stran leze krkem? ;)

47 comments

18. února 2013 v 8:05

Hele tak já jsme z toho tumpachová. Ten samý BB mám doma k recenzi taky a na mou PIHATOU SVĚTLOU pletť je tak akorát světlý. Fakt nekecám, naschvál to vyfotím. Ráno ho nanesu a když jsem se teď mrkla do zrcátka tak žádný rozdíl mezi krkem a tváří. Ty jo, tak já fakt nevím...

Anonymní
18. února 2013 v 8:11

Zkoušela jsem ho na ruku jen v obchodě, nejsem teda zrovna Sněhurka, ale i tak byl na mě prostě oranžový (i na té ruce), tak ani nemám chuť tohle zkoušet na obličej. Navíc i cena - cca 300Kč u nás už je na takový "šunt" dost.
Víc než masáž ohledně BB mi leze na nervy přístup firem - zboží se sem buď nedostane vůbec, nebo jen částečně, nebo jen některé kolekce a v závěru vždy to, co se pro středoevropana hodí jaksi míň.
Jinak fajn článek ;) Iwi Bednaříková

18. února 2013 v 8:13

skvělá recenze, o bb krémech můžu číst stále. :) ač nejsem vyloženě bledá, tak mě štve, jak nás v ČR "šulí" a očividně si říkají: "no, těm tam do drogerek šupnem jen dva odstíny, jakýpak rozmazlování"!

18. února 2013 v 8:24

Už jsem to jednou k někomu psala, ale mě se pořád zdá, že mám ten nejsvětlejší a vypadá fakt světle (http://ordinarylife-my.blogspot.cz/2012/07/bb-cream-nude-magique-loreal.html) . Je teda fakt, že jsem ho kupovala v Německu, ale tam měli určitě 3 odstíny, tak nechápu, proč my zase ostrouhali a máme jen 2 odstíny :/

18. února 2013 v 8:44

tiez som skusala na ruku v DM, jednak ten svetly odtien bol pre mna teraz v zime pritmavy, ale hlavne, na mna je to prilis suche, uplne som si z toho testu na ruke predstavila svoju napnutu plet na tvari a velmi rychlo som ho vlozila do stojanu.

18. února 2013 v 9:14

Já jsem měla v plánu, protože se mi líbí ten trik, jak se bílé změní v béžové...nebo spíš oranžové :D. Ale ta běžná cena mi přijde přepísknutá, tak si počkám třeba na nějakou slevu.

18. února 2013 v 9:39

Mně se hrozně moc líbí textura, na mou mastnější pleť by byla super, ale při vyzkoušení je to na mě šíleně oranžové, takže zklamání :(

18. února 2013 v 10:47

Koupila jsem si ho už před pár měsíci na e-shopu a ta barva mě taky docela vyděsila, chvíli jsem to zkoušela, že to třeba nebude tak hrozné, ale přechod mezi barvou obličeje a krkem jsem stejně viděla. Takže si ho nechám na léto. Jinak ta hydratace je fakt nulová, pnul i po namazání krémem. Ty zrníčka taky nic moc, to škrábání je dost nepříjemné, u peelingu ok, ale u krému ne-e.

18. února 2013 v 11:13

Já se vůči němu cítím fakt hodně ambivalentně... Docela mě vysušoval a dělal fleky... (GS mi naproti tomu vyhovuje dobře...)
Ale jak tady čtu ty komentáře, mám pocit, že máme každá úplně jiný krém. :D

18. února 2013 v 11:40

BB ano, ale ty evropske/americke ne ne :-)

mam rada Lioele (asijsky), tento jsem jen zkousela v DM a uz jsem presne vedela, ze tohle fak neeee :)

Jinak obecne BB mam rada, ale POUZE ty asijske :-)

18. února 2013 v 12:51

také ke mně tento BB doputoval a také jsem neskutečně zklamaná z odstínu, pro mě absolutně nenositelné. takže jsem místo recenze uspořádala giveaway a posílám ho dál. :-D a to, že světlejší odstín skutečně existuje, jen se k nám nedostal, mě neskutečným způsobem vytáčí.:-/
http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2013/02/prvni-dojmy-nude-magique-bb-loreal.html

18. února 2013 v 12:59

Ano odstín light se nepovedl. A místo Magique mám na pleti Tragique. Ale přece jen ještě jednu dobrou a vcelku podstatnou vlastnost má. Dá se skvěle míchat s ostatními makeupy a jemně do nich propašuje právě ten glow efekt. Takže v tom vidím jeho využití. US odstín fair bych brala z fleku.

18. února 2013 v 13:09

Koukala jsem na něj v pátek a ta oranžovost mě nesmírně vyděsila. To, co to dělalo texturově na kůži ruky, se mi hodně líbilo, ale odstín je otřesný :-( Škoda toho.

18. února 2013 v 13:10

Ahoj, ja tenhle BB cream pouzivam skoro pul roku, kupovala jsem si ho v nemecku a je neuveritelny, jak dlouho na nej ceskej trh cekal.. A ted to hlavni, jsem s nim moc spokojena, pouzivam ten ton Medium (no jo, solarko :-) ,klidne by mohl dobarvit i trochu vic.. je pravda, ze se predtim musim poradne namazat hydratacnim kremem, jinak by mi asi delal supinky..

18. února 2013 v 13:34

ANO ANO ANO, 3x souhlasím

psala jsem o něm tu:

http://whyehmnot.blogspot.cz/2013/01/loreal-bb-cream.html

18. února 2013 v 14:28

nemôžem ho vymeniť za tú us verziu? :( mám ho doma a musím si ho stále s niečím iným miešať.. :(

18. února 2013 v 14:51

On L'Oréal dělá moc dobrý věci, kdyby měli normální odstíny, tak hnedka stojím v drogérii u pokladny s bbčkem, Lumi Magique a Matte Magique... ten u nás začíná odstínem 02 nějak light rose nebo tak, ale žlutej světlej, tedy 01 tu samozřejmě chybí. Ani online nejde dobře sehnat -_- Pokud tohle někdo tam od nich aspoň zbězně projde, tak prosím, prosím, smutně koukám ^^ A pokud ne, tak ***** a rozmazat, peníze klidně vrazím do jinýho :D

18. února 2013 v 15:42

No teda, jak to zoranžovělo...

Zkoušela jsem ho v DM a docela mne zaujal, že se proměnil v hezky tělovou, ale pak jsem ho setřela, takže jsem ráda, že jsem ho nevzala, uf...

18. února 2013 v 17:43

.... jujda:-) Ještě že jsem jej v tom stojanu obešla:-)

Anonymní
18. února 2013 v 19:36

Obhlížela jsem ten "světlý" odstín v drogerce a je to pěkná oranžáda takže pro mě bleduli taky nepřipadá v úvahu a to ani v létě. Myslím, že všeobecně výrobci u nás v ČR nabízejí málo světlých odstínů. Asi myslí na naše tmavší spoluobčany :-)))

18. února 2013 v 20:00

@Levandule od Lutense když vyloučíme, že bys měla jiný obsah ;) tak je možné, že máš prostě na to přizpůsobení štěstí a opravdu ti funguje (což by mě samozřejmě zajímalo, čím je to ovlivněné :D)

18. února 2013 v 20:02

@Anonymní jj, poloviční nabídka v porovnání s jinými zeměmi vždycky naštve ... ale je fakt, že ty pouhé dva odstíny mají v tomhle případě třeba i v UK ... systém distribuce je prostě divný :)

18. února 2013 v 20:03

@Rendy Němce jsem nezkoumala, ale jestli měli v nabídce opravdu tři, tak bych řekla, že ten jeden z nich bude určitě světlejší (než že by byl tmavší). Škoda.

18. února 2013 v 20:04

@In your face! přinejhorším 25% v DM no ;) ... já takhle zase vyčkávám u korektoru Lumi ;)

18. února 2013 v 20:11

@Stannah nechci ti tam narušovat počty, když giveawayovat nehodlám ;) tak odpovím sem - jj, v recenzi se shodneme, přesně stejně jsem si říkala, že po vyzkoušení na ruku nebudu odsuzovat, protože to samé se mi stalo s Gabriellou (tou matovací) - na ruce "OMG, vždyť je to oranžový", ale na obličeji se překvapivě přizpůsobí

18. února 2013 v 20:16

@Mar usha a já si říkala, jestli nejsem nějaká přecitlivělá, když ty kapsle cítím ... ;)

18. února 2013 v 20:19

@Haru bylo by hezké, kdyby to brali v úvahu všichni výrobci droge věcí ... páč se současným stavem nabídky, když chce člověk opravdu světlej make-up, tak aby zamířil do parfumerky nebo na net

18. února 2013 v 20:20

@Katushkaa tak možná bys byla stejný případ jako Levandule a tvoje "smart kapsle" byly o něco víc smart než ty moje, páč by ti adaptaci odstínu zvládly ;)

18. února 2013 v 20:21

@Anonymní jakože projev nediskriminace jo? :D skoro to tak vypadá .))

18. února 2013 v 20:40

Tohle jde mimo moje chápání, když už vyrobí něco co celkem za něco stojí, zase to zmrví alespoň odstínem. Kdo má takhle oranžovou pleť? Kdybych chtěla tuhle barvu na obličej můžu se zmalovat zvýrazňovačem :) Škoda, jinak vypadá zajímavě, hlavně na léto..

http://londie-for-more-beautiful-life.blogspot.cz/

18. února 2013 v 21:01

Měla jsem, zkusila jsem, zděsila jsem se, poslala jsem dál mé "podzimní" kamarádce.

"Jarní" - tzn. klasicky bledá Blondýna

18. února 2013 v 22:45

já mám doma vzorek (a ještě asi dalších milion "BB") a ještě jsem se neodvážila ho otevřít :D nebo spíš jsem na něj i docela zapomněla :D díkybohu. teď ho ale asi stejně budu muset jít prubnout :D

a k tomu odstínu se už radši vyjadřovat nebudu, ty firmy mi přijdou jako tataři :D na netu jsou recenze na 10 000 "bíbíček" a u každého je napsáno MOC TMAVÝ a pak přijde 10 001 "bíbíčko" a zase je tmavý!! :D já už to vzdávám.

a ten make-up od Gabriely já mám zase ráda, protože na mojí pleti vypadá překvapivě přirozeně a hezky.

18. února 2013 v 23:22

Netestovala jsem ho, ničím mě nelákal...

Ale co mě nepřestane udivovat? Já teda problém s odstíny u nás nemám, neb jsem majitelkou středního tónu pleti a tím pádem na druhou stranu zas ostrouhám s asijskejma, ale opravdu nechápu, jak ty kosmetický firmy mapují evropskej trh. Je TOLIK holek, který na sebe nemůžou sehnat makeup, protože je vše moc tmavý či oranžový. Tipuju, že tak aspoň 70 % žen v mým okolí má (někdy i o dost) světlejší pleť než já a to opravdu nejsem tmavej typ, jen nejsem úplně bledá. A přesto se zase přijde na trh s další oranžádou - tmavou. Nechce se mi věřit tomu, že by se normálně světlý odstíny u nás nechytly. Naopak, spousta slečen by za to prodejcům urvala ruce!

Anonymní
19. února 2013 v 1:22

Musím říct, že ač jsem makeup ani pudr od Lorealu nikdy nesehnala, protože byly tmavý a oranžový, tak tenhle BB mi sedí dobře. A to jsem až průsvitně bílá. A i mi přijde ze všech pseudo BB nejlepší - oproti Garnieru a Rimmelu mi přijde super. Docela i zmatňuje pleť.

Anonymní
19. února 2013 v 14:31

No, já myslím, že se Vám tam někam vloudila chyba: tento BB krém totiž i v kontinentální Evropě existuje ve 4 verzích. Vlastním verzi "velmi světlá pleť", která je v podstatě ta "fair" a koupila jsem si ho v létě v Německu. Nebo leda že by to od té doby stáhli z trhu..krém stále mám, tak jsem se pro nový nevydala.

Anonymní
19. února 2013 v 20:27

Fair se prodava v rakouske bipe :) zkousela jsem ho tam, je fakt svetly, ale nakonec jsem si ho nekoupila. Skoda ze neni ten svetly u nas!!

19. února 2013 v 20:30

@Dashulka no přesně, tohle je věc, kterou prostě NIKDY nepochopím, protože to popírá veškerý zákony marketingu ... je masová potřeba pro světlejších odstínech, ale výrobci tomu stejně nevěnujou sebemenší pozornost

19. února 2013 v 20:31

@Anonymní viz výš, kde psala Rendy, že v Německu byl ve třech odstínech
to ovšem např. našemu, slovenskému nebo britskému trhu nijak nepomůže .)

20. února 2013 v 8:34

ja ho používam ako podklad pod makeup, a musím povedať že vďaka nemu sa mi potom vôbec neleskne pleť, nemusí použiť ani púder, čo je inak pre mňa nevyhnutné.. Petra

Anonymní
20. února 2013 v 21:55

No já si říkala, že v létě by mohl být fajn...ale asi nebude matovat a nemá pořádné spf, takže si pod to tu 50 stejně musím dát...no tak nic no. Třeba by byl dobrý na nohy? :D

22. února 2013 v 16:41

Taky mě pobavilo "tragique," protože tak by se snad opravdu měl jmenovat. Barevná transformace je sice magická, nicméně ne moc praktická, pokud člověk nevypadá jako pomeranč. Po všech těch recenzích by mě už ani nenapadlo koupít si "BíBí" z drogerky. Teď mám zálusk na Perfect cover od Misshy, tak uvidíme, jestli mě překvapí, tak jak čekám :-)

28. února 2013 v 19:16

Jinde v Evropě se dá sehnat i světlejší.. někde se prostě stala chyba a nám bledulím do ČR jej zapomněli zařadit do prodeje :D včera jsem o něm psala a jako.. tohle se bohužel moc nepovedlo.. nehydratuje, dělal fleky a vynesl na odiv všechny nedokonalosti mé pleti, nekryje a myslím, že o odstínu ani mluvit nemusím..

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...