L´Oreal Nude Magique CC Cream + BONUS

14. března 2013


Nude Magique CC Cream od L´Oréal u nás zatím v prodeji není, ale vzhledem k tomu, že na Slovensku už prý ano, tak nejspíš brzo bude. 

Těšit se či netěšit, to je oč tu běží.

Já si tenhle kousek objednala z UK, a to hlavně proto, že jsem se v abecedě nutně chtěla posunout dál a nějaké to CC konečně vyzkoušet.

V nabídce jsou celkem tři:
- zelený (na korekci zarudnutí)
- oranžový (na korekci únavy) 
- fialový (na korekci "dull skin" ... což mám decánko problém nějak výstižně přeložit, ale dalo by se říct, že to je kombinace ovadlé/unavené/nažloutlé/našedlé pleti ... prostě nijak zářivě vypadající).

A protože zkušenost říká, že na potlačení "dull skin" se hodně často používá fialový odstín, tak jsem vybrala právě tenhle (zvlášť když tomu napovídala i barva tuby). Fialová je totiž moc fajn, potlačuje žluté tóny a tím vlastně zesvětluje, takže bledule s ní bude docela pravděpodobně spokojená (viz můj oblíbený fialkový pudr od T.LeClerc)




A jak to dopadlo? No, dalo by se říct, že někdo je tady blbej. Nicméně u sebe tuhle možnost vylučuju. Stačí se totiž podívat na zadní stranu "corrects dull, yellow skin tones".





Jak asi vypadá ten odstín, co koriguje nažloutlou pleť. Chvilka napětí.




Odstín, co má korigovat nažloutlou pleť ... je nažloutlej

Vedle jsem prdla pro porovnání BB od L´Oréalu z minulé recenze, které bylo pro změnu až moc opálené. Aby ta žlutost vynikla.

Ale ta logika ... ta mě dostává ... máte nažloutlou pleť ... tak si koupíte CC krém, co má nažloutlost korigovat. Ve slibný fialový tubičce. No a ten CC krém je ... žlutej. Jakotywolefakt. V tomhle případě už mi asi ohledně odstínu došly bonmoty, bo nevim.




A víte, co je druhý nejhorší? Že pokud jde o konzistenci, tak je tahle věc vlastně docela dost supr.

- skvěle se roztírá a vpíjí
- není mastný
- nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje suchá místa
- mikroperle jsou už tak jemné, že je necítíte (narozdíl od bráchy škrábače BB)
- a hlavně - má skvělou výdrž, celý den bez problémů, večer budete na odličovacím tamponu jasně vidět, že tam pořád ještě je






Polehčující okolnosti?

Lze konstatovat, že všem s nažloutlým tónem pleti, kterým se jinak špatně shání make-up a všechno jim připadá růžové a jak pro prasátka, by mohl docela dost vyhovovat. Zvlášť když se připočte ta povedená výdrž.

Ale kdokoli, kdo by dal na sliby na tubě a chtěl se odžlutit, ať se mu vyhne obloukem ;)


Co vy na to? Zkoušeli jste už nějaké CC? Nebo to alespoň plánujete? Či vám naopak vraždy (i když tady by si ji tvůrce odstínu snad i zasloužil) krémy podle abecedy už lezou i ušima?

SLÍBENÝ BONUS: rozhovor s mou Mooří osobou si můžete přečíst zde: http://evzuu.blogspot.cz/2013/03/rozhovor-cerna-moora.html

34 comments

14. března 2013 v 9:33

Jsem byla zvědavá na Tvé zhodnocení CC krému a nejsem nijak překvapená. BB krémy mě neberou, ale mám jeden doma - od Maybelline - je fajn. L´orealu bych se vyhnula fakt obloukem už jen pro těch x silikonů, které obsahuje a za tu cenu bych si tedy přála větší kvalitu. Barva je zjevně u L´orealu problém jak BB tak CC...PS: Tvoje bonmoty mě baví:)

14. března 2013 v 9:41

Ta barva je zabijácká.
Jsem napnutá, kam se písmenkokrémy vyvinou. EE - Eye Enucleation ("avoid contact with eyes, may be really painfull!") ? FF - Fucked Face ("vaše pleť bude rozzářená jako po dobrém sexu")? ......

Anonymní
14. března 2013 v 10:18

Tak ten si asi nepořídím až dojde i do ČR:) Ale pěkný článek:*

14. března 2013 v 10:19

Možná jsem to ve článku přehlédla (ale snad ne, četla jsem to pro jistotu 2x:DD) jak je na tom s krytím?

petra
14. března 2013 v 10:24

FF :) málem jsem se udusila snídaní :)ale když občas vidím co dokážou na sebe lidi napatlat, tak se ani těm odstínům nedivím. Jednou jsem si kvůli tomu vystála frontu v Penny, protože jsem tu pokladní chtěla vidět ze vzdálenosti 30cm ...myslím, že měla asi tak ještě o 3 odstíny tmavší ve 2 vrstvách a to byla přírodní blondýna ...

14. března 2013 v 10:54

No, osobně jsem žádný CC krém ještě nevyzkoušela, tak posoudit nemůžu, ale podle popisu je na tom asi konkrétně tenhle líp, než BB od L´Oréalu :) Ani mi momentálně nevadí že u nás není dostupný, mám všeho takové zásoby že bych se asi zabila, kdybych si ho pořídila :)

14. března 2013 v 10:54

Zase jsem se výsostně pobavila :D Já ti snad ty "shity" začnu posílat sama, abych měla o čem číst :D

14. března 2013 v 11:14

Uz som a tie CCcka mrkala na ebay, ale nevedela som sa rozhodnut, ktory...no ale vida, ja presne a do bodky splnam cielovu kategoriu zo zaveru tvojho postu, tak zeby tento?

14. března 2013 v 11:48

Tak tohle je přesně důvod proč si nikdy nekoupím evropské BBčko, CCčko ani případné DDčko. Navzdory tomu, že 80% holek vyplňuje do průzkumů/ dotazníků/ kosmetických profilů apod., že jsou bledule a světlé odstíny makeupů mizí v drogeriích rychlostí světla, cpou nám tyhle značky neustále oranžový makeup jako ten nejvhodnější odstín!! Naposledy jsem na stejný nesmysl o nejprodávanějším oranžovém odstínu č. 3 narazila u novinky od Lancome. Dermacol, Loreal, Bioderma, Granier nemlich to samé - tohle je normálně oranžový teror, který odmítám od chvíle co jsem se naučila nakupovat v zahraničí přes internet - díky bohu za asijské trhy, ebay a paypal!!!

14. března 2013 v 14:37

mě asi BBčka stačí prozatím. O CC zatím asi budu čerpat jen informace a kochat se, ale v nejbližší době asi žádné pořizovat nebudu :) Tohle mě svým odstínem spíš trochu vyděsilo :/

14. března 2013 v 17:27

Díky za tvoji recenzi, s jistotou vím, že si ho nepořídím :)

http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

14. března 2013 v 17:45

Tak na tuhle recenzi jsem přesně čekala :D Už ten BB byl propadák, hádala jsem správně, že CC na tom nebude o moc líp :D Zaplať Bůh za zlatý make-up Wake Me Up od Rimmelu :D

Anonymní
14. března 2013 v 18:15

Tak o něm slyším poprvé, určitě bude užasný až bude u nás určitě pořídím :))

http://nikol-kach.blogspot.cz/

14. března 2013 v 18:27

Jsem dost zvědavá na ostatní dva :D Co to bude za umělce :D

14. března 2013 v 18:33

Jsem vážně zvědavá, jestli se k nám dostanou a kdy.
O CC krémech jsem nikdy nic nečetla, jdu to napravit! :D
Pěkný článek :)

14. března 2013 v 20:58

@eM musíš zkusit asisjké BB! :) nutnost! :)

14. března 2013 v 21:00

@Bald and pale jinak doufám, že díky tomuhle klíčovýmu slovu mi sem bude chodit ještě víc hledačů porna, ňákej se občas dostane na "hezká děvka", tohle je ještě lepši

14. března 2013 v 21:02

@JINA na můj vkus standardně :) hodně krycí make-upy nemám ráda a tenhle hodnotím jako všechny další, co používám, není na tom špatně (v porovnání třeba s tím BB nebo hydratačním od Salvette mi přijde, že kryje víc)

14. března 2013 v 21:03

@Jana Dvořáková asi i jo, lepší než BB mi přijde, jak konzistencí, tak odstínem (žlutá se někomu hodí, já to chápu)

14. března 2013 v 21:04

@lučiak vida, aspoň někdo a nepřijde ta recenze úplně vniveč :))

14. března 2013 v 21:05

@Michellka pomalu by to chtělo založit antioranžové hnutí :))

14. března 2013 v 21:06

@Rendy já si počkám na to FF, to je bude dobrý ... Nars by ho mohl prodávat v balíčku s Orgasmem ;)

14. března 2013 v 21:07

@ClaireM před koupí jsem viděla v pár recenzích swatchlý ten zelený a přišel mi ještě žlutější než tenhle (i proto jsem doufala, že tenhle na tom bude líp)

15. března 2013 v 0:02

Tak toto mě tedy opravdu neláká. Jsem přírodní blondýna, a moje pleť je hodně světlá, do růžova, tento odstín by na mně musel vypadat úžasně. Jediné makeupy z drogerie, které mi sedí (nejsvětlejší odstíny) jsou od Maybelline anebo ještě z oriflame, jinak je to u nás opravdu oranžová propaganda. Odstíny například od Dermacolu a L´oreálu mi připadají jako výsměch českým zákaznicím. V pondělí si půjdu vyzvednout své první BB (Missha perfect cover), tak jsem zvědavá! A Fucked face je, myslím si, zcela geniální marketingový nápad! :)

15. března 2013 v 0:26

Mám L`Oreál jako značku, hlavně dekorativky, fakt ráda, ale po tom propadáku z BB bych už nevěřila ani CC :-D. I když mě ten BB moc příjemně voněl! Já se zatím chystám ne pravý asijský BB, už mám vybraný konkrétní a teď dorazila výplata, tak bude můj! Takže CC ještě nechávám stranou... Počkám si, až třeba dorazí k nám. Každopádně tvůj článek mě opravdu pobavil :-D!

15. března 2013 v 8:17

FF si nenecham zapsat jako trademark s copyrightem a nechutne na tom zbohatnu, tak ! :-)

29. března 2013 v 22:39

K té "dull skin" - já myslím, že jedním slovem to bývá přeloženo jako pleť "mdlá" ;-)

Anonymní
22. července 2013 v 10:56

Já jsem s BB od Lorealu dost spokojená a nevidím v tom žádný problém...

Anonymní
19. března 2015 v 8:47

Asi nikdy nepochopím tu logiku posuzování trvání makeupu - aneb večer na tamponku ho ještě uvidíš, takže tam je. Snad by měl být vidět i pouhým okem a dělat svou práci na pleti a ne mít dobrý pocit z toho, že ho jako vidím na tamponu, když večer odličuju. To ti tam možná zbyly jen nějaké pigmenty, ale o nějaké službě a trvání nemůže být řeč.

Anonymní
25. října 2015 v 16:49

Používám zelený CC od Loreálu a je to to nejlepší pro můj obličej. Oranžový či snad žlutý není ani trochu, už i slabá vrstva krásně zakryje zarudnutí. Je lehoučký, nezvýrazňuje vrásky, dobře se roztírá, sjednotí pleť... je super a stojí pár kaček, tedy EUR :-) Je pravda, že není vhodný pro pubertální holčiny s problematickou pletí, které mají potřebu vypadat jako "maska" :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...