Ha, Ivan!

29. května 2013

- ač čekán a zván, řasy nenatočil a mě tím rozladil.


Jestli s něčím při líčení nemám problém, tak to jsou řasy - mám je přirozeně zatočené a vcelku i dlouhé. Díky tomu jsem schopná si je ucházejícně nalíčit v podstatě čímkoli - řasenek jsem zkoušela už xxx a nakonec (výjimečně) došla k tomu, že je docela zbytečné, abych utrácela za nějakou z high-endu, protože stejně dobrý výsledek dosáhnu bez problémů i s drogerkou, někdy dokonce i lepší.
Z luxusnější značek jsem měla (mám) např. Dior Diorshow, Helenu Rubinstein Lash Queen, MUFE Smoky Lash nebo YSL False Lash Effect (ta byla mimochodem extra špatná a ještě vyschla cca po měsíci).



Když jsem tedy z obálky vytáhla novinku Rimmel Scandaleyes Lycra Flex, automaticky jsem předpokládala, že budu spokojená. Zvlášť když jsem okoukla kartáček - jednoznačně preferuji dlouhé, tlusté a klasicky chlupaté (stále se bavíme o kártáčcích). A tenhle je extra veliký, což vypadalo slibně (na fotu pro porovnání L´Oreal Volumissime, který běžně patří k těm větším).




Dopadlo to ovšem ... skandálně.
Po několika nevěřícných zkoušeních jsem musela uznat, že tohle je asi nejhorší řasenka, co jsem kdy měla.

1) Kartáček je až PŘÍLIŠ veliký (jo, doteď jsem netušila, že bych takhle nějaký mohla kdy ohodnotit). 
Kvůli tomu se s ním špatně manipuluje, do vnitřního koutku oka se v podstatě nedostane a řasy nezvládne pořádně oddělit a rozčesat.

2) Výhodou řasenky má být obsah Lycry, díky které jsou řasy pružné a objemné.
Souhlasím, že řasy jsou pružné a měkké ... tak moc, že máte neustále pocit, že jste se zrovna namalovaly a řasenka ještě neuschla ... tak moc, že když je jich kdykoli v průběhu dne dotknete, přilepí se vám na prst (a v případě potřeby i kamkoli jinam).
A protože jsou takhle měkké, vůbec nedrží tvar - i moje přirozeně natočené řasy mi vahou Scandaleyes ovadly a vytvořily ukázkové krátké plácačky. Navíc v souladu s bodem č. 1 slepené.




Tohle mi prostě nesedlo.

Ale protože řasenka je snad ta nejvíc individuální věc v kosmetice, vůbec nevylučuju, že mi tady někdo napíše WTF, nejlepší řasenka ever!



Zkoušeli jste? - dojmy? Jaká je vaše nej(ne)oblíbenější řasenka? A lovíte v téhle oblasti spíš v drogerce, nebo v high-endu?





44 comments

29. května 2013 v 9:55

Drogerka mi většinou stačí, ale řasy mám taky od přírody pěkné.

29. května 2013 v 10:08

Řasy mám úplně blbý, ale i tak lovím v drogerce, bo na high-end nejsou finance. A dlouhé tlusté chlupaté jsou nejlepší.

29. května 2013 v 10:13

Nezkoušela, ve mě tyhle obr kartáčky vzbuzují obavy z vypíchnutí oka. Žádný high-end jsem nezkoušela, max. Max Factor nebo Bourjois, teď jsem kupodivu nejvíc spokojená s řasenkou od Miss Sporty :)

29. května 2013 v 10:19

Já na ní koukala tuhle v drogérce. Díky za recenzi, už teď vím, že tuhle potřebovat asi nebudu :)

SIMPLE LIFE

29. května 2013 v 10:21

Od Rimmelu jsem naposledy zkoušela objemovou ScandalEyes extreme black, která má naprosto totožný ohromný kartáček, z kterého jsem byla nejdřív nadšená a pak, přesně jako ty, zklamaná. Řasenka slepuje, je těžká (a rozhodně není extrémně černá :D )Takže já chodím okolo Rimmel řasenek už jen velkým obloukem, lepší službu mi prokážou řasenky i od Essence. :-)

29. května 2013 v 10:22

tuhle jsem nezkoušela, ale souhlasím, že řasenky jsou hodně individuální záležitostí :) a poznámka o dlouhých, tlustých a chlupatých mě rozesmála :D :D

29. května 2013 v 10:24

@Hanča Zajda

Ano, u dlouhého, tlustého a klasicky chlupatého a následující větě v závorkách jsem se tedy fakt pobavila... :D nejhorší ale bylo, že jsem si to v zápětí představila :D

29. května 2013 v 10:38

:-D Já vůbec nevěřím ničemu, co je v tlustém barevném obalu - jo, blbý předsudek, ale v tohle případě by se vyplatil. Ani si moc nemyslím, že je to individuální....řasy do nebes neudělá žádná a když lepí, tak lepí. Škoda, že není foto na očích, to bych se pokochala! :-D

29. května 2013 v 10:53

já už několik let používám žlutou Maybelline Collosal Volume (klasickou), protože mám dlouhé a husté řasy, tak mi vyhovuje, že má... dlouhý, tlustý a chlupatý kartáček :D jinak z těch dražších jsem dřív měla Diorshow, ale přišlo mi, že rychle vyschne a časem mi začala vadit ta vůně

29. května 2013 v 10:59

Já miluju Helenu Rubinstein Lash Queen a nic jiného už nechci. Mám dlouhé, tvrdé a rovné řasy a helča mi je jako jediná hezky rozčeše, zahustí a natočí, s jinou řasenkou se mi to zatím nepovedlo. Psala jsem si o ní na blog, kdyby tě to třeba zajímalo. :)

http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/04/helena-rubinstein-lash-queen-proc-je.html

29. května 2013 v 11:58

Svůj řasenkový svatý grál stále hledám. Zatím pouze vím, jaký typ kartáčku mi vyhovuje (malý, klasický štětinkový).
Tuhle řasenku bych si nekoupila, i když má zelený obal (zelenou miluju, jo vím, obalem se nenamaluju), protože kartáček je pro mě obří.
Mám dotaz: Může vůbec i voděodolná řasenka udělat pěkné řasy (objem, natočení)? V zimě mi slzí oči, v létě zase kejchám a slzím z alergie, takže voděodolnou používám kvůli tomu (plavat nechodim). Nějak si začínám myslež, že voděodolný řasenky mají jen funkci nabarvit a barvu nepustit, ale o ostatních funkcích nemůže být ani řeč... A proto možná ten svůj řasenkový grál pořád hledám ve špatné verzi.

29. května 2013 v 11:59

Mně jakákoliv Rimmel slepuje řasy, přijdou mi z drogérek nejhorší (tedy ještě horší je Catrice, která opadala pod oči po 1,5 hodině). Jinak velký kartáček mi nevadí u Max Factor False Lash Effect, ten mi přijde super :)

29. května 2013 v 12:13

Ha, Ivan! ma uplne rozsekal :D moje tri all time favorites su Max Factor False Lash Effect (ta uplne povodna v ciernom obale), Clinique High Impact a Nivea Max Volume Twist (ktora uz neexistuje, tak ako neexistuje dekorativka od Nivea :( fnuk) Teraz mam Maybelline Volum´ Express The Falsies Waterproof (na jar/leto davam prednost vodeodolným) a je OK, ziadna extaza sa nekona, ale som spokojna. Akurat ten tlsty ruzovy obal posobi na mna tak cheap, ja mam radsej diskretnejsie obaly. Na spodné riasy pouzivam Clinique Bottom Lashes Mascara. Od Rimmel som nic neskusala a ani neplanujem.

Anonymní
29. května 2013 v 12:30

Ještě jsem s touhle řasenkou čest neměla, já se snad od svojí co doma mám nehnu :D Každopádně je dobré si přečíst názor jiných.. ))

Anonymní
29. května 2013 v 12:42

Mně zatím nejkrásnější řasy udělala Lumene (z Ladyboxu), jen se mi občas obtiskne pod očima, což se mi snad s žádnou jinou řasenkou nestalo. A pak mám nějakou voděodolnou od Essence a taky není špatná. Akorát že moje řasy vypadají skoro jako namalované i bez řasenky :D

NightFury

29. května 2013 v 13:12

Mně se nelíbí, jak nabírá hromady barvy a ještě kombinace s velkým kartáčkem, raději ruce pryč... brr

29. května 2013 v 14:14

Mám obdobnou zkušenost s Hypnose Doll Eyes od Lancome. Peklo. Miluju L´Oreal Telescopic, ale u té by tě neuspokojil kartáček :-)

29. května 2013 v 14:26

Řasenky lovím na všech frontách, ale nej je pro mě 2000 Calories, nemůžu si pomoct. Naposledy jsem se dostala k nové Chanel, jako dobrý, ale ten MaxFactor prostě vede...

29. května 2013 v 14:40

Mám od rimmel tuto řasenku, ale tu oranžovou :) Oranžová mi vyhovuje a nemám s ní problém:)

29. května 2013 v 15:26

Já miluju effet liner mascara od bourjois, kartáček má sice poměrně ostrý štětiny, takže to chce cvik, ale mně vyhovovala snad nejvíc zatím. Nedávno jsem si koupila they're real od benefitu, ale ani ta ji nepředčila.

Anonymní
29. května 2013 v 15:30

Moje oblíbená Dermacol zelená Nutri Lash.Ale je jasné,každému vyhovuje něco jiného..

29. května 2013 v 15:45

Tahle řasenka je vážně otřes, souhlasím s tebou. Jinak zrovna dneska jsem na blogu psala recenzi na YSL Volume Effet Faux Cils Shocking a ta teda taky nic moc. Zlaté Maybelline nebo Miss Sporty řasenky, fakt.

29. května 2013 v 16:17

Diky tomu ohavnemu obalu by me ani nenapadlo si ji koupit. Jinak zatim mi nejvic vyhovovala Benefit They Are Real, spatne nebyvaji od Bourjois, ale ta co mam od nich ted stoji za prd. Zadne jine drahe nez ten Benefit vyzkousene nemam, ale docela by me zajimala jedna od Collistaru.

29. května 2013 v 16:36

@Harmony já měla kdysi Kiss Me Heroine Make Volume and Curl Mascara, ale pak jsem ji poslala dál ke Stashed Jewel, protože nešla dolů a já na to neměla nervy
ale krom toho, že držela jak čert, tak dělala i docela hezký řasy, jako normální řasenka

Anonymní
29. května 2013 v 16:36

Wtf, nejlepsi rasenka ever :) !

29. května 2013 v 16:56

Řasy jsou u mě také jedna z mála partií, se kterými jsem spokojená. Ale víte jak - co je dobré, může být vždycky ještě lepší, že.. a tak již pár let poctivě řasenkuji. Možná to byly jen halucinace, ale po pár letech používání různých většinou avon krámů, jsem však měla pocit, že mi začaly řasy řídnout a padat. To mě samozřejmě vyděsilo, chvilku jsem nepoužívala nic a pak šupajdila do obchodu pro high-endovou klasiku - Hypnose od Lancome. Happy end - tak jsem potkala lásku svého života :D Nejen, že jsem s ní hotová během pár sekund, vypadá skvěle a HLAVNĚ hodně přirozeně - jako bych se s takovýma vějířema narodila. A to si nechám líbit! (Upozorňuji, že se jedná o subjektivně zabarvené dojmy :) )

29. května 2013 v 20:03

jako mě na jednu stranu i lákají dražší řasenky, ale bojím se, že kdyby to byla naprostá katastrofa, že si budu mlátit hlavou o zeď :D takže zatím radši zůstávám u drogerky - nejraději mám asi diamantovou Gabrielu, Essence řasenky celkově a collagenovou L´orealku...

dokonce mám ráda od Rimmelu tuto řasenku v té původní - oranžové - verzi a musím potvrdit, že tahle je děsná :-/ přesně jak píšeš - přijde mi, že řasy jakoby zatíží, nic s nimi pořádně neudělá a jsou takové divné. vůbec se s ní necítím svá.

29. května 2013 v 21:25

Hodne vtipnej clanek....ale neda mi nekomentovat. Ja ji celkem dost taky pomluvila....ale tak nejak ze setrvacnosti jsem ji pouzivala dal neb to stale nebyla takova hruza jako maybellinka rocket volume...a asi jsem se s ni naucila pracovat ci co, ale momentalne jsem s ni totalne spokojena, dokonce uzlvazuju o nejake updatovane recenzi....vubec to nechapu ;)

29. května 2013 v 21:49

Pro mě je nejlepší řasenka všech dob Dream lash od No7!

29. května 2013 v 22:11

@Dashulka tak to si dobrá, já na to nemám nervy :D a rocket volume je špatná jo? o tý jsem pořád všude četla, že super a málem ji už párkrát vzala (ale obal mě vždy odradil, nemám ráda tyhle barevný)

každopádně, pokud bys Ivana chtěla, ráda gratis zašlu :) (nabídka platí i pro kohokoli jinýho)

Moje zkušenost
29. května 2013 v 22:34

2000 Calories od MF, nic jinýho na mě.

Ale! počkej, počkej až ti tahle trochu vyschne, začne být dobrá. Fakt. Uvidíš. Čestvá je přesně taková jako píšeš. Jestli ji má někdo dýl, nechť potvrdí.

29. května 2013 v 23:00

@Kr�sa Barev Od Collistaru jsem měla v mini balení Mascara Infinito a ta teda byla dokonalá, určitě jedna z nej řasenek, jaké jsem kdy vyzkoušela, i moje nijaké řasy zvládla proměnit v celkem ucházející.
Jinak mám v poslední době hodně ráda Super Shock Max od Avonu (klasickou Super Shock ne-e).
Recenze zajímavá, myslela jsem si, že ta řasenka bude lepší.
Jinak díky za vtipný text, pobavila jsem se. Oceňuji i detaily jako "dopadlo to... skandálně" - zeleným písmem :-)

30. května 2013 v 0:06

Fotka na očiach by ma tiež zaujímala :D Inak som riasenku od Rimmel ešte nemala, táto ma podľa mňa aj strašný obal... Z tých drahších som skúšala Dior Diorshow, ale nevyhovovala mi, prišla mi celkom nevýrazná.

30. května 2013 v 8:03

ja mam nejradsi supershock od avonu, kartacek je taky vetsi ale dobre se s nim pacuje. z mensich kartacku mam ted oblibenou luxe od avonu... ta dela krasny rasy, takze vypadaji jakoby nenamalovane, ale jsou delsi a vyraznejsi...ani jedna neslepuje.

30. května 2013 v 11:20

Myslím, že Rimmel jsem nikdy neměla... A asi ani nebudu mít :-))
Mně překvapivě nejvíc vyhovuje Oriflame, protože dělá řasy přirozené. Já nemám ráda "muší nožky", to je fakt hnus...

WorldByBella

30. května 2013 v 15:55

Zajímalo by mě, jak vypadáš. :D

30. května 2013 v 20:38

@Katie jakože s tou řasenkou jo? to asi neklapne ;)

30. května 2013 v 21:02

Haha, já miluju tvůj humor. Od nadpisu článku (spojení, co dost často doma používáme) až po tu připomínku, že se bavíme o kartáčcích. Jsi skvělá :D Jinak já preferuju radši obecně průměrně velké kartáčky, s velými se dost často náročněji pracuje...

31. května 2013 v 12:49

Finta je nejdřív ten kartáček otřít kapesníkem. Normálně ho vzít mezi dva prsty a stáhnout ten přebývající bordel. A až trošku vyschne, je fenomenální.

3. června 2013 v 18:16

Asi 5 nebo více let zpátky byl můj zlatý grál řasenka od YSL False lash effect, ale pak asi změnili složení nebo něco a stojí za prd...!! A tak jsem si nedávno pořídila od Esteé Lauder Sumptuous a je opravdu výýýborná! Byla jsem moc překvapená, natočí, zahustí, nemaže, vydrží celý den, pecka :-) Jinak z drogerkových klasika MF 2000calorie, ale není tak dobrá jako EL - efekt pěkný, ale maže, drolí, nevydrží...

7. prosince 2013 v 15:27

Nezkoušela,ale odkoupila bych ji od tebe :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...