Slevy & nákupy report

24. června 2013

U ostatních tyhle nákupní posty dost ráda očumuju, takže pokud jste na tom stejně a navíc vás zajímá, jak to vypadá se slevama, směle do čtení.


Na začátku jsem samozřejmě nic nepotřebovala a šla jsem se jen podívat, jak se rozjeli s letním snižováním cen. Ale už v prvním obchodě jsem najednou s překvapením zjistila, že toho potřebuju hodně. No chápete to? Obávám se, že trpím nějakou těžkou obsedantně kompulzivní poruchou, jejíž kompulze se projevuje taháním platební karty z peněženky při spatření jakýchkoli plakátů s nápisem sleva a číslem 50 %+.

Po delším čase jsem dala Reserved a celkem jsem čuměla, jak zlevnili - tím myslím nejen nějaký aktuální výprodej, ale hlavně věci s plnou cenou, kde topy byly běžně za 250 Kč a níž, šaty za necelých 600 Kč, saka taky tak podobně, košile kolem 500 Kč (přitom co si pamatuju, tak jsem je tam nekupovávala za míň než 800 Kč). Kvalitativně a materiálově to přitom paradoxně šlo spíš nahoru, látky hodně příjemný, pěkně ušitý, nápaditý - což dřív nebylo zrovna pravidlem a Reserved  jsem brala spíš jako dost klasiku, kdežto teď by většina těch věcí klidně mohla viset v Zaře s cenovkou o 100 - 200 % vyšší a nikdo by se nedivil. Tkž fakt super, určitě doporučuju se tam zastavit.

Praktická ukázka: všechny tři trika mě dohromady stály nějakých 650 Kč, žádné nebylo ve slevě.






Krom toho se mi líbily ještě další, nicméně skříň není nafukovací, takže jsem se (zatím) ovládla.





Velký slevy má i New Yorker. Křesťansko-satanistické triko: 129 Kč.



Na svý si tam přijdete hlavně tehdy, pokud vás stále bavěj neony (epileptici by se mu měli pro jistotu vyhnout).





Zato Promod by se měl jít stydět někam do kouta. Většinou nezajímavých 20 - 30 % off a k tomu navíc "slevy" ve stylu z 899,- na 800,- = nálepka 30 % (ČOIka by se pomněla).

Pro příště, před nákupama nechodit na filmy, kde jsou pěkný hadry. Tohle jsem musela mít ...



... jen kvůli tomuhle.



Ale pokud jde teda o film samotnej, když odečtu úžasný kostýmy, pařby, hudbu a Lea, tak zklamání roku. Děj se po většinu doby někde pečlivě schovával a když už ho člověk zahlídl, byl by snad radši, kdyby i nadále zůstalo pouze u vizuálna. Pocity to u mě vyvolalo jen jednoho druhu - dejte mi ty šaty. Anebo jsem prostě moc zhýčkaná ze Seveřanů, kde maj pocitovek na rozdávání. Každopádně, knížku jsem se rozhodla si přečíst, protože fakt nevěřím tomu, že to je až taková píčovina, jak se mi teď zdá.



Mango celkem ucházející, i když zrovna tohle je nějaký malý, tak možná lepší vybírat na netu (zvlášť když maj doručení do obchodů zdarma). 
Já popadla jen maxi sukeň, líbí se mi, že má kapsy a naopak nemá žádný cirkusovo-lesanovitý kanýry, výšivky, kraječky, ani nic, co by je připomínalo.







Na boty jsem se moc nedívala, ale výprodeje se taky vyskytujou snad už úplně všude - Baťa, Deichman, Humanic, Office určitě. 
Aldo naopak nic moc, tam bych byla nucená lovit jen v plnocennejch - u něj mě dost mrzí, že jejich krámy jsou u nás takový osekaný, v podstatě jen pidi prostory, kam se pomalu nevejde víc než 5 zákazníků najednou, v UK a Francii je to úplně o jiným výběru.







Pár dalších, co jsem obešla, už jen bodově:

Lindex - mi obecně přijde jako takovej výtažek toho nudnějšího z H&M, nemůžu si pomoct; nějaký slevy jsou, ale víc jsem je nezkoumala, tradičně mě nezaujalo vůbec nic (ale pořád to zkouším, páč mám pocit, že jinak je docela oblíbenej a snažím se pochopit, proč tomu tak je)

Takko - existenci tohohle řetězce nechápu, pekelný (podruhý už mě tam nikdo nedostane)

Camaieu - celoroční slevy pokračujou dál, ale tentokrát na mě působilo nějak červeno-béžově, tkž celkem brr



Dál se dostáváme ke kosmetice (něco jsem už ukazovala na Facebooku)

Můj komplikovaný vztah k lakování stále trvá, ale u Stars jsem udělala výjimku, jejich efekt je dost pěknej a olupování malý (a dá se to případně jednoduše zaťupnout, ne že člověk musí hned odlakovávat).

btw. tyhle dva mám i bezprizorní (chyba v logistice s kámoškou), takže pokud byste je někdo chtěl, pište na email



Nejpovedenější mi ale pořád přijde stříbrnej, barevně konzervativní jsem i v lakování.



Dopatlala jsem omlazovač od L´Orealu, tím pádem jsem si musela plynule koupit další, je prostě super. Nejlevněji mají v Globusu - 269 Kč.



Marvis z Ladyboxu docela dost bělil, i když nebyl bělící, takže logicky - bělící musí bělit ještě víc. Aspoň v to doufám, uvidíme (a jak ne, budu rozladěna, za 230 Kč by to byl trochu drahej omyl).




Sephora

V akci jsou různý vůně, ale co jsem tak okoukla, buď i tak zbytečně drahý, nebo divný.

Potom stále probíhá svátek bestsellerů - zaznamenala jsem Benefit nový korektor pod oči, pudr Hello Flawless, make up od MUFE Mat Velvet+ (ale to si prosím vás nikdo nekupujte, je běsnej, i když MUFE jinak miluju) a nějakou Helenu Rubinstein.

Dál je akce na laky Sephora 1 + 1 zdarma.

V běžný slevě jsou i další věci, mimo jiné tahle Sephora řada (prý jí mění obaly) - krém přišel na 210 Kč. Četla jsem, že je dost fajn, tak za tu cenu jsem se rozhodla prubnout.



Protože už jsem skoro spotřebovala korektor od Inglotu, na kterej vám stále dlužím recenzi, a měla obligátní 20% slevu, byl čas pořídit zase něco jinýho. Po delší době jsem chtěla zakotvit u YSL Touche Eclat, ale nejspíš jsem měla nějaký minulostí idealizovaný vzpomínky, páč po zkoušce na ruku jsem nemohla věřit, jak je to tmavý a růžový (v 01), zejména v porovnáním s tímhle MUFE; tím pádem byl vítěz jasnej.




Výjimečně jsem pořídila i vůni. Jeden z mých nejoblíbenějších parfémů, leč od minulého roku discontinued (což teda náš vztah s Guerlainem dočasně narušilo a pořád jsem mu to ještě úplně neodpustila - stručně řečeno, tohle teda posral), takže jsem si musela udělat zásobu, dokud ho ještě maj.



A neopomněla jsem omrknout ani letní kolekci.

Terra Ora působí z fotek jako klasickej bronzer, ale ve skutečnosti je krásně světle zlatavá, jako rozjasňovač by byla skvělá. Odolala jsem, ale musela jsem si kvůli tomu v duchu docela dlouho přehrávat racionální argumenty, PROČ ji nebrat (mimo jiný proto, že bych zlatou stejně skoro nenosila). Ale vy, kdo zlatý rádi, tak doporučuju se nepřibližovat, pro vůli nebezpečnej prostor.
Cena 1600 Kč.






To u BB to dopadne všelijak. V odstínu Light je správně světlej, navíc je docela dost krémovej, což evokuje oblíbený asijský. Výhledově jsem přidala na možná chci seznam. Cena 1260 Kč.







Co vy, ulovili jste ve slevách něco pěknýho, nebo ještě vyčkáváte? A líbil se vám Gatsby?





64 comments

24. června 2013 v 7:56

Ten moisturizer od Sephory je vážně skvělej, používám už kolikátý balení a nemůžu si ho vynachválit.
Jinak díky za tipy na slevy, zrovna se chystám jets nakupovat tak nějaké ty akce taky vyzkouším. :)

24. června 2013 v 8:10

Já jsem totální anti talent na slevy, takže já koupila jedny boty v deichmanu - bez slevy:-D A to je vše.
A jak to tak vidím, tak se raději zamknu doma a nikam nepůjdu, to by zas bylo nakoupeno zbytečných věcí, jen proto, že tam byla veeeelká sleva..:))
To triko s křížkama je fajn:)

24. června 2013 v 9:16

Hohoho :). Reserved je můj dost oblíbenej obchod, za ty ucházející cen mají fajn věci. Pořídila jsem si tam nedávno v nějakým záchvatu vílovitosti takový načechraný šaty. Jinak ale moc nenakupuju, mám na účtu asi stovku, takže nic..:D

Anonymní
24. června 2013 v 9:37

Guerlain přestal vyrábět L'instant magic?!
To mi ani neříkej.
Obchodům se raději vyhýbám, snažím se šetřit.
Obvykle, když se nechám nalákat na výprodeje, nakoupím stejně zboží z nové kolekce, takže neuštřím nic.
Petra

24. června 2013 v 9:42

Me se Gatsby celkem libil. Celkem. Bo jsem podle recenzi vedela, do ceho jdu. A jako pry knizka je hodne hodne podobna. Toz tak. Jinak Terra Oru mam :). Bo na Feelunique byly pred 14 dnema slevy a tudiz me vysla cca se 30%. Je nadherna, nechce se mi do ni rejpat :D. Krucis, ten Marvis me hodne zajima :)). Hmm, ten Guerlani bb krem budu muset vyzkouset, aspon v testeru :).

24. června 2013 v 9:55

Ježiš, ten náhrdelník z Promodu je ... božskej !!!
Na korektor od MUFE nedám dopustit, mám už třetí :-)
Jedu momentálně v rozpočtovém provizoriu, takže poslední nákup pro radost bylo roztočení dvoustovké dárkové karty v Ikee za čtyři kusy mističek. No ale lepší než drátem do voka, že.
Jestli je ještě volný ten červený lak, sem s ním !! :-)

24. června 2013 v 9:56

Gatsby dobrý, ale kdyby byl o hodinu kratší, vůbec by mi to neubralo. Trošku nuda :))

24. června 2013 v 9:57

Ach jo, už jsem byla na slevách dvakrát a asi jsem úplně vadná, ale nepřivezla jsem si NIC, vůbec nic! Jsem z toho nešťastná :D Jinak z pískových laků se mi také nejvíce líbí stříbrný :-)

24. června 2013 v 10:32

Já se raději nákupákům vyhýbám :D

http://normal-life-of-a.blogspot.cz/2013/06/room-tour-details-of-my-living-room.html

Nový blog :)

24. června 2013 v 10:45

@Carol P. tak to ráda slyším :)
na slevy přeju úspěšnej lov! :)

24. června 2013 v 10:46

@ILoveMakeUp jo, tou poruchou myslím trpí víc ženskejch :D

24. června 2013 v 10:46

@In your face! že jo, jsem byla fakt překvapená, že se takhle polepšili

24. června 2013 v 10:47

@Anonymní bohužel už jo, nechápu a nechápu (hlavně že tlamolep Insolence stále maj, aspoň myslím)

24. června 2013 v 10:48

@Lucifrid já nic nečetla, chtěla jsem si udělat neovlivněnej názor ... což se podařilo mno
klidně si rejpni, ten vzorek je dost odolnej, pořád byl vidět, i když byl ošmatanej už bůhví kolikrát :)

24. června 2013 v 10:49

@Bald and pale v reálu ještě lepší, bo se dost blejská, to tu není vidět ;)

kartu jsme taky chtěla vzít při jednom, ale nakonec jsem se na Čerňáku příliš vyčerpala a Ikea byla odložena na jindy

24. června 2013 v 10:50

@Belle Hanele to asi ne ... mohli ten děj úplně vynechat a jet jen v záběrech z party ;)

24. června 2013 v 11:52

Ta maxi sukně je super a v New Yorkeru jsem ulovila rozkošnou pastelovou kabelku. Jinak já bych ještě doporučila omrknout slevy Time Out a Geox, dneska se chystám ještě na Esprit. Někdy v dubnu jsem si tam zkoušela kytičkovaný bavlněný šaty s páskem - učiněná nádhera, tak doufám, že zrovna ty třeba zlevnili.)

24. června 2013 v 11:57

jo! tak z Gatsbyho mám úplně ten samej dojem... a vlastně i ze slev :-D

24. června 2013 v 11:58

Bělící Marvis je asi jako Colgate..na nic a dost abrazivní na sklovinu.

24. června 2013 v 12:45

Já už právě přesedlala na Lindex úplně, zprvu to na mě dělalo dojem stejný, jaký popisuješ - napodobenina H&M, kde jak naschvál vybírají jen nudný kousky... ale opak je pravdou, trvalo mi asi půl roku přijít na to, že H&M šaty za 899 a 299 jsou vyrobené ze stejného materiálu (totiž z hadru), že tričko co si tam pořídíš můžeš po měsíci využít jako plachtu na bazén (velikostí, ne kvalitou) a že je z toho nějaké modlitební místo hipstrů; dnes ale, když už tohle vše vím, chodím téměř výhradně do Lindexu :) nabízí oblečení vyšší kvality a přitom levnější (!), často tam můžeš narazit na zlevněné kousky ze zajímavých kolekcí (Missoni for Lindex, Holly & Whyte...) a navíc se tam zřídkakdy stává, že se oblečení válí po zemi nebo že by z toho byla "hrabárna" :)
Dej Lindexu šanci, i když, pokud se ti tam nezalíbí, nebudu si stěžovat, třeba zbude víc pro mě :D

24. června 2013 v 12:50

@Kristýna Doležalová jakože ti přijde, že ta zelená bělí líp? nebo že všechen Marvis je na nic? u tý zelený jsem viděla fakt rozdíl, takže minimálně ta na nic není :)

24. června 2013 v 12:53

@artyčok modlitební místo hipsterů :DD

ok, ještě to zkusím ;) je fakt, že z něj mám pyžamo (jediná věc) a to mi kvalitou přijde dobrý (ale bylo ve slevě, jinak bych mu taky nevěnovala pozornost)

24. června 2013 v 13:03

Skvělé tipy. Díky za ně :) Marvis a Revitalift mě hodně zaujal. Pastu pro sebe, krém pro mamku. Čtu na ně pouze chválu, tak snad se nespálím :)

SIMPLE LIFE

24. června 2013 v 13:24

Ja sa chystám na výpredaje v najbližších dňoch, tak dúfam, že niečo super ulovím :D Zháňam hlavne riflovú vestu a nejaké náhrdelníky. Ten tvoj je krásny, hneď ako som ho uvidela vedela som, že to bude kvôli Gatsbymu :D Mne sa inak film páčil, ale súhlasím, že naj naj naj zábery boli z párty :D

Anonymní
24. června 2013 v 13:51

Zkus si sehnat Velký Gatsby s Robertem Redfordem v hlavní roli,to se ti bude určitě líbit.Mimo jiné,film Takoví jsme byli,tě také dostane.Přeji krásné pokoukání.

24. června 2013 v 14:05

@Černá Moora
Zaobírám s představou,kolikrát jsem tě asi tak na Čerňáku potkala netušíc, že jsi to ty ? :-)

24. června 2013 v 14:17

@kesa náhrdelníků měli všude spoustu, nevěděla bych, co dřív :)

24. června 2013 v 14:18

@Anonymní jo, ten si pamatuje máti, už mi o něm říkala :) Takoví jsme byli rozebírali v jednom díle Sexu ve městě a docela mě zaujal, tak díky za připomenutí.

24. června 2013 v 14:20

@Bald and pale určitě ani jednou, nemusíš smutnit :D protože než udělali ten novej nákupák, tak jsem tam byla za celou dobu existence tak max. 6x a to ještě většinou jen v Globusu
zato teď to bude častějc, dost se mi tam líbí a v kombinaci s Letňanama mám pokrytý snad skoro všechny důležitý hadro krámy, co jich je

24. června 2013 v 15:02

JO slevy, já v sobotu ušetřila, šla jsem se taky jen kouknout a v momentě, kdy mělo z neznámých příčin dojít ke placení, jsem zjistila, že nemám s sebou kartu...haha.

24. června 2013 v 17:04

uz chcel niekto laky? ja si ich prosiiim, vsetko zaplatim, laky, postovnee, len nech su moje

24. června 2013 v 17:52

Já jsem si něco málo odnesla z FF, ale obecně jsem se teď krotila, protože zítra odlétáme na cestovní dovolenou do USA, takže tak trochu počítám, že budu utrácet tam... :-D.

24. června 2013 v 18:46

až za mě někdo dodělá všechnu práci, třeba taky nakoupim ve slevě...jo, vlastně už jsem stihla nakoupit naušnice (bez slevy) a plavky (se slevou, ale levný byly už před ní)

pragueneedsmorestyle

24. června 2013 v 19:37

Gatsby mne taky zklamal. Pořád jsem čekala kdy už to konečně začne být napínavé, a pak ric pic a prd :-( Ale stylové to je, o tom žádná..

24. června 2013 v 21:07

@Černá Moora No že jo? :-) Taky jsem z toho byla trochu v rozpacích, ale tak u filmů s Leem je aspoň vždycky na co koukat, že. Takže si rozhodně nestěžuju a jsem ráda, že jsem ten film viděla (šla jsem na 3D, což zrovna v tomto případě bylo dost zbytečný, ale co už). Moje mamka taky pamatuje tu starou verzi, docela by mě to zajímalo. A knížku asi taky zkusím.

Jinak v Lindexu jsem nikdy nic nevybrala a Reserved taky chválím. Nedá na něj dopustit můj přítel, který skoro už výhradně tam nakupuje kalhoty. Často mu bývá jedna velikost malá a o číslo větší velká a vždycky nakonec uspěje v Reserved. Občas tam něco slušivého vyberu i pro dítě.

24. června 2013 v 21:10

Me u Gatsbyho zklamalo prave to pojeti, na muj vkus moc kycovity. Ale knizka je v podstate stejna, precetla jsem ji hned po filmu a je tam jen par odchylek. Jinak co se tyce obleceni, tak se mi zda, ze v H&M maji posledni obou takove nekvalitni hadry, Lindex toho ma min, ale je to kvalitnejsi a kdyz uz me tam neco zaujme, tak si to hodne oblibim. Reserved mam potom rada stabilne :-)

24. června 2013 v 21:13

Reserved je pro mě překvapením roku. Roky jsem tam nechodila s tím, že nabízejí divně střiženej polskej šunt, teď jsem tam asi před měsícem bůhvíproč vlezla a byla jsem celkem v šoku - hezký, jednoduchý věci a fajn ceny, odnesla jsem si z tama hned dvě halenky a sukni, vše po třech stovkách asi...

Ta zubní pasta je naprosto brutálně hnusná :)

A Gatsby? Jo, mě se líbil, protože jsem od něj nic nečekala.Takže jsem si jen užila skvělý hudby, kostýmů a Lea, u meziscén jsem chvílema trošku usínala...hlavní hrdinka naprosto nesympatická , děj v podstatě o ničem...Ale jo, něco takovýho jsem si představovala, tak jsem zklamaná nebyla...taky mě zajímá ta knížka...protože film mě přišel takovej o ničem, nevyvolal ve mě žádný emoce...

24. června 2013 v 21:22

ta maxisukne je skvela!! my tady jeste slevy nemame, ale uz se tesim:) jinak jsi nakoupila super kousky!
http://sienastyle.blogspot.it

24. června 2013 v 21:27

@Julia už mám jednoho zájemce, ale zatím se neozval, tak napiš email :) (cena je standard, za co jsem koupila, 70 Kč za kus + pošta)

24. června 2013 v 21:27

@Therezka tak to se nedivím, to budou orgie! :)) užij si to! :)

24. června 2013 v 21:28

@miiemu ano, já u konce pořád nějak nevěřila, že to je fakt konec a je to VŠECHNO

24. června 2013 v 21:29

@Lenka Janáčková stejná? hmm, jsem trochu zviklaná :D ale ne, já to dám :D

24. června 2013 v 21:31

@Dashulka přesně tak :)

mně se nezdá :D teda ne hnusnější, než jiný pasty (většinou používám elmex a sensodyne)

s typkou souhlasím ... zaprvý jsem se nemohla odtrhnout od jejího nestandardního nosu, zadruhý od vlasů, který mi přišly děsně divně upižlaný, jak když si to dělala sama bez zrcadla (a ještě čučela furt jak tele - ale na chlapy to očividně zabírá :D)

24. června 2013 v 21:32

@Siena in Style jj, povedla se :) prodavačka mi říkala, že se na ni taky chystá :)

24. června 2013 v 21:33

@Jana C 3D jsem si právě moc neuměla představit, v čem bude ta výhoda :D navíc mně z toho jsou časem nějak oči šejdrem a 142 minut mi přišlo too much ..

25. června 2013 v 9:59

Hm, teď abych se bála jít do obchodu:( To zase zjistím kolik toho potřebuju... (A že teď při stěhování zjišťuju kolik mám sakra věcí... ) Ten "Gatsbyho" náhrdelník je krásný. Knihu doporučuju, ale jestli ti film připadal jako pičovina, budeš zklamaná... ve filmu bylo daleko více děje než je v předloze. Veronika

Anonymní
25. června 2013 v 10:43

jak to? ja po koupi meteoritu hlidam ten pressed powder a nejak mi to uteklo? BB uz je na ceste :-) a ten nahrdelnik krasny, ale ja na to nemam odvahu :-(

Anonymní
25. června 2013 v 11:45

Lindex - velky vyber kvalitniho puncochoveho zbozi

25. června 2013 v 16:09

GB je román o starých a nových penězích. Dneska je tomu asi špatně rozumět, neboť to, jak kdo ke svým penězům přišel, je pro většinu nepodstatné.
Film je téměř doslovným převyprávěním knihy a skoro bych řekla, že se někomu chtělo natočit "něco hezkého", aniž by k tomu musel říct svůj názor. Je to takové PR Prady si myslím. Caprio je tam nepřirozeně oranžovej a poněkud vyžranej.

25. června 2013 v 16:40

Aaach terra ora... vzdy ked ju vidim rozbusi sa mi srdce, ale stav uctu nepusti :D

25. června 2013 v 17:37

Bezvadný článek! A supr fotky, hned bych šla nakupovat!

Anonymní
25. června 2013 v 20:28

No to si děláš srandu s tím Magicem! Nejdřív Iris, teď zas tohle! Definitivně se zbláznili...

Anonymní
26. června 2013 v 23:22

Na Gatsbyho jdeme zítra se školou, není to zrovna film, který bych musela vidět, ale poslední čtvrt rok v tom kině nedávali vážně vůbec nic, takže chápu, že výběr byl bídnej, ačkoliv samozřejmě škola by nás na nic kloudného nevzala tak jako tak :D
V Takku se cítím dobře jen z toho důvodu, že tam mají velikosti 50+, takže když mě naštvou v Gate, že nemají mojí 42 a přijdu si tím pádem extrémě tlustá, můžu se uklidnit v Takku, kde mají xxxxxxxl velikosti a naopak pro normálního člověka téměř nic.
A prosila bych recenzi na toho Marvise, balení luxusní a kdyby skutečně fungovala, tak bych objetovala i ty tři stovky. B.

30. června 2013 v 8:13

V Rezervedu jsem taky byla a trička tam měli po stovce, začíná se mi tam hodně líbit. začla jsem tam chodit před půl rokem a ty slevy tam mají celou dobu. Tak jsem si u nich udělala zákaznickou kartičku:)

Moc se mi líbí ten stříbrný lak, asi si ho zkáknu koupit...

3. července 2013 v 17:09

Nakoupila jsem v H&M.. ono věcem za 70 se dá těžko odolat :D Takový články jsou prostě nej !

4. července 2013 v 19:27

Hurá do Reserved a H&M :)

lucilotka.blogspot.sk/

11. července 2013 v 13:02

Tak ty trička z Reservdu cos vybrala vypadají dobře! Jinak ten korektor YSL je nejlepší, zkoušela jsem ho měnit už několikrát ale nikdy jsem nedosáhla tak přirozeného efektu jako s ním - ale musíš si vzít č.2!! To totiž neznamená že je tmavší než 1, spíš naopak a je trochu do žluta. Na mé světlé kůži splyne a projasní. Poprvé jsem zkoušela jedničku a taky se divila proč je tak tmavý a růžový....

11. července 2013 v 14:43

@Michellka jenže problém je, že já ho už kdysi měla - jedničku - a pamatuju si, že jsem z toho odstínu byla právě dost nadšená ... což vůbec nekoresponduje s tím, co jsem teď zkoušela ;)

12. července 2013 v 8:32

@�ern� Moora Mám dojem, že to číslování změnili, když rozšířili škálu odstínů. Dřív byly asi jen dva nebo tři a loni to rozšířili asi na 10. Přidali tóny do žluta, růžova a neutrální, takže teď je č. 1 růžová, 2. mírně žlutá, 1.5 neutrální a 2.5 žlutá - no prase aby se v tom vyznalo :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...