Složení české a francouzské verze micelárky od Biodermy

9. července 2013

Známá růžová řada Sensibio od Biodermy se ve Francii prodává pod názvem Créaline.




Sice jsem to tady už párkrát zmiňovala, ale když mám zrovna po ruce obě, proč si to názorně neukázat ;) Třeba se to někomu, kdo by při pohledu do francouzského lékárenského regálu přece jen váhal, hodí. Koneckonců, já sama jsem se na to poprvé taky tvářila trochu nedůvěřivě a pamatuju si, že jsem tehdy micelárku vzala jen proto, že žádná jiná růžová v nabídce nebyla (a následně šla tuhle anomálii v názvosloví samozřejmě googlit).






Takže jo, fakt je to ta stejná řada. Důvod netuším. Ale odhaduju, že to bude tím, že v nefrancouzsky mluvících zemích název Sensibio vzbuzuje automaticky dojem, že výrobky budou mít co do činění s citlivou pletí, kdežto název Créaline nevzbuzuje dojem žádný. Nebo naopak.





Řada je tedy jedna a ta samá.  

Ale co složení?

Identické, nebo jiný název znamená i jiné/lepší složení? Celkem totiž sleduju, že tahle paranoia v zahraničí mají stejné věci lepší složení začíná být čím dál tím populárnější ;) (pokud se teda u něčeho jako paranoia dá mluvit o populárnosti, že). 





Složení je ...

- víření bubnů -

... taky úplně stejné.




A teď by ještě mohli nasadit stejný ceny.

Dvojbalení stálo tradičních €18 (cca 470 Kč), přičemž při troše obíhání se dá sehnat ještě levněji. A to kdykoli a kdekoli.

Kdežto u nás aby na takovou akci člověk čekal půl roku a pak stejně zjistil, že v polovině lékáren jaksi neplatí.



btw. zkouším micelárku od Mixa a jako ... vůbec se mi nechce věřit, že odličuje tak dobře, jak se zatím zdá. V podstatě srovnatelně s Biodermou. Ale na recenzi budu zkoušet ještě dál, zatím jsem se s tím vnitřně nesmířila ;)



Co u vás - nějaké nečekané micelárkové objevy?

51 comments

9. července 2013 v 8:13

Když jsem byla v Paříži tak jsem si ji blbka koupila hned v první lékárně a pak jsem zašla do té známé City Pharma (myslím) a tam byla snad o polovin levnější, málem mě kleplo :D Takže Paříž obíhat! :D

9. července 2013 v 8:19

Já jsem zatím věrná Biodermě, ale právě mi dochází balení tak se budu muset poohlídnout po té akci 1+1, jestli ji někde mají anebo zkusím Mixu. Kde jsi ji koupila? O té značce slyším poprvé, ale jestli říkáš, že odličuje dobře, vyzkouším ji... :-)

9. července 2013 v 8:22

Tak to se s tím teda smiř, podle mě je Mixa stejně dobrá jako Bioderma :))).

9. července 2013 v 8:53

Mně se zdá, že Bioderma si o fous lépe poradí s očním make-upem. Ale může to být jen můj subjektivné dojem. Mixu mám momentálně taky. Je dobrá. Cenově vychází stejně jako Bioderma, když ji člověk sežene v akci. Takže to bude o preferenci a osobních sympatiích každého.

Anonymní
9. července 2013 v 8:57

Biodermu(zelenou) jsem chtěla vždy vyzkoušet, ale cena mě vždy odradila.. :) a o kosmetice Mixa jsem neslyšela..jinak máš krásný blog :)

9. července 2013 v 8:58

Mixa je super, zdá se mi stejná jako od Bioderma... koupila jsem ji v rossmannovi za 98 kč akci... neber to... :-D al je fakt super, koupím zase..

9. července 2013 v 9:06

Na poslednom stretnuti s ludmi s Biodermy sme sa presne na to pytali a mas pravdu, u nas sa to vola Sensibio pre to, ze Crealine je pre slovenske a ceske usi uplne cudzie slovo, kym Sensibio jasne naznacuje nieco s citlivou pletou :)
Nikavero

Anonymní
9. července 2013 v 9:07

I ty jedna, takhle mě vyděsit, že nás chudáky čechy zase chce někdo ochudit o požitek z kvalitní kosmetiky :)
Jinak s tou micelárkou od mixy souhlasím. Dostala jsem ji od zastoupení jako poděkování za vyplnění dotazníku a jak už jsem psala na blogu, až na tu parfemaci je s Biodermou opravdu srovnatelná (ovšem ne cenově, samozřejmě :)

9. července 2013 v 9:28

Taky zkouším Mixu a na pleti se mi zdá OK, ale někdy mám pocit, že mi trochu lepí, tak nevím no. Ten pocit mám jen někdy, což nechápu :) Na odličování jí nepoužívám, takže nemůžu posoudit :)

9. července 2013 v 9:42

@Simone ♥ Mixa je novinka na trhu, ale úplně se divím, že jsi si jí zatím nevšimla - ta masáž v časopisech, televizi i na blozích mi přijde docela mocná :D
jinak odličuje opravdu super a jak píše někdo níž, v Rossmannu je teď za necelý kilko (a v DM taky nějaká akce imo), takže fakt doporučuju alespoň zkusit

9. července 2013 v 9:45

@In your face! :D úplně identická sice ne, ono tohle vidím i teď (na voděodolný černý stíny potřebuje o tah navíc) - ale i tak je to super výkon (když vezmu, že někým chválená Lirene ho jen rozmazala) a pokud někdo tak silný líčení očí nepoužívá, tak si celkem troufám říct, že mezi nima neuvidí rozdíl ;)

9. července 2013 v 9:55

Já zas používám od Dermacolu micelárku Perfect cleanser 2in1. Má hodně podobné složení jako tahle růžová Bioderma, jen má navíc extrakt z nějaké řasy a tři konzervanty, což mně osobně nevadí. A jsem s ní po asi dvou měsících vážně hodně spokojená. Ale tu Mixu bych taky mohla zkusit :-)

9. července 2013 v 10:10

@Anonymní zelenou spíš nezkoušej, ta je na mastnou pleť a na oči se údajně ani používat nemá - jestli zkusit, tak jedině růžovou :)

9. července 2013 v 10:13

@Katka V. když nebude zrovna žádná akce na Biodermu (jakože bez akce ji kupovat odmítám), tak to bude jasná volba :)

9. července 2013 v 10:16

@Rendy lepení podrobím zkoumání :) ale na oči ji zkus, třeba budeš překvapená ..

9. července 2013 v 10:17

@Vrána Dermacol jsem měla příležitostně v plánu, ale po Lirene se na wishlistu trochu propadl - o ní jsem taky četla, že odličuje super a přitom moje líčení nezvládala ani omylem ... ale třeba někdy v akci mu šanci dám

9. července 2013 v 10:44

Pre mna je najlepsia zelena bioderma, odlicujem nou aj oci a ok, ruzova je na mna slaba, navyse zelena mi sluzi aj ako toner stiahne mi pory a lieci obcasny problem s pletou. Po mixe mi vyskakalo akne a to riadne aj ked s nim uz nemavam problem, tak neviem, ale asi ju nechcem....:-)a budem za barbara ale u mna porovnatelna s ruzovou Biodermou je micelarka z Kauflandu za par korun...- tak a teraz do mna, hehe

9. července 2013 v 11:08

Svoji první micelárku jsem si přivezla loni z Provence. A málem mi vypadly oči, když jsem viděla cenu tady! Mě stála míň než polovinu!
Bebe

Anonymní
9. července 2013 v 11:10

Ja mám tiež menšie "predtuchy" alebo starosti so zložením u nás a v zahraničí, ale myslím si že značka ako Bioderma dodáva všade tú istú kvalitu čiže u tejto značky sa až tak nebojím. Musím sa priznať že názov Créalin sa mi páči akosi viac, ale v podstate je to to isté tak som spokojná ;)

Pozývam ťa na giveaway ;)
http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html

9. července 2013 v 11:24

Já jsem si teď šťastně pořídila Biodermu v akci 1 plus 1 zdarma, jinak děkuji za srovnání české a francouzské verze. Ale očekávala jsem, že budou stejné, Bioderma mi připadá jako poctivá firma, která by k nám snad nedovážela něco horšího, jen proto, že jsme "východní" (velké, velké uvozovky) Evropa.

9. července 2013 v 13:14

@Moje Tvojenaše ta kauflandová prý není špatná, už jsem četla víckrát ... mít ho někde po ruce, tak prubnu

9. července 2013 v 13:43

Ty jo, to bylo napínavé čtení. :) Přeju hezkou dovolenou, jestli jsem to pochopila dobře. Chystám se na road trip do jižní Francie - nemáš nějaké tipy na must see místa? Zatím nemám žádný plán kromě Lyonu a riviéry a byla bych povděčná. :)

9. července 2013 v 14:00

Kosmetika je podle mě v zahraničí levnější. Neplatí to sice všude, ale i tak :D Přeji jinak krásnou dovolenou :)

Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

9. července 2013 v 14:21

Ono to bude vždycky s cenama tak, že každá značka je nejlevnější ve své domovině a za hranicema cena roste. S tím se musíme smířit.

9. července 2013 v 14:30

Mixu jsem stále nevyzkoušela, ač ji mám doma, asi čekám, co hlavně ty na to (nebo že bych se bála zklamání a proto pořád váhám vzít ji do akce?), ale zjistila jsem, že ostatní micelárky neodlíčí tak, jako Bioderma. Jak překvapivé, heh. I když YR/Lirene/Dermacol miceárkou přejedu ksicht (je jedno, že spotřebuji x-krát víc tampónků než u Biodermy), stejně i poté mi Bioderma ještě něco z obličeje stáhne (a kůže to není) :-D Ano, Bioderma je tu předražená, ale asi je fakt nejlepší a můžu se na ni spolehnout, že mám fakt všechen bordel dole (bože dej ať Mixa obstojí!).

9. července 2013 v 17:22

@Anna Ananasová děkuju moc, ale bez dovolený, ve Francii byla bohužel jen micelárka :D
jih je krásnej, ale s tipama asi nepomůžu, já jsem spíš na tu Paříž :)

9. července 2013 v 17:23

@Aylin Leto já se s tím teda smiřovat nechci :) zaprvé bych neřekla, že pro nějaké výrazné navýšení je obecně důvod, naopak by si měli všude držet ceny cca stejné, zadruhé cílené navýšení o 100 % je fakt něco, co by se mělo trestat nekupováním

9. července 2013 v 17:30

@Harmony já ždycky obdivuju, jak někdo vydrží mít doma nějakou nepoužitou kosmetiku delší dobu :D to já vůbec :P

Anonymní
9. července 2013 v 19:10

Slušnou zásobu micelárek jsem si dovezla loni z Francie, ještě teď na mě dvě čekají.. :D Jinak už používám jen přírodní certifikované, bioderma mi nikdy moc nesedla, to spíš lrp nebo vichy, no štval mě ve složení propylen glycol a ještě cosi, už nevím.
Co jsem vypozorovala zajímavého u těch bio-micelárek, že cena tam fakt odpovídá kvalitě: čím levnější, tím hůř odličovala :)
Mixa je dle mého levnější průměrná kosmetika, no ale je fajn, že se dostala i k nám, proč ne.
trn

Anonymní
9. července 2013 v 20:26

Mixa je nahodou fakt dobra za ty prachy, trochu lepi ale da se to prezit. Fakt bych ji srovnala s biodermou, dokonce mam pocit, ze oci odlicuje o trochu lip nez b. Ale to bude mozna i tim, ze se ji nebojim na tamponek tolik vyfrcat jako biodermu :) a dermacol miceral stoji za prd

9. července 2013 v 21:27

Připomíná mi to anglické Smarties versus naše Lentilky :-)

9. července 2013 v 22:04

Ještě mě napadlo, jak někdo píše výše, že lepení u Mixy se dá vydržet....asi už jsem taková blbá nátura, že nehodlám nic kupovat za své vydřené prachy a pak muset ještě něco vydržet?? :D díky, ne, raději investuji na správním místě :-)
Bioderma je prostě už ověřená :-)

9. července 2013 v 22:32

@Anonymní průměrná možná, ale micelárku mají dost nadprůměrnou :)

9. července 2013 v 22:33

@Veronika - Cosmetic Jam tohle bude asi dost individuální, kolikrát jsem četla i stížnosti na to, že je ulepená Bioderma ... přitom tohle teda nepozoruju (ani u ní, ani u Mixy)

9. července 2013 v 22:43

já tu Mixu asi budu muset taky zkusit :D snad nebudu litovat...

uz nemam pms
9. července 2013 v 23:05

Nejvíc mi vyhovuje zatracovaná Vichy. Nevím, jak ostatní výrobky, ale micelárku mají dobrou.

10. července 2013 v 8:03

Já teď místo Biodermy zkouším Avene Cleanance čisticí vodu a z Mixy mám dvousložkový odličovač a musím říct, že je fakt super!

11. července 2013 v 7:57

Nevím co všichi mají s tou Biodermou, to ta Mixa, která se mi nelíbí, protože neodličuje tak jak bych chtěla je oproti ní lepší.

11. července 2013 v 15:30

Tak já odjíždím do Paříže, tak že bych si to tam koupila, když je to o tolik levnější? To zřejmě bude platit i pro opalováky a pro všechno, že?

11. července 2013 v 15:56

@Teress v dvojbaleních běžně bývají i jiné věci, tkž všechno se to pak vyplatí no :)

12. července 2013 v 18:16

víření bubnů, chacha :)) já micelárku nepoužívám, ale článek mě pobavil

Anonymní
15. července 2013 v 17:06

Micelárku máme s miminem společnou - ABCderm od Biodermy. Je toho litr s pumpičkou a asi za 450Kč. Já ji moc nepoužívám, ale když už mám pocit, že bych potřebovala dolíčit, tak si stříknu buď termální vodu ve spreji a nebo použiju tuhle velkou. Účinek a zklidnění stejné - jedno jestli je to Bioderma nebo La Roche nebo Avene.

Anonymní
15. července 2013 v 17:07

pardon překlep - *doodlíčit :-D

Anonymní
29. prosince 2013 v 8:23

No ty jo, děkuji za srovnání! Protože já jsem je upřímně z jiného složení podezřívala. Důvod-při zkoušení vzorečku, který neměl český obal (vydedukovala jsem, že se jedná o originál), mi ta micerálka dokonale odlíčila řasenku-úplně ji stáhla jedním šmahem z očí-velké balení to ale nedokázalo, no odpustila jsem jí jen proto, že mi růžová řáda dala do kupy ksicht po dermatitidě. Jinak doporučuji ještě vyzkoušet odličovací vodu Blanchete z kaufu, za 30 zlaťáku docela dobrá alternativa, když nemám finance (i v porovnání s Mixou, ta mě nenadchla)

Anonymní
29. prosince 2013 v 8:26

@ohmybeautifullife
No dovolím si nesouhlasit s posledním tvrzením-opravdu nevidím důvod, proč by měli být v micerálce silikony jak je tomu u Avene. Tohle mi hlava nebrala, ale aspoň jsem ušetřila, chci si obličej vyčistit a zklidnit ne pomazat silikonem.

Anonymní
10. listopadu 2015 v 11:14

Já jsem si objednala tuto micelárku teď poprvé přes e-shop (DR. Max). Přišla mi v tom francouzském balení, ale zarazilo mě, že složení je tam ODLIŠNÉ, než jsem zvyklá od těch českých balení z kamenných lékáren, která jsem až dosud kupovala. Bioderma změnila recepturu???

AQUA/WATER/EAU, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, CETRIMONIUM BROMIDE, DISODIUM EDTA.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...