Guerlainitida

18. srpna 2013





Nedávno mě kámoška dost zaskočila. Zeptala se mě totiž, co bych jí doporučila za parfém, že by si chtěla pořídit něco jakože lepšího (než jsou různé celebrití vůně, které používala doteď). 

Možná vás napadne, co mě na tom mělo co zaskakovat. Vždyť ta odpověď musela být jasná, ne? Tak jistě, byla. Akorát mi nějak nedošlo, že bude de facto jediná

Probíhalo to nějak takhle: odhodlaně jsem se nadechla, co všechno jí v následující půlhodině z regálů v parfumerce pomyslně naházím do seznamu, že má vyzkoušet. Klasika, že jo.
A najednou ... okno
Nenapadalo mě nic jiného než Guerlain
- V duchu jsem si projela poličku. To pomůže, vždyť mám těch parfémů desítky. Jistě, desítky Guerlainích. 
- Další pokus: co mám nska na sobě. Včera? Předevčírem? Mmm, tak tudy cesta taky nevede
- Co mám v plánu si koupit? Ale už

Problém ovšem byl, že jsem jí z téhle oblasti nemohla doporučit skoro nic. V parfumerce většinu mejch oblíbenejch nesežene. Některý se už ani nedělají. A pro ten zbytek by si musela skočit do Institutu v Dlouhý (což mi bylo jasný, že po někom, kdo se o vůně doteď nijak zvlášť nezajímal, nemůžu vůbec chtít).

Pár tipů s čím začít, jsem nakonec dohromady dala. Někde se totiž vždycky musí začít.

Ale doma jsem hned šla provést revizi parfémové poličky. 
Našla jsem pět vůní, na které jsem už úplně zapomněla. A musela uznat, že s Guerlainitidou je to vážný.






Ono se totiž docela blbě něco vymýšlí, když máte pouhé dvě vůně v nějakých deseti kouscích. Páč limitky, odnože, koncentrace. A tak.

L´Instant & L´Instant Magic. Seznamte se.
Magic se už nedělá. Neodpustím.
L´Instant seženete v parfumerce. Krásná medová vůně, rozhodně doporučuju k pozornosti.






Mini a maxi.






Typický včeličkový vzor. Tyhle flakony se mi budou vždycky líbit asi nejvíc.








V parfumerce doporučuju zkusit i Aqua Allegorie (s plástvovým kováním). Je jich několi druhů - stálá nabídka + každý rok dvě nové. Sice jsou obecně považovány za lehčí letní polívačky, čemuž odpovídá i velikost 125 ml, ale vždy to tak není a některé z nich jsou velmi výrazné a dobře drží.





Pokud zůstaneme u parfumerie, povedené jsou i odnože Shalimaru v formě Parfum Initial - momentálně jsou v nabídce již tři. 
Ke zkoušce bych doporučila také Insolence a současný hit La Petite Robe Noire - osobně ani jednu nemusím (a že u Robe jsem se snažila, fňuk, moc se mi líbí flakon), ale objektivně je hodnotím jako fajn kousky.






Exkluzivní řada L'Art et la Matière (u nás leda v Institutu, objednat v Paříži nebo si do Paříže zajet).
A jeden paradox, co se mi vůbec nezamlouvá - Angélique Noire jsem strašně chtěla, ovšem už delší dobu na ni nějak nemám náladu. O Iris Ganache jsem dlouho nechtěla ani slyšet a teď bych jí brala litry - a? Už se nedělá. Neodpustím vol. II.

Ten zmiňovaný další nákup bude u mě právě z téhle řady - Cuir Beluga. Nebránila bych se sice ani Mon Précieux Nectar, ale Cuir jednoznačně vede :)







U L'Art et la Matière máte na výběr ze dvou rozprašovačů. Klasický a balonkový. Balonkový samozřejmě kjůt nejvíc moc, ale použila jsem ho jen na ukázku, není moc praktický a vůně se dost odpařuje, pokud je nandaný.






Ačkoli si ve shromažďování obalů obecně nelibuji, tady nelze jinak. Některé jsou dokonce hezčí než flakony samotné :D







A ještě jedna záležitost mě přiměla k pořádnému prohlédnutí guerlaních mazlíků. Jak jsem nedávno házela na FB, mění se logo.

Což mimochodem není jediné, co se u Guerlainů mění, v roce 2013 to vzali pekně od podlahy - na pár měsíců se uzavírá kvůli renovaci jejich vlajková pařížská loď, La Maison Guerlain - znovuotevření je zatím plánováno na konec listopadu (a já fakt dost přemýšlím, jestli Paříž nemám trochu odložit, jsem na výsledek opravdu zvědavá).
 
Ale zpátky k logu. Vzhledem k tomu, že většina na Facebooku psala, že se jí víc líbí to staré, jsem dost šokována, že mně je to nějak úplně fuk - jinak jsem totiž konzerva největší. Ale bude to asi díky tomu, že jak je vidět i v článku, na parfémech je logo používáno v mnoha variantách a fontech, nejspíš jsem si na variabilitu prostě zvykla. 
A ačkoli je jistě pravda, že to nové dost připomíná L´Oréal ;), nelze si nevšimnout, že tento font není u Guerlainů žádná novinka - když se podíváte na fotku nad, tak na L´Instant Magic je použit úplně ten samý.





Upoutávka na novou reklamu na Shalimar, která bude spuštěna 28. srpna. Nové logo v akci.  
Jo, nechápete to špatně - je to fakt upoutávka na reklamu ;) ale bude stát určitě za to ;)




Co vy, máte nějaký parfém od G., případně nějaký plánujete? A už vám také někdy přestali vyrábět něco (cokoli) oblíbeného, co stále postrádáte?

74 comments

18. srpna 2013 v 10:18

parfémy od G. jsem ještě nezkoušela, momentálně máme doma i s přítelem Chanelitidu a dřív jsem měla strašně ráda Miss Dior Chérie L'eau, ale bohužel - přestali ji vyrábět :( ale mám schovaný krásný flakon, i s krabičkou... ostatně všechny flakony mám schované i s krabičkama, máma taky (ta zase zbožňuje Black Cashmere od DKNY a taky už není), takže nejsi jediná :D
jo a podlehla jsem ještě něčemu - koupila jsem si na letišti duo mini meteoritků s mini štětcem <3 :)

18. srpna 2013 v 10:35

To už je vážně diagnóza, jsi nemocná!!:))) Ale super sbírka, proč ne, každý kupuje a má v oblibě něco jiného.. Parfémy vůbec neznám, netuším, jaké jsou to vůně. A až přestanou vyrábět něco, co mám v oblibě, tak mě asi klepne:))

Anonymní
18. srpna 2013 v 11:03

Tak ačkoli mám parfémů požehnaně,šla jsem to okouknout a ani jeden od Guerlainu(já vím,teď přijdu do pekla). Dlouho mě ale láká kladický Shalimar-kvůli jasmínu a paradoxně i kvůli tomu kadidlu-to já můžu. Jinak miluju Bottegu Venetu a uchvátila mě taky Eaudemoiselle de Givenchy.

18. srpna 2013 v 11:03

Mám jednu z limitek- Aqua Allegoria Pamplelune a miluju ji. Mám ráda citrusové vůně, většina z nich ale nevydrží a vyvolávají ve mně pocit divné sychravosti, jako bych běžela v patnácti stupních v promočené košili. Pamlelune je jako oranžový Bonpar, ale neulepená. Už se prý ale nevyrábí, bohužel :-( .

18. srpna 2013 v 11:16

Mě pravděpodobně přestali vyrábět Le2 (řasenka), ale jinak se přiznám, že G. vůně neznám, ačkoli jejich dekorativku beru útokem :)) Tak nějak mě odradila La Petite Robe Noire...a asi jsem si následnš odvodila, že se mi nebude líbit žádná a pomyslně G. z hledáčku na vůně vyškrtla (i mě to teď zní trochu šíleně) :D Nicméně mu dám asi druhou šanci když to tak vidím :))

18. srpna 2013 v 12:25

@Natálka - Little Gem mini meteoritky jsou extra roztomilé! :)
Chanel pánské jsou super, dámské mě oslovují zatím pouze teoreticky (možná tak odlehčenou pětku premiere bych snesla)
zkoušela jsi něco z jejich exkluzivní řady? je škoda, že u nás Chanel není, protože je mají jen v buticích, běžně v parfumerii ne (nejbližší je ve Vídni), každopádně, co tím chci říct - pokud jsi nezkoušela, tak musíš! :), z těch exkluzivek budeš nadšená do bezvědomí, když máš ráda Chanel i běžně

18. srpna 2013 v 12:28

@ILoveMakeUp u Guerlainu je jediné štěstí v tom, že jednou ukončená vůně nemusí znamenat ukončenou navždy, po čase je často vytáhnou a třeba zařadí do jiné řady, přejmenují, trochu změní ... doufám v to u obou z nich, hlavně tedy u Iris, protože ta se prostě sehnat nedá, Magic bude ještě nějakou dobu dostupný, protože je to běžná produkce

18. srpna 2013 v 12:31

@Anonymní Shalimar je úžasný :) já ho sice nemusím, ale je to objektivně nádherná vůně
a naštěstí, že ho nemusím! :) vydává se u něj totiž spousta limitek s různě pojatou vanilkou a opravdu to die for flakony, takže bych na tom asi zbankrotovala ;)
Bottega je moc pěkná a u Givenchy si pamatuju reklamu na tuhle vůni, byla skvělá

18. srpna 2013 v 12:36

@Darkness jj, Pamplelune je jedna z těch, co byly jen dočasné - i když na Ebayi bys ji určitě ještě sehnala (padělků se v tomhle případě bát nemusíš)
zkoušela jsi Mandarine-Basilic? mámm ji dost ráda, je taková hodně osvěžující a jiskřivá, ale hořkostí se Pamplelune nevyrovná, tkž je možné, že by na tebe třeba byla sladká ..

18. srpna 2013 v 12:37

@Antheiala LPRN není typický Guerlain, je to ústupek prodejnosti a mainstreamu (stejně jako Insolence, proto obě nijak zvlášť nemusím)
tím pádem je dost velká šance, že ze zbytku produkce bys byla nadšená, protože ta je prostě o něčem úplně jiném

18. srpna 2013 v 13:06

Á krásná sbírka, na mé skromné polici se z rodiny G nachází Cuir Beluga, Plus que Jamais, Tonka Impériale a Shalimar Ode à la Vanille Sur la route de Madagascar (teda kdo tomu dal ten příšerně dlouhý název), jinak mám obsesi pro Forda.

18. srpna 2013 v 13:07

Koukám na fotky a poukouší se o mě delirium geurlains :D Krása!!! Ikdyž primárně nejedu v L'Instant - ech. V čistých parfémech je dokonalý. L'Instant Magique se mi pro změnu líbí elixir.
A že mi těch voňavek u Guerlain už ukončili, ikdyž netřeba to brát tragicky, ono se vždycky najde něco nového, co upoutá můj nos a nebo příjdou s novou přetaveninou toho po čem pláču. Spoléhám na to, že je napadne znovu pustit do světa Metalys
Anglique Noir mám ráda, ale v létě po ni netoužím. Rozhodně bych na nezanevřela nebo nedejbože zbavovala, ještě svou krásu znovu ukáže. Ze stejné řady mě ještě hodně bere Tonka Imperiale (zimní záležitost) a Bois d'Armenie (pro změnu podzimní),
Jinak Guerlain velebím, že stále produkují praprapra klasiky.

18. srpna 2013 v 13:58

Toho je ! Nádhera!

gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

18. srpna 2013 v 14:44

Heh, to neni nemoc, to je proste konicek! Kdo si hraje, nezlobi! :o)
A jinak, hezka sbirka! Jen ten vceli motiv me odpuzuje, pokazde, kdyz bych to vzala do ruky bych se otrasla, nemuzu tyhle breberky videt ani nakreslene.. alergik, no..

18. srpna 2013 v 15:10

@Memora45 to je náhodou super výběr :)
u Forda pořád nějak nevím ... Black Orchid bych jednou brala a pak zase ne ... škoda, že u nás je jen na letišti a ještě malý výběr, ráda bych ho ozkoušela víc (vzorky nejsou ono a kupovat u všeho odstřiky by v jeho případě lezlo dost do peněz ;)

18. srpna 2013 v 15:18

@tuttobene delirium guerlains! :DD tak teď už přesně vím, jak pojmenovat zážitek z návštěv La Maison :D

Elixír jsem nikdy nepochopila, proč najednou nikde nebyl .. resp. jak chvíli byl a pak se po něm doslova slehla zem ... a přitom bych velmi snesla klidně 100 ml

Zbavovat se ji rozhodně nechci, by bylo neodpustitelné :D nemyslím to tak, že se mi nelíbí vůbec, ale vzhledem k tomu, jak jsem do ní byla celá hotová a najednou šlus konec nezájem .. záhada :)

Metalys jsem myslím nikdy nezkoušela .. resp. zkoušela jsem Metallicu, což bylo snad to stejné? řekla bych, že tu určitě ještě reinkarnují

18. srpna 2013 v 15:19

@Enka Quanium žiš, tak teď se budu modlit, aby se takováhle alergie u mě nikdy neobjevila :D by byl konec :D

18. srpna 2013 v 15:41

krásné, vůbec nemám ponětí jak voní vůně od Guerlain, amatér no :D

18. srpna 2013 v 15:45

@Černá Moora
nazvěme to delirium fordes, BO mi sedí jak poklice na hrnec, zato například White Patchouli jsem na chuť nepřišla a jeho private..ech nesnít a probudit se

18. srpna 2013 v 15:55

Tak to je krása! Konečně někdo, kdo miluje Guerlain stejně jako já! Úchvatná sbírka! Já nedám dopustit na L´Instant Magic, Shalimar, L´heure bleue, Tonka Imperiale a Cuir Beluga,... Ale dokonalé jsou i mnohé další. Krásný článek, díky moc, moc mě potěšil :)

Zvu vás na Biosilk giveaway http://pragueinstyle.blogspot.cz/2013/08/biosilk-silk-therapy-zazrak-pro-vase.html

18. srpna 2013 v 16:36

@Martina taky moc super výběr :) a právě - ony jsou pěkné skoro všechny :D (pokud jde o ty novější kousky, ze starších mám ráda jen Hodinu a Aprés), dovedla bych si představit klidně takových dalších deset vůní, co by mě na polici vůbec neurazilo :D

Anonymní
18. srpna 2013 v 16:58

Ano,přestali dovážet My Melody Dreams.Vy mladé si ho zřejmě nebudete pamatovat,ale vaše maminky ano.Nádherné vůně,škoda.V Německu se prý ale prodává,tak budu muset vyrazit..

18. srpna 2013 v 17:01

I am a great lover of Guerlain and had not noticed a font style in their name, until now! I have been busy of late and not paid attention.
I agree that it does not suit the historical image and reputation of Guerlain and strangely does look like the font of L'Oreal. Works for L'Oreal, but not Guerlain.
In my opnion, it is all marketing and image. Both companies want to not appear out-dated, but innovative in their fragrances to attract the younger, upcoming customers, as they will be their new customer base. I think it doesn't work for Guerlain as with L'Oreal because, fragrance buyers like me are emotion and memory driven in their buying habits with fragrances, Vanity drives the hair care industry.
Guerlain has to carefully market themselves as to not forget it's older, established customers and attract the new and younger customers to retain their "brand reputation" without stepping on too many feet.
It is always about the $$$$ for every business in the end though. As long as Guerlain stays true to themselves, I will always be a HAPPY customer and my love will be everlasting!

18. srpna 2013 v 17:10

Nedávno jsme si s Verunkou říkaly, že odhalíme poličky, ale bály jsme se, že budeme za cvoky. Tak teď už můžem:) (Guerlainů mám jen cca 10). Nádherná sbírka Mooro. Veronika

18. srpna 2013 v 17:19

L'Instant taky hodně můžu (EDP), ale v těchto vedrech bych ho nezvládla, přece tam toho medu jen není málo...všechny možné verze Shalimaru mi taky moc voní, ale doma mám jen klasiku a pak Eau de Shalimar na letní polévání... mojí srdcovou značkou v parfémech je zase Tom Ford, jeho Violet Blonde je pro mě ztělesněným snem o ideální vůni - nechápu, že česká Sephora TF parfémy ignoruje :/

18. srpna 2013 v 18:51

@Anonymní pravda, pod my melody se mi vybaví akorát ten komiksovej charakter od Sanrio ;))

18. srpna 2013 v 18:57

@CouponClipper I agree. On the other hand as long as Guerlain will not change and discontinue my favourite parfums it works for me ;)

18. srpna 2013 v 18:59

@Dreaming in Noir to já ho dávám i v létě .. vlastně jsem ho nosila poslední týdny asi nejvíc ;)) s Fordem souhlas, je to škoda

18. srpna 2013 v 19:01

@Memora45 já pačuli nepřijdu na chuť v ničem a nikdy :)))

18. srpna 2013 v 20:41

tak jakože mám parfumerky prošlé zdržením na skrz, tak Guerlain parfémů jsem si tam nikdy nevšimla :-/ a to se vsadim, ze tak krasne obaly bych neprehlidla :))

18. srpna 2013 v 20:49

Ach... tohle jsem neměla číst... nebo dobře že jsem četla, za týden se poprvé chystám do Paříže. La Maison Guerlain v rekonstrukci, to se musí stát zrovna mě :( L´Instant patří mezi mé oblíbence, ale v poslední době ho trochu utlačuje Chanel No.5. Tak když už budu v Paříži, tak zajdu alespoň k Chanelu :D

18. srpna 2013 v 21:13

@Černá Moora

Momentálně lze "normálně" koupit Metalys/Metallicu v koncentraci čistý parfém. Včela v baccaratu, 245 ml a jmenuje se to Rêve de Lune. Tuhle příležitost vynechávám, zkusím si počkat na další... :-)

18. srpna 2013 v 21:14

@Natálje on není všude, resp. v Sephoře ano, v Douglasu býval, ale pak nějak zmizel, teď nevím - tkž minimálně v té Sephoře ho okoukni :)

18. srpna 2013 v 21:26

@Woodlandbutterfly všechny jeho parfémy ale naštěstí najdeš na Champs vedle v Sephoře :)přestěhovali je včetně exkluzivek

ale jinak těch butiků má po Paříži samozřejmě mnoho, včetně stánků v nákupácích (třeba LaFayette, Printemps ..), na seznam mrkni sem http://www.guerlain.com/fr/fr-fr/boutiques-guerlain#Paris,%20Francie

18. srpna 2013 v 21:26

@U dvou Verunek
určitě odhalte, bude nás bláznů víc, plánuju taky post

18. srpna 2013 v 21:40

@Natálje

Úsek s parfémy "Guerlain" je v řetězcích strašně krátký, nehýčkaný, přehlédnutelný (když už tam teda vůbec je). Nabídka tristní. Zlomek produkce.

18. srpna 2013 v 22:06

@Černá Moora

L´Instant Magic Elixir byla jednorázově vyrobená limitka (2009). Škoda jí.

18. srpna 2013 v 23:35

@boo pořiď si čistý parfém, z toho se oboouješ ;), ten je tak krásnej, že se líbí i mně, co Insolence zbytek nemusím

19. srpna 2013 v 21:46

Mám Allegorii -Flora Nymphea, objednána naslepo....dojem? Nejvíc levná ruská voňavka O.o byla jsem v šoku..ale nějak jsem nechtěla Guerlaina pustit dál, takže nakonec jsem tomu přišla na chuť aspoň trochu, když se začuchám. Pořád si ale nemůžu pomoct a cítím, že je to laciné - něco v tom základu. Ty různé tóny kolem se mi zdají fajn.

19. srpna 2013 v 22:56

Já jsem Guerlain přehlížela, ale až příště budu v parfumérce, tak si ho všimnu :-)...
Můj nejmilovanější Paco Rabanne Black xs woman se už nevyrábí, ale stále se dá koupit, mám třetí flakon a prostě MILUJU...!
Další láska je Versace new woman... naopak nesnáším Bright crystal, blevajz...
A ještě pár krasavců z mé sbírky: DKNY Pure, Armani Diamond, Paco Rabanne one million (ano, pánskej), Armani Emporio, Dior Jadore, Dior cherie, Hugo Boss no.6 (ano, pánskej), Carolina Herrera 212 VIP, Dupont passenger a mnoho dalších...

A nakonec to nejlepší od mexickýho návrháře Narciso Rodriguez a parfém For Her, je to těžkej parfém, ale tak zvláštní, že ho prostě miluju, nic podobnýho jsem v životě necítila...

A podotýkám, že si nekoupím nikdy nic, co navrhne zpěvačka a nekupuju v drogérkách, prostě za kvalitu se platí a to se mnohonásobně vyplatí. Nesnáším, když jdu do obchodu a tam cítím ty laciný smrady...

Ještě bych ráda podotkla, že jsem vůně-úchyl, miluju je a moje sbírka se rozrůstá a to se snažím krotit, mám zásoby na pět životů dopředu a každý den se voním něčím jiným podle nálady =o)

20. srpna 2013 v 0:39

@Veronika - Cosmetic Jam já bych Allegorie vůbec naslepo nedoporučovala ;) pokud tedy není člověk předem smířen se vším
některé jsou super a normální, ale některé jsou docela divné, než co by člověk možná čekal dle názvu ... umí překvapit
Zrovna Nymphea podle mě není nic, co by vyhovovalo běžnému vkusu, takže bod, že se s ní zkoušíš sžívat ;)

20. srpna 2013 v 0:44

@Mikinka XS a Narciso? tak to zkus určitě Insolence (všechny verze) a Petite Robe Noire, možná bych dala i nějakou Idylle

jinak pěkná sbírka, jen tak dál :)

20. srpna 2013 v 8:03

@�ern� Moora
vyzkouším =o) a budu mít na šest životů dopředu

Anonymní
20. srpna 2013 v 10:05

Asi hloupý dotaz,ale co je prosím ta největší nejkrásnější růžová vůně?

20. srpna 2013 v 14:04

ááááách, nádhera... s tímhle by mě doma asi vynesli v zubech. My jsme s přítelem trochu postižení Burberrytidou, ale jen tak lehce, já mám 4 parfémy, on 3. Na Tvou sbírku to teda nemá. Ale už dlouho uvažuju o meteoritkách! Kvůli Tobě!!!! Když ne dřív, tak k vánocům si je nadělím rozhodně.

20. srpna 2013 v 17:24

@Lara Meteoritky do každé rodiny! :) jestli budeš čekat na Vánoce, tak uvažuj i limitku, určitě bude super :)

Anonymní
20. srpna 2013 v 21:00

Tohle mě dostalo, vůbec jsem netušila, že jich G. má tolik - druhů, variant, no zase jsem si o kousek rozšířila obzory :-)
Manžel jede v Armani Code, má už asi 8.kousek.
Já poslední dobou Gucci Guilty, aktuálně druhý flakon v pořadí. Docela bych chtěla zkusit ty jednodruhové vůně od Hermés.
Co se mi ale po dvou týdnech používání přestalo líbit je šeřík od Yves Rocher.. Nejdřív jsem byla nadšená, napsala dokonce i na blog pochvalu a teď to nemůžu ani cítit. takže tak :-D

20. srpna 2013 v 23:06

Tento článek mě nemůže nechat chladnout. Také jsem zjistila, že nejvíce parfémů mám od Guerlaina. "Moje" vůně je L'Instant Magic, už jsem si od ní chtěla několikrát odpočinout, ale nejde to, přikupuji další a další flakóny... Insolence Edp je také nádherná a taková Samsara, to je taky pošušňáníčko. Moc se mi líbila i Terracotta, už se bohužel nevyrábí. Allegorie mi přijdou slabé, nicméně Aqua Allegoria Winter Délice je bomba, bohužel jsem sehnala pouze odstřik, který si šetřím a používám jenom ve vánočním období. A ti Shalimárci jsou taky nádherní... a Vol De Nuit Evasion... a vůbec! :-)
Děkuji za krásný článek!

21. srpna 2013 v 0:50

@ohmybeautifullife YR šeřík jsem kdysi měla ... páč miluju šeřík ...) jak jsem ovšem zjistila, pouze ve formě přírodní, ve vůni mě po chvíli začal děsně prudit ;)

21. srpna 2013 v 0:51

@Ivana winter delice jsem strasne chtela, ale uz nikde nesehnala - dle recenzi to musela byt uzasna vune :)

21. srpna 2013 v 8:16

Občas někdo prodává odstřik na http://www.arome.cz/

22. srpna 2013 v 0:52

@Ivana já na odstřiky moc nejsem, přijde mi, že když se rychle nevypoužije, tak se vůně dost zkazí .. ale díky za tip, třeba využiju alespoň na vyzkoušení .. akorát potom mě to možná bude akorát mrzet, že už není :D

22. srpna 2013 v 12:16

Poštěstilo se mi získat Eau de Shalimar a ještě mám odstřik Magicu. A určitě bych chtěla L´Instant, Magic je fajn, ale na mě je tam moc růže, tu já na sobě neunesu.

Anonymní
22. srpna 2013 v 14:34

Objednala jsem si na Arome několik vzorků Guerlainských vůní a ihned se zamilovala do Shalimaru,Eau de Guerlain,Aprés L'Ondée a L'Instant Magic. Nevím,jak se smířím s tím,že poslední jmenovaný se už nevyrábí.Jak ho nahradit?Spolu s jejich meteoritky(jejichž fialkovou vůni zbožňuji) se dost obávám,že je ze mě nevyléčitelný Guerlainofil.

Anonymní
22. srpna 2013 v 16:37

Mooro prosímtě,kde přesně v kamenném obchodě se dá L'Instant magic ještě sehnat,nevíš?

22. srpna 2013 v 18:11

jo, Guerlain...:)
Bohuzial mozem obdivovat len z dialky, 90% ich voni mi spusta alergiu. Kedysi som zboznovala Mahoru.

23. srpna 2013 v 9:48

@azraelka růži naštěstí moc nevnímám, jen mandličky :)

23. srpna 2013 v 9:51

@Anonymní založíme klub anonymních Guerlainofilů ;))

s Magicem nevím, jinou podobnou vůni jsem zatím nepotkala :// - jediná šance je udělat si dostatečné zásoby do doby, než ho Guerlain zase někde vytáhne

23. srpna 2013 v 9:52

@Anonymní a chceš kupovat nebo zkoušet? koupit ho totiž můžeš i na českém netu bez problémů (zatím), na vyzkoušení oběhni parfumerky, hlavně Sephoru, imo by ho někde ještě mít mohli

23. srpna 2013 v 12:19

@Černá Moorajojo, ty jsem zkoušela v Moskvě, sice ne v tom butiku (který samozřejmě taky mají), ale v takové mega parfumerii, kde mají úplně všechno :) hodně se mi líbilo Jersey... no uvidíme, našetříme :D

Anonymní
24. srpna 2013 v 22:36

Parfémy od Guerlain som objavila vďaka Arome pred vyše 2 rokmi a tiež sa stal zo mña plnotučný Guerlainomaniak aj ....fil.
Naslepo som si kúpila ako prvý kedysi Eau de Shalimar ,a na Arome už to šlo- naslepo rovno Oriental Brûlant, hneď za ním Cuir Belugu a Tonku Impériale, Anelique Noire a samozrejme môj najmilovanejší Shalimar vo všetkých koncentráciách, aj limitky- zatiaľ len dve, potom aj odnože -SPI-a ničím som nešliapla vedľa. Naozaj všetko naslepo!! Menej často používam snáď len L'Instant a Magic....a obe koncentrácie Samsary...A zásoby niektorých mi v hĺbke skrine potichu ale zato statočne strážia aj krásne včeličkové flakóny. Mám aj iné vône milované- od Chanel, Frederic Malle, Lancôme a iné- ale GUERLAIN u mňa už navždy vedie♡♡♡

25. srpna 2013 v 12:17

Vůbec, vůbec ale vůbec neznám..ale flakóny jsou super, hlavně ten s těma včelkama..

25. srpna 2013 v 17:59

V současné době mám Tender Blossom a Play it pin up. Naladila jsi mě a objednala jsem si l'Instant - sladší ražení vůně mi vždycky sedne:-)

25. srpna 2013 v 21:13

@Anonymní právě, 100 % láska, taky jsem s ničím nikdy neprohloupila, všechny vůně se mi líbily, i slepáky :)

25. srpna 2013 v 21:14

@Rea.A L´Instant je luxusní, určitě budeš nadšená :)

30. srpna 2013 v 12:59

@ohmybeautifullife
Hlásím se do klubu. Stejně jako Moora šeřík miluju, i z YR vůně šeřík jsem byla nejdřív nadšená a teď mi tu leží na poličce a chodím kolem něj obloukem :D Achjo.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...